Vänsterextremist på Lunds kommun åtalas för hot mot Sverigedemokrat

Vänsterextremist på Lunds kommun åtalas för hot mot Sverigedemokrat


Den 33-åriga Mårten Möller från östra Lund åtalades på tisdagen vid Lunds tingsrätt misstänkt för olaga hot mot Sverigedemokraten Ted Ekeroth. Mannen är vänsterextremist och jobbar på Lunds kommun – närmare bestämt på ett äldreboende.

2014-11-14 07-39-54_ted_ekeroth_vansterextremistDet var den 5 september på Stortorget i Lund som 33-åriga Möller ska ha pekat på Ted Ekeroth och sedan i en halshuggningsgest dragit sitt finger över sin hals. Åklagaren menar att gesten hade innebörden att Ted Ekeroth skulle dödas och att han kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet genom det skedda.

Ted Ekeroth kräver ett skadestånd på 5 000 kronor för kränkning uppger skanskan.se utan att uppge Möllers politiska hemvist, namn eller arbetsplats.

Polismannens vittnesmål från FUP:

”Undertecknad befann sig på Stortorget i Lund med anledning av att Sverigedemokraternas representant Björn Söder höll ett tal. När talet var avslutat stod jag utanför staketen på den västra sidan av Stortorget i höjd med valbodarna. Folksamlingen som hade lyssnat/protesterat mot talet höll på att lösas upp och lämna platsen.

En man kom fram till mig och sa att han ville anmäla en person för olaga hot och pekade i riktning mot en grupp människor och i synnerhet en man som höll på att lämna platsen. Mannen pekade på en yngre man klädd i en grön virkad keps, med långt hår.

[…]

Ekeroth berättade att hotet bestod av att en man hade tittat på honom och sen satt ett finger vid ena sidan av halsen och dragit fingret längs med halsen till andra sidan. Ekeroth var vid tillfället upprörd av det inträffade. /…/ När vi gick mot polisbussarna följde motdemonstranter efter och skrek.”

Ted Ekeroth uppger i sitt vittnesmål bland annat:

”att mannen stod ca två meter ifrån honom när han gjorde den aktuella rörelsen. Ted berättar vidare att han upplevde situationen som otäck och otrevlig särskilt eftersom han uppfattade att personerna som följde efter dem tillhörde extremvänstern och att situationen i sig var hotfull. Ted uppger vidare att han och hans sällskap fick hjälp av polisen att lämna platsen.

Ted berättar vidare att han upplevde hotet som ett mordhot. Vad gäller gärningsmannen tror Ted att gärningsmannen heter Mårten Möller. Ted känner inte Mårten men hans vän Alexandra vet vem Mårten är. Ted berättar vidare att han tidigare har fått hot av okända personer via nätet. Dessa hot har bland annat förekommit på olika websidor såsom Flashback.”

Alexandra uppger bland annat i sitt vittnesmål:

”Alexandra uppger att hon inte hörde exakt allt vad som sas men Mårten Möller tänkte hoppa på Ted. Alexandra gick emellan för att stoppa det, eller höll med handen emellan för att stoppa Mårten. Mårten skrek och pekade på Ted. Han gjorde så här: (Fhl. Anteckning. Alexandra visar med fingrarna hur Mårten drog med fingret över halsen på sig själv)

Alexandra uppfattade det som hotfullt mot Ted. Alexandra beskriver att Mårten var så arg att han tuggade fradga. På fråga vad Mårten sa till Ted så uppger Alexandra att han sa ditt jävla äckel men att hon inte kunde urskilja vem som skrek fascist, äckel./…/ På fråga om Alexandras relation till Mårten så uppger hon att de jobbat ihop en gång för många år sedan och umgåtts sporadiskt. /…/ På fråga om övriga vittnen uppger Alexandra att en frilansande fotograf för Aftonbladet och Expressen befann sig där.”

Mårten Möller uppger i förhör att han var på plats den aktuella dagen och han var där i syfte att motdemonstrera. Han vill inte uppge om han var där själv eller inte. Möller uppger att det stämmer inte att han har dragit fingret över halsen som i en halshuggningsgest mot någon.

Möllers telefonnummer till arbetet är 046-356890, och det går till Arendalahemmet som är ett äldreboende i Lunds kommun regi.

Lunds tingsrätt åtalar:

 • Johan Mårten Möller, 81051, en c/o-adress när han greps och en annan c/o-adress nu, Lund. För Olaga Hot.
 • Diarienr 1200-K149686-14, Mål nr B B 5646-14
Print Friendly

Publicerad: 14 november, 2014 kl 7:58 under kategorin Politik.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Hur kan en kommunist över huvud taget få arbeta med människor? Hoppas att han blir dömd och mister jobbet.

 • Anton

  Ett kvartssamtal?

 • Katy

  Han har väl rätt värdegrund för att jobba inom vården?

 • argkvinna

  Tänk om det gick att utvisa allt sånt jävla pack till Nordkorea

 • argkvinna

  Blir han dömd så ska han inte få jobba kvar enl.praxis.För då finns han i belastningsregistret

 • Christer Andersson

  Sätt fanskapet i fängelse. Hets mot det egna folket

 • alkis

  En sverigedemokrat med amerikansk flagga? Nonsens.

 • Sonette

  Det måste bli ett slut på vänsterpackets uppträdande . Åtal skall vara regel med efterföljande straff för dessa . Det skall kosta mer än det smakar med hot av detta slag

 • Magistern

  Han drömmer väl om att vara hjälte a´ la Sophie och HAns Scholl. Saken är den att väldigt av gaphalsarna på något sätt liknar Sophie Scholl. De liknar den pöbel som dök upp när allt var klart och rakade kvinnors huvuden. Pöbeln jag nämnde här var antinazistisk, men moralsikt skiljer den sig inte från den pöbel som gav sig på en afroamerikansk flicka som blev intagen på collage 1964 , eller den pöbeln som jublade när aristokrater halshöggs i Franska revolutionen, eller lynchade Fersen i Stckholm. Den här typen av människor är nazister, stalinister, antinazister beroende på rådande opnion. Sophie Scholl, Jean d´Arc , Jan Huss tillhör alla en försvinnande liten minoritet. Den dömde upplever nog sig själv som en sådan hjälte.

 • IDH

  c/o adress hit och c/o adress dit. Med andra ord, en sk människoätare som lever på att utnyttja andra. Nog är han kommunist alltid!

 • klossen

  ”en yngre man klädd i en grön virkad keps, med långt hår”

  Han röker garanterat, tipsa arbetsplatsen om att de borde ha ett obligatoriskt drogtest för alla anställda snarast. Eller om de vill spara lite tid, plocka hippien direkt.

 • loofon

  Han hittar många sympatisörer i östra Lund, t ex i området Djingis Kahn …

 • Norrskensmannen

  I en artikel i Aftonbladet från 2003 intervjuar man folk om cykelhjälmar. En av de intervjuade är Mårten Möller 22 vårdare Lund. Åldern stämmer då att han nu ska vara 33 år och yrket som Mårten Möller denna artikel handlar om. Är det samma person? Skrolla ner på länksidan så ser ni de intervjuade och Mårten Möller.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article10379470.ab

 • God vän

  Alla har rätt till sin åsikt. Vem i helvete har gett er något jävla tolkningsföreträde??? Så jävla lätt och sitta och vara stora & stöddiga bakom era plattskärmar. Och vad är det med detta & hänga ut adressen??? Det e INGEN av er som kommer & göra NÅGONTING ändå så!!!!

 • Armadillo

  Han lär frias och få löneökning på köpet!

 • Brutal_Justice

  Då får du väl dumpa din tjockisskärm då, växa lite kulor och sluta grina, buhu. Tycker det är komiskt att vänsterzombies vill förbjuda alla åsikter som inte överensstämmer med deras dock när de själva kliver över lagen ja då skall det helst gråtas ett helt världshav i klagosång om hur orättvist det är. Ryk upp dig pyret, utbilda dig och börja jobba 🙂

 • Landsfekalen

  Vad tror du att du uppnår med att skriva här, förutom att du bekräftar adressen?

 • Kyo San

  Trode alla dom var arbetslösa..nåväl!

 • Magistern

  Det där med telefonnumret brukar annars vara en Expressen- och AFA-grej

 • kossa muu

  hen är ändå inte någonting värd att göra någonting åt.

 • Krister Andersson

  Jag kommer att göra någonting eftersom jag känner Ted, min adress är för övrigt Köpmansgatan 7 i Malmö och mitt telefonnr är 5321542

 • God vän

  Då väntar vi och ser då. Förresten så går det inte att ringa dig.

 • Krister Andersson

  Mitt misstag det skulle vara 6321542

MediaCreeper Creeper