Zigenska vädrar DO-pengar

Zigenska vädrar DO-pengar


Diana NymanDiana Nyman

Varje gång man tror att en ”rasistskandal” är utagerad kommer det en fortsättning. DO har nu efter (o)moget övervägande beslutat att stämma Hotel Sheraton i Stockholm efter att en zigenska hänvisats till att dricka sitt morgonkaffe i foajén.

Den något krystade rasistskandalen ägde rum på hotell Sheraton i Stockholm, i samband med presentationen av den förra regeringens vitbok om stackars zigenare som är så orättvist diskriminerade av oss rasistiska svenskar. Ullenhag var så stolt den dagen att han knappt behövde en pall för att nå upp till mikrofonen.

Diana Nyman bodde på hotellet, och när hon kom ner till frukost erbjöds hon att dricka sitt morgonkaffe i hotellobbyn, eftersom det var mycket folk i restaurangen och hon angav att hon bara ville ha kaffe.

Men personalens vänlighet missbrukades totalt. Om det är Nyman själv eller någon i hennes fan club som gjort en höna av den här fjädern är inte klart. Klart är däremot att Nyman nu vädrar lite extra kosing från svenska skattebetalare som plåster på de inbillade såren.

Diskrimineringsombudsmannen Agneta Broberg har tydligen inte så värst mycket att göra just nu, och beslutar åtala hotell Sheraton för diskriminering.

Romer utsätts ofta för diskriminering i vardagssituationer och utesluts från det som majoritetssamhället tar för givet. Romer är en utsatt grupp i Europa och Sverige är inget undantag, säger Agneta Broberg, DO, i ett pressmeddelande.

Nyman är förstås överlycklig över möjligheten att kamma hem 60 000 skattekronor – eller mer.

Det här är ett viktigt beslut, som visar att det som jag utsattes för inte är acceptabelt. Det är viktigt att DO tar upp ett sådant här fall, tar det på allvar och driver det vidare. Genom det medvetandegör och synliggör man det förtryck som än i dag drabbar romer på offentliga platser, säger hon till GP.

Fortfarande diskrimineras många romer på offentliga platser. Antiziganismen är väldigt utbredd.

Diana Nyman läser nog inte eXponerat…

Men GP:s reporter låter henne snyfta vidare.

Någonstans kommer det här nog att finnas med mig alltid. Det har varit jobbigt, en kränkning som inte känns bra. I och med att det blev så stort uppmärksammat i media har kränkningen också blivit väldigt offentlig. Det gör det svårare för mig att bara låta det rinna av.

Samtidigt hoppas jag att det här ska vara en vändpunkt. Att vi kan diskutera de här sakerna på riktigt. Nu har vi en vitbok som tar upp kränkningar av romer genom historien. Jag hoppas att det ska leda till en ny slags medvetenhet, säger Diana Nyman.

Man får hoppas att Sheratonkedjan har djupa fickor och driver detta till högsta möjliga instans, så att DO får sticka svansen mellan benen innan det är dags för deras årliga ”vinterfest”.

Relaterat:
Ullenhags vurm för zigenare
Sheraton ner på knä: Ber om ursäkt och skickar personal på mångfaldskurs
DO på krigsstigen igen – mot Sheraton och en hel kommun
”Sheratonzigenskan” Diana Nyman i regeringens kommissionsgrupp har även fått skuldsanering
Zigenskan Diana Nyman i regeringens kommissionsgrupp har full sjukersättning – FK nekas utreda henne
 

Print Friendly

Publicerad: 4 november, 2014 kl 23:17 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Talibananas

  Säkert att det inte är en faktisk diskriminering denna gången? Även om zigenarna inte åtnjuter det största förtroendet bland allmänheten bringades jag i tvivel just i detta fallet, när jag ikväll hörde henne tala på TV; en kort snutt på finska. Det lät inte i mina öron som falsksång. Men vad kan man veta som utomstående läsare och lyssnare? Inget. Hon lät trovärdig, som en sårad person.

  Om Sheraton agerat korrekt hade de lagt korten på bordet och avfärdat klagomålet, eller bett om ursäkt. Såvitt jag förstått det har de bett om ursäkt. Om de har bett om ursäkt utan sakliga skäl får de skylla sig själva.

 • VSOP

  Lägg ner nu, godhetsfjant!

 • ErikWhite

  Zigenare = duktiga skådespelare

  http://youtu.be/6wjleKrW7LQ

 • SWEGypsycab

  Stick hem till Finland med lurendrejartricksen.

 • ErikWhite

  Låter som att någon har skrivit manus åt henne som hon bara läser upp. Soraya Post kanske?

 • Grreger Hoffa

  Är det bara jag eller ser zigenare verkligen ut som djävulens avkommor?

 • SWEGypsycab

  Diskrimineringombudsmannen Agneta Broberg har tydligen hittat substans i stormen i kaffekoppen. Hennes luddiga tyckande ställer frågor. Ingen som bryr sig om hennes syn på vardagen för olika kulturer i Europa.

 • Talibananas

  Visst finns det många skojare, men jag har större förtroende för finska zigenare än de östeuropeiska, företrädesvis rumänska, som nu kommer i massor över EU. Även om småkriminalitet är mångas värv och de därför skapat sig själva ett dåligt rykte så händer det att diskriminering sker. Även om somliga fräckt spelar på allmänhetens rädsla att hängas ut så utesluter det inte att någon faktiskt behandlas illa oförtjänt, diskrimineras.

  Hur det faktiskt ligger till i det aktuella fallet kan ingen som inte var där veta. Jag är benägen att tro att hon har blivit diskriminerad på hotellet. Det lät inte som något framfusigt gnäll när hon berättade på finska på TV, jag uppfattade det som någon som faktiskt blivit sårande bemött. Det är magstarkt att påstå, utan bevis eller vittnesmål, att hon ljuger.

  Vi kan inte veta, därför bör vi inte reflexmässigt avfärda hennes påstående som lögn för vinnings skull. Dessutom borde Sheraton kunna gå i svaromål för att rentvå sig, det borde inte saknas vittnen.

 • SWEGypsycab

  Har spåkvinnan spelat in den sk förlämpningen på sin mobil (väldigt förutseende för att inte säga arrangerat av henne) blir det svårt för hotellet att vinna i domstol. Om nu det verkligen skulle finnas något klandervärt i deras agerande. Vilket hotell skulle vilja uppleva denna följetong?

 • SWEGypsycab

  Folk utan vare sig skam eller heder av filmen att döma.

 • Dom ÄR djävulens barn.

 • Tomas O’Maely

  DO har blivit zigenarnas egen ombudsman (ZO) och framstår allt mer som deras största och säkraste inkomstkälla nu när de ej finns någon marknad för halvdöda hästar längre..

 • Oberst

  De har sina sätt att försörja sig: tiggeri, stöld och DO-pengar.

 • alkis

  Halvmona Sahlin, de är nära.

 • Redan när detta inträffade, skrev jag att hela händelsen luktar riggad och jag har inte ändrat uppfattning i frågan. Bort med batikhäxestyret i DO och sätt in en Sverigedemokrat i ledningen.

 • brisslan

  Här har vi åter en samvetslös, korrumperad och svenskhatande dumsvenska, som vi har så många av i vår lingonmonarki. Med sådana figurer behöver lingonmonarkin inga andra fiender än dessa svens´kor. Numera tjatar 87or om Ryssland och deras ledare Mr. Putin hur farliga de är för lingonmonarkin. Men om de verkliga farorna hålls det tyst om s.s. feminister de, som hatar alla vita av ett visst kön inkluderar även deras barn o.s.v, Socialakrobater med sina dödliga volter och inte att, förglömma de gröna och de röda kommunisterna, som under rusets inflyttande utöva sina många hobbys. En hobby, som deras trosfränder uppskattade mest. Var nackskott, därför praktiserade dessa kamrater denna form av tidsfördriv så ofta tillfälle gavs. Ett gyllene tillfälle var det i Katyn skogen 1940 då nära 22000 polska officerare mördades i kamratlig anda av kamrater på order av högre uppsatta kamrater. Tänk att, nära hälften av de svenska väljarna har förtroende för dessa mänskliga svin. Det för totalt obegripligt och mycket sjukt. Swedistan, behöver akut vård om inte är soptippen nästa.

 • Denna unga dam är duktig,
  notera hur snabbt sedlarna försvinner ner i handväskan:https://www.youtube.com/watch?v=9BEZIsnLIKo

 • Kaka

  Hade hon betalt frukost eller inte?

 • blirsatrott

  Du har svaret i din fråga….
  Betalt…..Zigenare!!

 • Vale62

  Inte bara hos DO som det skulle behövas SverigeDemokrater i ledningen.

 • Allt detta ingår i statens agenda att trakassera svenskar.

 • Sten-Sture Krutrök

  Jag har full förståelse för hotellet.
  Man kan inte komma in på Sheraton och bete sig som nån j-la zigenare!

 • Jan-Ove Malmgren

  Jag har bara dåliga erfarenheter av finska zigenare. Dom beter sig som om de äger allt och alla. Under en tid pendlade jag mellan Uppsala och Stockholm och jag brukade stanna vid McDonalds och ta ett QP-mål. Var tredje-fjärde gång satt det ett gäng finska zigenare och tog upp halva ytan. Skräniga kärringar och ett gäng ungar som for som missiler mellan borden. Med gäng menar jag mellan 8-10 ungar. Kärringarna visste att dom kunde bete sig hur som helst och de gjorde sitt bästa för att visa det. Jag lärde mig snabbt att om det fanns zigenarkärringar inne på restaurangen så vände jag, satte mig i bilen och körde genom drive-through. Även om det är rätt bökigt att sitta i bilen och äta så är det oändligt mycket bättre än att behöva se och höra ett gäng finska zigenare bete sig som om dom inte bara ägde McDonalds utan typ hela världen.

  Jag har sett finska zigenare tas på bar gärning av en butiksföreståndare i en mindre butik. Det blev ett j-a liv. Butiksinnehavaren ville naturligtvis att zigenarna plockade fram det dom stulit och zigenarna ville bara låta sig förolämpas. Polis tillkallades och dom gick på tå och och gjorde sitt bästa för att inte förolämpa zigenarpacket. Packet letade naturligtvis efter en anledning att kunna sätta dit polisen och det visste båda parter. Det slutade med att butiksägaren fick sina varor och att zigenarna fick gå. Fick gå utan att de behövde uppge namn och adress!

  Som om inte detta vore nog så har Sverige öppet hus och välkomnar med öppna armar varenda östeuropeisk zigenare. Zigenare som finska zigenare skrattar åt och föraktar.

  Nu blev det så där långt igen…

 • Urnab Korrigatulis

  JAG känner mig mycket kränkt över sådana här DO-affärer. Nu vill jag ha 55,000kr.

 • YOTHI_TARZAN

  Tänk på dom stackars bulgarerna som har 500 000 arbetsovilliga zigenare.

 • Lundiz

  Ja, jag tackar också och tar emot !
  KRÄNKT !!!

 • Lundiz

  Zigenarnas egen socialbyrå är DO

 • Lundiz

  Hur stort skadestånd får alla som utsätts för våld och stölder och annat av zigenare ?
  Det måste röra sig om OFANTLIGA SUMMOR …
  Vad håller Sverige på med ?
  Uppmuntrar dessa zigenare som har stående anmälan hos DO .

 • Belsebub

  Det kan inte vara värre än att få en tårta slängd i ens ansikte. Ge henne 5300:-

 • kaamins

  Cirkus DO och arbetsvillig zigeenare , en cirkus som aldrig tar slut.

 • Magistern

  Vi har bara sett börjat på vansinnet.

 • Magistern

  betald av oss andra

 • Magistern

  Du är hyfsat normal

 • Magistern

  Varför får inte se undersökande journalistik av detta slag i SVT. Uppdrag granskning t ex

 • Vikinglina

  Hur kan man bjuda in en tattarkärring på ett fint hotell?

 • DexterSverige

  Jackpott för zigenskan Nyman, både injbuden för att gulla med makthavare på skattebetalarnas bekostnad och så denna redan på förhand vunna skattefria storvinst.

  Och vadå ”det har varit jobbigt, en kränkning som inte känns bra. I och med att det blev så stort uppmärksammat i media”?

  Påhittade kränkingar är ju hennes livsluft och levebröd, så det vore klädsammare om hon istället tog en selfie där champagne korkas upp.

 • Risto Matinen

  I affärslivet, om du säljer en undermålig produkt, då kan du max bli skadeståndsskyldig till det belopp produkten kostar eller få en icke-defekt produkt. Så borde det vara i andra liknande fall, som här. Om vi antar att det var diskriminering, skulle hon få en köpa en ny kopp kaffe och sitta i frukostrummet och sörpla. Eller om hon vägrades en kopp kaffe, ge en ny kopp kaffe.

  DO borde liknas vid en maffia. De kräver imbecillt höga beskyddarpengar, med hot om vedergällning.

  Lägg ner DO, eller gör om det till att driva in pengar från asylindustrin till svenskar som blivit utsatta av asylpacket. Gör i så fall om HMF till ”Hets Mot Svenskar”. Att yttra ”svennehora”, ”svennebög” leder efter feta skadestånd till permanent utvisning. Det vore rimligare än dagens antivita lagstiftning.

 • SWEGypsycab

  Bra poänger. Versionen jag sett på TV om mordet på dom Polska officerarna var att avrättningarna genomfördes för att efterlikna den Tyska avrättningsmetoden. Denna var vanligen vid denna tid skott i bakhuvudet med en speciell kaliber. Ryssarna ville på detta sätt kasta skulden för morden på Tyskarna.

 • SWEGypsycab

  Jag säger som matrosen på en Estländsk färja sa när en passagerare ville uppmärksamma honom på att en man hade setts falla eller knuffats överbord: ”Vem som helst kan säga vad som helst.” Att folk försvinner ifrån Östersjöfärjor har hänt några gånger. Lär man sig ljuga som ett rinnande vatten sedan barnsben kan man övertyga och spela teater bra.

 • SWEGypsycab

  Post har ju ljugit om sin bakgrund, utbildning, friskola lades ner då hennes dotter blev påkommen med att sälja betyg och ekonomiska oegentligheter i verksamheten. Den här skönmålningen och ljugandet brukar vanligen benämnas historierevisionism. Ljugholt förlåt Ljuholt ljög lika mycket men den smutsiga byken tvättades ordentligt och offentligt i hans fall. Skillnad på folk och folk tydligen. Att ljuga, fuska och förvanska verkligheten behöver således inte vara ett hinder i karriären nota bene om man har rätt ursprung.

 • SWEGypsycab

  & väldigt många av dom tycks jobba inom hemtjänsten.

 • SWEGypsycab

  Känner igen din beskrivning. En Finsk taxichaufför berättade i YLE att han aldrig tog upp Zigenare. Det var inget personligt menade han utan för att det alltid blev problem med betalningen varje gång.

 • Valdemar

  Det är lönsamt att investera i diskrimineringsbranschen. Kräver inte särskilt mycket arbete, är inte börsnoterad (ännu) och konkurrensen är begränsad, då inga pursvenska medborgare kan bruka den institution de tvingas finansiera. Åklagarna riktar sig endast mot pursvenskar och är samtidigt anmälarnas edsvurne vän och tjänare. Vilket samhälle vi har fått efter att pk-influensan brött ut i landet.

 • Framtidstro

  Jag skulle skämmas ögonen ur mej om jag skulle stå i centrum för nåt så idiotiskt! Om jag skulle uppfatta mej själv som ett så känsligt offer skulle jag satsa på en bra coach för att stärka självkänslan istället – och betala själv.

 • Asa

  Antiziganismen är utbredd hos mig med. Lärde mig en hel del under en vaknatt på akuten Danderyds Sjukhus!

 • Asa

  Ett DOligt samhälle!

 • Magistern

  Berätta Mer!

 • Magistern

  Långt men bra

 • Magistern

  Den var betald av svenska regeringen vars gäst hon var alltså av de svenska skattebetalarna

MediaCreeper Creeper