Zigenarlägret på Långholmen kommer att tvingas bort

Zigenarlägret på Långholmen kommer att tvingas bort


taltlager_romer_zigenare_langholmen_stockholm_avhysas_Ett tältläger med zigenska tiggare ska avhysas från Långholmen.Det är den största bosättningen som har vräkts från Södermalm, enligt stadsdelen.

Tältlägret har funnits på Långholmen sedan slutet av sommaren. Från början var det bara några tält, men med tiden har det blivit fler.

Och nu sätter Södermalms stadsdelsförvaltning stopp. I förra veckan kontaktade stadsdelen Kronofogden och begärde att bosättarna ska vräkas.

– De uträttar sina behov utomhus, så vi är oroliga för att det ska bli en sanitär olägenhet. Det ligger en förskola i närheten, och det är inte bra för lekande barn om det finns urin och avföring i marken, säger Lisa Kinnari, chef för den ­sociala avdelningen i stadsdelen.

Den nya rödgröna majoriteten i Stockholms stad ger i år totalt 4 570 756 kronor till projektet Vinternatt, ett akutboende för hemlösa EU-medborgare, och utökar även platserna från 64 till 70.

Stadsmissionen skriver på sin hemsida om projektet Vinternatt:

”I Stockholm lever ett antal personer i akut hemlöshet som inte omfattas av tak-över-huvudet-garanti (TÖG). Det rör sig företrädelsevis om EU-migranter, dvs. utländska EU-medborgare och tredjelandsmedborgare med permanent uppehållstillstånd från annat EU-land, som ännu inte har tillgång till de allmänna socialförsäkringssystemen. Dessa personer far särskilt illa under vintermånaderna pga. sträng kyla och utestängning från olika sociala insatser”.

Hur mycket pengar får våra svenska uteliggare? Vore intressant i att veta i sammanhanget. Men vi här på red. har inte funnit några uppgifter på det.

Källa: Mitti Stockholm  Stockholms stadsmission

Print Friendly

Publicerad: 13 november, 2014 kl 14:15 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Aiksnoken

  Bara resten kvar då…

 • Ettan

  Tänk om F! och V bildade regering med 51 % av rösterna. Hur skulle landet se ut då? Hur många miljoner tiggare skulle sitta på gatorna? Hur mycket bajs skulle det ligga där våra barn leker? Kanske skulle alla affärer gå i konkurs pga för mycket snatteri.

 • maine coone

  HIFs supporters kallas nu i rumänsk folkmun för Bajenmajor.

 • aspire5741

  Södemalsjournalister/politiker dikterar för övriga befolkningen hur vi skall tycka och agera i tiggarepidemin men dom kan inte ens själva kan följa det?!

 • gpsen

  Avhys dom till riksdagshuset!!! Drottninggatan är lång så det finns gott om plats för ett tältläger.

 • Kalle

  Det ser lika bedrövligt ut i Huskvarna. I ett fint fritidsområde med badgäster och båtliv dumpade Jönköpingspolitikerna zigenarpacket till detta område och nu är det en sanitär olägenhet. Ja så funkar det när man inte vill ha dem på sin egen gata.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jag vet att jag kanske låter som en papegoja nu då jag har rekommenderat den många gånger tidigare här. Hotell Paradiset som handlar om hur kommunistregimen i Bulgarien bygger upp ett helt kvarter med för deras mått moderna hyreslängor för romer, och hur en av dom som byggde det fem eller tio år senare betraktar hur det ser ut.

  En av dom boende där erkänner också att det är deras eget fel och att ingen social stigmatisering som gör att området såg värre ut en Sarajevo efter belägringen, Dresden efter eldstormen och Hamburg efter 72 timmars nonstop bombning var inte mycket värre.

  http://www.dailymotion.com/video/xn4ycd_hotell-paradiset_lifestyle

 • Flytta dem till Nytorget, där finns gott om plats och endast goda människor…..

  http://polytempik.blogspot.se/

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Precis utanför riksdagen. Där kan dom få praktisera och göra sig förtjänt av några kronor i Hanna Wigh:s planerade hunddagis.

 • YOTHI_TARZAN

  Antag att det finns två tusen skolelever i Stockholm som är dåliga i engelska.
  Man skulle då kunna sponsra dom med 2300 kr för att åka på språkresa , istället för att ge pengar till zigenare.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Då tycker jag verkligen att dom ska placeras i Gamla stan, d.v.s det som VAR hela Stockholm tidigare. Dom blir ett historiskt spel för turisterna om man så säger. Nu kommer jag inte ihåg vilken författare eller poet som besökte det kungliga hovet någon gång på 1600-talet och skrev i princip.

  ”Där i det barbariska och kalla konungarikets hufvudstad förättar folket sitt tarv på gatorna utan blygsel”.

 • invandrare1957

  Stackars rödtjut pimplare på Södermalm. Kom verkligheten för nära dom. En som jag kände som bodde där. Han sa det var så trevligt att bo där man mötte kändisar och hade en förffattare som hade sitt barn på samma dagis. Hon var så trevlig. Tror folk på Södermalm känner sig lite finare än vanligt folk. Sen när dom blir stöddiga och tror att dom vet allt. Men det är ju så människan vill vara lite bättre än andra. Men Sverige har gått för långt i egoandan.

 • Rulle_45

  Nu får DO mer jobb. kraven kommer på löpande band för att få ersättning för att dom inte får skita i det fria.

 • enavde400

  Hörde nyss en ”knäppis” på P4väst-radio ;
  ”de pengar ni tänkt köpa julklappar för,
  skänk dom till tiggare istället,
  tänk vad glada de skulle bli”….
  Knäppisen heter Anna….

 • Svensk Sanning!

  Vräkt? Jävla rasister i Södermalm!!

  Kronofogden igen?

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jag länkade till den här posten redan under gårdagen. Jag höll på att garva läppen av mig till kommentaren till min post.

  ”Felet är inte att de är på Långholmen. Felet är att fängelset inte längre är i bruk.”

  Tack signatur ”latmask” för det. Du är skyldig mig en halv pilsner som jag hostade upp via näsan btw.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Konstigt. Plötsligt så blev jag sjundedagsadventist eller Jehovas populärt kallat som inte tror på julklappar för att fira tomtens födelse.

 • Urnab Korrigatulis

  Flytta till parken vid Södermalmsmoskén.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Alternativet till att bli Jehovas som jag skrev tidigare är ju att man plötsligt kommer på att man skulle köpa enkelbiljetter till Rumänien med Ryan-air till alla man känner. Undrar hur populär man skulle bli i kretsarna av pk-folk om man gick klädd i tomtedräkt och delade ut sådant till entreprenörerna?

 • Landsfekalen

  Förmodligen tycker dessa bekymrade södermalmsbor att det är bättre att zigenarna uträttar sina behov i förorterna. Jag tycker de ska uträtta sina behov i Rumänien. Skillnaden mellan mig och en södermalmsbo är att jag låtsas inte att jag vill ha dem här. Det här landet är fyllt till brädden av hycklare.

 • enavde400

  O.T.
  Lite ”låne-kuriosa” ;
  2014-02-07 lånade vi 3.3 miljoner i timmen
  eller 80 miljoner varje dygn….
  9 månader senare lånar vi ;
  42 miljoner i timmen
  eller 1 miljard varje dygn….
  statsskuld.com

 • Patrik999

  Förortslägren gapas det vilt om, men på Södermalm är man inte riktigt så toleranta.

 • 17_1700

  Konstigt
  Är det inte berikande och och till gagn för Sverige/Södermalm?

 • n.a. nystrom

  Wigh kan med egna pengar anställa sin hundvakt, och f.d landsbygdsminister Erlandsson kan på sin fritid sitta och sy skyddsvästar till jakthundar, utan ersättning från staten. Förbannade stollar, är riksdagen ett riksdagis för vuxna?

 • Ruth Magnusson

  Men har de inte öppnat sina hjärtan på Långholmen? Vilka hycklare, köra bort underhållningen.

 • eleteria

  Vill de inte bli berikade på Södermalm? Vill kommunisthycklarna inte öppna sina hjärtan?
  Äckliga, vidriga och vedervärdiga hycklare är vad som röstar på de sju kommunistpartierna.

 • mikenomad

  Skall PK folket på S-malm avhysa dessa samhällsbyggare, dom säger ju till alla andra att dom skall öppna sina hjärtan, då borde man ju föregå med gott exempel

 • Stephen Landberg

  Varenda zigenare är en olägenhet. Hoppas dom i EU-parlamentet håller i allt löst när soraya post är i närheten.

 • Wilma Etter

  Kära Södermalmsbor! Ni ser problem som inte finns, dom här zigenarna som ni har på eran fina långholme mitt i stan borde ni öppna era celler för. Det kan inte vara så svårt om bara viljan finns.Här skulle ni kunna få rå om dessa fina EU-Migranter.

  http://langholmen.com/vandrarhem/

 • Elros

  Men var är alla ni rödgrönröra som bor i Södermalm ut och demonstrera för tältläger i Långholmen

 • Dom måste bygga en toalett åt varje enskild zigenare. Den åt klanledaren måste dock placeras över dom andra och ha en sittring av guld.

 • Öppna ditt hjärta, Anna men skit i oss andra.

 • hasseklas

  Detta visar med all tydlighet på det svåra tillstånd av hyckleri som journalistkåren och media eliten särskilt de boende på söder lider av. När dessa EU-migranter kommer för nära inpå då är det tyst i media när detta läger rivs. Ingen Arnstad eller Cronelind rycker ut till deras försvar. Läs vidare om deras monumentala hyckleri på Södermalmsnytt den 26 September och nyheten den 06 November. http://ledarsidorna.se/2014/11/sa-blev-de-manskliga/

 • Björns trädgård. Dom kan ta in på hotellet bredvid.

 • Fanns utomhustoaletter i ena hörnet av slottet där menigheten kunde göra ifrån sig.

 • kossa muu

  dom förebeder stockholm pride

 • BartCartman

  Det är runt 60.000 per person. Ge det istället som resebidrag + kontanter så kan dom leva länge på det i Rumänien.

 • Svenne S.

  Tycker det är för jäkligt, låt dem stanna kvar på söder så de kan påminna alla ”fina” journalister om hur de är att ha i finrummet. Blir extra trevligt till sommarens fina badholme!

 • Svenne S.

  Det finns en förskola i närheten! Skulle vilja veta hur långt ifrån den ligger? Förorenad mark, jag tror jag gör på mig 🙂

 • Elros

  Eftersom den rödgrönröran har flera års tid demonstrerat mot allting som är sant och rätt, och nu när har sanningen kommit inför deras egna portar är det tysta de är såsom man gräver en grop och gör den djup men man faller själv i den grav, lögnerna vänder tillbaka över dem själva

 • Mrshatter

  ”Den nya rödgröna majoriteten i Stockholms stad ger i år totalt 4 570 756 kronor till projektet Vinternat…..”..Ojojo Jösses!

  Skrattretande komedi!

MediaCreeper Creeper