Sveriges första islamistiska statsråd och det muslimska civilsamhället

Sveriges första islamistiska statsråd och det muslimska civilsamhället


2013-11-22 17-31-41_Nima Gholam Ali Pour_sd

Sverigedemokraten Nima Gholam Ali Pour skriver följande debattinlägg på sin blogg: ”Det ”muslimska civilsamhället” är det begrepp man använder för att hänvisa till några islamistiska organisationer i Sverige som verkar för att islam ska få en större roll i det svenska samhället.”

”Problemet är att det svenska samhället är ett sekulärt samhälle och därför uppstår konflikter varje gång en religion vill ha mer inflytande i det svenska samhället. Idag har det muslimska civilsamhället all anledning att fira. En av deras egna har blivit statsråd i Sverige. Mehmet Kaplan som en gång i tiden var ordförande för Sveriges Unga Muslimer och presstalesman för Sveriges muslimska råd är idag Sveriges bostads- och stadsutvecklingsminister.

Att Sverige har fått ett statsråd som är islamist borde egentligen vara en skandal. Men i Sverige vill man inte riktigt använda begreppet islamist för att beskriva Mehmet Kaplan och det muslimska civilsamhället. Så länge man ser islam som en religion som berör endast existentiella frågor så är man muslim, och inte islamist.

När man anser att islam också berör politiska och juridiska frågor så är man islamist. Att förneka detta faktum är bara anti-intellektuellt. Borde Mehmet Kaplan beskrivas med begreppet islamist eller muslim?

2008 grundade Mehmet Kaplan en organisation vid namn Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa(SMFR). Om man besöker SMFR:s hemsida så kan man läsa att SMFR har ett program. I SMFR:s egen beskrivning av detta program kan man läsa:

”SMFR-Programmet är Muslimska Fredsrörelsens politiska program som konkretiserar visionen och förtydligar organisationens ställningstagande i generella såväl som sakpolitiska frågor som berör mänskliga rättigheter, internationell säkerhetspolitik, hållbar förändring, identitet och värderingar.”

SMFR, som är grundad av Mehmet Kaplan, har ett ”politiskt program”. Nu protesterar kanske några. SMFR:s politiska program behöver inte vara islamistisk. Det stämmer, men om man läser i SMFR:s politiska program under rubriken ”SMFRs mål” så står det:

”SMFR ska utifrån islamiska och demokratiska värdegrunder, i enlighet med Koranen och Profeten Muhammeds budskap, verka för fred och rättvisa.”

SMFR:s politiska program är islamistiskt. SMFR, som grundades av Sveriges bostadsminister, Mehmet Kaplan, vill ge islam en roll i politiken. Majoriteten av Sveriges muslimer tycker inte som SMFR. Majoriteten av Sveriges muslimer ser islam som en religion.

Däremot så tycker SMFR att muslimer bör ha ett politiskt program, ”i enlighet med Koranen och Profeten Muhammeds budskap”. SMFR är islamistisk och den person som grundade den, Mehmet Kaplan, är en islamist.

mehmet_kaplan_mpÄven andra islamiska organisationer som Mehmet Kaplan associeras med är islamistiska. 2013 så skickade ”Nätverket svenska muslimer i samarbete”, där SMFR, Sveriges muslimska råd och Sveriges Unga Muslimer ingår, en rapport till FN. I denna rapport så lägger dessa islamistiska organisationer fram politiska förslag.

Bland annat vill man ha ”islamisk bankverksamhet” i Sverige. Man vill också att staten ska ”försäkra att medieorganisationer uppfyller sin skyldighet att vara rättvisa, noggranna, och balanserade och att rätten till yttrandefrihet balanseras av respekt för enskildas rättigheter och anseende”. Att staten ska ”försäkra” att medieorganisationer gör det ena eller det andra brukar vara det man hör från islamister i alla länder.

Faktum är att Mehmet Kaplan aldrig har varit associerad med en islamisk organisation som inte varit islamistisk. Det är islamismen, och inte islam, som främst intresserat Mehmet Kaplan. Det är en lögn att säga att Mehmet Kaplan är som vilken muslim som helst. Det här är en människa som främst engagerat sig i islamistiska organisationer och nu sitter denna islamist i regeringen.

Att det muslimska civilsamhället är intresserat av politiskt inflytande är ganska uppenbart. SMFR:s nuvarande ordförande, Yasri Khan, var en av Miljöpartiets riksdagskandidater inför valet 2014 och sitter i Miljöpartiets internationella kommitté. Det är lätt att hitta politiker bland dem som är aktiva i det muslimska civilsamhället.

I det muslimska civilsamhället så är politik och religion nästan samma sak, vilket borde vara en varningssignal. Abdirizak Waberi och Omar Mustafa är Islamiska Förbundets senaste två ordföranden och båda har varit aktiva i politiken. Waberi satt i riksdagen och representerade Moderaterna, medan Mustafa satt i Socialdemokraternas partistyrelse.

Kanske ”muslimska civilsamhället” är fel ord att använda. För det vi pratar om är inget civilsamhälle, utan det är en enda stor organisation som delats upp i flera organisationer. För att förstå detta så behöver man besöka Kapellgränd 10 i Stockholm.

På denna adress finns som av ett ”sammanträffande” organisationerna Förenade Islamiska Föreningar i Sverige, My Islamic Media AB, Islamiska Förbundet i Stockholm, Islamiska Informationsbyrån i Stockholm, Sveriges muslimska råd, Islamiska Ungdomsförbundet, Sveriges Unga Muslimer, Islamiska Förbundet i Sverige, Muslimska Kvinnoföreningen, Ibn Rushd Studieförbund Stockholm, Sveriges Eritreanska Unga Muslimer, Forum för Unga Muslimer, Sveriges Muslimska Scouter, Irakiska Islamiska Förbundet, Sveriges Imamernas råd och många andra av de organisationer som ingår i det ”muslimska civilsamhället”.

Detta ”civilsamhälle” som i en stor stad som Stockholm är koncentrerad på en plats, består av en liten grupp människor. Omar Mustafa som är ordförande för Islamiska Förbundet i Sverige är också förbundsrektor för Ibn Rushd. Ordföranden för Sveriges Unga Muslimer, Rashid Musa, är projektsamordnare för Ibn Rushd. Det handlar om några islamister som finns i nyckelpositioner i olika organisationer. Bostadsminister Mehmet Kaplan var bland en av dessa islamister, som byggde upp det ”muslimska civilsamhället”.

Även om man gör sin egen tolkning av islamism och islam och vägrar acceptera att Mehmet Kaplan är en islamist så måste man acceptera det faktum att Mehmet Kaplan grundade organisationen SMFR, vars vision är:

”att bli en av de främsta organisationerna i Sverige och Europa inom freds- och säkerhetsfrämjande på global basis, grundad på islamiska principer, rättvisa och mänskliga rättigheter samt att islam ska fortsätta vara en naturlig del av Europas kulturarv.”

För att tro att något som ”freds- och säkerhetsfrämjande på global basis” ska grundas på islamiska principer så måste man vara islamist. De internationella aktörer idag som grundar ”freds- och säkerhetsfrämjande på global basis” på islamiska principer, är Irans och Saudiarabiens utrikesdepartement. Att svensk media och ”proffstyckarna” är så tysta när Sverige har fått sitt första islamistiska statsråd, säger mer om det svenska debattklimatet än vad det säger om Mehmet Kaplan.”

/Nima Gholam Ali Pour, nimatown.blogspot.se

Print Friendly

Publicerad: 5 november, 2014 kl 15:05 under kategorin Krönikor/Insändare/Debatt.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Rep.- on

  Landsförrädarna skulle ständigt påtalas för sina illdåd, de kommer för lättvindigt undan!

 • Svensk Sanning!

  Bra info!

  Tack.

  Det kanske låter lite överdrivet, men det är ungefär som IS skulle värna om islamska och demokratiska värdegrunder. Precis som ett litet barn försöker ljuga för en vuxen, då man i sin vuxna roll redan vet det genomskinliga ljugandet.

  Så agerar våra egna inom riksdag samt media. Alla blir ju ursinniga på den vuxna föräldern som bara låter barnet göra hur fan som helst och släpper igenom alla krav. Notera att jag skriver allegoriskt.

 • Rep.- on

  Vi borde ha vuxna mogna människor i Riksdag och Kommun och ingen fick vara under femtio år! Livserfarenheten är mycket högre än den skolade teoretiska, detta är mer än sant!

 • Vale62

  Undrar hur mycket mer skit Svensken ska få uppkört innan det smäller ?

 • prillan

  Bra skrivet och mycket intressant! Intressant också vore om man fik veta det sammanlagda summa av alla bidragen som ackumuleras på samma adress: Kapellgränd 10 där mängder av islamiska organisationer håller till……att sen påstå att islam är en naturlig del av den europeiska kulturarv är att tilldela detta elände en roll som den aldrig har haft eller kommer att få då glappet på 1400 år är allt för stor.

 • nitohu

  ”SMFR ska utifrån islamiska och demokratiska värdegrunder, i enlighet med Koranen och Profeten Muhammeds budskap, verka för fred och rättvisa”

  LOL. Hur kan en rasistisk, kvinnofientlig och våldsbejakande religion vars grundare profeten Muhammed ju var pedofil, våldtäktsman, massmördare, Krigsförbrytare, bigamist, tjuv, rövare, slavägare, hustrumisshandlare, rasist och en person som förkastade religionsfrihet. Nånsin kunna verka för fred och rättvisa ?
  Mer motsägelsefullt än så kan det väl inte bli.

 • ledsenfarmor

  Var ingen dålig adress på Söder vid Slussen de huserar på.

 • alkis

  USA har fått en hel president-islamist.

 • xmaverickx

  Barnen har tagit över, och då menar jag inte bara de ”ensamkommande barnen”, och alla svenska flickor/kvinnor som vill ta hand om dem.

  https://www.youtube.com/watch?v=L8cjQzAES9Y

 • Kejsartetra

  Bland annat, hämtat från Lundbergs bok ”Ljusets fiender”:

  ”2013 fick Ibn Rushd 15,6 miljoner i bidrag från Folkbildningsrådet.
  2012 beviljades man därtill miljonbelopp från Ungdomsstyrelsen.

  Afrosvenskarnas riksförbund fick 2012 närmare en och en halv miljon i bidrag från Allmänna arvsfonden för ett projekt för funktionshindrade afrosvenskar. Därtill fick man 2013 drygt 200 000 från Ungdomsstyrelsen samt har under de senaste tre åren beviljats drygt 200 000 om året från Folke Bernadotteakademin.”

  De flesta av föreningarna nämnda i artikeln erhåller bidrag från olika håll. Pengar från Ungdomsstyrelsen lär de få även i fortsättningen,
  vår nya kulturminister är ”tj.ledig” från GD-posten därstädes…

  Det beskrivs i dokumentära filmer att Muslimska Broderskapet agerar på detta sätt. Få personer registrerar många förbund, organisationer, föreningar mm för att sammantaget komma över stora summor i bidrag.

  I Norge är det upplagt på samma sätt.

 • Det finns svenska killar som har muslimska flickvänner och fruar. En del av dem lallar med i islam och kräver utbredning av olika fenomen för islams räkning. Jag undrar vilken hjärna de tänker med. Det är illa det också, svenska män har också del i det hela!

 • gunilla karlsson

  Bort med Kaplan nu!

 • Stuorkajse

  Tack för dessa upplysningar, Nima. Mycket värdefull information.

 • Nyo

  Tack! Mycket informativt! ”demokratiska värdegrunder utifrån Koranen????? Måste ha missat de demokratiska inslagen i Koranen. IS tycks också ha missat dem, fast de är fundamentalister. Märkligt.

 • xmaverickx

  Det har du rätt i.

MediaCreeper Creeper