Vita elever ratar multikultiskolor

Vita elever ratar multikultiskolor


Vita nederländska elever väljer bort skolor med många invandrare. Skolorna tvingas lägga ner utbildningar med hög invandringsgrad för att stoppa den vita flykten.

Det nederländska skolsystemet skiljer sig en del från det svenska, men i princip kan man säga att det är yrkesinriktade linjer och det s.k. individuella programmet som är svenska motsvarigheter till de utbildningar som nu väljs bort av flera gymnasieskolor.

För att bli mer attraktiva för studiemotiverade vita elever med bättre förutsättningar att ta till sig undervisningen och lyckas med sin studiegång, väljer nu flera nederländska skolor att lyfta bort ovannämna utbildningar från sitt utbud.

Detta bekräftas av f.d. rektor på Aloysius College i Haag, Rola Hulsbergen.

Skolor som på sistone fått fler invandrarelever vill bevara sin gamla, d.v.s. vita, kultur, säger Hulsbergen.

Hulsbergen vet vad hon talar om. Hennes tidigare skola har tvingats stänga p.g.a. avskräckta vita elever som inte vill sätta sin studiegång på spel i något socialistiskt multikultiexperiment. Med 30 nationaliteter representerade på skolan, valde vita elever andra alternativ.

Professor emeritus Jaap Dronkers säger att den ”vita flykten” skrämmer skolor till dylika åtgärder.

Att flytta sådana utbildningar till andra byggnader eller helt stänga ner dem kan stoppa ”förmörkningen”, säger han. Ofta tar skolor till denna lösning när det redan är för sent, och den vita flykten redan kommit igång.

Men även studiemotiverade invandrarelever föredrar ”vita” skolor framför skolor i de stadsdelar de själva ofta bor i. Skolor i cenrala Amsterdam tar emot många invandrarelever på sina universitetsförberedande linjer, medan samma platser står tomma i förortsskolor.

Professor Sjoerd Karsten från Amsterdams Universitet har forskat i skolor och integration i 25 år, och säger det som vore en dödssynd att säga högt i Sverige: Det finns inga bevis för att blandade skolor skulle leda till bättre integrering.

Källa: Trouw

Print Friendly

Publicerad: 1 november, 2014 kl 13:44 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Eryk_Johansson

  Mycket bra gjort av dem.
  Mina ungar ska heller inte beblanda sig med araber och negrar.

 • eurika

  Jag ratar det totala meningslösa mångkulturella svenska samhället.

 • Bengtsson

  Konkret skolor med många främlingar försämrar resultaten i Europa och Sverige vilket forskningen påvisar. Men regeringen Romson & Löfven gör allt för att försämra för skattebetalarna och lyfter utlandsfrågorna på första plats.

 • manndo

  Härav en anledning till att V + MP är emot friskolor ??
  Tur mina ungar inte hade dessa problem det räcker tyvärr med all skit de får
  från Mångfaldssvenskarna när de går ut på någon klubb/pub…..där breder de ut nya ”svenskarna” ut sig och tar plats så våra barn vill eller vågar knappt gå ut. Händer det något åker de riktiga svenskarna ut först av vakterna oavsett…….
  Jävla skitsamhälle Sverige är idag.
  SKATTEVÄGRA så ser vi hur länge politikerna klarar sig…….

 • enavde400

  Att skattevägra är svårt för anställda och pensionärer….
  Stat och kommun tar skatten innan utbetalning….
  Däremot att jobba ”svart”, byta tjänster, osv.
  är andra sätt…. 😉

 • Talibananas

  Haramsterdam, någon? Det är den tunga arvsynden som gjort Nederländerna till ett lågland. Immigranttsunamin kan bräcka vallarna.

  Gudskelov har vi inte integrationsproblem i Sverige. Men vi har utmaningar. Det friskaste vi har är de 55 så kallade no go-zonerna; intifadans utsatthetsområden, som en protest mot det strukturella förtrycket och rasismen. Den som följer regeringens exempel låter sig berusas av väldigt närodlade örter.

 • manndo

  Håller helt med och förstår exakt.
  Hade massa småföretagare skattevägrat så hade de satt stopp i maskineriet redan första månaden. det är oerhörda pengar som betalas in runt den 12:e varje månad i moms och arbetsgivaravgift. Ex. Skall jag betala ut netto 100.000:- i lön så måste firman ha in 215.000:- varav 115.000:- är skatt (cirkasiffror)….
  Och svart pengar är svårt idag då ”dumsvensken” betalar allt med kort pga (citat) ”-Man vågar inte gå med kontanter på sig”…..Nää, det har man bara gjort all övrig tid kontanter funnits….visst är det massa skit idag – mer än innan- men när korten skimmas då är de ändå skitbra…..Lite svenskt dumförnuft…du förstår hur jag menar…

 • enavde400

  Jag förstår…;)

 • argkvinna

  Är väl inte så konstigt. Hade jag haft barn i skolåldern hade jag sett till att dom gick i vettiga skolor så dom slapp bli kallade svennehora dagligen.Iofs flyttade jag min dotter redan på 90-talet så hon slapp gå i Hjällboskolan i Angered

 • Svensk Sanning!

  JÄVLIGT mystiskt att de som verkligen vill studera eftertraktar en lugn och stökfri studiemiljö.

  Mångkultur med ouppfostrade respektlösa hysteriska aggressiva kriminella negrer och araber är dödfött.

 • Rauken

  Den trenden finns också här i Sverige. Var det inte Löfven som lovade att vita skulle tvingas gå i skolor med många invandrarelever? En idé som troligen ytterligt kommer att cementera vi och dom syndromet. Löfven & comp. får säga va de vill men när motsättningarna är så starka som de tydligen är här i Sverige, kommer det tvånget sannolikt att slå tillbaka med kraft.

 • YOTHI_TARZAN

  En bra lösning i Sverige sätt ungen i en kristen skola.

 • Sniperace

  Det är ganska självklart att det INTE fungerar i en skola mdär eleverna talar trettio språk, men INTE svenska, det är inte underligt att det INTE fungerar när elever som inte har någon motivation att studera bara förvaras på skolan, och TVINGAS vara där.
  Det är inte konstigt att det INTE fungerar när dessa elever gör som de själva vil, hotar lärare, för oväsen och förstör för dem som VILL tillgodogöra sig lärandet..

  Självfallet FLYR de elever som vill lära sig något dessa skolor

 • Manssvinet

  Görs det också av PK journalister, PK politiker och Etablisemanget i Sverige. Medans vi andra uppmanas att inte vara rasister och göra det. FLOSKLER

 • repell

  Uppriktigt sagt till föräldrarna till sina barn, vägra att låta dem gå i invandrarskolor!

 • PÄR PASTEJ

  jag skulle göra samma sak om jag hade ungar

 • Busaren

  I Solna har Fridhemsskolan (mellanstadiet) haft så mycket problem att man stängt ned den. Inget som Reinfeldts son (kommunalpolitiker i Solna) vill tala om. Problemen är så stora i Solna att få svenska tjejer går ut om kvällen. Solna är en av de kommuner som tagit emot flest ensamkommande.

 • ana-maria r

  Vissa skolor behöver du anmäla ditt barn till redan vid födseln! Inte alla som tänker på det som nybliven förälder till första barnet.

  Men, jag rekommenderar att flytta barnet till acceptabel skola så snart det går, även om skolvägen blir längre och det medför lite extra besvär för föräldrarna.
  Förutom religiösa skolor finns även musikskolor Gäller ofta från fjärde klass. Barnen klarar ofta dessa resor bättre än vad föräldrarna vill tillskriva dom.
  Låt barnen redan från tre/fyra års ålder gå med i tex kyrkans barnkör, spela klassisk musik hemma från ettårsåldern, tag med barnen på någon operett, låt dom spela ett instrument mm.

  Har själv upplevt hur gymnasieskola, som var mycket bra, redan efter två/tre år blev mycket sämre. Men då har barnen redan skaffat sig en egen uppfattning om hur dom vill att deras omvärld skall se ut.

 • latmask

  Det gäller att då och då sitta med på lektionerna och se om och hur det hela fungerar. Är det ingen ordning så byt skola.

 • Nyo

  Exakt! Jag satt med min son i en skola en hel dag och fick precis lika mycket huvudvärk som han. Någon egentlig undervisning kunde inte bedrivas. Jag tog bort honom därifrån.

 • Patrik999

  Föga förvånande. Efter ha sett UG om Rosengårdsskolan, så kan man ju inte välja ett Zoo.

 • Busaren

  En röst på partierna i 7-klövern är en röst för mångkultur, kaos och förintelse av svensk kultur.
  Omval snarast…

 • brisslan

  Det är inte många saker, som våra dumsvenskar alias 87orna, är bra på. Men, kunna ödelägga ett land det kan dom, de är i samma klass, som sitt brödrafolk mussarna.

 • brisslan

  Det är de fega dumsvenskarna, som själva varit med om att, bygga denna parodi av ett fungerande land. Trots det knakar i fogarna är vi bara 13% , som har varslat den kommande kataklismen, när hela Babels torn rasar. Likt det korthus det är.

 • brisslan

  Ett påfund av extremt fega dumsvenskar, som med stormsteg närmar sig vägs ände.

 • RobertSt2

  Närmare sanningen är väl att du får ut ungefär 1/3 av det som du tar ut som lön. 2/3 går till skatt. Inte minst momsen du sen betalar på varan du köpte. Och när det gäller bensin så betalar du först 2/3 i skatt och sedan skatt på skatten (momsen) ovanpå det!

 • Polkagrisen

  Anledningen till att många röstar för ett helvete och sin egna undergång för att lösningar har via åratal av lögner, propaganda och hjärntvätt målats upp som ett värre alternativ. Är du mot krig, för ett fungerande samhälle där din familj skall trivas så vill du också skapa tvålar och lampskärmar av judar. ANTISEMIT!!!!!!! …..vilket visat sig vara två propagandalögner från andra världskriget för att måla Tyskland som den onda.

  När Hitler kom till makten sattes stora blockader från väst-ränkteekonomin-världen (aka frimurarna, globalisterna, psykopaterna) mot landet. Tysklands ekonomi blomstrade utan globala ränteekonomin och frimureriet förbjöds. Hitler ville hjälpa Tyskland och få bort mörka krafterna ur landet som skapade ”modern konst” och ”fri sex”.

  Hitler modern tids pionär till lösningar på globalsiternas förstörelseagenda av allt och alla. Hitler var den som seriöst gick först i ledet och då agerade i total mörker och då är det en självklarhet att gjova fel görs, men hans första mål var att rädda tyskland från globalisterna som höll på att bryta sönder Tyskland. Samma krafter som idag i Sverige är för mångkultur, feminism, globala skatter, EU, FN, IMF, NATO är dom som Hitler slogs mot. När Hitler förlorade kriget så tilläts frimureriet, ränteekonomin och förstörelsen fortsatte.

  Men detta får vi inte lära oss i skolan för då är man för en förintelse av judar. Man får inte säga något positivt om människor som Hitler, Franco eller Gaddafi. Människors tänk kan programmeras lika lätt som en dator. När en människa börjat tro på lögnerna så är det dom en självprogramerande robot. Nackdelen med människor mot robotar att en människa kan avprogrammera sig själv om viljan finns, den möjligheten kan plockas bort i robotar. Är det därför det arbetas för robotarméer?

  Med mycket propaganda och hjärntvätt kan vem som helst tro på vilka lögner som helst. Klimathotet? Om klimathotet var sant, varför inte fråga oljeföretagen om uppköpta teknikerna som dom har lagt på hyllan?

 • nalenihostacken

  De där 55 skall nog mera betraktas som öppna anstalter. Eftersom Polisen och Staten låter det vara så är det så det kommer att se ut i framtiden, endast mördare kommer att låsas in.

 • Magistern

  13 5 röstade på SD i valet genom att lägga sin röst. Över 90 % röstade på SD (eller varför inte SvP) genom att rösta med fötterna. Så fort antalet utomeuropéer ökar över 10 % i ett område leder till automatisk flytt av etniska svenskar. Flyttströmmen accelererar sedan tills några få % svenskar bli kvar i området. Är de invandrade somalier eller invandrare från subsahariska områden vidtar massflykten redan vid 3 %. Biskopsgården, Rinkeby, Tensta Rosengård var ju alla från början helsvenska områden. De blev het dominerade av invandrare därför att svenskarna flyttade ut. Olika kändisar har utallat sig med darr på stämman över hur de skäms att 13 5 röstade på SD. Man undrar varför ingen av dessa ”do-gooders” uppmärksammade detta röstande med fötterna och ”skämdes” över detta. Förmodligen för att de själva hörde till gruppen som röstat med föttterna.

MediaCreeper Creeper