Zigenartiggare får gratis boende, kläder, mat och mediciner – svenska uteliggare refuseras

Zigenartiggare får gratis boende, kläder, mat och mediciner – svenska uteliggare refuseras


2014-11-02 17-21-04_Peter Eriksson och Britt-Inger Lundqvist_romer_zigenare_tiggare

Nu är det klart med ännu en diskriminering mot svenska uteliggare – de rumänska zigenska tiggarna slipper frysa i vinter då de slipper bo i kalla husvagnar, för kyrkor och ideella krafter har ordnat med ett hus där de får bo i vinter. Men det är inte allt.

En ungdomsgrupp, Athena, ställer också upp och hjälper zigenartiggarna. Insamling av kläder, mat och receptfria mediciner har mött ett stort gensvar, uppger norran.se.

Att sedan svenska fattiga och ofta sjuka uteliggare inte får ett jota eller ens en omtanke bryr sig varken svenska kyrkan eller vänstertomtarna i sina ”humanitära” organisationer sig om. Bluffande och ofta kriminella zigenare går före etniska svenskar i akut behov av hjälp – så ser det Nya Sverige ut.

Zigenarna har tre husvagnar uppställda på en gräsmatta, men dessa kommer de nu alltså inte att behöva nyttja. I stället har privatpersoner, svenska kyrkan och organisationer ordnat bostad någon mil utan Skellefteå – för det står helt klart att tiggarna kommer stanna kvar i staden och fortsätta sitt organiserade tiggeri.

Peter Eriksson och Britt-Inger Lundqvist är två av ”eldsjälarna” som nu ställer upp för zigenarna från Rumänien. Båda två ses på bilden där de står i huset där nio tiggande zigenare ska få bo nu när vinterkylan kommer. Svenska fattiga uteliggare göre sig icke besvär givetvis.

Peter är föreståndare för LP-kontakt inom pingstkyrkan och Britt-Inger är engagerad i resandeföreningen RUNG, som sprider kunskap och information, (läs svammelnonsens), om resandefolket som påstås vara den äldsta och största gruppen inom zigenargruppen i Sverige.

På plats i huset finns även Hanna Modig som startat upp en Facebookgrupp till stöd för de zigenska muggskramlarna.

– För oss är det självklart att ställa upp och hjälpa dessa utsatta människor, säger Modig i en låst artikel i norran.se.

Tänk om hon kunde tycka samma sak om svenska fattiga uteliggare eller fattigpensionärer också. Men icke sa nicke.

Print Friendly

Publicerad: 2 november, 2014 kl 20:15 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Bajen666

  Jag blir så förbannad att jag skakar…vilka jävla rövare LP-stiftelsen är hur mycket hjälp har inte dom fått av SVENSKA missbrukare och hemlösa…fy f*n ….!

 • Dessa varelser tror att de skall få några j-a godhetspoäng. Ni är för mig riktigt avskum som inte i 1:a hand hjälper de svenska uteliggare som inte har haft ett boende på flera år. Vad jag tycker skall skrivas om er upplåter jag läsarna att själva fylla i själva. Ni kan dra åt helvete.

 • 1+3+3=7

  Detta kommer ju bara resultera i att det kommer hit fler.
  Ryktet går att i Sverige får du gratis bostad , mat o kläder.
  Sen kan man bara tigga hela dagarna.

  Svensken får betala allt själv och invandraren bara kommer hit och blir serverad allting.

 • Intepkmen

  Det man anklagar polisen göra skillnad på etnicitet med ”papperslösa” och reva göra man ju precis med utländska EU migranter

  Så är alltså rankingen nu?

  1. Asylsökande

  2. EU migranter

  3. Hemlösa

  Allas lika värde my ass

 • Jag förstår om folk blir förbannade, själv blir jag mest… Ledsen. Besviken. Men inte förvånad. Inte det minsta.

  Dessa zigenare, eller romer, eller ”vandrandefolket” som det så romantiskt ska heta, har kommit hit och tryckt undan alla våra hemlösa. Vi har och har haft människor som inte kunnat få en bostad och/eller sköta sig själva. De har fördrivit våra hemlösa till andra delar av Europa, medan romerna själva brett ut sig här.

  Jag minns när vi hade hemlösa som försökte försörja sig på att sälja Faktum i Göteborg, och så fort någon försökte köpa faktum, kom zigenarna med sina burkar och försökte få pengarna istället. Men då fanns det iaf en möjlighet att hjälpa de våra. Nu har zigenarna trängt ut den biten med, och ska själva sälja faktum, OCH tigga pengar.

  Men att köpa faktum, och ge donationer till zigenarna, det är en frivillig åtgärd. Man gör det om man vill. Däremot är det inte lika frivilligt om vi vill att våra skattemedel ska gå till att bekosta skola för deras barn, exempelvis. Eller de hem vissa kommuner har satt upp för att zigenarna ska ha någonstans att sova. Frukost fick de med…

  Och nu då, dessa ”godhetsapostlar”, som rynkade på näsan åt våra egna uteliggare, men kan inte springa benen av sig för att hjälpa dessa zigenare… Inte undra på att det blir kamp bland zigenarna om framför vilken butik de ska sitta framför, med så ”generösa” människor…

  Och, jag tänker även på alla de ställen våra egna hemlösa kunde få en bit varm mat, lite vila och värme, som de nu har blivit iväg jagade från. Ställen som drevs av volontärer, men som nu måste stängas för att anstormningen blev för stor.
  Men det som verkligen irriterar är att de inte saknar pengar, dessa zigenare. För vi har ju alla läst om den zigenare som följde ett par in på en restaurang för att tigga pengar, och det visade sig att han hade 12 000 kr på sig. För att inte tala om den tiggerska som satte sig vid fel ställe, och det blev bråk. Hon hade 57 000 kr i sin BH.

  Så varför, Varför, VARFÖR ska de få allt gratis? De kan gott betala för det själva.

 • enavde400

  Detta är välorganiserat,
  sköts från ”högre nivå”
  och är säkra inkomster
  för de inblandade…

 • På modernt ny-språk heter det cirkulär migration. Bedrivs för att göra människor rotlösa. Man söndrar och härskar och vanligt folk blir alltmer maktlösa. Syftet är att helt krossa medelklassen i alla länder och återinföra feodalismen från medeltiden. En jätteliten klick i toppen som bestämmer allt och detaljstyr massornas liv och vardag.

 • Mrshatter

  Vilka jävla tomtar!

  Men som sagt Svensson i hög person…man ser det man vill se, man hör det man vill höra…

  Hur många gör inte sånt av ”ego” tänkande?..alltså bara för att bli lite ”kändis” så sticker man ut…jävla marionettdockor!

  Sen är det så bedrövligt att pursvenskar som är uteliggare, anses som ”pundare” piraya, mindre värda osv…för inte finns det samma engagemang för dom??

 • Du skriver alltid bra *tumme upp*

 • Nyo

  Jag försökte bearbeta kyrkorna i åratal för att hjälpa till att ordna boende för hemlösa svenskar men kom ingen vart alls. Tog in ett fåtal själ i protest. En kommun/kyrka får visst ta in romer om de vill, ifall de FÖRST sett till att de svenska uteliggarna har fått annan hjälp än soppa.
  (Ja, Resandefolket är äldst och försvenskat. Men måste vi blanda ihop dem med de rumänska romerna?)

 • Per J

  Skammens dag, som Söder sa, många såna nu. Det finns inga ursäkter eller bortförklaringar som håller när det gäller våra egna. Varför är det mer synd om folk som inte ens är här lagligt? Ska svenskar straffas för den välfärd vi haft? Dom som hamnat utanför pga indragning av vårdplatser, utförsäkringar och bostadsbrist, var vänder dom sig? Ni ska f.n i mig skämmas, det är det minsta man kan begära..

 • nitohu

  Tja, vissa gör tydligen vad som helst för lite uppmärksamhet och chansen att få framstå som goda i andras ögon. Jag känner dock inget annat än förakt för dessa individer som fick ändan ur vagnen först när det handlade om utländska yrkestiggare.

 • Rep.- on

  Gud sade, ni skammens svensk som lät edra landsmän svälta och frysa, ni ska till min filial i helvetet och brännas för edra illgärningar och mina utsatta svenskar skall få all den kärlek ni missunnat dem!

 • Enligt Signore Alghieri är den nionde cirkeln reserverad åt just förrädare. Så dom kommer hamna bland ”fint” sällskap med historiens största svikare och kappvändare.

 • Hans Lindström har gjort några varianter på kända svenska politiker som ligger i vaken och skriker på hjälp. Och ett par gubbar som bara går förbi när dom känner igen den hjälpbehövande. Jag tror han fångar stämningen perfekt. Dessa kräk skall inte förvänta sig någon hjälp tillbaka i framtiden hur mycket dom än skulle behöva det. Talandes för mig själv så skulle jag också gå förbi utan att röra ett enda finger för att hjälpa dom. Och jag kommer inte ha det minsta dåligt samvete för det heller.

 • nitohu

  .

 • Svensk Sanning!

  Fullständigt åt helvete fel!!

 • sekejsarenärnaken

  tänk va gott för självgodheten det är att få bekräftat man har makt att utse en hel folkgrupp till att va helt oförmögen att ta hand om sig själva,stora starka män görs till barn som det måste bäddas till,att de i Rumänien har samma villkor som resten av befolkningen vill de inte ens höra talas om,då faller ju hela teatern

 • Tussen10

  Tyvärr har du helt rätt. Allt vi ser idag är sprunget ur ”den stora planen”, den nya världsordningen, där nationalstaterna skall upplösas och där folken skall förslavas under en härskande finanselit.

  De som drar i trådarna är Rothshields, Soros och Rockefellers med Bilderbergare, Trilaterala Kommissionen och andra skurkorganisationer som sina vapendragare åt vilka de flesta av våra politiker endast agerar statister.

 • Tussen10

  Tiggande romer – ett resande teatersällskap.

 • sekejsarenärnaken

  ja det kan man säga,förresten verkar hela Sverige numera ha en ständigt pågående teater + en försäljning av känslor,de mest åtråvärda godhetskänslorna kan man köpa sig genom att ”hjälpa” juust dessa resande teatersällskap:)

 • Inga s.

  Liten klick= de utvalda

 • Inga s.

  Statister? Bättre kalla dem ”nyttiga idioter”. : )

 • jimmy

  dags och införa vikinga anda och patriotism i landet..tror det behövs mer än någonsin just nu

 • flyttar till SD

  Hemska muggfyllare !

 • Lundiz

  Det är fundamentala fel i svensk generositet och bistånd !
  Bistånd SKA i första hand vara till för SVENSKA medborgare !
  Krav ska ställas på alla som behöver hjälp … rimliga sådana … men svenskar ska inte exkluderas eller diskrimineras som NU PÅGÅR

 • The Shadow

  Det är precis det som du skriver om som förespråkare för mångkultur
  och de som propagerar för etnisk mångfald vill;
  de vill skapa konflikter i Europa!
  http://www.youtube.com/watch?v=k2Vq_e2Z1ug

 • Massa

  Klädkoden säger allt. Keppsen på innomhus sätter ribban där skolan är idag m.m

 • biran

  När sinnessjukhusen stängdes så kom dom ut i samhället……………..

 • biran

  När sinnessjukhusen stängdes så kom dom ut i samhället……………..

 • kaamins

  Vilka tragiska och vidriga människor Peter Eriksson och Britt-Inger Lundqvist är. Har dom hjärnan uppochner?

 • Tack så mycket för de värmande orden. 🙂

 • brisslan

  Mina vänner, nu vet vi var Europas största hycklande skitstövlar bor!

 • brisslan

  Den viking anda 87orna visar är när de fiser.

 • FeliCity

  ”hjälpa dessa utsatta människor” – de utsatta människor valde själv att komma till Sverige för att tigga. Att hjälpa ?!? ..det är EU:s huvudvärk och inte EU.s länder, framför allt inte oss-svenskarnas skyldighet att försörja ellar ta hand om dessa ”vuxna människor”.
  Jag har vid kanske 2-3 tillfälle såg till vilka bilar dom går efter ha tiggt(jobbat)
  bl. annat Mercedes, Volvo v70, Mazda Jeep .. man blir lätt förvirrad sådana fattiga och stakars människor, varför har de bilar, ytterligare ekonomiska problem : försäkringar, bensin osv …det kostar enligt oss från väst som brukar göra ekonomisk kalkyl … ???
  Apråpå..Hittade en intressant artikeln.:
  https://morklaggning.wordpress.com/2014/08/06/romer-och-tiggeri/

 • FeliCity
 • SWEGypsycab

  Håller med dig 100%!

 • SWEGypsycab

  & ryktet om hur dumma och lättlurade Svenskarna är välförankrat i Rumänien. De får jobba svart här och hemresan betald tills återkomsten nästa säsong. Vad skickar det för slags signal? Något eftersträvansvärt? Huvudlöst!

 • SWEGypsycab

  Många Svenskar är som klippt och skurna för rollen som Dadda.

 • SWEGypsycab

  Påminner om fallet jag läste om i Stockholm för några år sedan. En stackars zigenare bad en Svensk kvinna om mat inne på McDonalds på vasagatan i Stockholm. Han gjorde en gest mot munnen följt av en cirkulerande rörelse med handen ovan magtrakten. Han sa att han inte hade några pengar. Kvinnan gav honom pengar till mat, om han handlade kommer jag inte ihåg. En stund senare kommer en polis förbi och ber zigenaren om legitimation. Han tar upp och öppnar sin plånbok. Då visar det sig att han har pengar, tiotusentals kronor i plånboken! Sann historia.

 • SWEGypsycab

  Skev Värdegrund?

 • SWEGypsycab

  Att vara utsatt är vad hela affärsidén eller teatern går ut på.

 • SWEGypsycab

  Lika långsökt som fredsprocessen i Israel men hon har ju fixat en egen födkrok med benägen assistans från den Svenska regeringen. Då ingenting tyder på att antisemitismen i Sverige kommer att minska har hon tryggat sin egen försörjning för lång tid framöver. Multikulti toleransen i Israel är heller inget exempel att följa. Ett land och regering fyllt av religiösa fanatiker.

 • kamrat

  Vad skulle hända om dessa etniska svenskar också dök upp och ville ha husrum? Skulle de blivit avvisade pga deras ursprung då?

 • sekejsarenärnaken

  javisst bara de inte har objekten i sitt närområde

 • MorbrorGul

  Svenska fattiga och bostadslösa är inga fina ”katter, dom här Zigenarna ger sina hjälpare statusen av att ha en riktigt exotisk ”Raskatt i sin vård, är inte detta Rasistiskt så vad är ?

 • JonasM

  Under flera år har jag stöttat svenska hemlösa, bland annat genom att alltid köpa de hemlösas tidning, förutom att förstås betala världens högsta inkomstskatt. Men nu när det är svartmuskiga orakade män och kvinnor som framför varenda systembolag och livsmedelsaffär som trycker upp den ”nya” tidningen i facet på en och ropar: nej, kräver: ntmmm?? så backar jag ur! Jag önskar mina svenska olycksbröder och systrar allt det bästa, men de får inte ens en syl i vädret idag! Var finns de svenska tidningsförsäljarna? Idag är det ”eumigranter” för hela slanten. Let´s face it, det är Ziggisar!

 • JonasM

  Så alla Ni batiktanter som ger pengar till och gullar med Ziggisarna, tänk på Era egna bröder och systrar, snälla!

 • Arne Groningsson

  Vilka är zigenarna? dom på bilden???

MediaCreeper Creeper