Vill de zigenska tiggarna ha semester? ”Söker” nu pengar till återresan

Vill de zigenska tiggarna ha semester? ”Söker” nu pengar till återresan


forvirrad_tiggare

Antalet tiggare som söker hjälp hos socialtjänsten för att kunna resa hem har fördubblats de senaste två månaderna. ”Det är oroväckande med det här ökande antalet”, säger socialchef Anita Låhdö.

Under sommaren fanns många tiggare på Linköpings gator och socialtjänstens beredskapsteam noterade då ett högt antal akuta besök. ”Främst har besöken handlat om ansökningar om hemresor för EU-medborgare från främst Rumänien och Bulgarien” skriver tjänstemännen i en verksamhetsbeskrivning.

Efter sommaren har tiggares akuta hjälpbehov fortsatt att öka skriver corren.se. Mellan augusti 2013 och augusti 2014 beviljade socialtjänsten i Linköping ekonomisk hjälp för hemresor för totalt 89 personer som levde som tiggare i Linköping

Under hösten har antalet ärenden per månad fördubblats. I september beviljades 17 personer hemresa, under oktober 14 personer. Med fortsatt hjälpbehov på den nivån de kommande tolv månaderna skulle antalet personer hamna på cirka 180.

Det är stadsmissionen som upplyser de zigenska tiggarna om denna möjlighet. Vilket betyder att det är de linköpingsbor som behöver hjälp, inte får det.

Villkoren är lika för en tiggande person från Rumänien som saknar pengar till mat, och en Stockholmsbo på besök i Linköping som tappat sin plånbok och inte kan köpa en tågbiljett hem.

– Vi prövar om personen kan klara sig själv eller ta sig hem själv. Kommer vi fram till att en person behöver akut hjälp så beviljar vi medel till hemresa, säger socialchef Anita Låhdö. Det var ju en jämförelse som heter duga.

Länk till vårt inlägg om Dispatch International, där de avslöjar tiggarnas lögner.

Dessa krav till åteerresa sker inte bara i Linköping utan i hela landet. Till vilken kostnad?

Sent på onsdagskvällen kom de hem, politikerna som hälsat på i den by som de flesta av de som tigger i Linköping kommer ifrån.

– Det har varit en omtumlande upplevelse. Man kom ju dit med en föreställning. den föreställningen har man fått till viss del bekräftad, men framförallt fått nyanserad, säger Daniel Andersson (FP), kommunpolitiker i Linköping till svt.se

Relaterat:
Varifrån kommer jobben till tiggare?
Linköpingsborna måste återigen betala vinterhärbärge för zigenska tiggare
Tiggarboendet i Linköping får pris tack vare skattepengar
Sex äldre kvinnor bestulna av zigenska tiggare
Försök till stöld på Hemköp i Linköping
”Hjälp zigenarna annars ökar tiggeriet”
Ryttargårdskyrkan i Linköping blir härbärge för zigenska tiggare
Härbärge för zigenska tiggare planeras i Linköping
Zigensk ”musikant” blev utkörd från Linköping – snyftar i lokaltidningen
Zigenare fick det bättre i Linköping
Zigenerskor häktade för bedrägeri
Två utlänningar i växlingsliga häktade
Zigenska blev tillsagd av hyresvärd – DO stämde honom
Bli rom för en dag – Zigenarna sponsras med 100 000 av Linköpings kommun

Print Friendly

Publicerad: 31 oktober, 2014 kl 12:35 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Erik

  Är det inte märkligt att de inte fick hjälp att komma hit men behöver hjälp att komma hem?

 • mrfixit1

  Evig långsemester?

 • thomas59

  Det går på 209:- att flyga Malmö – Bucharest med WizzAir.
  (Jag skall själv dit en snart)
  Så betala resan – det är det värt !!!

 • argkvinna

  Varför i helvete har svenska skattebetalare för skyldighet att betala för detta dräggs hemresa.Har dom tagit sig hit kan dom ta sig hem

 • nitohu

  Då kan dom ju betala själva. 209:- lär ju gå ganska så snabbt att tigga ihop.

 • Belsebub

  Naturligtvis ska vad soft-hjärnan säger gälla svenska medborgare och icke turister från andra EU länder. Alla bidrag ska hanteras av respektive lands ambassad.
  Vad är det för folk som blir politiker.
  Undrar både jag och min bror.

 • eleteria

  Zigenare är inte bara entreprenörer i tiggarbranschen, de är snåla också.

 • Belsebub

  Att använda skattepengar för att åka till tiggarnas hemland för att se och lära för att komma hem och visa att de har inte lärt sig eller förstått ett endaste något. Undrar vad kommunallagen säger om det?

 • Problemet är väl att de stjäl halva planet på väg hem då…

 • biran

  Skyll inte på mig jag röstade på SD. Ni som röstade på de idioter som bla figurerar på filmen ovan är ansvariga för att just sådana galningar har makt i vårt land.

 • RollingHand

  Om det inte fungerade med ”att begära (och få) medel för hemresa” så skulle det ju knappast komma några ansökningar?
  Tydligen så har det ofta förekommit att kommuner gett bidrag för detta ändamål och ryktet har gått att…..
  ”Ge en strykarkatt mat – och den stannar hos dig”

 • Risto Matinen

  Det är bara att hänvisa dem till rätt ambassad för bidrag hem! Fråga dem om deras medborgarskap! Lätt som en plätt!

  En i sammanhanget läsvärd bloggartikel är: http://peterharold.wordpress.com/2014/10/30/insikt-om-oonskade-tiggare-miljopartist-vill-botfalla-oststater-som-inte-tar-hand-om-sina-tiggare/#comments

 • M-B

  Jag ger hellre en katt mat än skänker pengar till tiggare,

 • prillan

  Ge tiggarna max en karta så de kan börja traska hem…….och beträffande töntarna till kommunalpolitikerna hoppas att ni – på skattebetalarnas givmildhet – hade en liten trevlig resa med lite partaj på kvällen

 • Sniperace

  klart, nu börjar det bli kallt, och de pengar de har är undangömda eller skickade till hemlandet, och så tvingas svenska skattebetalare betala deras hemresor…

 • repell

  Hjälp dem gärna hem, men ta ifrån dem alla pengar och stöldgods först som de har stulit i Sverige och önska dem inte välkomna tillbaka!!

 • niklasr

  Nej, villkoren är inte alls samma. Om en EU-medborgare vill hem är det i första hand sig själv denne skall vända sig till. Därefter sitt lands ambassad eller konsulat för att få hjälp.
  De skall inte gå till närmsta socialbyrå för att åka hem på skattebetalarnas bekostnad.
  Det är bara att fråga denne ”expert” vad som skulle hända om denne blev fast i Rom om vederbörande skulle gå till socialkontoret eller den svenska ambassaden för att få hjälp.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Ett av kraven för att som EU-medborgare få vistas på en annan stats territorium utan uppehållstillstånd under TRE månader är.

  A. Dom kan försörja sig själva lagligt under den perioden. Vilket innebär sparade pengar eller att lagligt och ärligt jobba i Sverige eller annan EU-stat under tiden.
  B. Att efter att den tiden passerat på egen eller hemstats bekostnad ordna transporten hem, såtillvida att dom inte under tiden sökt och fått uppehållstillstånd pga jobb eller annan giltig anledning.

  I Sverige har vi tyvärr även en klausul

  C. För att dom vill det.

  som trumfar bort dom första två med politikers och medias hjälp.

 • n.a. nystrom

  Vem vill betala själv om man kan få någon annan att göra det? Har det förbigått svenska myndigheter att den kalla årstiden är här?

 • ana-maria r

  ”Man kom ju dit med en föreställning. den föreställningen har man fått till viss del bekräftad, men framförallt fått nyanserad, säger Daniel Andersson (FP), kommunpolitiker i Linköping till”

  Jaha, och vilken föreställning hade han då? Det bör man nog veta för att kunna tolka vad han menar. Dvs ”till viss del bekräftad” – innebär det att han upptäckt att de har det inte så dåligt som många vill göra gällande?
  Och, nysnserad – från vad??

 • per22

  Om vi svenskar befinner oss utomlands, och hamnar i ekonomisk kris, skall vi vända oss till svenska konsulatet där vi eventuellt kan få ett lån till hemresan beviljat
  Motsvarande regler borde rimligen gälla för de utlänningar som befinner sig här.

 • Svensk Sanning!

  I inslaget ovan så menade egentligen Leif Svensson följande: ”Vi vill inte ha stinkande lortigt pack som skitar ner och kanske sprider sjukdomar.Den bilden av Jernhusen både retar upp och skrämmer resenärer och personal.”

  Lade ni märke till hur jävla belåtet det lät när Fp-paddan satte sig ner i fåtöljen också? FY FAN!!!!

  Politiker skall väl arbeta för folk som bor och arbetar i Sverige???
  Inte bekymra sig för vad som är Rumäniens jävla ansvar!!

  Självklart borde väl deras hemländer få stå för notan också!

  HELVETE!!

 • hatte

  De glada dragspelarna har rest men har ersatts av tiggare som bara sitter eller står på ett antal platser i vår stad.Vissa har plakat där de ber om pengar för att de ska kunna försörja familjen med de många barnen, andra har problem med ett förstört hus. En tiggare har en sjuk fru eller dotter som han måste tigga pengar till. Om verksamheten inte är organiserad så frågar jag mig om det hade varit bättre för alla dessa drabbade att de använt pengarna till att fixa problemen i stället för att åka hit. Det lär inte vara billigt att resa genom Europa, kost och logi är inte heller billigt. Vem är det som textar plakaten, vars text står på svenska? Jag har viss förståelse för att gamla och förvirrade lägger pengar i Zigenarnas kaffemuggar, men att yngre gör det får mig att fundera på att de yngre vill ha tiggare i den offentliga miljön. Nej, förbjud tiggeriet och försök förmå EU att ta itu med medlemsländer som behandlar minoriteter illa!

 • eurika

  En stilla undran!
  Är inte dessa zigenare vana att vandra som de har gjort i hundratals år tidigare.
  Nu är det dags för alla zigenare att åter vandra tillbaka dit de kom ifrån på egna ben, om nu dom inte är alltför lata, som dom ant. är och förblir.

 • poped

  Så låt mig se här nu… Ifall jag känner för en semester i valfritt EU land till sommaren så kan jag räkna med att sagda land betalar min resa hem sen när jag tröttnat? Det låter ju skitbra. För det gäller väl inte bara Zigenare och Sverige väl? Gemensama lagar och förordningar ska det ju vara. Vi är ju alla då kallade EU medborgare ju… Men rent ärligt så tror jag att dom hade skrattat läppen av sig ifall jag stövlat in på soc i något annat land i EU och begärt bekostnad hemresa… Men i fablernas land – Sverige, är det naturligt att bara ge ut sina skattebetalares pengar vind för våg… Jag är så äcklad av mitt eget land… Jag kan inte ens fantisera ihop hur i helvete ett land kan bli så självförnedrande som detta skeva land har blivit… Är vi verkligen så störda som det verkar så borde vi bli tvångsomhändertagen och bli omyndigförklarade.

 • Vale62

  Tror fan att det sker en ökning av alla dessa satans tiggare som vill hem nu
  när Kung Bore är i antågande så jag hoppas verkligen att denna vinter kommer
  att bli mycket mycket kall och mycket lång med medhörande snömängd så får
  vi se hur många som kommer att sitta på akterkastellet som klubbade sälar vid
  alla affärer sen.

 • brisslan

  Det är inget problem för jodens samvete. Bara att, låna mer pengar så länge skutan kan gå klarar vi oss. Plimsollermärket, är redan under vattenytan men ilastningen fortsätter i oförminskad takt.Ja, den har t.o.m. ökat. Vid den minsta lilla stormby kantrar skeppet Swedistan.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Ärligt talat så har jag svårt, väldigt svårt att förstå logiken i hur ”do gooders” tänker.
  Det heter ju inte numera tiggare utan östeuropeiska entreprnörer. När man ifrågasätter hur dom livnär sig så är dom plötsligt som vilka svenskar som helst med samma rättigheter (men utan skyldigheterna).
  Nu ska dom åka HEM. Men för h-vete dom är ju hemma enligt er…..

  Enligt media och även av andra duktigt förbannade invandrare har jag lärt mig definitionen.

  En invandrare som gör något dåligt för Sverige är mer svensk en Gustav Wasa och Kalle dussin i kubik. En invandrare som assimilerar sig och gör sig nödvändig är inte en svensk utan en invandrare enligt pressens definitioner.

 • eurika

  ”Jag är så äcklad av mitt eget land”
  Nej och åter tusen nej. Vi etniska svenskar ska inte vara äcklade av landet Sverige, vi ska vara så förbaskat äcklade av våra myndigheter samt politiker som har och kommer att förstöra landet Sverige. Dessa ska vi vara äcklade av i dag i morgon samt i hundratals år framöver.

 • Risto Matinen

  Tillägg: Frugan, som jobbar som chef i en kommunal förvaltning, sa för några veckor sedan: ”Om du visste hur korkade och okunniga kommunalpolitikerna är, skulle du bli tokig!

  Det vet jag redan, svarade jag. Dels av annan info och så hade hon tidigare berättat hur de är i kommunen. Många beslut i nämnder tas formellt av politiker, men de har ingen utbildning om lagen och knappt någon på egen hand införskaffad kunskap heller. De anställda måste gång på gång informera oduglingarna om att vissa av politikernas beslut är olagliga, men betänk alla beslut de tar som är dåliga till urusla, som de anställda inte ens kan/vill argumentera emot.

  Vi hade ett kvinnligt högsta höns i kommunen som är så blåst att klockorna stannar när hon går in i ett rum. Nu har kärringen befordrats till riksdagsledamot, så vi är av med fanstyget här. Grattis Sverige!

  Då kan det gå som här, att ens överväga att ge bidrag till icke-bidragsberättigade utländska parasiter och kriminella av sämsta sort…

 • Morrmor

  De får väl gräva lite i BH´n om de
  mot förmodan skulle få nej!

 • loofon

  Undrar om jag kan gå och få lite pengar så jag kan resa till t ex Maldiverna …
  Väl där får jag säkert uppehåll och mat och när jag vill hem betalar de resan …

 • gunilla karlsson

  Självklart utnyttjar tiggarna Sverige de vet precis hur!

 • Mariah_Magdalena

  Och ju mer hjälp de får, ju fler kommer det att komma…..

 • blirsatrott

  Kör norrut till Treriksröset…och avstigning tack..

 • mikenomad

  FÖRBJUD TIGGERI enda chansen att bli av med problemet, tycker det borde vara en ganska enkel lag som kan tillsättas omgående

 • Risto Matinen

  Det finns i grova drag inga andra svenskar, så ”etniska svenskar” är onödigt att skriva. Det finns förvisso ”svenskar” enligt fulmedia.

  Ingen kan byta folkgrupp, oavsett vad lögnfabrikerna påstår. Att lågstatusfolk vill kalla sig för något med svensk, kan jag ha viss förståelse för. Föreslår sådana icke-svenskar att kalla sig för: Fulsvensk, Skensvensk eller uppiffat med engelska Wannabesvensk. Oavsett vad, så är det ändå bara lånta fjädrar.

 • eurika

  Jag har jag kommer att skriva ”etniska svenskar” så länge mina fingrar orkar trycka ner tangenterna för orden ”etniska svenskar” därmed basta, punkt slut.

 • VSOP

  Jag kan bekosta en stämpel ”Avslag zigenare”.

 • Rynksnodden

  En stilla undran… Om de nu får pengar till att resa hem till sitt hemland från socialtjänsten… hur vet man att de verkligen reser hem? Eller kasserar de bara ut typ två-tretusen kronor men beger sig inte hem utan sätter sig på sin plats utanför utvald butik igen?

  När jag fick pengar från soc var jag tvungen att visa kontoutdrag varje månad så att de skulle se att jag inte hade extra inkomster.. plus att de såg var jag använt mitt kontokort för att handla (snacka om intrång i privatlivet och vilket gjorde att jag alltid plockade ut kontanter att handla för istället).

  Men dessa tiggare, som sagt, hur vet man att de verkligen sätter sig på en buss/flygplan hem till sitt hemland igen?

 • Risto Matinen

  Du får givetvis skriva som du vill för mig. Bara ett råd i all välmening…

  Vilka är de andra ”svenskarna” då, enligt dig? Men, det kan vi kanske ta någon annan gång, i en lämpligare tråd?

 • Per J

  Det är riktigt illa när det sociala skyddsnätet inte gynnar svenskar i krissituationer. Det är ännu värre att det inte är ”rumsrent” att kritisera systemet. Det är bedrövligt att när systemet kritiseras så försvarar man det.

 • Tommmy

  Naivitet borde stämplas som ett sjukdomstillstånd..

 • Vikinglina

  Det är mkt konstigt till soc hittar dem, delas det ut en GPS vid gränsen som är programmerad till soc?

 • jamten

  E alla självgoda godhetsknarkare?Såg på tv att man skulle lära barna å spara veckopengen å ge till tiggare?!!!!!!!Vart e vi på väg???

 • Indien torde vara det naturliga målet att satsa på och sedan stanna där.

 • Det var väl för typ 30-40 år sedan. Idag får dom nog bara fingret tror jag. Dom har väl ändrat reglerna så dom behöver inte längre hjälpa svenskar som hamnat i nöd. Dom får skylla sig själva. Om det inte är en ”svensk” som dyker upp förstås. Då öppnas säkert den magiska börsen.

 • Eller så behövs helrenovering innan planet kan lyfta igen.

 • olap

  ”Villkoren är lika för en tiggande person från Rumänien som saknar pengar till mat, och en Stockholmsbo på besök i Linköping som tappat sin plånbok och inte kan köpa en tågbiljett hem.”
  Intressant värre! så man behöver alltså inte visa godkända id handlingar, inte ens uppge sitt person nr?!

 • olap

  Japp det är så dom gör… för oss svenskar! snokar igenom kontoutdrag samt att man måste ha en handlingsplan från arbetsförmedlingen om man inte har ett riktigt jobb, i vissa fall även en sysselsättning (tex praktik) annars blir det avslag direkt. Undrar om tiggarna är inskrivna på AF? (isåfall hur kan man vara inskriven utan id & personnummer?) och som sysselsättning ska dom uppge ”tiggare” då eller?

 • RollingHand

  Du tror inte att 87% sjukskrivningsgrad skulle påverka Sverige???

 • Fanjunkarn

  Jag hade tänkt att skänka några säckar med grejer till stadsmissionen i staden som jag bor….Jag tror jag skiter i det nu. Jag hivar säckarna i containern för brännbart på återvinningen istället….

 • vargen

  Vem kontrollerar att De åker hem?….mer pengar i pappmuggen……..Suck!……finns det ingen inom Sveriges myndigheter dom ser eller förstår ………

 • vargen

  slant på tangenterna…….skall vara…….som ser eller förstår.

 • Rynksnodden

  Jag tror att Ancient Aliens-gänget har det lättare att bevisa utomjordisk existens på jorden än att en Svensk att få rätt till Svensk rättvisa…

 • Flitigsomen

  Undrar vad resan kostade politikerna? För den belastade väl ändå inte skattebetalarna? Det vore fullständigt orimligt! Och olagligt i min värld!

 • Talibananas

  Välmenande idioter. Zigenarna tog sig hit, de får ta sig hem på egen hand eller med hjälp av deras ambassad. Men nej då, de ska inackorderas gratis i kommunerna, deras självförvållade ”trångmål” ska pjoskas och tragglas i medierna och sedan ska de ha en fin dusör hem. För att sedan återvända med nästa buss. Dummkopf!

 • Tommmy

  Hahaha.. jo men eftersom dessa avlönas av skattepengar så är det ju ingen skillnad..

 • AKå Nyman

  Man brukar väl vända sig till sina länders konsulat om man har problem när man är utrikes? Men här tas den enkla tiggarvägen igen. Fy f*n

 • Thomas_Mattsson

  Har parasiterna tagit sig hit på egen hand så kan de också ta sig hem. Ofattbart att det betalas ut pengar, VÅRA pengar till detta! Vansinne.

 • Cyclo

  Då var inte tiggeriet så lyckat eller? Låt de ta sig hem för egen maskin. Eller förbjud återkomst om de får resan betald.

 • Eryk_Johansson

  87% av väljarna äcklar mig.

 • BortmedPKismen

  En betald hemresa borde i rimlighetens namn vara kopplad till id säkring tumavtryck och förbud att återvända till Sverige!

 • Ingvar

  Kanske borde politikerna åkt hit där hövdingarna bor
  http://viola.bz/romanian-gypsies-living-luxury-lifestyle/

 • Patrik999

  Sverige är förlorat.

 • Icke att föglömma, dna prov.

 • Behöver ju inte skita ner mer än nödvändigt.

 • Desto mer mat en fluga har, ju fler blir dom.

 • Fif?n. Vill inte gräva där.

 • Lär dom inte få.

 • gulaschbaronen

  De hade råd med hitresan….??

 • pommern

  dom får vända sig till sin egen ambasad

 • RobertSt2

  Snyft, har inga pengar att resa hem för. Och då menar jag inte de 100 tusentals kronorna jag har i min bh…

 • Lappjävel

  Linköping.
  Vart fasen man än går så sitter det tiggare överallt.

  Inne i centrum, bryr sig inte tiggarna om sitta vid sina ställen ens. Det är en hög med trasor och kuddar och en kopp. Tiggarna tigger inte mer! De sitter på Mcdonalds eller på Sibylla!
  Alla jävla idioter som finns lägger ändå ner pengar till lyxturisterna.

  Till och med ute i byarna runtomkring som Linghem, Askeby, Vikingstad etc, så sitter de och ”arbetar”.

  När skall folk begripa att det ju är deras bidrag som håller dessa människor i tiggeriet?

  Varenda jävla krona som läggs i koppen, innebär bara ett utnyttjande. Det är en modern form av slaveri- utan krav på motprestation.
  Men alla ryggdunkare tror på allvar att de hjälper dessa människor.
  Jag fattar inte!

  Att du regelbundet blir förolämpad utav tiggarna när du inte ger något (speciellt elak är karljäveln som sitter i gångtunneln vid resecentrum) är ju legio.

  Att fräsa tillbaks mot honom på rumänska brukar bringa honom ur fattningen…

 • ghyt

  Kan de identifiera sig när de söker bidrag? I annat fall kan det bli mycket bidrag när de reser från kommun till kommun. Man kan undra varför just zigenarna har så dålig standard. Judarna har också varit utsatta i Europa men deras situation idag kan inte jämföras med zigenarnas.

 • Lappjävel

  Kan jag få din BH?

 • RobertSt2

  Javisst! Jag skall bara ta ur pengarna först!

 • latmask

  Här på nätet ska vi ju inte mata trollen för då förökar de sig. Lite konsekvens, tack!

 • Lappjävel

  🙂

 • Asa

  Det finns folk i alla länder i världen som varit och är utsatta. Zigenare är speciella och finns utspridda över hela Europa och även nordamerika. De lever likadant oavsett var de bor tigger, stjäl etc och har gjort så i alla tider. Det är DERAS kultur. De lever i klaner och utanför samhället och vill inte ha för nära kontakt med andra kulturer förutom våra pengar.

 • Dagsattvakna

  Till ambassadören som uppmanar svenska folket att INTE ge pengar till dem!

 • Magistern

  Den ena gruppen hamnar alltid högst upp ( forskare ( Einstein, Nils Bohr etc), nobelpristagare ( otaliga i Kemi, Medicin, fysik , ekonomi) , författare ( Kafka, Proust, Amos Oz, Brodsky, Norman Mailer, ) kompositörer Mendehlsson, Gerhswin, Mahler, Cole Porter), Filosofer ( Spinoza),Statsmän ( Disraeli, Kissinger), Idrottmän ( MArc Spitz, Babe Ruth) Jag kunde fortsätta i all oaänslighet.
  Den andra gruppen ? En enda. Django Reinhart.
  Vad beror detta på? Arv eller miljö?

 • chainmail

  Varför prövar socialtjänsten detta? Detta är solklara fall för tiggarnas hemländers ambassader. Socialtjänsten begår tjänstefel alternativt brott och borde utredas för detta.

 • Varmlandstok

  Varför är detta kommunens angelägenhet?
  Vilken kommun i så fall?
  De som vill hjälpa dessa människor kan göra det ur egen kassa.
  Kanske finns det kommunpolitiker och kommunaltjänstemän som är hågade.

MediaCreeper Creeper