Somalisk 10-barnsfamilj fick villa för 4 miljoner efter Metros snyftare – UPPDATERAD

Somalisk 10-barnsfamilj fick villa för 4 miljoner efter Metros snyftare – UPPDATERAD


UPPDATERAD Den 3 juni skrev vi om en ordentlig tårdrypare som Metro hade totat ihop. Den handlade inte om några stackars svenska åldringar som inte får vård eller bra mat. Den handlade heller inte om svenska ungdomars arbetslöshet eller tvång att bo hemma då det inte finns bostäder. Nej, det var om en somalisk 10-barnsfamilj som bodde trångt.

Ojandet i Metro handlade alltså om den somaliska tiobarnsfamiljen, som ses på bilden ovan, och som ”tvingas” bo i en lägenhet på 35 kvadratmeter. Men vem har tvingat dem att komma? Vem har tvingat dem att bo här? Och vem har tvingat dem att skaffa 10 ungar?

Det är familjen Aden Abdullahi som består av tio barn och två vuxna. Alla 12 somalierna bor i en lägenhet i Strängnäs på 35 kvadratmeter. Metro poängterar att de äter, sover och ”pluggar” i ett och samma rum.

– Inte ens djur bor så här trångt, säger Ahmed Gedi Aden, pappan i familjen.

Jodå, nog finns det djur som bor sämre. Men detta har nu alltså löst sig efter diverse ojanden och gnällande från somalierna, och så givetvis Metros snyftare som spädde på pressen och trycket på kommunen i Strängnäs som den 27 augusti gick och köpte loss en stor tegelvilla för det facila priset om 3,85 miljoner kronor. Familjepappan Ahmed Gedi Aden, 62 år, bor nu fint och trivs bra på Lundavägen 12 i Strängnäs.

Köpeskillingen var exakt 3 850 000 kronor. Detta utgör ett kvadratmeterpris om 20 699 kr/m². Säljarna Lars och May-Britt Sterner är säkert nöjda med att kunnat avyttrat sin röda tegelvilla byggd 1936. Köparen Strängnäs kommun ansåg att villan med en boarea om 186 m², en biarea om 88 m² samt tomten på 886 m² kommer att passa den somaliska 10-barnsfamiljen som handen i handsken.

Ratsit visar personer från 16 år och uppåt. Detta gör att de har alltså åtta barn under 16 år. Grattis Strängnäs, och grattis alla grannar, nu har ni 12 muslimer som grannar.

2013-11-11 13-34-06_10-barns-familj_somalier_somalisk_villa_strangnas_ratsit

2013-11-11 13-34-06_10-barns-familj_somalier_somalisk_villa_strangnas_flygbild

2013-11-11 13-34-06_10-barns-familj_somalier_somalisk_villa_strangnas

Uppdatering: Fyra dagar före köpet av villan så kastade Strängnäs kommun ut 24 åldringar från äldreboendet Solvändan i Mariefred. Är de gamla medvetna om detta? Är det någon som upplyst dem att det går till så här och att då be dem rösta rätt. Läs mer HÄR.

Relaterat
Metros tårdrypande snyftare om en somalisk tiobarns-familj
24 åldringar utkastade från boende i Strängnäs – fyra dagar före villan köptes åt somaliefamiljen

Print Friendly

Publicerad: 11 november, 2013 kl 13:55 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Anneli

  Detta kan bara hända i Sverige

 • Morphman Morgan

  Jag finner denna sidan lustig ibland. I vissa artiklar hoppas folk på för att de ”förstör gamla fina seder” och ”förstör den gamla Svenska kulturen”, i andra artiklar går det rakt åt motsatt håll och hoppar på personer för att de inte uppdaterats med tiderna.

  Denna artikeln tillhör det senare, med sitt påhopp på en familj för att de har 10 barn, trots att vi just nu bara är 2 generationer från att själva ha haft så stora familjer. För bara ett halvsekel sedan och hela vägen tillbaka genom Sveriges historia var stora familjer med 10-15 barn normen.

  Vad är det som gör stora familjer till något man kan uppdatera med tiden, men inte Luciafirandet eller Kalle Ankas Julafton?

 • Du begriper inte saken. Säger som Ingemar Stenmark. ”Dé går int´ å förklar för den som int´ begrip”. Men jag försöker.

  Det tragiska är att en kommun går och köper en villa för 4 miljoner till en somalisk familj som inte har här att göra. Resten av Europa skär ner på somaliska invandringen då läget är förhållandevis lugnt där. Sverige gör tvärtom.

  Svenska ungdomar har inga boenden, inte fan köper kommunen några villor åt dem. Vill grannarna här ha dessa 12 muslimer bredvid sig? När kommer första branden i huset? Eller reparationerna? Vem ska stå för dem?

 • cazzie123

  men du kan inte låta bli att läsa Exponerats nyheter..haha

 • Andreas Holgersson

  Läs artikeln en gång till. 🙂

 • EUfel

  Sverige är fantastiskt ”trots allt” och för vissa …

 • maggimasfromSweden

  Är du helt paltad i huvudet? Har du hört orden Egenförsörjd och Bidragsförsörjd. Försök, att med din lilla hönshjärna, sätta in dem i sitt rätta sammanhang i ovanstående artikel. Lycka till!

 • Periskop

  Morgan, du har rätt i sak men för ett par generationer sedan hade Sverige avsevärt sämre välstånd. Med den invandringspolitik vi nu för, återgår vi snabbt till forntiden.
  En gammal bonde sa för länge sedan när han ansåg det regnade för lite eller för mycket:
  – Antingen är det huvvet eller räva.
  Vi är där nu. Svenskar har inte tid för utbildning och arbete att skaffa barn och andra lever på att skaffa barn.

 • eurika

  ”Inte ens djur bor så trångt”
  Aden Abudualli/
  Bodde ni inte så trångt där du kom ifrån, men självklart nu när ni har ockuperat Sverige kommer ni med krav och åter krav som en ockupations makt kräver av det ockuperade landet med dess folk.
  Vi blir fler och fler som är och blir så förbaskat trötta på era krav folk.
  Nu kräver vi etniska svenskar att ni omgående flyttar tillbaka dit ni kom ifrån.

 • EUfel

  Ja, precis som det är Sverige som gör barn till dem….

 • Andreas Holgersson

  Jag har inte ens råd att gå till tandläkaren ska jag erkänna. Jag har inte valt min dåliga inkomst som jag har just nu. Tur att man har intellektet och förståndet i behåll. Vissa har det bra som kan få munnen upplagad för en 50-lapp! Jag har inte den turen. Men så är jag bara svensk också…Så ser världens mest rättvisa system ut!

 • nitohu

  Staten köpte faktiskt inte loss villor och gav till svenska storfamiljer förr i tiden. Finns absolut ingenting lustigt i den här historien. Detta handlar bara om ren och skär svenskdiskriminering.

 • Tror inte USA gjorde det heller när, som PK:iterna alltid tar upp och jämför, svenskarna utvandrade dit. Tror nog att svenskarna fick försörja sig själva jag.

  De byggde SJÄLVA sina hus oxo.

 • Bepp

  när ska detta vansinne ta slut?

 • YoolSmashin

  Massvis med svenskar bor trångt. Vanligt, speciellt i Stockholm att en familj på fem får tränga ihop sig i en etta med sovalkov. Nu bör staten gå in och sponsra alla trångbodda. Vem fan skaffar tio ungar man inte har råd att försörja?

  Ett tips till Exponerat. Pixla bort barnen och ta inte med deras namn. Dem har inte gjort något fel eller ska hängas ut. Häng ut föräldrarna.

 • cazzie123

  om grannarna inte har erfarenhet av detta folkslag kommer de garanterat att få veta det framöver.10 små somalier blir snart 10 somaliska tonåringar,med allt vad det innebär.

 • När den etniskt svenska befolkningen är utplånad.

 • GudFörbannad

  Samtliga muslimer

 • YoolSmashin

  Börja att ställa krav på media. Exempelvis mejla eller ring den berörda tidningen. Utan deras snyfthistorier blir det svårare för dessa att få igenom sina krav.

 • AndreaZ

  Fy faaaan! Vad är det för jävla samhälle vi lever i? Själv kunde jag 5år sen inte ens få Socialen att hjälpa mig med 1månads hyra på 3200:- Jag var nämnligen berättigad till Akassa. Det va även deras utredare som glömt något i utredningen. 2 månader innan första ersättningen kom och där stod jag 20bast och 2 obetalda hyror…………

 • Fick de också fyramiljonersvillor av kommunen? Eller var det kanske så att de INTE fick det?

 • TheonlyLotus

  Kul för grannarna att deras hus nu är värda fan så mkt mindre än innan.

 • AndreaZ

  Här används enbart högersidan när jag äter. Snart går jag som jävla illegal å pratar rappakalja. Först då man blir behandlad hövligt GRATIS!

 • Andreas Holgersson

  Sjukt alltså!

 • TheonlyLotus

  Tror du familjerna på 1800-talet fick en hel villa serverad av kommunen? Idiot!

 • AndreaZ

  När man läste om liknande fall i england, Puuh det kommer aldrig hända i Sverige (IDIOT)

 • YOTHI_TARZAN

  Detta är en artikel om en somalisk 10 barns familj
  Hälften av barnen är flickor – vi säger om 20 år så har dom ynglat av sig 5 barn alltså 5 gånger 5 = 25
  Vi tror att pojkarna är lite sämre dom har ynglat av sig 15 barn.
  Tillsammans gör det 10 barn som nu har producerat 40 nya barn = 50 socialfall.
  Antag att det finns 10 000 liknade familjer >>>> hur många nya socialfall blir det då ????? Hur många nya ungdomsbrottslingar och våldtäktsmän ????

 • YOTHI_TARZAN

  Husen sjunker med 29 % !!!!!!!!

 • AndreaZ

  Ber om ursäkt för mitt språket jag använde tidigare…. Lika bra att vara ute i god tid 🙁

 • Tintin

  Strängnäs vågade väl inte göra något annat. Sjukt det här då det finns mängder av Svenska hemlösa som fryser ihjäl ute på gatorna. Den här familjen fick iallafall tak över huvudet och värme i sin lilla lägenhet.

 • ddayperspective

  Hur bodde dom i Somalia? I plåtskjul med jordgolv… Vilka signaler ger inte det här om SVERIGE SOM DRÖMLANDET? De här människorna kommer aldrig ur sin offerroll och känslan av att svenskar bara har ett värde som underdåniga tjänare! FEL OCH FARLIGA SIGNALER! Inte bara hos den här familjen utan alla andra som kommer från utanför Europa… Det lär nog inte dröja innan det ordnas med någon inhemskt fattig krake som får komma och torka skiten ur ändan på dem!

 • Andreas Holgersson

  Tanken svindlar…

 • Atlebarktunga

  Skulle gissa att Somaliska staten byggde ett palats till familjen, det är ju trots allt den nya adeln!!

 • Tomtefar

  Och vem försörjde då svenska 10 barns familjer för 150 år sedan ? Du kan väl knappast kalla 10-15 barn per familj som en fin gammal svensk tradition när många barn svälte ihjäl eller fick börja jobba innan dom ens fyllt 10.
  Du tror inte det också lärde svensken att har man varken råd eller plats så skaffar man inte heller 12 barn.

 • pg67

  Ska fråga migrations verket om mitt radhus kan vara av intresse? Letar en köpare…hmmm. Blir bra med dryg 20000/m2

 • AndreaZ

  Man kanske ska lägga sitt livsbesparingar på ett par ton Khat, som man sedan broderligt kan dela bland alla de som vill ha.
  Jag som aldrig sett det tidigare, som vill vara SOLIDARISKT kan inte stå till svars för om odlaren gjort något lasten…..

 • Detek Tiva

  Vad ska du säga, frejja?

 • AB Sverige

  DET ÄR VÄL FÖR FAEN INTE KONSTIGT OM MAN BLIR HATISK!

 • cazzie123

  uppenbarligen vill politikerna ha motsättningar eftersom de positivt särbehandlar o ställer grupper av folkslag mot varandra.

 • Andreas Holgersson

  Om tio år har hela systemet totalhavererat. Pengarna börjar ta slut. Under tiden kan väl dessa somaliska importer förpassas till alla de politiska högdjurens och journalisters fastigheter istället. Segregationen ska ju bekämpas heter det!

 • ledsenfarmor

  Nej, det är det inte.

 • AndreaZ

  Med den takten som hålls idag, är jag tyvärr rädd för att vi inte ens har 10år till vi är där..

 • Brutal_Justice

  Där sjönk priset på alla grannvillorna, tidsfråga innan hela kommunen är överfylld med denna nyadel. Svensken köps ut från sitt hem sitt land! Kan det bli mera tydligt än detta, vad landsförrädarna vill:)

 • Andreas Holgersson

  I bästa fall 10 år.

 • cazzie123

  nej,man kan tänka sig grannarna till dessa resurser,de har fått slita för sitt hus,så sätter kommunen ett tiotal negrer i huset ijämte utan de gjort ett handtag för det,ingen i huset kommer förmodligen aldrig att ha ett riktigt jobb,men det kommer inte bekymra dom heller,djungeltelegrafen hem kommer gå varm..kom kom,allt ar grattis har,skonda skonda!!!!!!!!!!

 • Det var det jävligaste jag läst på länge. Sedan skall våra pensionärer inte ens ha råd att gå till tandläkaren. Vad är det för idioter som styr i Strängnäs. Namn och bild skall ut på dessa svenskhatare och det på varje tänkbar plats i Strängnäs.

 • LARS OLSSON

  Man tyckte att dom som fick miljonvilla i Falkenberg ( tror jag ) var häftigt. Men inte!! Nu kommer 4 miljonvillan. Tar det slut nu??? vet inte!!! Men det blir häftigare o häftigare. Kom till Sverige en fyramiljonvilla väntar på er. Varför tveka???

 • hatte

  Ett skrämmande, men ett fullt realistiskt scenario! Somalierna verkar ha en sjuklig förmåga att fortpanta sig. Dina siffror är eventuellt i underkant. Våra samhällsfunktioner sviktar redan nu. Hur blir det då i framtiden? Dessutom verkar dessa varelser närmast komma från en annan tidsålder.Merparten uppges vara analfabeter, som inte ens kan klockan eller beskriva en bild som de har fått se på en längre stund. Det finns vittnesbörd om hur de efter år i landet inte behärskar tekniken med busskort. Vissa påstås inte kunna öppna en vattenkran eller inte heller tända belysningen i våningen eller villan. Är en bråkdel sant av beskrivningarna av våra vänner från Afrikas horn, ja då är det kört för Sverige, men lyckligtvis även för mig.Då hoppas jag att jag är i en bättre värld!

 • SM

  Det är väl därför de lägger ner detta äldreboende trots alla protester http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.1884316-24-platser-bort-pa-solvandan

 • AndreaZ

  Självklart att samhällets svagaste får stå för notan.. ytterligare några som får göra sina behov i köket nudå..

 • Andreas Holgersson

  Skulle vara intressant att veta vad de pengarna egentligen går till bakom kulisserna.

 • SM

  Det är fruktansvärt att gamla och handikappade får lida för detta vansinne.

 • Draup

  Säger inte något om de inblandades etnicitet, men det här riktigt sjukt och borde bryta mot alla jäkla upphandlingsregler och regler om vad en Kommun får lägga sina pengar på – rett rättvisemässigt.

 • AndreaZ

  Inte nog med att de får allt de pekar på inte ens då är de nöjda!
  http://ekuriren.se/nyheter/1.1984491-hungrig-tjuv-pa-migrationsverket

 • Vehmgericht

  Tydligen har djur bott så trångt, nu bor dom i en 4 miljonersvilla.. Men fy fan för detta vidriga jävla daltande med dessa parasiter, dessa invällande utsugare som ingen (vettig person) vill ha här.. Stackars grannar nu kommer det att bli våldtäkter, stölder och området kommer skitas ner rejält Dessutom kommer det att bli mycket svårt att få husen intill sålda.. Fortsätter det såhär kommer det att bli folkresning och det ganska snart. En formidabel mardröm!!

 • PETER NYMAN

  Äntligen steg villa priserna för hela området.Grannarna är glada och tycker att deras röster har gett resultat.Det lönar sig att rösta rätt,tack vare våra röster har vi äntligen fått mångkultur i villa föreningen,Villa föreningen har beslutat att den mångkulture fadern skall få styrelse plats. Vi känner glädje över detta tillskottet,lite barn kommer att liva upp hela området då många boende är gammla.Här skall bli nytt liv,i villa föreningen.

 • AndreaZ

  Jag vågar inte skriva vad jag känner just nu..

 • SM

  Nej man gör inte det.

 • ghost22

  Fy fan!

 • VSOP

  Jag vet inte om jag vågar läsa Exponerat m.fl. längre, jag tog hjärtmedicinen i morse redan – vad gör jag nu?

 • AndreaZ

  Börjat med flaskvatten från utlandet. Sedan tar du och en dunk med valfritt innehåll en romantisk skogspromenad.. Sedan håller du dig till dina vattenflaskor 😉

 • MODER SVEA

  KABOOOOM! Där gick värdet på närliggande fastigheter upp i rök! Grattis till hela kvarteret!

 • pastej

  hä hä dom lär få bränna ner huset efter dom för det lär krylla av vägglöss o andra kryp i detta hus,hoppas granarna bygger murar med vallgrav runt sina hus i området,vallgraven bör fyllas med DDT så inget skit kommer över-.

 • standigtundrande

  Det där huset är snart ett ruckel som måste rivas. Men man blir ju så förbannad att man inte vet vad man ska säga. Hoppas bara att alla med äldre föräldrar som behöver ett nytt anpassat boende säger ifrån och kräver sin rätt. Själv kan man bara säga fy fan och hoppas att man drömmer!

 • VSOP

  en ymmärrä

 • Magentan

  Denna artikel påminner mig om en annan artikel i en av Sveriges stora
  kvällsblaskor för några år sedan om en annan storfamilj, försörjd av
  skattebetalarna.

  På en stor bild satt en hitkommen somalisk man omgiven
  av sina 2 fruar samt 10 barn (fruarna och flickebarnen ordentligt
  slöjomsvepta) och mannen ställde följande fråga: “Är det fel i Sverige
  att ha många barn?”…

 • nilsdacke

  Han är 20 år äldre än sin fru, han kan ha ett par till som snart kommer hit med sina otaliga ungar. Det är nog därför kommunen köpt huset till dem.

 • OlofBull

  Grannarna har troligen röstat på den politik som driver fram sådana här tokerier, om inte, så är de att beklaga (i vilket fall!).

 • TING TONG

  Kanske pursvenskar som är hemlösa slår upp ett tältläger på tomten ,Blir snabbt bortskörda men bara att återkomma natt efter natt tillslut får riktiga svenskar upp ögonen för vad som händer i Sverige! Vad kostar denna 12persons familj /mån?
  retroaktivt barnbidrag 10/pers+ drift av föräldrar+villadrift? räcker150 000kr/m ??

 • Magentan

  Det kommer inte att räcka med ett hus. Snart dags för kommunen att köpa fler.

 • AndreaZ

  Bara lugn, snart har kommunen köpt varenda hus i området till hans familj. DOM KAN JU ICKE BO SOM DJUR!

 • standigtundrande

  Nu är det bara för alla ensamstående föräldrar som bor trångt att ställa sig i kö till sina nya miljonvillor. För inte diskriminerar man väl en svensk skattebetalande förälder från att få samma standard? Här ska mailas och se vad jag får för svar.

 • MODER SVEA

  Nej, det nya Herrskapsfolket ska bo som Kungar! Varför inte bygga ett slott åt dem?

 • standigtundrande

  Du har säkert rätt.

 • Frida

  Hade denna pappa hållt sin snorre i kallsongerna istället så hade de inte varit trångbodda!!!!!!!

 • Anna

  För guds skull de måste väl ändå hyra villan? Har de fått den är t om jag en normal lallande citybo beredd gå man ur huse, är nästan bäst återgå till verklighetsflykt kolla handväskor å latte på stan….bättre för hjärtat…

 • j_london

  ”Alla 12 somalierna bor i en lägenhet i Strängnäs på 35 kvadratmeter. Metro poängterar att de äter, sover och ”pluggar” i ett och samma rum.”

  … glömde man inte att tillägga: och avlar ännu fler somaliska barn i samma rum!

  Förresten, hade det inte varit den 11 november, skulle man trott att detta var ett bisarrt aprilskämt. Men ingenting handlar längre om skämt, i asylturismens och muslimerna Sverige.

  Allting sker oåterkalleligen i verkligheten – på fullaste allvar… i muslimträsket Sverige.

 • AndreaZ

  Nu tar du allt i hörru! Inte ens svensk teknologi skulle klara av att producera över 2000 slott i veckan!

 • MODER SVEA

  LOL:-)

 • j_london

  Det är lika bra att köpa upp hela kvarteret… eller byn, för att få plats med alla zoomalierna – de alla tycks vara släkt med alla!

 • Kan inte myndigheterna dela ut kondomer till musslorna istället?!

 • Kullan

  UT MED DEM STINKANDE SOPORNA!!!!

 • Det är möjligt men skattebetalarna står för hyran i alla fall….

 • Roland

  Somaliska kvinnor föder 6 – 6.5 barn i genomsnitt. Även om snittet sjunker när de kommer till västvärldens så lär det ta några generationer innan de är nere i strax under 2 barn.

 • knattefnattetjatte

  Intressant att vi svenskar som ej har råd att föda egna barn, skall stå för försörjning av främmande människor vars spermieproduktion går på högvarv. Skall vi svenskar betala för och uppmuntra denna befolkningsökning?
  Gör som Kina förbjud mer än 1-2 barn i de länder som ej är kapabla att ta hand om sig själva.

 • TING TONG

  Hmm somaliebarn gillar ju att elda bilar , Ett par bilbränder i området så är nog familjen körd i området.

 • MODER SVEA

  Ja, och om något fåtal år är kåken ett ruckel som knappt är värd tomtpriset ens, så man kan väl säga att de fått den…

 • AndreaZ

  Nu är du väl ändå lite strukturelt rasistiskt! Mänskilga rättigheter det är visste du väl? Deras drömmar måste förverkligas

 • Roland

  Jag trodde att det var ett skämt när de skulle köpa in villor i Falkenberg, liksom när de skulle köpa villor för cirka en miljon i Svenljunga, men i dårlandet Sverige är inget omöjligt!

  Tja, kan man fakturera 5.77 miljoner för ett skäggbarn så kan man givetvis köpa in villor för nästan 4 mille!

 • Anna

  Det är så sjukt att jag inte finner ord! Våra skattemedel kastas bort

 • AndreaZ

  PRINCIP

 • knattefnattetjatte

  Ibland är det befogat att vara ”strukturellt rasistisk”.

 • Roland

  Arbetslösheten bland somalier ligger på minst 75 procent. Vi kan nog förvänta oss många års bidragsförsörjning, förutom för den 62-årige mannen, som om tre år får Äldreförsörjningsstöd (upp tilll 6200 kr för hyran och drygt 5000 i rena pengar i månaden plus andra förmåner).

 • TING TONG

  Other people is typing? vad betyder det?

 • Bajen666

  Vilka vi andra…prata för dig själv…Exponerat är lysande, så även i denna artikel..!
  SD 2014.

 • AndreaZ

  Snällt sagt

 • SM

  Annan person skriver ett svar som jag gör nu 🙂

 • Bajen666

  Du kommer snart att få ett svar…!
  SD 2014.

 • anon123

  Det är ju lögn? ”Somalisk 10-barnsfamilj FICK villa för 4 miljoner”. När eran favorittidning gör det klagar ni inte, när AB, SVD etc gör det är det skit. Jävla hyckleri om du frågar mig. Jag är rasist, men jag har också hjärnceller. Exponerat är det vanligt folk förknippar med oss, och därför bortfärdar de ALLA våra argument, oavsett hur bra de är, baserat på skiten exponerat skriver.

 • nilsanders

  det blir nog ett litet ras på grannvillornas värde…Om några år när alla barnen rör sig på gatorna i Kvarteret med sina Kompisar heheheh Men ok Grannarna har nog röstat fram den styrande alliansen…

 • Brutal_Justice

  Det var inte dåligt, det är alltså analfabetisk somalie man skall utbilda och klä sig till. Jag tackar, bugar och bockar för den sekretessbelagda informationen! Allas snackbar eller hur var det dem sade, så att kommer man förbi bostadskön och får en gratis villa därtill?!

 • AndreaZ

  Ponera att du har 3 år kvar till pension, Kommer till ett nytt land med dina 10 barn och landet sätter dig och din familj i ett hus för 4 miljoner så ni får plats, utöver det försärjer dig tills du för med skattemedel?

 • anon123

  Ja det är fucked up, jag säger inte emot det. Men att påstå att familjen äger villan tar bort validiteten i hela artikeln. Det är just det som är min poäng. Det är tillräckligt sjukt utan att behöva vinkla artikeln på ett så billigt sätt. Vi måste vara bättre än mainstream-media, inte sjunka till deras nivå.

 • Marie

  FYFAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

 • TING TONG

  Tack trodde att det var fulmedia/expo som registrerade!
  men det gör dom väl ändå!

 • Brutal_Justice

  Vad har du och stolpskott gemensamt?

  Inte ens med bevis framför dig ser du hur illa det än. Du är klassificerad som socialt indoktrinerad, grattis hoppas det värmer!

  🙂

 • Bajen666

  Dom FICK villan….eller lånar villan vilket du vill, det är ju inte så att dom var tvungna att ta ett lån på banken precis eller att dom ska jobba ihop till hyran på fabriksgolvet, och jag kan garantera att dom bor där hur länge dom själva vill, ingen kan köra ut dom…..alltså så ÄGER dom mer eller mindre villan.
  SD 2014.

 • anon123

  Du är för dum för att se poängen i mitt inlägg. Jag ÄR invandringskritisk, rasist whatever och vill ha ut alla. Men att påstå att familjen FÅTT villan tar bort all validitet. Händelsen behöver inte vinklas den är fucked up som den är. Jag vill bara se en seriösare och sakligare ton, först då kommer alla ”indoktrinerade” ta oss på allvar. Jag till skillnad från många av er förstår att om vi vill se förändring behöver vi de på våran sida.

 • AndreaZ

  Ignorera övertexten, och fokusera på texten,
  PK media gör det med mening här handlar det nog om någon som varit lite för snabb i fingarna^^

 • anon123

  Nej, kommunen äger villan, när den säljs får kommunen pengarna. Med den rubriken tolkar jag det som att familjen är 4 miljoner kronor rikare, vilket de inte är.

 • AndreaZ

  Det är stor skillnad på invandringskritik och rasism! Lär dig skillnaden och stå sedan för vad du tycker…

 • Piemonte

  Detta är så jävla provocerande att man saknar ord! Kommunen går alltså och köper en villa för 3,85 miljoner för att inhysa en jättefamilj från Somalia som med största sannolikhet kommer ligga samhället till last i all evighet!?? Hur fan kan dessa svinaktiga kommunpolitiker ha fräckheten att kasta bort surt förvärvade skattepengar på detta ansvarslösa sätt?? Fanns det nån rättvisa skulle dom som beslutat om detta ställas inför domstol och åtalas för trolöshet mot huvudman! Sjukvård, äldreomsorg, rättsväsende o.s.v. går på knäna ekonomiskt och tvingas ständigt slimma sin verksamhet, men till jättefamiljer från Somalia som saknar alla förutsättningar att bli produktiva i ett högteknologiskt samhälle finns det minsann obegränsade resurser! Jag kokar av ilska! ARRRGH!!!
  Detta vansinne måste spridas så att alla vettiga svenskar blir medvetna om att våra förbannade politiker förstör vårt land!

 • AndreaZ

  När dom vandaliserat färdigt är den knappt värd tomtvärdet längre

 • AndreaZ

  Socialtjänst lagen. Read and whipe

  Detta trots att socialtjänstlagen tydligt säger att klientens behov ska styra socialtjänstens val av stöd.

 • anon123

  Idag är det ingen skillnad, därav ordvalet rasist. Innebörden av ordet rasist i Sverige är sjukt skevt, och nu är man det såfort man öppnar munnen om invandringen. Något du borde veta när du har konto på den här sidan.

 • wisdom60

  Nu skall vi räkna….. Mannen är 19 år äldre än sin fru….
  Frun föder sitt första barn när hon är 25……
  19+25 = 44 år.
  Mannen är alltså 44 år när han blir far för första gången … sedan så bara säger det plopp, och proppen går ur……. under 18 år föds det 10 !!! barn…..
  Ursäkta är det någon mer än jag som tycker att mattematiken inte går ihop.. något lurt.. När kom de till Sverige? Hur länge har de bott trångt…???
  Finns det någon som är 44 år som tycker det är kul att skaffa 10 barn och sedan gå till jobbet varje dag , försöka få det att gå ihop…??
  10 barn => cirka 14 % 2014 !!!!!

 • anon123

  Absolut, och det hade varit en värd poäng att ta upp i artikeln. Utan att behöva vinkla.

 • Brutal_Justice

  Så du kände dig träffad. Om jag emigrerar till Saudiarabien, och skaffar 10 små bebisar därtill bekostar de säkert ett fint palats till mig.

  Ja jag ifrågasätter din logiska analys och bedömning uppenbarligen tycker du det är normalt att funktionshindrade inte skall ha rätt till vård, pensionärer som byggt upp välfärden inte skall få ngn rätt till de har bidragit med.

  Istället skall en naiv kommun köpa en dyr villa på 4 mille till en somalisk familj som inte kan ta ansvar för sig själva på 10 barn!!. Det är fortfarande 4 mille som tas från ngn verksamhet för att bekosta inavelsaporna. Oavsett om de äger den själva.

  Du kan kalla dig invandringskritisk hur mycket du vill, få de på våran sida? Som jag sa hjärntvättade personer tror inte på fakta hur riktigt och omfattande du än presenterar den.

 • Christian Berge

  Sverige er verdens verste land og være etnisk i! Man har ingen rettigheter om man er en hvit svensk person, om man er en utlending så er det synd i deg og man får alt det de etnisk svenskene egentlig har rett på selv. Reinfeldt er en forbanna idiot som ødelegger nasjonen sin. Norge har samme problemer, bare i en mindre grad…..for now.. Politisk korrekthet, frykt for å diskutere, selvhat og white guilt ødelegger Sverige. Jeg føler med dere kjære svensker.

 • Gustaf

  Vadå? Det är ännu bättre att ha villan som hyresplats. Äger man en villa måste du förvalta den, betala försäkring, sköta om den, reparera den. Detta slipper somaliska familjen. För övrigt skyll inte på invandrarna. De bestämmer inget. Det är svenskarna, sannolikt världens mest korkade folk, själva som röstar och tar beslut som dessa åtgärder som skapar kaos. Leve SvP – Svenskarnas parti är de enda jag respekterar.

 • Piemonte

  Socialtjänstlagen är avsedd för utsatta SVENSKAR, inte för en aldrig sinande ström av lycksökande analfabeter från Somalia! ARRGH!!

 • ra57

  Va fan! Fick dom ingen Swimmingpool? Det har ju grannen.

 • Hoolabandola

  Den gäller då fan inte när en bostadslös svensk ringer och frågar efter hjälp. Till mig sa dom att -Neeeej, vi kan inte ordna bostäder. Isåfall skulle vi behöva bygga bostäder åt alla kommunens innvånare.

 • anon123

  Du svarade mig, känner mig inte träffad någonstans. Om du vill ha svar på vad vi har gemensamt? Vi knullar båda din mamma.

  Var exakt påstår jag att det är rätt att kommunen köper villan? Det enda jag ifrågasätter är vinklingen av rubriken…

  Det är svårt att vara invandringskritisk när man dras över samma kam som idioter utan läsförståelse som dig.

 • Tage Sundin

  Mja, på ett sätt har du, förstås, rätt, men du övertolkar ordet ”fick”, som inte alls presumerar att någon förmögenhetsöverföring skett.

  Exempel:

  – ”Oj! Hur fick du den lägenheten?”

  – ”Genom bostadsförmedlingen!”

  Bortsett från det, är det förstås viktigt att vi alla i mån av möjlighet har ett vårdat och sakligt språk!

  I sakfrågan rådet det ingen tvekan om att den ifrågavarande familjen på grund av sin etnicitet, fått en förmån som få eller inga svenska familjer i motsvarande situation skulle få.

  Detta kan, minst sagt, framstå som en smula märkligt. I september 2014 får vi veta om de goda väljarna i Strängnäs delar den uppfattningen!

 • AndreaZ

  Där har du skillnaden mellan dig och mig! Du viker ner dig för etablissemanget och lydigt kallar dig för rasist. Tyvärr jag har ingenting emot någons hudfärg, Det är beteendet och mentaliteten jag avskyr. DVS den som importeras just nu därav invandringskritisk EJ rasist!

 • SM

  Då lär han nog få besök i den i sommar 🙂

 • anon123

  Nej viker inte ner mig, det är sarkasm. Jag kallar mig gärna rasist om det är vad de vill kalla mig, för ordet har helt tappat sin slagkraft. Det är med glimten i ögat jag kallar mig rasist. Hela meningen löd ”invandringskritisk, rasist, whatever”, förstår du nu?

 • Invandrare Tjej

  hehe… onely in sweden! Hoppas om jag och min familj åker till Somalia så ordnar regeringen en villa till oss också… för varje svenskfamilj som flyttar till Somalia ska de få en gratis villa.

 • AndreaZ

  KRÄV KRÄV KRÄV, har du möjlighet gråt ut i media och vips har du plötsligt ett behov av en 3 rummare i gamla stan med AC. den är viktig för du mår så dåligt när det är för varmt inomghus… Läs mitt inlägg längst ner så får du se vad jag tycker

 • BirgerZorro

  Undrar hur stor hyddan var i Somalia; 400 m2?
  De kommer inte att sluta skratta förrän de går i graven. Det har förmodligen redan blivit en vandringssägen i hela Afrika vid det här laget…… 🙁

 • AndreaZ

  Nuvarande migrationspolitik gör tillomed de som inte har PUT till svenskar.,,

 • frejja

  Det går väl knappt att få in en familj på 12 personer i en lägenhet men kommunen kunde ju ha nöjt sig med något billigare.

  När barnen börjar flytta hemifrån kan de ju kräva att familjen flyttar till en lägenhet och ta tillbaka villan.

 • AndreaZ

  Nej tyvärr! skillnaden kunde inte vara större i min värld då jag tänkt kandidera 2014

 • carpinus

  Jag tror inte att de fått huset, de får disponera det.
  Om de har fått det som gåva är det en sak för förvaltningsrätten att pröva och för skattemyndigheterna att beskatta.

  Sverige befinner sig i fritt fall……….SD 2014

 • IngeVidare

  16-manna militärtält är rätt billiga!

 • IngeVidare

  16-manna militärtält är rätt billiga!

 • AndreaZ

  Jag växxte upp med 3 personer i en 2a. 3*5=15 vilket mer än väl hade varit nog!

 • AndreaZ

  Hehe ja det är ett önsketänkande 🙂

 • ra57

  Ja är han inte SD:are innan så.

 • anon123

  Absolut, men det är precis så vanligt folk resonerar kring artikeln. Jag hade gärna länkat den här nyheten på sociala medier, men kan inte då jag inte vill förknippas med sån vinkling. Vi behöver ett invandringskritiskt medium som håller sig helt och hållet till fakta utan vinklingar. Ingenstans i artikeln nämns det att kommunen äger villan.

 • nilsdacke

  Driftskostnaderna lär bli mycket högre än i en lägenhet. Det här är inte rättvist mot arbetande folk so sliter för att få ihop det. Hur många har inte ett hus på sin önskelista?

 • IngeVidare

  Enligt Åsa Romson så är man nog svensk om man släpper en fjärt i svenskt luftrum.

 • nilsdacke

  Vi var 5 i en 2:a.

 • anon123

  Absolut, och om ”journalisten” som skrev artikeln hade kunnat se förbi sin frustration hade han kunnat dra upp alla sådana poänger. Men nu ger artikeln tyvärr ett väldigt oseriöst intryck även för mig som invandringskritisk. Det enda jag vill är att vi sätter ribban högre, vi måste göra det om vi vill få med oss den stora massan.

  Jag besöker inte AB etc utan unvis.it, nu funderar jag på att göra det samma för de här skittidningarna. Jag ville sponsra de, tills jag läste den här artikeln. De är samma skit på motsatt sida bara.

 • dempa69

  Sant kommunen har med största sannorlikhet köpt in det och hyr ut det till sin egen socialförvaltning. Undrar om dom kommer få ut samma summa när dom säljer det om några år?

  Slitaget av dessa nysvenskar brukar vara något högre en för en ”normal” svensk 10-barnsfamilj.

  NORMAL, jösses det lät något det.

 • Spelar ingen Rock´n´Roll…kommunen har erlagt 4 millar o 4 dgr innan kastat ut 24 åldringar för att spara pengar. Rimmar det bra?

 • Vi bodde i en skokartong under en motorväg. 18 barn. (Monthy Pyton)

 • VSOP

  Han har inga kalsonger, dom är bara i vägen!

 • Hade räckt gott o väl för dem OM de hade varit äkta flyktingar.

 • Tänk er Facebook och somaliska hemsidor nu. ”Stora familjer får miljonvillor i Sverige”, och Annie Lööf som skriker: ”Kom hit, kom hit”

 • Piemonte

  Åsa Romson fyller trots allt en viss funktion. Hon är utmärkt… som kräkmedel!

 • AndreaZ

  Dont rub it in…….

 • Grannen på 10:an är en svensk familj, Arne Mikael Borg,53, Lena Birgitta Borg,51, Sara Linnéa Mikaela Borg, 25, Emma Carolina Mikaela Borg 20

  På andra sidan i 14 bor: Åsa Camilla Margareta Granberg 46, med Jan Stefan Gillström, 46

 • davictus

  Går det att räkna på hur mycket man inkasserar i barnbidrag, flerbarnstillägg osv per månad? Jag gissar att den aktuella familjen lever betydligt bättre än många av sina grannar som själva har jobbat, skattat och sparat i hela sina liv. Fy fan vad sjukt Reinfeldts Sverige är!

 • dempa69

  Det här är väl i princip ett känt förhållande ifrån UK. Dom hittar inte tillräckligt bra lägenheter i greater London area så sociala myndigheter tvingas hyra radhus eller villor i områden där vanliga arbetare bara kan drömma om att bo.

  Dom är oftast inte generellt belästa dessa nysvenskar eller nybritter, men socialtjänstlagen o motsvarande har dom grepp om som värsta kändisadvokat om brottsbalken.

 • AM

  Hel……..

 • Missledande? Är du inte frisk? Har vi skrivit att somalierna ÄGER den? Alla fattar väl att kommunen köpt den åt somalierna som får bo där gratis.

  Kallar du oss idioter igen så bannas du.

 • ”alla sådana poänger” kan alla logiska klura ut själv.

 • dempa69

  Läste en artikel om en familj i Borlänge där mannen precis fått dit hustru och åtta barn med ett nionde på gång. Nu skulle han studera till undersköterska så han kunde försörja familjen.

  En överläkare skulle för tusan ha svårt att försörja en familj på 11 personer på en lön, även med barnbidrag.

 • Skattebetalaren

  Sy med djävligt täta stygn annars blir det väl tio till och då räcker inte den villan ändå.

 • Vilket av dessa ord som finns i artikeln är det som du inte begriper?

  ”…kommunen i Strängnäs som den 27 augusti gick och köpte loss en stor tegelvilla för det facila priset om 3,85 miljoner kronor. Familjepappan Ahmed Gedi Aden, 62 år, bor nu fint och trivs bra på Lundvägen 12 i Strängnäs”.

 • AndreaZ

  sesåå, jag påpekade detta tidigare, man ska ej förlita sig blind på övertexten, det är artikeln som är det viktiga!

 • Osynlige_Mannen

  Det är väl bra att grannfastigheternas marknadsvärde sjunker. Då blir det ju billigare för kommunen när nästa 10-barnsfamilj skall inhysas. Och nästa och nästa. De sista husen kan nog kommunen få nästan gratis.

 • BluEightTwo

  Undrar när somalierna erhåller lagfarten på villan ? Lagfarten fick troligtvis somalierna i samma stund som kommunen köpte villan åt dem. Jag betvivlar att Metro kommer att göra en uppföljningsartikel om detta köp. Detta sticker som nålar i ögonen på mången svensk medborgare som får lov att äta ärtsoppa och blodpudding när alla räkningar är betalda och vända på varenda krona både en och fler gånger för att i desperation försöka att inte svälta ihjäl under den månad som passerar innan nästa surt förvärvade månadslön skickas in på lönekontot. Svenska medborgare är tvungna att slita hund medan lyckosökare och bidragsparasiter får allting serverat på ett silverfat. För två heltidsarbetande vuxna tar det säkerligen 40 år att amortera av summan som huset har kostat. Strängnäs kommun har skapat ett prejudikat. Nu kommer massor och åter massor at 10-15 barns familjer från världens alla avlägsna hörn att kräva gratis villor av de kommuner i vilka de bor som ockupanter och bosättare. Detta kommer att snabba på den statsfinansiella kraschen. Det är ju ett som är säkert. Sverige har blivit helt surrealistiskt och en mardröm för varje skattebetalare som arbetar och bor i Sverige.

 • Precis.. en rubrik skall egentligen inte vara över 65 tecken. Helst max 55, för sökkriterier od. Så man kan inte skriva hela sitt livs historia där. Den måste kortas och locka.

 • AndreaZ

  Bosättare är att smickra den, Tror ordet du letade efter är parasiter

 • Japp. De bor i upp till 1-miljonpundsvillor där.

 • AndreaZ

  Ahh tack! Ska försöka tänka påt nästa mail 🙂

 • BluEightTwo

  Bosättare , ockupant , utsugare , cancer. Jo då – det finns många ord på denna vidriga företeelse.

 • dempa69

  Jag läste någon artikel om det för några år sedan i en londontidning. Jisses så uppfriskande det var att se kommentarerna på artikeln. Man trodde att man hamnat här, på fria tider eller gamla flashback innan dom blev alltför seriösa.

 • Broktorp

  De flesta svenskar valde pensionsbroms istället för invandringsbroms. Det var tydligen inte en så tokig valfilm av SD för här ser man det i praktiken.

 • farsartat

  Vad trevligt för de andra villaägarna i området..

 • Svenska Lejon

  Vilken lyx….jag bodde i en uttorkad sjö och åt kallt grus!!

 • Bigamisten

  Det blev ohållbart när ytterdörren måste stå öppen vid kopulation.

 • gulaschbaronen

  Hur stor var den afrikanska hyddan som de bodde i innan de kom hit?

 • Svenska Lejon

  Dom kan ju inte simma ändå!

 • SCHWEDEN295

  Hur är det möjligt? Man går faktiskt sönder lite grand för varje sådant här vansinnesreportage. Det är ju för fan kört, varför ska denna kaninfamilj få betalt för att bo i en villa…?

 • gulaschbaronen

  Lerhydda är gratis

 • dempa69

  Ähh. Jag bodde i ett stenbrott och fick pulsa arton mil till skolan i kvicksand varje dag. Som mat fick jag stryk till frukost och dom myggor som fastnade i tänderna jag hade kvar blev kvällsmat.

 • gulaschbaronen

  De är helt klart diskriminerade! ingen swimingpool

 • Morrmor

  3,85 miljoner är väl ganska lite pengar
  i förhållande till vad de kostar i drift.

 • Bigamisten

  Hur mycket cashade dom in i Retroaktiv föräldrarpenning på sina
  parningsakter i Somalia tro?

 • BluEightTwo

  Har Strängnäs kommunpolitiker mandat för att förstöra kommunen ? Vad säger kommunens två ledamöter som representerar SD om att skattepengarna används till dylikt förräderi mot de egna svenska skattebetalarna ?

 • AM

  Hur tänker du nu? Ska Sverige bjuda flyktingar som inte klarar av att använda preventimedel en villa på 3, 85 mille. Dina tankar är …..

 • BluEightTwo

  De bodde nog under bar himmel.

 • gulaschbaronen

  eller om bara fjärten blåser in över gränsen

 • vem skall betala

  Jag har skrivit om detta förut men det tåls att upprepas,på Sydnytt hade dom en somalier som skulle få hit sin fru och 5 döttrar enda problemet var att han inte hittat något boende,hans fina mobil ringer under sändning o vips var problemet löst, kommunen hade köpt honom ett hus…………Det är i sådana lägen TV hänger på en lös tråd….

 • BluEightTwo

  250 000 per unge. Det blir ju i runda slängor ytterligare två och en halv miljon sek som de svenska skattebetalarna gladligen står till tjänst med.

 • BluEightTwo

  Därför att endast fyra procent röstade på SD i Strängnäs kommunval. Moderaterna och SAP har vardera 15 kommunledamöter i Strängnäs kommunfullmäktige. SD har två.

 • Bigamisten

  Deras parningsakter skadar den svenska ekonomin.

 • Svenskastavalla

  Vi förlåter er aldrig!

 • dempa69

  Samtidigt för en annan grupp i Sverige.

  http://www.mitti.se/?p=60117

  ”Har du inte en fast inkomst och en årslön på över 180 000? Då kan du glömma att hyra bostad i Vallentuna.
  Nu kritiseras kommunen för bristande stöd för hemlösa.”

 • Klaatu

  Så här mycket får en nyanländ arbetslös invandrarmamma med tre barn i bidrag varje månad:
  6510 kr i etableringsersättning
  4500 kr i etableringstillägg
  4500 kr i bostadsbidrag
  3754 kr i barnbidrag
  2546 kr i underhållsstöd
  =21810 kr i månaden skattefritt
  Utöver detta har invandraren rätt till: 259 200 kr i retroaktiv föräldrapenning samt 12000 kr i skattefri SFI-bonus
  Inte går det någon nöd på de stackars ‘flyktingarna’…
  http://www.friatider.se/fredrik-malm-ger-fria-tider-ratt-om-invandrarbidragen

 • BluEightTwo

  I Somalia bor det över 90 miljoner somalier. Varje somalisk kvinna föder i snitt 8.67 barn under en livstid. På Afrikas horn bor det omkring 150 miljoner av detta folk. De har alla erhållit besked från den svenska sjuklöverregeringen att de är välkomna till Sverige. De får då permanent uppehållstillstånd samt villor för sina 10-15 barns familjer. Har sjuklöverns politiker kuggats i grundkursen i ekonomi på gymnasiet månne ??

 • gulaschbaronen

  Tänk va bra de får i sommar.Barnen springer runt i trädgården och bjuder in grannarnas dito på saftkalas . Mamma har bakat bullar och pappa sitter i en gungstol och tuggar khat och bara njuter av livet och tänker – Snart är det den 25:e och då kommer checken från socialen…

 • BluEightTwo

  Ja – kommunerna vill att svenskarna ska dö.

 • BluEightTwo

  Nej – helt galet vore det ju annars.

 • gulaschbaronen

  fullservice + helpension

 • knugen69

  Som svensk vägrar jag tro att detta är sant……..
  måste vara något från fablernas värld.
  SD 2014 och för all framtid.

 • dempa69

  Det sorgliga är att jag VET att kommunen har minst ett tjugotal bostäder dom hyr ifrån Riksbyggen för att handha ”flyktingar” i.

 • IngeVidare

  Javisst, varmt blir det också om dom sitter eldvakt.

 • gulaschbaronen

  4 mille för bostaden men resten då extstens minimum är ju också en slant

 • BluEightTwo

  Ja. Nog är det sorgligt alltid.

 • gulaschbaronen

  När tror du den säljs då?

 • IngeVidare

  Det tar mer tid att bygga lerhydda än att sätta upp ett tält.
  Dom lär inte själva nedlåta sig att bygga lerhyddor.

 • BluEightTwo

  Nu kommer djungeltrumman att gå. Dessa guldklimpar kommer att berätta för alla andra guldklimpar i Afrika att i Sverige minsann här vankas det välstånd bortom de vildaste drömmar. Svensken står med mössan i hand och betalar.. Och svensken skrapar litet med foten , nickar och ler.

 • Bigamisten

  Jag har följt den somaliska minoritetens framgångar
  i Sverige sedan slutet av 80-talet och dom har aldrig
  någonsin kommit under 80% i arbetsskygghet.
  Bara Zigenare är ett skyggare.

  PS Resten har ju bara skattefinansierade hittepåjobb
  om dom inte smugglar Khat förstås.

 • gulaschbaronen

  Klar de skall ha gott om utrymme så de kan bygga satelliter och raketer och forska

 • Stefan

  Har hon verkligen fött alla dessa barn? Eller är en del ”lånade” från hans andra hustrur? Jag ställer mig högst tvivlande…

 • blirsatrott

  Men nu stiger väl värdet på husen i området….ska bli spännande att se….
  Undrar med hur mycket….20% kanske.

 • BluEightTwo

  Ganska många av dem sitter dessutom inne på kåken för riktigt bestialiska mord och våldsbrott. En somalier mördade ju till exempel 18 åriga Nancy Tavsan i Hjällbo , Göteborg år 2009 på ett bestialiskt sätt. Hennes arma huvud krossades medelst en champagneflaska av magnum modell.

 • sjunkande skeppet

  Men man orkar inte mer! Snart kommer folk att bli farliga, känns som gränsen tangeras ungefär nu. Om jag föder 10 ungar, kommer jag få ett jävla hus av kommunen då? Fy fan.

 • IngeVidare

  Jag har en släkting som jobbar inom sociala. Hon säger att de här ”madamerna” ploppar ur sig ungar som Volvo på löpande bandet.

 • dempa69

  Har för mig att Falköpings tidning eller någon dylik gick i svarsmål när Hanna Wigh i SD kom fram med en liknande horribel siffra. Dom räknade och räknade och kom fram till att hon räknat åt helvete fel. Det skulle vara 247 kronor mindre på 29000 i månaden då.

  Jisses vilket scoop. Knappt en procent fel alltså.

 • sjunkande skeppet

  Hade socialen betalat champagnen?

 • IngeVidare

  Frågan är bara hur länge svenska folket mäktar med innan
  alliansens bubbla spricker.?

 • vem skall betala

  Lägg till att han säkert har minst 4 fruar……

 • Mickans

  Nej då kommer socialen in och tar några av dina barn ifrån dig =/

 • IngeVidare

  Det blir fyrskift då!

 • Bigamisten

  Dom svenska regeringarna har handplockat jordens
  elit som gåva till svenska folket.Hade dom kastat
  pil på kartan så hade dom inte hittat värre.

 • IngeVidare

  I somalisk valuta då.

 • gulaschbaronen

  du måste höja priset till 70000/m2 annars kan den nya adeln känna utanförskap och segregering

 • BluEightTwo

  Mördaren heter Abdelaziz Hussein. det är en av Maudans vinstlotter. Abdilaziz Mandela Hussein dömdes år 2010 till 16 års fängelse. Snart är denne nybyggare ute på gatorna igen och sprider sjuklöverns mångetniska kärleksbudskap igen – mer än någonsin tidigare. ” All kultur kommer utifrån ” som Fredrik Barbaren älskar att säga med ett snett leende när han i sitt vansinne läxar upp det svenska folket.

 • LOL

 • HAHAHAHA…klockrena var MP

 • Det är just sådana här reportage som gör Exponerat till vad det är. Bra journalistik. Folk måste börja fråga sig själva ”Är detta rätt och riktigt?”

  Bra Exponerat! Keep up the good work!

 • vem skall betala

  Där är förklaringen till att tiden inte räcker till att arbeta….

 • Man tolkar som man vill, läser som vill och ser det man vill. Läser du artikeln så finns det inte ens en IQ fiskmås som kan tro att somalierna FÅTT villan.

 • BluEightTwo

  Säg det.. Det handlar ju egentligen om när de internationella låneinstituten slutar att låna pengar till dårfinkarna som har makten i detta fördömda land.

 • Vikinglina

  Nu får det vara nog
  Bara 2 vuxna snart tar han väl hit sina andra 15 fruar oxå, fy f*n.

 • dempa69

  Har läst något sådant lyckoreportage i pressen och trodde det handlade om ett mentalsjukhus eller några riktigt mentalt och fysiskt handikappade inom öppen psyk först.

  ”Nu har han trots att han är analfabet fått ett jobb som fungerar, Abid står nu i videobutiken och grovsorterar återlämnade dvd-filmer enligt färgkoderna som dom har. Grön för barntillåten, gul för 7 årsgräns blå för 11 och röd för barnförbjuden. Det underlättar verkligen för oss andra som jobbar här nu. Istället för att sortera upp allt innan vi ställer ut det i bokstavsordning så klarar vi oss med fem minuters mindre jobb, vilket ger bättre service till kunderna meddelar ägaren stolt.”

  Inte helt bokstavstroget men det var andemening.

 • IngeVidare

  Jag tror du hittat sanningen bakom deras oförmåga att arbeta.

 • AndreaZ

  Tror den behövs. U got mail

 • BluEightTwo

  Det rimmar med ordet folkmord eller kanske med ordet fördrivning.

 • IngeVidare

  Dessutom deltar svenska storföretag i lånekarusellen till
  det hela.

 • j_london

  Mardröm är det rätta ordet, för att beskriva utvecklingen i muslimlandet Sverige. MARDRÖM!

 • Klaatu

  Man undrar ju verkligen hur butiken klarade sig innan…

 • Thinktank

  Hela klanen, ”anhöriginvandring”.

 • Vikinglina

  Just det alla släktingar, alla negrer är väl släkt med varandra inavelsprodukter.

 • Thinktank

  Nja, 10 är nog inte så många i de här sammanhangen. Kan nog bli fler. Nånting måste gubben ha att göra.

 • uganda33

  ja som hon ser ut kan nog vara sant

 • BluEightTwo

  Annie Lööf vill ha hit ytterligare 40 miljoner somalier har hon sagt. Helst innan utgången av år 2014. Vem röstar på centerpartiet nuförtiden ?

 • dempa69
 • BluEightTwo

  Banna råttorna 🙂

 • vem skall betala

  Varför skall man arbeta när man får betalt för nöjena…

 • Svenska Lejon

  Mm verkligen haha!!

 • Silly Walk.. LOL

 • dempa69

  Jag har redan läst resonemanget att DNA-testning av anhöriga ska vi här i Sverige inte fästa så stor vikt vid om det visar sig fel enligt vetenskap och oss. Dom har nämnligen ett vidare och annat släktbegrepp dom som inte är barbarer som vi. Dom som dom säger är släkt ÄR det. BASTA.

  Har visserligen också läst resonemangen från dels kaninmän och deras anhöriga i rätten där dom menar att om dom inte är handikappade på sin FRITID och vill vara lite normala då så ska vi skita i det.

  Att anse ett kroniskt eller tillfälligt handikapp vara ett 8 till 5 jobb övergår mitt förstånd åtminstone. Trots att jag bara är barbarisk svensk.

 • mrlusifer

  Sen ska dessa 10 barn ha 10 barn var…får dom också hjälp med husköp?

 • Agge

  Nu blir det väl 10 ungar till.

 • Jimmy Bergström

  nu ska väl alla ha villa!

 • beggt

  Det måste vara Bilderbergers och andra starka krafter som ligger bakom sånt här. På det här viset förstörs Sverige i grunden. Välfärdssystemet kraschar och vi kommer få både etniska och religiösa motsättningar som kommer att försvaga landet.

  Vem som helst inser ju att somalier med 10 ungar inte är vad Sverige behöver precis- rena jävla katastrofen är det. Svårt att tänka sig något som kunde förstöra ännu mer än åtgärder av den här sorten: ta emot dem- ge dem en massa bidrag och dyra bostäder. Bara ett större krig skulle göra större skada.

 • Fingal2003

  Tänk vad trött han måste vara jämt.

 • Frida

  Ge honom ett manligt kyskhetsbälte i juklapp!

 • Fryke

  Märkligt som fan och man undrar VEM i helvete som bestämt detta?
  Den kvinnan eller mannen borde jagas med blåslampa fan i mig..
  Att folket runtomkring fått somaliska grannar låter väl skoj? Inte ett jävla dugg om jag bott granne där.
  Men ha också i åtanke att dom övriga som bor runtomkring har fått BETALA FÖR SITT HUS – somalier FÅR hus… Det måste kännas extra kul att man som granne till dessa fått ta lån och skuldsatt sig medans dessa as, somalierna, FÅR ALLT OCH ÄNDÅ ÄR ASEN INTE NÖJDA… FY FAN!!!

  Jag känner inget annat BRA ord för somalier än just AS, som jag vill använda och som passar in på dom – kackerlackor är bra men det är rätt nedvärderande mot kackerlackor att bli jämförda med somalier…
  Men visst är det inte deras fel utan det är de som bestämmer över en sådan handling som denna – DESSA bör straffas och ifrågasättas om maktmissbruk och slöseri med skattemedel..

  ”Inte ens djur bor så här trångt, säger Ahmed Gedi Aden, pappan i familjen”
  Men nog föredrar jag djur framför somalier – ALLA djur går före i min lista

 • boaormen

  Det finns knappast något hopp om att SVT debatt skulle kunna ha med detta som ett av ämnena någon gång. Däremot skulle Janne Josefssons uppdrag granskning få ihop ett intressant inslag om hur kommunerna prioriterar sina invånare kontra sina politiker och tjänstemäns extravaganser.

 • Fingal2003

  1. Nu försvinner grannarnas fina villaidyll när förortsmänniskorna tar plats.
  2. Om ett par år kraschar bostadsmarknaden varvid kommunen äger ett hus som bara är värt högst två miljoner.

 • AM

  Någon här från Strängnäs?

 • Sten

  Var är problemet? Hur skadar detta er? 4 miljoner är inte så mycket i
  stort perspektiv men för en familj med 10 barn betyder ett hem där man
  faktiskt får plats oerhört mycket. Sluta skilja på människor och
  människor. De är precis som oss fast med sämre förutsättningar. De hade
  en svår situation och fick hjälp. Man flyr inte från ett land utan
  anledning. Och det är klart att ens hemkultur inte bara försvinner för
  att man flyttar till ett annat land och i Somalia är det vanligt att ha stora familjer. Tycker det är fantastiskt att någon ville hjälpa dem.

 • IngeVidare

  Sannerligen! Men han får vila en stund när han åker in
  på café vid tiosnåret och träffar lite likasinnade.

 • Agge

  Om några år så är huset redan förstört. Somalier har en förmåga att spola ner matrester i toalettstolen som täpper till. Köket brukar användas precis som en finsk bastu med diverse ångkokning av mat. Fukt – mögelskador är vanligt där en somalisk familj har bott förut.

 • vem skall betala

  Står du för detta när du får saldot på din pension som aldrig kommer att bli en upplyftande läsning för dig.?

 • beggt

  Man ”flyr” till Sverige på grund av den ekonomiska standarden i 90% av fallen. De behöver inte alls ha haft en svår situation. De allra flesta som kommer hit är inte flyktingar enligt Genevekonventionen, och de flesta saknar ID-handlingar (som de kastat bort).

  Fattar du inte att det kostar hundratals gånger mer pengar att hjälpa en enda ”flykting” i Sverige, jämfört med vad det kostar att ordna med rent vatten och mediciner i u-länder? Vår invandringspolitik är suicidal.

  Får det här fortsätta så kraschar Sverige fullständigt. Du ser bara 4 miljoner. Men betänk att dessa somalier är arbetslösa till 80%, och de begår många fler brott än infödda svenskar. Det uppstår jättekostnader.

 • Sten

  Ja, med så mycket lidande i världen vänder jag inte har mot en familj i nöd när jag är i en svår ekonomisk situation. Snarare mot de som sitter på högar av pengar och inte delar med sig.

 • beggt

  Hörde du om den där somaliska famlijen som försökte elda i ugnen för att värma plattorna? Dessa lågt utvecklade folk förstår sig inte på de mest basala sakerna. Att lära sig klockan är svårt.

 • Vikinglina

  Vilken sten är du född under Sten?

 • Agge

  Människor? det är ju **** vi pratar om.

 • MODER SVEA

  Det finns ett antal etniskt svenska familjer med 10 barn. Inte sjutton får de en villa för 4 mille av sin kommun! ”Någon som hjälpte dem” var kommunen med skattebetalarnas pengar! Hade de gjort en insamling med sina privata pengar och köpt kåken så visst varsågod, men det skulle aldrig hända om det så gick 7 helgfria söndagar på en vecka!

 • beggt

  Inte delar med sig? Vi betalar massvis i skatt.

  Du vet inte alls om den här familjen har befunnit sig i nöd. Det är sannolikt att de bara är här av ekonomiska skäl.

  Som sagt kan man rädda livet på folk för en bråkdel av kostnaden på plats. Det är snarare DU som inte vill minska lidandet, för du vill göra det på ett urbota korkat vis.

  Det finns 3 miljarder människor som tjänar under 2 dollar per dag. Därför kan invandring till Sverige ALDRIG vara en effektiv åtgärd. Vi ska således inte uppmuntra social turism, utan hjälpa MÅNGA på plats, eller i grannländerna, där pengarna gör skillnad.

 • Kollen

  De behöver inte kunna klockan! Däremot viktigt för oss som jobbar mm!

 • Vikinglina

  Grytorna står på dygnet runt med fullt av olja i som sätter sig på väggarna, det blir rena flotyrbostaden

 • sjunkande skeppet

  Då kan ju du betala för alla som väller in. Vi vill inte betala mer. Och ditt snack om att ha flytt, tror du på det själv? Hur bodde dessa innan de kom hit? I lerhydda? Då är de vana vid en sådan standard att de ej behöver få ett fyramiljonershus, utan lerhydda räcker gott.

 • beggt

  Precis, då ska de inte klaga alls.

 • Kollen

  Precis! Man flyr inte från ett land utan anledning!!!!!. ”Anledningen” är kristallklar!.

 • sjunkande skeppet

  Kommunerna betalar särskilda bo-kurser så att de får lära sig skruva på en vattenkran.

 • Kollen

  ?.

 • Sten

  Det är ett arbete som pågår ständigt, att samla in pengar för att ordna vatten, mediciner, skolor, med mer. Men den utvecklingen tar lång tid och under tiden kan vi göra livssituationen lite bättre för de människorna som får lida.

 • theking416

  ”Sluta skilja på människor och människor”. Det är ju just det Strängnäs kommun gör? Själv sitter jag med a-kassa och har knappt råd med min 1:a och här får dom en villa värd 4 miljoner. Det är skillnad på folk och folk.

 • Kollen

  Ett hus är dyrt att underhålla och värma upp. Vem står för dessa driftskostnader?.

 • Klaatu

  Det skadar oss svenskar och vårt land något oerhört! Våra SVENSKA gamlingar och sjuka får allt mindre hjälp, istället slösas DERAS och VÅRA skattepengar bort på dessa artfrämmande BIDRAGSPARASITER! Det skadar MIG genom att jag blir på allt sämre humör för varje dag, jag blir så arg så jag spricker snart! Jag hatar 7klövern och Expos j-vla så kallade antirasister och den storljugande förbannade politiskt korrekta media som försvarar detta VANSINNE! Sverige går snart under som nation, fattar du inte det?

 • farmorulla

  Hej Dempa69! Kommunen äger strax under 300 bostadsrätter i kommunen! Bor själv i V-Tuna och har kollat! Lägenheterna är f.n. uthyrda men är det svenskar som bor i dem är det ju lätt att kasta ut dessa nu när vi blir tvingade att ta emot asylanter. Har kandiderat till fullmäktige här.Nån j-vla ordning får det väl vara i en kommun!!

 • Vikinglina

  Den röda är varmt den blåa kallt.

 • beggt

  Men?! Det finns i praktiken ett oändligt stort antal som lider ute i världen. Så varför inte hjälpa så många som möjligt med de resurser vi har?

  Vet du hur mycket jodsalt kostar? Svar: nästan ingenting. Men det kan reducera eller ta bort jodbristen i u-länderna. Jodbrist är en av de absolut vanligaste orsakerna till att barn har utvecklingsstörningar i dessa länder.

  Att ta hit ett mindre antal somalier (nåväl, det rör sig om på tok för många för att vi ska klara hanteringen) skrapar inte ens på ytan av allt lidande i världen. Det enda det skrapar sönder är vår välfärd.

 • vem skall betala

  För fan dela med dig då…..Det finns så många pensionärer som har byggt detta land som varken har råd till tand eller sjukvård eller mat, det är tack vare dom som du sitter där på som du tycker piedestal o fördömer….

 • blirsatrott

  OBS …..Ironisk….Inge vidare på matte…

 • Invandrare Tjej

  Håller med (begget) sedan tycker jag att det är ORÄTTVIST att de ska få en villa, finns många svenskar som bor i trånga lägenheter med 1, 2, 3, eller mer barn och de har inte heller råd att köpa sig bostad p.g.a bostadspriserna varför inte kommunen köper till varje svensk ett hus då?!!!!! det är DÅ man skiljer på människor och människor!!!! Varför ska mina skattepengar gå till sånt?!!!! Sedan det är INTE mitt problem att de har så mycket sex att de skaffar och skaffar bara ungar…. varför har de 10 barn som de INTE KAN FÖRSÖRJA?!!!! idioter!!!!!

 • 3 850 000 kronor till en oinbjuden klan med krigsskadade analfabeter, som förmodligen aldrig kommer kunna arbeta på en civiliserad arbetsplats?

  Om en infödd Svensk arbetarfamilj, utan någon egen kontantinsats (precis som somalierna) skulle försöka köpa något sådant själva, får de LÅNA 95% av beloppet från banken. De resterande 5% får de också LÅNA, fast då med topplån, till en mkt högre ränta.

  Innebär först och främst för den svenska familjen en livslång skuld, och därefter en månatlig tillkommande kostnad, enbart på lånet (räknade med SBAB för detta exempel) på minst 11.556 sek till banken.

 • MODER SVEA

  Det är för svårt för dem! Där jag bodde förut (tack gode Gud för att jag flyttat) hade vi en 10-barnsfamilj bergsturkar vars barn sket i trapphusen! Trevligt, va’?

 • Mickans

  ”4 miljoner är inte så mycket” Det är lätt att vara givmild när det handlar om andras pengar.

 • sjunkande skeppet

  Trappa och toalett ser kanske relativt lika ut. . .

 • nitohu

  Tror du man löser Världens problem genom att skänka bort villor här i Sverige ? Vi löser inte problemen i utvecklingsländerna genom att lägga enorma resurser på några få förhållandevis resursstarka individer som lyckas ta sig hit. Snarare tvärtom. Dom pengarna skulle göra betydligt större nytta på plats i olika delar av världen både på kort men framförallt på lång sikt. Varför massimmigration inte kan lösa världens problem förklaras mycket pedagogiskt i denna video.

  http://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

  Det är faktiskt på plats vi kan hjälpa flest människor. Och det måste vara utgångspunkten för hur vi hanterar pengarna.
  Idag är det faktiskt ett rent slöseri och djupt omoraliskt hur vi fördelar pengarna.

  Om vi tar ett så kallat ensamkommande flyktingbarn som jämförelseobjekt. Så kan denne i dagsläget alltså kosta från 2 000 till 16 000 kronor per dygn.

  För lika mycket som ETT av dessa ”barn” kostar om dygnet (2 000 kr), så kan man enligt UNICEF beräkningar hjälpa 3 920 barn med akut vätskebrist någonstans i världen. Känns minst sagt som om våra resurser är lite snedfördelade här. Men för somliga är det tydligen viktigare att försöka framstå som goda och samla PK poäng på hemmaplan än att verkligen hjälpa människor på riktigt.

 • MODER SVEA

  Heja dig!!!

 • Agge

  Även almenackan.

 • Grenen

  Pensionärernas helvete har börjat i Sverige till förmån för invandrarna!

 • Sten

  Tycker du att 12 personer ska få lida för att du också lider? Bara för att du inte tycker de borde prioriteras för att de inte kommer från Sverige? Kan du inte ta del av deras glädje istället..? Detta är inget som kommer att ske upprepande ändå, jag tycker såklart att det är ohållbart om man skulle köpa villor till folk hur som helst. Men att någon tog detta beslutet denna gången tyckte jag var fint. Ger lite hopp.. Och jag har gåvan att kunna dela glädje med andra. Inte hat.

 • Vikinglina

  Det är nog lite för invecklat med röd och blå, en blandare då, höger vänster kanske överkurs det oxå.
  Men herre gud skita i trappen, vilket folk.

 • dempa69

  Jag hjälper volontärt folk i Stockholm som verkligen får noll hjälp. Ingen tid ingen empati ingen press som ställer upp inget boende ingen värme.

  Jag är trots detta en sk fascist som jag läste i tidningen idag, d.v.s en röstare på SD.

  Hela mitt förråd är upptaget av kläder och annat som den gruppen hjälper alla utsatta som behöver det med. Jag gör allt jag kan för att fixa så att dom nuvarande i nöd får hjälp. Vad gör DU volontärt. VI hjälper alla utan åsikter och på fritid. VAD gör du. O kom inte med att du skänker 200 kronor till röda korset. Vad gör exakt du utan avdrag på din fritid.

  JAG lägger ner en hel del tid på det här.

 • Klaatu

  Hörrudu, kom inte här med din förbannade fjortis-filosofi och försök undervisa oss om hur det ser ut i världen! Ta reda på hur det står till i Sverige istället, för SVENSKA äldre och sjuka som behöver den hjälp som istället somalier och araber får.

 • sjunkande skeppet

  Dröjer inte länge förrän de får för sig att elda på golvet.

 • sjunkande skeppet

  Du hatar alla svenska åldringar som får sitta och skita i hinkar hemma i sina kök, därför att kommunerna skall SPARA! Du är så hatisk så att du inte fattar det själv.

 • sjunkande skeppet

  Varför går det 25 åldringar per 1 anställd inom vissa äldreboenden? Medan skäggbarn har var sin butler dygnet runt? Ditt resonemang är mycket obehagligt, så empatilöst och helt utan helhetsbegrepp.

 • Sten

  Haha.. Vad fint av dig. Jag är världsfadder och stöttar även en familj i Kenya. De är vad jag har tid och råd med just nu men ser fram emot att kunna erbjuda mer när jag får tillgångar.. (;

 • Vikinglina

  Inte f*n är det vi vanliga svenskar som sitter på högar av pengar, är du helt frånvarande?

 • sjunkande skeppet

  Läste nu hur många missbrukare som dör på grund av att kommunerna inte ger dem behandling och tak över huvudet. Det är vidrigt. Många dör på vintrarna. När såg man en somalier ligga och skaka av hunger? De är så välgödda att de rullar fram.

 • sjunkande skeppet

  Fint att du hjälper negrer när svenskar fryser ihjäl varje år.

 • Sten

  Alla får ta del av skattepengar.. Både du och familjen i reportaget. Om man letar hittar man nog värre saker som skattepengar har kastats på. ”Värre” saker än att köpa hus åt en familj som bodde trångt. Kan du ta ett stund och i alla fall försöka stå i deras skor och försök ta del av deras glädje?

 • heartbar

  Det underminerar grunden för välfärdssamhället. Svensken finner sig i att betala världens högsta skatter så länge det bidrar till välfärden för de som inte kan eller orkar. Men det förutsätter antingen en nationalstat där ett begränsat antal människor drar åt samma håll. Eller en värld där alla betalar skatt som i Sverige så att alla kan få hjälp.
  Det sista kallas utopi och har hittills inte fungerat någonsin. Det andra är något som vi har haft i Sverige men som vår kära sjuklöver håller på att montera ner.
  Jag är själv småföretagare med offentliganställd maka. VI märker inga förbättringar i vår värld. Tvärtom, höjda kommun- och landstingsskatter, sämre bemanning på jobbet, neddragningar på service till äldre släktingar etc etc. Jag vill inte betala MER skatt än jag redan gör.

 • beggt

  Det finns mäktiga krafter (bankeliten) som vill förstöra Sverige. Den saken är säker. Annars vore det här bland det dummaste man kunde hitta på.

  Nej, det ligger beräkning och slughet bakom detta. Religiösa och kulturella motsättningar ska skapas, och vår nationella sammanhållning krossas. På sikt kan NWO genomföras mycket smidigare om Europa är försvagat och splittrat.

 • Sten

  Återigen skiljer du på människor och människor, det finns både svenska och somaliska missbrukare, precis som att det finns både välgödda svenskar och somalier. Men kollar man på statistiken finns de ”några” fler välgödda svenskar och ”några” fler döende somalier. Inte på grund av hudfärg men på grund av förutsättningar i de land vi kommer ifrån och förutsättningar för en familj som söker asyl och ska börja kampen att starta ett nytt liv i ett främmande land.

 • sjunkande skeppet

  Nej, det går inte att göra något värre med skattemedlen. Till och med att elda upp dem hade varit bättre.

 • beggt

  Mjo, för det hade bara kostat 4 miljoner. Somaliefamiljen (ens om barnen inte får några barn alls) kommer gå på tiotals miljoner åtminstone under deras livstid- i rena kostnader.

 • sjunkande skeppet

  Eller hur. Detta är planlagt. Ingen politiker är så här dum i huvudet.

 • Blunki

  Är så glad att min mormor ännu klarar sig själv. Hoppas hon slipper hamna på ålderdomsboende… eller ja, om det ens finns kvar då.

 • BluEightTwo

  Bankeliten har sjuklövern som i en liten ask. Det är helt självklart. Eller som man säger på engelska : ” by the balls ”.

 • sjunkande skeppet

  De ska inte starta något nytt liv i ett främmande land. De skall åka hem och bygga upp sina egna länder så att de kan bo där.

 • Sten

  Hur är de annorlunda än du bara för att de är mörkhyade? Och skulle du vilja ta reda på hur många som fryser ihjäl i Sverige jämfört med hur många som dör av fattigdom i länder som Somalia?

 • gripen

  Det är tydligt att det svarta har fördelar framför det vita i Sverige!

 • Home_of_Arn

  Svenska skattebetalare, avelshingsten i familjen är 62 år så han kommer vi att få betala för under hela hans livstid, en sann högvinst för oss alla.

 • sjunkande skeppet

  Det har ingen som helst relevans. De får bygga upp sina länder till fungerande länder. Så ska vi ta hand om våra hemlösa.

 • Sten

  Resonerar du så antar jag att du är psykopat.
  Vid 18 års ålder kostar en svensk 3.5 miljoner kronor och mer. Ska vi elda upp dem pengarna också..?

 • Sten

  Precis som alla andra familjer i Sverige får miljoner i stöd under en livstid.

 • sjunkande skeppet

  Nej, jag är väldigt omtänksam, skulle aldrig få för mig att äta kött till exempel. Djuren ska ha det bra. Men nuförtiden börjar alla inse att vi inte kan försörja hela tredje världen.

 • dempa69

  Läste något om en socialsekreterare i Järfälla där dom skurit ned 80 procent av den uppsökande verksamheten. Han hade tvingats ge begravningbistånd till 5 av hans tidigare klienter under innevarande år.

 • sjunkande skeppet

  Ja det var den artikeln jag läste. Han fick ut och jobba ideellt med att hjälpa klienterna. Det är skillnad på folk och folk.

 • Sten

  Är det inte mer orättvist att vi föds med alla förutsättningar i världen när miljarder människor föds in i svält och fattigdom? Vi har tillgångar, makt och ANSVAR.

 • sjunkande skeppet

  Just det som är problemet. Det är du som är rasisten. Du menar att dessa individer inte klarar av ett något själva. De måste ha HJÄLP med allting! Av oss som är DUKTIGA.

 • dempa69

  Jupp. Den gruppen jag supportar gör ingen skillnad på missbrukare, narkomaner, arbetslösa, svenskar, papperslösa eller marsianer. Grundtanken är att ingen i Sverige ska vara helt utan skyddsnät.

  Visst kanske det känns fel men dom prioriterar inte bort någon grupp till skydd för någon annan åtminstone. Tyvärr blir det alla lika lite istället för alla lika.

 • the_inside

  ALDRIG att jag stannar kvar i detta fördjävligt sjuka land!!!

 • MODER SVEA

  Det som är annorlunda med dem är att de aldrig någonsin betalat en enda krona i skatt i Sverige. Varför ska vi gå och må dåligt för en situation vi inte varit delaktiga i att skapa? Och varför är det vårt ansvar att reda ut den? Kan man verkligen motivera att ta hand om andra när man inte kan ta hand om sina egna? Skulle du välja att ta hand om ditt eget barn eller ett främmande barn om du bara hade möjlighet att ta hand om ett enda barn? Sverige sitter inte på nyckeln till Salomos skattkammare eller någon oändlig källa till välstånd för hela världen. Det är bara dagdrömmerier att tro att vi hjälper någon på det viset. Ge en man en fisk och han har mat för en dag, lär en man att fiska och han har mat för en livstid.

 • sjunkande skeppet

  He he. Därför måste vi försörja hela världen? Därför att en del svenskar får ekonomiskt stöd? Vilken logik, man smäller av.

 • Sten

  Nation har inget värde för mig. Jag gillar att se världen som en helhet och hjälpa alla människor på fötter. De som lever i massiv fattigdom före de svenska pensionärerna. Men det är klart att det vore fin om även de kunde få hjälp. Vi har mycket arbete framför oss.

 • sjunkande skeppet

  Han skulle hjälpa negern före sitt barn, sorgligt nog.

 • Vikinglina

  Hoppas du aldrig blir pensionär i Sverige.
  Ett alternativ vore väl att flytta till Kenya, där du hjälper en familj, då kan du stötta dom på plats.

 • sjunkande skeppet

  Hoppas du får det fint i Afrika, det finns många du kan hjälpa där. Du som är svensk och så DUKTIG och har RÅD. Då måste man passa på att hjälpa stackars fattiga och dumma negrer som inte själva kan borra en brunn eller odla en potatis eller bygga ett land. Akta så du inte spricker av självgodhet bara.

 • Sten

  Etniska svenska familjer har större förutsättningar av många skäl. T.ex. för att rasister sätter käpp i invandrarnas hjul. Håller med om att det vore fantastiskt om privatpersoner med tillgångar kunde ta mer ansvar för deras medmänniskor.

 • zelotai

  Om ni vill kan ni som jag fråga dessa personer vad de håller på med.

  Kommunchef Peter Lundberg peter.lundberg@strangnas.se

  Socialtjänstchef Inger Grindelid inger.grindelid@strangnas.se

  Socialnämndens ordförande Tord Tjernström tord.tjernstrom@strangnas.se

  ———————————————————————————————–

  Till ordföranden i socialnämnden Tord Tjernström, chefen för socialtjänsten Inger Grindelid, samt kommunchef Peter Lundberg

  Läser att kommunen har så god ekonomi att den har råd att inhandla villor för 3.85 miljoner till en somalisk familj.

  Kommer kommunen i fortsättningen inhandla villor också till svenska barnfamiljer eller diskriminerar ni vad gäller ursprung?

  Samtidigt läser jag att ni ska ”spara in” 9 miljoner kronor på ett äldreboende då ”färre vill bo på äldreboende”!

  I övriga delar av landet är det kö till äldreboenden, vad lyckligt lottade ni måste vara i Strängnäs!

  Med Förundrad Hälsning

 • Arge Algot

  Jag spyr på detta lands sjuka politiker! Måtte de straffas för sina handlingar mot svenska folket..

 • dempa69

  Jobbar där som kommunanställd så jag vet hur läget ligger till. Tidigare fanns det åtminstone 20-talet försökslägenheter men det skulle säljas ut. Om det gjorde det eller inte vet jag inte men dom återhyrdes troligen då snabbt av dom som dom såldes till. Av någonn anledning samtidigt som Migrationsverket började med långtidskontrakt för nysvenskar.

  VET att många av dom uppe på tidigare Åby-gärde numera brf Åby-Park är lägenheter som kommunen har förstahandskontrakt på men som innehas av diverse osvenska namn.

  VET alltså, inte tror.

 • MODER SVEA

  Alltså han kan åka dit o borra hur många brunnar som helst. De sköter inte om dem, så några år efter de fått vatten brakar pumpen ihop o då står dom där ändå. Dom är obildbara!

 • Sten

  Även människor är djur. ^^ Vissa beter sig mer ”djuriskt” än andra. Och då syftar jag på dig.

 • zelotai

  Tycker du att svenska familjer som inte har råd att köpa hus också ska kunna kräva av kommunen att de får en villa som kommunen betalar hyran för?

 • Invandrare Tjej

  Visst har vi ansvar men det här är ren idioti och slöseri med resurser!!!!! det bor många fattiga människor i Indien, Kina, Ryssland och Irak ska kommuner köpa villor till ALLA då!!!!! Det här är INGET ANSVAR!!!!!!!!

 • Vikinglina

  Det är inte bara hudfärgen som skiljer oss åt, det finns ngt som kallas hjärna oxå, det är som natt och dag.

 • Mickans

  Skilnaden är att dom pengarna läggs på vårat eget folk och inte på utlänningar.

 • Mickans

  Skilnaden är att dom pengarna läggs på vårat eget folk och inte på utlänningar

 • Sten

  När jag säger sämre förutsättningar menar jag inget personligt då menar jag för att de kommer från ett land utan tillgångar för dem. För att sedan försöka ta sig in och börja ett nytt liv i ett land med som ligger på toppen av tillgångar där människor som inte tycker att de har någon rätt till något försöker hindra dem. Detta förstod nog även du fast du hade väl slut på argument som håller..

 • Mickans

  Har vårt lilla land på 10 miljoner invånare och begränsade resurer ansvar att ta hand om miljarder människor? Det är en fin tanke men fungerar inte i verkligheten.

 • Sten

  Hur kan man tycka att svenskfödda borde prioriteras före utlandsfödda? Alla är vi människor.. Vi är inte värda mer än dem.

 • sjunkande skeppet

  Vad dillar du om? Tror du att Sverige har varit en välfärdsstat sedan tidernas begynnelse? Folk före oss har SKAPAT detta landet. Men i Afrika kan de visst inte? Utan måste ha hjälp av DUKTIGA Sten som visar hur man borrar en brunn. Man börjar ana att det skiljer inne i huvudena på olika folkslag.

 • Sten

  Det var du själv som smällde av den logiken. Jag är bara en liten människa som bryr mig väldigt mycket om andra människor. Inte bara dem från min egna nation.

 • Valkyria

  Oj Sten, nu får man nog säga att du gett dig in i ett riktigt getingbo. Fast det var väl det du ville antar jag eftersom det här knappast är forumet för ”stackars somalier”. Naturligtvis har inte somalierna flytt utan anledning. De har flytt för att deras vänner i det rika landet har talat om att där får man lön för att INTE jobba, man får precis vad man vill om man skriker att man är kränkt eller att någon är rasist. Ja man får till och med hus om man snyftar i media! Ja, vem fan hade inte flyttat till det drömlandet?

 • Mickans

  Så du är snabb och duktig på att skänka pengar utomlands där en del av pengarna ”försvinner” på vägen. Har pratat med folk som har arbetat med sådana organisationer där dom sa att pengarna som skickas är inte garanterade att nå fram eller att dom används på rätt sätt. Samtidigt låter du ditt eget folk lida. Sparar du pengar till sämre tider? Har du sålt din bil och möbler ännu? Du behöver ju inte sådant när det finns främlingar i världen som behöver pengarna bättre.

 • Returburk(a)

  Men för f..n! Jaha, grattis till att ha gett snyltarna större bostadsutrymme.
  Vi hör väl snart trampet av tio ungar till.

 • Mickans

  Ren logik säger att man fixar närstående problem först innan man tar itu med dom som är längre bort. Att skänka pengar till fattiga i Afrika hjälper inte. Varje år föds 80 miljoner nya fattiga människor i Afrika. Genom att ständigt ösa pengar över dom så lär dom sig inte att hand om sig själva. Det finns många anledningar till att Afrika har alltid sett ut som det gör och kommer alltid att göra det.

 • Vikinglina

  Att du inte är svensk det har jag listat ut, du skrev fin isf fint, det brukar invandrare skriva, och jag tror inte ett skit på att du ger pengar till ngn familj i Kenya.
  Sluta ljuga.

 • dempa69

  VI föds inte in i olika förutsättningar. Till stor del är det vad våra förfäder har gjort för att förvalta och förädla dom. Du kanske anser att en mörkhyad är mindre värd mänskligt, och det låter sannerligen så på dig, men det anser inte jag. Om vissa länder på afrikas horn haft en lika energisk befolkning och en i stort sett likainriktad på allas intressen istället för jag, vårt, gruppens så tror jag att dom kunde lyckats lika bra.

 • Sten

  Ska man behöva dra allmänbildning och historian om koloniseringen som är grunden till situationen i länder bland annat Afrika? Du får söka på internet själv. Se bara upp så du inte trillar in på forum som detta, då kommer du bara tillbaka ännu dummare..

 • Mickans

  Hur kan man tycka att utlandsfödda borde prioritieras före svenskfödda? Åk ner till Afrika och hjälp till då. Bo bland dom i byn. Så får vi se hur mycket dom anser du är värd.

 • Sten

  Menar inte att det endast är Sveriges ansvar. Alla länder har sitt ansvar att fördela tillgångarna i världen lite mer rättvist. Finns dock för många som du som bara ser till ditt eget bästa.

 • Mickans

  Det är en tuff värld vi lever i. Naturens lagar försöker fixa problemen i Afrika. Djurarter dör ut eftersom dom kan inte anpassa sig. Människor dör utav samma anledningar. När vi fick för många människor i Europa kom den svarta pesten och utrotade över hälften av populationen.

 • MODER SVEA

  Och hur mycket dom värderar varandra…lär nog ska bli en rejäl chock för Sten-Sture Den Store Hjälparen!

 • Dubbeltaenk

  Min far har alltid sagt att Sverige på sätt och vis är världens mest extrema land och när sånt här händer kan man inte annat än hålla med honom!

 • finito73

  Zoomalier som FÅTT en 4-milj.villa? Det måste väl ändå vara så att de får disponera denna villa? Det kan väl för f-n inte vara lagligt att GE bort en villa? Här måste det vara fel. Det börjar bli dags att politiker får ta konsekvenserna av sitt agerande.

 • Sten

  Håller med. Har aldrig stött på så många idioter på ett och samma ställe. Hänger man här hela dagarna ser det mörkt ut för mänskligheten.
  Riktigt så ligger det inte till i Somalia. Det hade du vetat om du var lite påläst.

 • kattan57

  Stackars grannar……..Göteborgs kommun gjorde så ca 10 år sedan,köpte en kåk till somalier med 10 ungar+2 fruar i den eminenta delen Näset-Hovås i götet.Å dom villorna går inte av för hackor därute vid havet.Undra hur många av dom grannarna som bor kvar.

 • Vikinglina

  Det är ännu mörkare i Kenya, även Zoomalia.

 • ensampappa

  Alltså gulligt, jag förstår dig på ett känslomässigt plan, men vem exakt förlåter du aldrig? Reinfeldt? Jag tror inte han bryr sig speciellt mycket. Några ”privatpersoner” som idag är politiker? Vet du ens vem det är? Makten i Sverige för all framtid? Tänk om andra politiker sitter nästföljande mandat än de som suttit nuvarande? Frågorna är många svaren försvinnande få.

 • Sten

  Det var ju någon här som tyckte att somalier är djur, du kan ju föra en dialog med denne om att du tycker att de ska ha det bra de med.

 • Sten

  Ja, tycker du inte att vi då ska hjälpa dem?

 • dempa69

  Där har du totalt fel. Även vi svenskar har en form av klanmentalitet. Om du fick välja mellan om din mor eller Göring skulle avrättas för något skulle du ha svårt att välja då? Moder Theresa eller Hitler. Martin Luther King eller Stalin.

  En eller bägge?

  Det finns gradskillnader på allt.

 • manne65

  Vilken logik Sten, skjut dig själv i huvudet så sparar vi ju otroligt mycket pengar, gärna på en avskild plats där ingen hittar liket så sparar vi ännu mer och sen kan vi alltid hoppas att ingen skaffar barn i framtiden, allra minst svenskar, oj vad pengar vi sparar. Nej, sluta göm dig bak ren dumhet och öppna ögonen och se vad som händer med landet!

 • finito73

  Det måste väl vara dags för den 62-årige zoomaliern att sluta krypa in under burkan på barnmaskinen?

 • Vikinglina

  Gör vi inte det tillräckligt tycker du?
  4 miljonersvilla till 1 familj, alla andra 10-barns familjer, hur tror du våran ekonomi blir då?

 • kattan57

  En svensk kommer i ARBETE å betalar skatt.Tror du att en 62-årig somalisk gubbe nånsin kommer att arbeta å betala skatt???Å frögurkan han är gift med kommer heller Aldrig att betala en krona i skatt.Så snacka inte skit.Synd om dom….va det värsta jag har hört.Nä UT MED DOM

 • Mickan

  Öhh..nu orkar jag snart inte mer…Säg mig att det inte är SANT!! Snälla!! Ok, dom är många. Men det finns väl mycket billigare villor på andra orter?? Eller någon att hyra?? Sen är det väl dags att börja med preventivmedel va?? Eller ska kommun köpa dem en ännu större o dyrare villa när de ynglat av sig 5 till?? Det är dyrt att försörja en stor familj.

 • sjunkande skeppet

  Hur många brunnar kan du borra i Kenya för 3.8 miljoner SEK? Du som håller på med sådant? Tycker du att EN familj är värd mer än alla dem som överlever genom att få brunnar för 3.8 miljoner. Sten?

 • Mickan

  Undrar om dom hört talas om preventivmedel. Man kan inte bara sätta barn till världen o inte sen kunna försörja dem.

 • Dubbeltaenk

  Jag har hört att försvaret är så gott som nedlagt. Det borde finnas en hel del tomma kaserner runt om i riket. Billigt och bra.

 • Vikinglina

  Det enda dom gör är att föröka sig, rena råttinvasionen.

 • Valkyria

  Nej Sten, jag är inte som du någon specialist på Somalia och jag önskar inte heller bli det.

 • Sten

  Som jag tidigare sa så är detta inget som händer flera gånger om. För det varenda familj kan inte få en villa kastad till sig. Men jag tyckte att det var underbart fint att denna familjen fick hjälp och det glädjer mig.

 • Vikinglina

  Händer flera ggr? Är du säker på det?

 • Sten

  Då tycker jag att du inte har någon grund att bilda åsikter om detta på.

 • sjunkande skeppet

  Sten, Den store Afrika-kännaren har plats och råd.

 • Vikinglina

  Sten den stora voodoohövdingen.

 • sjunkande skeppet

  Jaså, hon har inte rätt att få FÖRSVARA SITT LAND bara därför att hon inte är specialist på SOMALIA?

 • sjunkande skeppet

  Undrar hur länge han klarar sig ute på stäppen . . .

 • Klaatu

  JAG är svensk, nationalist och patriot. Jag älskar mitt land Sverige och sätter det svenska folket framför alla araber, negrer och somalier som väller in hit för att leva på VÅRA pengar och VÅRT välstånd. DU är en drömmare som jag hoppas kommer att få ett hårt uppvaknande någon gång när du vuxit upp. Du är så nedlåtande mot oss andra här och jag blir bara trött på din attityd. Du tror du är bättre och godare än oss, bara för du säger ditt uttjatade mantra ”alla människor är lika värda.” Tomma ord, bara floskler!

 • olandja

  Man skaffar inte fler barn än man kan ta hand om och försörja, om man inte är utvecklingsstörd.

 • dempa69

  Sant troligen. En 18 åring har nog kostat svenska staten 3.5 mille redan. Sedan har den 50 år närmare att tjäna in summorna. En outbildad östafrikan kostar närmare 5 miljoner för samma utbildning då han ska ha boende som ej bekostas av förärldrar i samma utsträckning som skall intas på 35 år då han är här senare.

  I snitt skall då den svensken ta in 70.000 exlusive pension per år, för nysvensken blir det dryga 140.000 per år, och dom är synnerligen mer högavlönade i snitt en svensksvenskar.

 • Mickans

  Ja precis. Idag vill Svenska kvinnor och män se till att ha både bostad och jobb innan man skaffar man. Det brukar hända runt 30, ibland lite tidgare eller senare. De flesta familjer får mellan 1-3 barn. I stora delar av Afrika är det dock inget ovanligt att man börjar föda massor av barn redan som 14-15 åring. kan bli en unge per år i över 10 år.

 • dempa69

  Vad glad jag blir. Skatteåterbäring på drygt 315.000 ser jag fram emot. Antar att det gäller alla skattebetalare så att vi får samma summa som huset subventionerades för.

 • Mickans

  Du får ställa dig framför spegeln och putsa din falska gloria. Om man absolut måste lägga ner 4 miljoner kr på utlänningar så hade jag hellre sett till att hundratals människor får vatten, medicin, mat och kläder istället för att låta en familj få ett lyxpalats i Sverige.

  Det är lustigt hur ni liberalister, väntertöntar och anti-rasister vill hjälpa några få människor, medans vi rasister, facister och nazister vill hellre hjälpa mänga människor på plats.

 • Klaatu

  Nu får du ta och lägga av. Alla som kommenterar här skriver av sig lite av sin berättigade upprördhet och ilska. Vi är frustrerade, förtvivlade och förbannade. Och du har gjort oss ännu mer uppretade. Kom inte här med din förbannade besserwisser-attityd och kalla oss idioter. Du har sagt ditt nu, hejdå.

 • Vikinglina

  Mkt bra skrivet men tror inte voodoohövdingen förstår detta.

 • sjunkande skeppet

  Kanske för att de är så egocentriska att det enda som spelar dem någon roll är att få framstå som duktiga och godhjärtade?

 • Mickan

  Har någon av dem jobb, hur små är barnen? Hur länge har dom vart här..?

 • sjunkande skeppet

  De jobbar med att avla ännu mer barn.

 • vem skall betala

  Kontentan av detta är att bopriserna stiger så att en helt vanlig svensk barnfamilj aldrig kommer att kunna köpa sig ett boende……

 • sjunkande skeppet

  Grannhusen går snart att köpa billigt. . .

 • vem skall betala

  Så sant men vem fan vill bo med folk som kör med flygande toaletter?

 • dempa69

  Sysselsättning möjligen, >ö<, för länge.

 • Vikinglina

  Vi svenskar skaffar inte mera barn än vi har råd att försörja, men blir man försörjd av skattebetalarna då är det bara att producera mera negerbarn.

 • vem skall betala

  Ja vilka negerfasoner….

 • dempa69

  Arbetet i sig är ju kul, men det är inte givande ekonomiskt för en vanlig svensk.

 • vem skall betala

  Det är ju deras arbete,och den arbetstiden är väl betald…

 • jumalauta

  Allt ingår: värme, vatten, sotare, vitvaror , tv-licens och bredband. Betvivlar dom behöver skotta snö ens. ALLT är gratis.

 • finito73

  Har dom fått eller ”disponerar” dom denna villa? Någon som vet? Kan tänka mig att dom disponerar den gratis…

 • dempa69

  Jag jobbar heltid utan bidrag och har knappt råd att försörja mig och mn katt som alltid låter svältande. Att sätta ett barn till världen låter inte för mig som den smartaste varianten jag har gjort.

 • James

  Kåken kommer att vara förfallen inom ett år och behöva lyxrenoveras

 • James

  Fribajsande

 • Antirasistmen

  Hur ska man övertyga 10000 tals villaägare som kämpat med bank och avbetalningar i 30 års tid?

 • vem skall betala

  Dom är redan K-märkta till moskeer…

 • Vikinglina

  Våra barn och barnbarn kommer tyvärr att få ett helvete, det ser mörkt ut.
  Jag blir så ledsen varje dag jag läser om allt som sker i vårat land.

 • MICKEYM0USE

  Det är rätta prioriteringar – ta mej fan!

 • Lilja

  Va in i H*LVETE, blir så förbannad att jag vet inte vad. Fruktansvärt. Läste jag rätt? Hoppas inte det.

 • solidag

  Vem hjälper en svensk i nöd, en som blivit utkastad ur systemet? Vem???

 • rudmark

  Säger ngt om medias sk makt

 • Janne Melin

  FÅTT!

 • dempa69

  Är du rasist eller? Tänk på alla som det är synd om. Nu sitter du här med banklån på några millar och så vill DU, vad var namnet, förneka en svältande flykting det samma. Stavade jag namnet rätt nu. Alltså du vill neka dom en lyx som du har slitit fram i din anletes svett som skall gå i arv till dina efterkommande, är det korrekt?

  – EHH, NEJ tack.

 • Lilja

  Och det är de ju VERKLIGEN inte, somalierna alltså…. eller?

 • Vikinglina

  Du läste rätt tyvärr, det är dagens sanning.

 • Lilja

  De grillar med engångsgrillar inomhus också. Jättesmart.

 • Mickan

  Tack för predikan Sten. Men jag tror de flesta vet allt redan fr. ”Sluta skilja…” Problemet är ju för fan att folk får en villa GRATIS!!! Klart det hade funnits ett billigare alternativ. Ska vi fortsätta o ge bort dyra bostäder till alla som behöver o saknar, är trångbodda i det här landet tycker du??…Det är jävligt många det. Varken kommun eller stat verkar ha något vett att hushålla med pengarna. Prioriiterar illa. Det skadar folk. Och att läsa sånt här är som att spruta ännu mer bensin på brasan. Det får väl vara måtta!!

 • vem skall betala

  För att inte tala om vägglössen…..

 • solidag

  Ligger mycket i det där. Alla pengar de fått genom åren är bara borta, enda som hänt är att de har blivit allt för många. Om de planterat ett träd för varje unge hade det sett väldigt annorlunda ut.

 • Antirasistmen

  Skulle jag visa farsan detta skulle han oxidera, tror nog jag låter bli

 • dempa69

  Jag. Tyvärr. Och det får jag mestadels skit för.

 • Mattias

  Du gläds över att en att skock personer med ”sämre förutsättningar” får det fan så mycket bättre än merparten av andra som bor i Sverige oavsett nationalitet?!?

  ”För det här var ju bara en engångsföreteelse!”

  Och sen tror du på tomten också märker jag.

  Finns det något de här med ”sämre förutsättningar” har jäkligt bra förutsättningar för så är det gnälla, klaga och kräva kräva kräva.

  Bara för att man har noll moral, etik och arbetslust innebär inte det att man i ”enstaka fall” ska få en villa för att de ska bli glada. Precis som djungeltrumman går över vilket land man ska ”fly” till så går djungeltrumman om att du kan få en villa också bara du snyftar ut tillräckligt mycket i någon slasktidning.

  De har 16.228:- i barnbidrag/flerbarnstillägg, det är mer än vad en låginkomsttagare (som jag) får ut efter skatt.

  Men man kan ju glädjas över att man får jobba 3,5 månad för att de ska få en månads barnbidrag. Det gör mig sååååå glad. Att de sen har soc.bidrag på det också gör mig ännu gladare. Och att de inte behöver lyfta ett finger heller är ju helt super-duper-underbart! Jag är så glad så jag spricker snart.

  Man kanske kan få uppgifterna till deras bankkonto så man kan sätta in lite extra pengar och sprida lite glädje. De har ju ”sämre förutsättningar”!!!

 • dempa69

  Min käre far skulle ruttna istället men eftersom han redan är jordad så gör han det redan.

 • Vikinglina

  Vi får ingen hjälp.

 • GudFörbannad

  Vad är det man brukar säga ? Dum i huvudet som en Sten.

 • Agge

  Gubben är väl sjukspensionär. Kärringen ”vabbar” väl för ungarna.

 • solidag

  Det kan man väl göra utan att låta Sverige gå under, bli ett u-land som FN siar om.

 • Agge

  Det fixar nog Metro.

 • ErichHa

  Dessa kriminella svin som styr i våra kommuner och medverkar till sån här skit borde bli upplysta av sina innevånare att det inte accepteras längre, vågar inte folk tala ur skägget längre. Jag brukar ställa obekväma frågor till företrädarna i min kommun !!!!!!

 • beggt

  Vore bättre om politikerna i Strängnäs gick ut och grävde gropar och sedan fyllde igen dem. De är bara kapabla till total självutplåning av kommunen om de får bestämma själva.

 • Greppa

  Det är mycket beklagligt att det finns pengar att köpa hus när pensionärer skolbarn mm skall sparas på. Sedan att huset går till människor som förmodligen inte betalat en krona i skatt gör att våran skattemoral underminneras totalt. Till alla som vill kännas sig goda men inte själva bekostar det goda, kan inte i ett demokratiskt samhälle få yttra sig. Det skulle vara bra om ngn vet om en sammanställning hur spritt detta sätt att djävlas med den fattige arbetandes skattepengar är. Jag känner på mig att det smusslas en hel del för att vi inte skall få reda på omfattningen. Dock är det inte fel på den ”den gode svensken”(anti rasisten) utan sådan här information omvänder även dem. Så sprid detta folk. Du kommer garanterat inte behöva argumentera ngt.

 • dempa69

  Snälla prata inte med mig om dessa jävla as. Fick min lägenhet nedsmittat av dom och det tog tre sprayningar och ett år innan jag visste att jag var av med dom jävlarna. Kliar fortfarande i kroppen bara jag ser ordet.

  Har du någonsin råkat ut för dom så önskar du knappast ens din värsta ovän dom.

  Dom är verkligen kryp från helvetet.

 • KarlssonMikael

  Och ”Där” sjönk priserna i området rejält.

 • Thinktank

  Händer inte flera gånger om? Hur vet du det?

 • Vikinglina

  Är det sant?
  Detta låter fruktansvärt, vägglöss. det hade vi på 1600-talet.

 • KarlssonMikael

  Kommunens andra medborgare betalar. Så det är inte gratis. De röstade och deras förtroendevalda i 7-klövern betalar, med skattemedel.

 • Vikinglina

  Tror inte en neger kan skotta snö, den enda snö dom vet är den dom sniffar i näsan.

 • dempa69

  Jag hade det för tre år sedan. Det berodde inte på ohygien som många tror utan på att dom blivit intagna till Sverige. Jag fick det via en begagnad säng. Hade jag inte fått bort dom efter den tredje sprayningen av Anticimex så hade jag varit redo att brandbomba min egen lägenhet bara för att få bort dom. SÅ jävliga är dom.

 • Morphman Morgan

  Du svarade på en fråga jag inte ställde… Kan du inte svara på frågan jag faktiskt ställde istället?

 • Vikinglina

  Men herre gud, fy f*n va hemskt. var det värsta jag hört, trodde inte det existerade, är jag naiv?

 • Morphman Morgan

  Varför då? För att få insikt i sin motståndare måste du veta hur denne tänker. Jag ser högerextremister som mina mostståndare, därför läser jag bloggar som denna och ställer frågor i ett hopp om att någon dag kanske förstå vad som händer innanför pannbenet.

 • Thinktank

  Westerberg är värd mer. Han gör inte sitt ideella kneg på Röda korset för mindre än en miljon om året. (Lågt räknat)

 • Morphman Morgan

  Artikeln svarar inte på frågan jag ställde, så läs min fråga en gång till. 🙂

 • Morphman Morgan

  Säger till dig som jag sagt till tidiagre ”svar”, det där besvarar inte frågan jag ställde.

 • Johan12345

  Vet du eller gissar du?

 • Morphman Morgan

  Jag vet varför familjerna blev mindre, det var på grund av centraliseringen, som medförde mindre bostadsyta i samband med att kvinnor alltmer började arbeta och inte hade lika mycket tid till att ta hand om familjen på samma sätt.

  Frågan jag ställde var dock varför vissa traditioner måste hållas till varje pris och andra traditioner inte bara är ok att bryta, men så farliga att behålla=

 • GudFörbannad

  Det ligger väl till som övriga länder där alla tillber ideologin Islam. Gillar du pedofili/djurplågeri/vanföreställningar och vidskepelser Sten ? Jag kan även garantera att den somaliska familjen inte skulle bry sig ett jävla dugg om dig eller någon annan som inte är muslim .

 • Morphman Morgan

  Tydligen ingen här som kan svara på frågan… Detta är 9’e ”svaret” som inte har mycket att göra med frågan jag ställde…

 • dempa69

  Angreppen ökar enligt Anticimex, det största bolaget med drygt 100 procent per år. Så JA det är nog en statistisk ökning, men jag tror inte du är naiv. Dom är fan inte kul att bli av med heller kan jag säga. Alla kläder som inte klarar 6 timmars hettumling måste frysa ned i – 20 i minst 7 dagar. När dom ”bombar” lägenheten så får ingen vistas där utan skyddsdräkt i 4 timmar. Gravida och katter som det visade sig inte inom 48 timmar. Min katt fick spatt första gången, spydde och tuggade fradga. Jag själv gjorde misstaget att ta en dusch och trampade in mikroskopiska granulatkapslar av giftet i fötterna. INGET bra kan jag säga.

 • vem skall betala

  Nej jag är lyckligt lottad har sluppit detta,men jag blir så arg att detta skylls på att vi svenskar resor mer.Finns det något som inte vi skall ställas till svars för?

 • Marie

  Gubben är 62 och kärringen är 43. Gubben är nog redan pensionerad och kärringen behöver aldrig jobba då dom har 10 ungar. Alltså ingen av dom har jobbat här, kan inte tänka mig det iallafall, dom kommer att leva på bidrag, på vår bekostnad.

 • Utpricken

  Sinnesjukt, vansinnigt, absurt, galet, det finns knappt ord för detta längre. Nej, nu kommer jag dela 50 flygblad till. Blir så förbannad.

 • Thinktank

  Att avla 10 ungar medför väl inget lidande? Så naiv som du kan ingen vara, du skriver som gör för att du vill provocera.
  Alla politiker utom extremvänstern vet att det gått åt helvete i Sverige men de har målat in sig i ett mycket litet hörn. När hörde du senast en politiker säga ”jag hade fel”?

 • Morphman Morgan

  Inte direkt svar på min fråga…

 • Morphman Morgan

  Det var inte det jag frågade…

 • Utpricken

  Ja, det blir 25 år för gubben och 40 för kärringen, totalt 65 år ggr i snitt 250.000 per år = 16,25 miljoner.

 • vem skall betala

  En stilla undran har Strängnäsborna blivit upplysta om detta på ett korrekt sätt?

 • Vikinglina

  Detta låter fruktansvärt, jag har har haft hundloppa på nyfödda valpar som jag fick från Bagarmossens djursjukhus, när jag åkte in men en tik som hade problem med att föda, sen fick jag sanera mitt hus på 270 kvm, det kostade mig många tusenlappar.

  Att vi har vägglöss i vårat land som fanns för flera hundra år sedan är för mig otroligt, nu ser vi vad detta negerfolk för med sig.

 • maggimasfromSweden

  Du är inte så dum som jag trodde, du är dummare.

 • Morphman Morgan

  För 150 år sedan är en sak, men detta var ju faktiskt upp till ungefär 50 år sedan. Vi är många här med 9-14 fastrar, mostrar, farbröder och/eller morbröder…
  När skall du svara på frågan jag ställde?

 • Utpricken

  Vad spelar det för roll? Disponera för evigt är samma sak som att äga. Det är ju liksom dispositionsrätten man betalar för.

 • Morphman Morgan

  Svarar fortfarande inte på frågan jag ställde. Bara som tips, förolämpningar har aldrig vunnit några argument

 • dempa69

  Trots bostadsbristen i storstockholmstrakten var jag berädd att kasta in en brandbomb och möjligen få en ny lägenhet tjugo år senare. SÅ helvetes jävliga är dom för mig kan jag säga.

 • Morphman Morgan

  Upplysta om vad? Att det flyttat in en ny familj i området? Jag är rätt så säker på att grannarna sett flyttbilarna, precis som vid varje annan flytt.

 • Utpricken

  Priserna kommer sjunka som en sten i området. Grannhusen blir helt osäljbara till andra än kommunen som kan ge skambud.

  Helt otroligt. 4 mkr kostade huset, samtidigt sjönk alla husen runtomkring minst lika mycket i värde.

 • Lever på hoppet

  Man blir deprimerad av mindre. Jag en frånskild far med två barn, arbetslös förhoppningsvis för stunden får bo i min husvagn eftersom jag inte får någon lägenhet där jag bor. Kan säga att denna husvagnen är betydligt mindre än 35kvm och där ska jag ha mina barn. Skillnad på folk och fä!!!

 • YOTHI_TARZAN

  Herregud 473 kommentarer – vi är alla lika förbannade !!!

 • Vikinglina

  Jag lider med dig, det kan jag verkligen förstå, vilket helvete vi har fått.

 • Utpricken

  Jättebra att sådant här kommer fram. Hur ofta sker det inte i det tysta?

 • GudFörbannad

  Har även hört om somalier som försökt grilla med kol på spisen.
  Har även hört att flygpersonal har haft problem med att få somalier att fatta hur man sitter i en flygplansstol att dem typ satt sig på huk i stolen istället för baken. Förövrigt så är dem otroliga entreprenörer och raketforskare eller hur var det Fru vanvettet Olofsson ??

 • Ojda… hur hamnade du i den där situationen?

 • vem skall betala

  Jaha…..och…

 • Morphman Morgan

  En rätt så enkel fråga, du tyckte att Strängnäsborna skulle bli upplysta om något och jag undrade vad

 • Vikinglina

  478 nu, vi är UPPRÖRDA bara förnamnet 🙂

 • dempa69

  Min inneboende fick det tyvärr värre. Hon lider av spindelfobi och märkte att hon fått vissa märken plötsligt. Sedan vaknar hon och hela hon och sängen krälar av dessa jäkla blodsugande as. Skriket väckte mig som sov några meter bort i annat rum, men innan jag vaknat var hon i duschen. Jag trodde minst att hon blivit gruppvåldtagen i sömnen men 100 talet vägglöss som sög blod var nog ändå.

  Första gången dom sprayade meddelade dom nada, andra så talade dom om att man måste sova i samma rum, samma natt som dom sprayat. Eftersom min älskade vän fortfarande skakade så tog jag på mig det då. En flaska vodka innombords gjorde mig både trött och stöddig.

  Vaknade upp med en jävel i pannan. Om det var gift eller alkoholförgiftning från mig vet jag inte. Men död var den jäveln åtminstone.

 • sjunkande skeppet

  Strängnäsborna bör bli upplysta om att kommunen kastar ut svenska åldringar från sina hem, för att i nästa veva hosta upp 3.8 miljoner till en sådan här jättekoloni till familj från Afrika. Hur har de mage att yngla av sig så ofantligt utan att kunna försörja sig?

 • vem skall betala

  Tack för svaret !

 • Bertil

  Fy fan! Skamligt! Vilka spån det finns. En ung och otroligt korkad generation svenskar har tydligen vuxit upp. Hur har de kunnat bli så dumma så dom i princip spottar på sin egen mormor, morfar, farmor och farfar. PUCKON!

 • sjunkande skeppet

  Ursäkta kunde inte låta bli. Anade en spydig ton i det hela.

 • vem skall betala

  Ibland känner jag mig som Hamlet han snackade också med en dödskalle….Det är väldigt svårt att överhuvudtaget föra en dialog med en person som denna morgan som är så trångsynt……

 • Bertil

  Vad blir kostnaden för de tio barnen då?

 • Bertil

  Glöm inte kackerlackorna

 • Bertil

  Om dom inte hunnit bränna ner den

 • Vikinglina

  Flyttbilarna har dom säkert sätt, men inte slutnotan.

 • EES-medborgare

  Jag gråter.!!!!!!!!
  Hur fan I helvete kan detta vara sant. Jag jag jobbar och sparar arslet av mig som ytis och blir kallad polsk för jag är inte för fin för att städa golvet som restaurang arbetskraft. Jag vill aldrig mer betala skatt till detta förvridna landet. Pengar slösas bort å man lär ruttna som gamling i sin lya. Seriöst Sverige är anarki finns inget som är vettigt här. Jag fick detta jag vill så gärna rösta på SD men jag törs inte bli svensk. Man bör sticka innan det havererar.

 • BluEightTwo

  Svenskar blir förnedrade i sitt eget land. Jag tycker att du borde få en tre rums lägenhet – det vore det minsta man skulle kunna begära. Somalierna får ju villor. Varför får inte svenskar leva som människor ? . Detta är ju vårt land.

 • Morphman Morgan

  För det första ser jag inte riktigt relevansen mellan de två. Det är från två helt skiljda budgetar från två helt skiljda instanser som inte har något med varandra att göra.

  För det andra ser jag inget i artikeln som pekar på att pensionärerna skulle vara svenskar.

 • Morphman Morgan

  Och du vet slutnotan för alla dina grannars boenden? Och du har något med det att göra?
  Jag visste inte att det krävdes att man från kommunen skulle skicka ut budgetbrev till alla grannar när någon flyttar in, mina sådana rapporter måste ha försvunnit i posten.

 • finito73

  Vad jag förstår så fungerar zoomaliehonan ungefär som en bidrottning. Hennes enda uppgift är att producera avkomma så länge hon kan. Det är vi svenskar som är arbetarna som stoppar mat i gapet på drottningen. Dags för ”arbetarna” att svärma, kasta ut den fientliga drottningen och bilda ett bättre samhälle.

 • Ninna

  Vad är det för jä..la diktatur vi lever i? Det är snart dags att förklara krig mot staten.

 • Vikinglina

  Vodkaflaskan var tom, vilken jävel driver du med mig?

 • EES-medborgare

  Är du ute å cyklar? Han hänvisar till ett beslut som en kommun gjort med invånarnas avlevererade skattepengar utan att de fick ett ok FRA dom. I demokratin bestämmer folket det borde varit en omröstning på det man bör samla in underskrifter att kommunen bör söka ett annat mer lämpligt ställe som medborgarna betalare har råd med. Nej jag tror inte att något gjordes.

 • sjunkande skeppet

  Alla har tröttnat på att försörja hela tredje världen. Ingen jag känner vill ha det så här. Vi är också människor.

 • Vikinglina

  Jag vet inte ngn slutnota i Strängnäs, kanske du kan tala om för mig, jag bor inte där.

 • oldman94

  Oj . .

 • vem skall betala

  Ja han är helt ute o cyklar,när man tror att det finns olika budgetar för allt, redan i grundskolan lärde man sig om statens finanser….det finns bara en …

 • sjunkande skeppet

  De skall inte ha en krona. Hur bodde de i sitt hemland? I lerhydda? De behöver inte något 3.8 miljoners hus. Lerhydda duger gott! Som de är vana vid.

 • dempa69

  Jo den var faktiskt tom. Alkhol i kroppen eller bredvid kroppen är faktiskt ett sätt att driva bort dom. Den jävulen som dröp av på min panna kan mycket väl ha dött av alkohol. Vad jag hade brevid är annan sak!

 • Vikinglina

  Varför vill du inte betala skatt till Sverige?

 • Morphman Morgan

  Du har uppenbarligen missat den lektionen i grundskolan där det gicks egenom att det heter ”statsbudgeten”, men egentligen är en samling av flera olika budgetar.
  Dock var det ju inte denna det togs av, utan från en av kommunens egna budgetar, som varit fastställd sedan sent förra året.

 • Vikinglina

  Hmmm nu förstår jag inte vad du menar?!

 • sjunkande skeppet

  Sverige är av FN dömt att bli ett u-land 2030 om jag inte minns fel. Det är bara vissa folkgrupper som får kosta.

 • Morphman Morgan

  Kommunala beslut blir det sällan folkomröstningar för. Det skulle ta folket all tid de har om man skulle rösta för allt. Om de inte hade haft råd med flytten hade flytten inte kunnat göras.

  3.8 miljoner låter som mycket för oss individer, men när man kollar i kommunernas budgetar är det en spottstyver. De lägger ner mer pengar på att flytta runt MC-klubbar än de lägger på att flytta flyktingar, invandrare och pensionärer.

 • EES-medborgare

  It does not matter or does it.? Faktum pengar flyttas pga panik för att inte vara p k och? Varför törs ingen att vägra.? Tror att de känner sig tvungna att lösa alla problem med pengar men en dag tar pengar slut och sen? Vad sen??????

 • vem skall betala

  Sök hjälp du verkar ha stora problem……

 • sjunkande skeppet

  Det spelar ingen roll om det är lite. Lerhydda duger gott!

 • dempa69

  Sedan när har SD haft något emot arbetande invandrare? Vad jag vet så är arbetande invandrande nysvenskar lika svenska som mig.

  Att göra skillnad mellan svenskar och nysvenskar tycker jag däremot att diverse andra partier klarar av bättre.

 • Morphman Morgan

  Det var du som efterfrågade slutnota… Eller glömde du kommentaren du skrev 4 minuter tidigare?

 • Vikinglina

  MC-klubbarna städar bättre än polisen.

 • Vikinglina

  Hmmm vad menar du?

 • Tomtefar

  Så snittet för det svenska barnafödandet under 50 talet var då enligt dig ?

  När man i stället tittar på ren fakta i stället för att hitta på egen låg det på i genomsnitt 2.13 barn.

  Sen förstår jag inte vad hela klaner och släkter har med saken att göra när det handlar den närmaste familjen och inte hela tjocka släkten.

 • Vikinglina

  Det kommer många dö-skallar in hit ibland 🙂

 • Morphman Morgan

  Ändå läggs det mer pengar på att flytta runt dem än allt annat som denna sidan och dess anhängare klagar på… Men det är inte slöseri med skattepengar, det är de mindre summorna som läggs på flyktingar och invandrare som skall klagas på!

 • 90wakeup90

  Dags för knullgubben att knega in lite skatt till staten innan stackaren går i pension.

 • Morphman Morgan

  ”Flyttbilarna har dom säkert sätt, men inte slutnotan.”
  Det var detta jag svarade på och du svarade med att fråga om slutnotan… jag förstår inte riktigt…

 • Fingal2003

  Det gör du och jag, tack vare att dessa familjer lever på socialbidrag.

 • Vikinglina

  Lägger Sverige för lite pengar på invandrare, negrer/zigenare/ araber/muslimer och annat infekterat folk?

 • vem skall betala

  Jag har märkt det,tänk på något sätt kan dom inte hålla sig härifrån fast att dom föraktar oss så, det är något magiskt med Exponerat

 • sjunkande skeppet

  Bara för att någon väljer att ofantligt yngla av sig, ska samhället då bekosta en villa för den familjen? Börjar tappa sugen här, har inte lust att arbeta mer i detta landet. Kan lika gärna lägga mig på soffan och klämma ut en tio ungar så att jag kan kräva ett hus från kommunen.

 • Morphman Morgan

  Oj, förlåt, jag visste inte att du inte hade gått grundskolan…
  Vi är den nuvarande generationen. Generationen före oss är våra föräldrar. Deras syskon är våra fastrar, mostrar, farbröder och morbröder.
  Detta är inte hela tjocka släkten, det är en enda familjs barn.

 • EES-medborgare

  Jag tror snarare på en försväringstheori. Kan det ha att göra med att Se inte deltog i krig och ska menyn hämnas på det viset? Ungefär ni fick ej svälta nu blir det dags slut med lyx fred å blommor i håret

 • nitohu

  Luciafirandet och Kalle Ankas julafton är traditioner som binder samman befolkningen och är väl värda att bevara intakta. så långt det är möjligt. Sen så är ju faktiskt Kalle Ankas Jul något som uppdateras ständigt. Varje år läggs ju nämligen en ny Disney film till och nån plockas bort.

  Sen så förstår jag faktiskt inte vad du menar med att man kan uppdatera stora familjer med tiden. Det handlar väl inte om uppdatering snarare om samhällsutveckling.

 • dempa69

  Sorry Lina. Har allt för mycket att tänka på just nu. Inte så mycket vad jag gör som vad jag tänker. Ska under morgondagen råkas med väninna som behöver stöd. Allt snurrar i huvudet nu. Hon var kliniskt död i onsdags så jag tror att hon behöver mitt stöd oavkortat nu.

 • vem skall betala

  Tänk en vettig kommentar ifrån dig ”jag förstår inte” så rätt du har…..

 • Vikinglina

  Jaha du låter verkligen informerad, vilket Universitet har du läst på?

 • Vikinglina

  Ok, jag förstår, lycka till, stöd din väninna, man ska hjälpa varandra det vet vi som äkta svenskar.

 • EES-medborgare

  Wow du är riktig snäll åk ner med röda korset å läkare Utan gränser å hjälp till om du behöver göra något bra för att ge allt i livet en mening. Bli en hjälte där såna som dig behövs men här i Sverige kan det bara hjälpas en promille av dem som du lär möta där för de allra fattigaste ha inte ens mat. Det det för 7mio bar under 5 per år. Siffran är från förra året.

 • sjunkande skeppet

  Hur många barn med uppsvällda magar och flugor i ögonen hade kunnat räddas med hjälp av 3.8 miljoner? Du som är så duktig borde veta.

 • Morphman Morgan

  Kalle Anka handlar också om samhällsutveckling. Idag är det inte accepterat i samhället att visa nidbilder på svarta, därför kliptes två sekunder bort. Dessa två sekunder bidrog inte till sammanbindning, utan separering av befolkningen.

 • Vikinglina

  Bor du i Sverige?

 • Morphman Morgan

  Inget. Som sagt, detta lär man sig i grundskolan… Där lär man sig även att universitet inte tillhör grundskoleutbildningen.

 • Fingal2003

  Vid 35 kan det vara försent att skaffa barn med tanke på den biologiska klockan.

 • Morphman Morgan

  Det är rätt så många, men återigen är detta från en separat budget. Det skickas mycket hjälp från Sverige, dock har denna hjälp minskat de senare åren, då pengarna istället läggs på annat, såsom middagar åt riksdagspolitiker m.m.. Dessutom har vi ju nu ett sjätte riksdagsparti som skall ha sina bidrag och avdrag, det går en hel del pengar dit också.

 • Fingal2003

  Jag pratade en gång med en ung nygift somalisk tjej om det här med barnalstring men hon bara viftade undan frågan med att det är Gud som bestämmer hur många barn man ska få.

 • Vikinglina

  Jaha tack för info att inte grundskolan tillhör Universiteten, jag är ju bara en dum svensk som betalar skatt så 10-barns negerfamiljer kan bo i en 4 miljoners-villa

 • Vikinglina

  541 nu.

 • Morphman Morgan

  Du låter mindre och mindre intelligent för varje kommentar du föser ur dig. Låt mig fråga, tänker du över huvud taget, eller låter du fingrarna dansa över tangentbordet och Auto Correct översätta det till slumpmässiga ord?

 • Vikinglina

  Ska jag översätta till arabiska, eller googlar du själv. 😉

 • Klaatu

  Ett sjätte riksdagsparti? Menar du kanske det åttonde? Det där partiet som är det enda parti som bryr sig om Sverige och svenska folket? De som vill rädda vad som räddas kan innan de andra sju övergett oss helt och överlämnat landet till muslimerna och bidragsparasiterna? Hela Sveriges parti; Sverigedemokraterna!

 • Morphman Morgan

  Återigen svarar du med helt orelevanta saker, som du säkert själv tycker låter fyndigt, men som bara får dig att framstå som en ointelligent person som missat hela poängen.

 • Vikinglina

  Vilken poäng?

 • Morphman Morgan

  Du menar partiet som har en ”handfast” politik? De som själva springer runt på gatorna i äkta vigilante-stuk för att med våld och glåpord föra sin politik, oavsett om folket vill eller inte, och sedan sitta och blåneka i riks-sänd TV och börja gråta ”odemokratiskt” när de får lite grädde i ansiktet?

 • Morphman Morgan

  När du blir vuxen kan du göra en googling på dig själv och hitta denna tråden. Du kommer då förstå vad jag menar.

 • Vikinglina

  Jag tror inte på att googla.
  Men du lite grädde i ditt muslimskägg skulle nog göra en del.

 • Morphman Morgan

  Jag önskar jag kunde odla muslimskägg, men mina svenska gener hamnar ivägen. Det blir endast skepparkrans, eller på sin höjd ett bockskägg.

 • Vikinglina

  Bockskägg akta så du inte blir halalslaktad.

 • nitohu

  Ja, den lilla finjusteringen kan man väl kalla samhällsutveckling.
  Folk var väl förvisso för eller emot. Men nån större samhällsseparerande fråga var det väl inte.

 • sjunkande skeppet

  Och i Oslo springer springer också folk runt. Men där är agendan en annan.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=561939

 • Patrik Svensksson

  Jag blev faktiskt illamående på riktigt nu…riktigt äckligt

 • Morphman Morgan

  Ändå tar du upp det som en samhällsbindande tradition… Det är inte varje dag man hör någon dra rakt motsatt argument från tidigare i sin iver att motbevisa sin motståndare.

 • Brummelisa

  Kommunens budget bestäms av de förtroendevalda politikerna som beslutat att den största delen ska gå till s k flyktingars försörjning och inte till svenska pensionärer eller äldreboenden. Somalier tillhör ett folk som praktiserar giftermål inom släkten, vilket i sin tur genererar barn med olika genetiska missbildningar som ställer krav på specifika samhällsinsatser som kostar.

 • sjunkande skeppet

  Folk kanske har tröttnat på Kongo-negrer som slår vilt ihjäl oskyldiga människor. Samt Sudan-negrer som vilt hugger ihjäl folk på bussar. Dessutom begicks ALLA våldtäkter i Oslo de senaste tre åren av invandrare från framförallt Afrika och mellanöstern. De tror att de kan bete sig lika som i sina hemländer.

 • Morphman Morgan

  Ser gärna en pålitig källa på det, för jag misstänker att den artikel i VG utan källhänvisningar tidigare ligger på samma nivå som de artiklar som skrivs på denna sidan.

 • sjunkande skeppet

  All fetma lär ju landa på hiskeliga sjukvårdsnotor. Dessutom blir det ofta väldiga komplikationer vid förlossningarna på grund av all omskärelse. Hörde barnmorskor diskutera detta.

 • sjunkande skeppet

  Jag bryr mig inte om källor. Det räcker med att se sig omkring i verkligheten, behöver bara gå en kilometer så ser jag skiten. Tur att jag slipper bo mitt i i alla fall.

 • Morphman Morgan

  Du menar personer som kommer från ett land där man är så rädd för inavel att man inte ens gifter bort sina döttrar i grannbyarna, utan går halvvägs över landet för att hitta en make åt dem plötsligt skulle vända 180 grader och endast syssla med inavel när de flyttar från landet?

 • Morphman Morgan

  När du påstår något bör du inte säga saker som ”Jag bryr mig inte om källor”, det får det att se ut som om du hittat på sakerna själv.

 • Vikinglina

  Vad blev du illamående av?

 • sjunkande skeppet

  Minns en dokumentär från en by i Turkiet, folk var så inavlade att de sprang på alla fyra. Det gick inte att gå upprätt. Jag kan fortfarande må dåligt när jag tänker på den, önskar att jag aldrig hade sett den.

 • sjunkande skeppet

  Jag vet. Men det gör inget.

 • Tomtefar

  Och vad har fastrar, mostrar, farbröder och morbröder med ovan artikel att göra ? verkligen svårt att förstå ditt svammel och vad du vill ha sagt.

 • Vikinglina

  Hur kom det sig att du hamnade i denna situation?

 • Morphman Morgan

  Då bör du läsa tråden igen, du tycks ha glömt vad du själv svarade och vad du svarade på.

 • Brummelisa

  Förstod du inte vad jag skrev? I Somalia gifter man sig och får barn med företrädesvis kusiner och då är man inte rädd för inavel. De är inte upplysta om konsangvinismens konsekvenser. Det finns klaner här i landet också som bildar familj sinsemellan, annars hämtas fruar eller män från hemlandet. Ibland t o m flera fruar….

 • Eller eldas upp….

 • TotalLiberal

  För att det styrs av socialister som vill införa islamism och därmed störta västerlandet i fördärvet. Räddningen för oss, och de som vill hoppa av islam, är att fly till USA eller Japan som har en lag som innebär att muslimer inte får bli medborgare.

 • Ungefär så och detsamma kommer att gälla hela området. Det kommer att bli ännu ett nytt ghetto.

 • barasvensk

  fy fan för detta,,,,,,varför ska man knega för dessa pensionräddare

 • Morphman Morgan

  Kusiner räknas inte till inavel, då de har tillräckligt med skillnader på genetisk nivå för att framställa fullgod diversitet på avkomman… Men jag antar att det inte låter lika upprörande om man inte kan skrika inavel åt det

 • nitohu

  Ja det är ju en samhällsbindande tradition.Denna ändring är bara en petitess i sammanhanget och ändrar ju ingenting i sak.
  Sen så tycker jag dom kunde byta ut tjuren Ferdinand mot nåt roligare faktiskt. Och Kalle i hönsgården var det väl ett tag sen sist dom visade eller ?

 • Morphman Morgan

  Så de två sekundrarna betyder inget, men är fortfarande samhällsbindande?

 • Tomtefar

  ”trots att vi just nu bara är 2 generationer från att själva ha haft så stora familjer.”

  Så din så kallade ”familj” du i början refererar till är egentligen en hel släkt och ingen familj.
  plugga på riktigt hårt på sfi lektionerna framöver och du kommer säkert få lära dig vad skillnaden är.

 • nitohu

  Rätt, dom två sekunderna betyder ingenting i sammanhanget.

 • Inge Vidare

  Det ingår väl trädgårdsmästare , snöskottare och gratis värme.

 • Morphman Morgan

  Min far har en far. Denna man har 5 döttrar och 5 söner. En av sönerna är min far, de andra 4 är mina farbröder. De 5 döttrarna är mina fastrar.

  Detta är en familj, inte en hel släkt och ligger två generationer bakom mig.

  Eller är enkla begrepp svåra för dig att hantera? Som svenskfödd, med svenska föräldrar och svensk släkt som går tillbaka till innan Sverige var ett land, som tar sig så långt tillbaka på just den landbit vi idag kallar Sverige som vikingatiden, så behöver jag inte direkt några SFI-kurser.

 • Morphman Morgan

  Så varför är de så viktiga att behålla?

 • Guest

  Känner mer lämpligt att söka jobb i DN där jag lär få nån pension en gång här försvinner pengar snabbare än de kommer in just nu betalar jag som vanligt här å hyr lya å köper mat i se allt så nån del går tbx till systemet typ återvinning inomlands

 • brisslan

  Så agerar svenskarna, fähundarna och de extremt fega svenskarna, som saknar civilkurage tiger, som muren och en del knyter nog handen djupt nere i byxfickan så, ingen kan se det.

 • Brummelisa
 • brisslan

  Hade jag kunnat talat bättre polska än det lilla jag gör hade jag nog bosatt mig i vårt södra grannland. En del av mina bekanta har redan gjort det.

 • brisslan

  No te hagas la sueca! Gör dig inte till en svenska. = Gör dig inte dum!

 • Brummelisa

  Svenska fattigpensionärer skottar snö, hugger ved och rensar ogräs och planterar åt vår nya adel för att tjäna lite extra…..

 • z1z2z3

  Jag tycker att 186 kvm är för lite för 12 personer. Så trångt bor inte ens djur! Dessutom får de snart tillökning och då blir det ännu svårare.
  Varför kunde inte kommunen köpt något rejält som det fanns plats att växa i?
  300 kvm tycker jag är ett minimum för 12 pers

 • nitohu

  Inte direkt nån viktig fråga för mig. Och knappast för dom ungar som kollar på Julafton heller.

 • FF2012

  Finns det kvar nån i Somalia nu ens? Alla är väl här?

 • sjunkande skeppet

  Det kan det säkert ligga någonting i. Svårt att veta vad politikernas agenda är. Men de håller inte på så här för att de vill hjälpa tredje världen, den saken är klar.

 • GalaxZ

  Det borde införas obligatorisk sterilisering av somalier redan vid gränsen!

 • Morphman Morgan

  Ändå tog du upp det som del av ditt argument!
  Ok, då tar vi nästa steg: Lucia är menat att binda ihop folket, det är ingen som tvivlar på att mörkhyade är en del av folket numera, så varför var det så fel att SVT hade en svart Lucia förra året? Vad var det med hennes hudfärg som separerade folket?

 • FF2012

  FN är väl den största orsaken till att det ser ut som det gör. ”Internationella åtaganden” heter det i svensk politikermun.

 • Werthers

  I och med att Strängnäs kommun varit så godhjärtade med Strängnäs skattebetalares pengar så tycker jag att varje kommuninvånare borde få ett julkort på familjen Aden samlade runt brasan i sitt nya hus på vilket det står:
  ”Tack för ditt bidrag på drygt 100 kronor vilket gav oss möjligheten till detta boende”

  Detta skulle säkerligen öka Strängnäs skattebetalares välvilja ytterligare tills nästa år, där endast en hundring ytterligare skulle ge denna familj möjligheten till en ny bil, en sommarstuga, utlandssemester och möjligheten att skicka samtliga 10 ungar på språkresa utomlands.

  På samma sätt som Cancerfonden, Rädda barnen etc. skickar tackkort till sina bidragsgivare borde väl Strängnäs kommun/familjen Aden göra detsamma. Något annat kan ju inte räknas som något annat än ohyfs.

 • Nacka

  Detta bör kopieras och läggas i varenda brevlåda i landet.
  Sinnessjukt.

 • nitohu

  Det var ju du som började snacka om KA till att börja med. Jag ansåg ju bara att det var en gemensam tradition för svenska folket. Och det är det ju oavsett om man ändrar lite i programmet eller inte. Det har man ju ändå alltid gjort. Så två sek hit eller dit saknar ju betydelse. Detta är ju verkligen en larvig diskussion.
  Jag tycker hon som var Lucia förra året passade aldeles utmärkt för detta. Det som folk reagerade mest mot var faktiskt inte henne ( även om det fanns sånna också ) Utan det var faktiskt den här rapparen. Som väl var allt annat än ett stämningsfullt inslag om vi säger så.

 • Morphman Morgan

  Exponerat inleder artikeln med ”Enligt programtablån på SVT skulle Luciasändningen innehålla
  ”traditionella och stämningsfulla lucia- och julsånger från
  luciafirandet i Uppsala domkyrka”. Till råga på eländet har de valt en
  svart Lucia, som symboliserar en svensk Lucia, anser de.”

  Det låter inte direkt som om sången var i fokus.

  När jag bad om svar på min fråga om varför det är så viktigt att hålla i vissa traditioner så hårt och förbanna andra traditioner som vi själva brutit, var det DU som svarade att Kalle Anka och Lucia var samhällsbindande.
  ”Luciafirandet och Kalle Ankas julafton är traditioner som binder samman
  befolkningen och är väl värda att bevara intakta. så långt det är
  möjligt.” <- Dina egna ord!

 • nitohu

  ”Till råga på eländet har de valt en
  svart Lucia, som symboliserar en svensk Lucia”
  Har du länk på att dom uttrycker sig så ?
  Men om dom nu gjort en sak av hennes hudfärg så tycker jag ju förstås att det är högst olämpligt.
  Jag nämde KA för att hade med KA i din fråga. Skulle aldrig nämt det öht annars.

 • Morphman Morgan

  Trots att du påstod att Kalle Anka skulle hållas så intakt som möjligt? Det kanske är bättre att hålla orelevanta saker borta från dina argument, om du inte vill riskera att dessa tas med som just argument för din sak.

  http://www.exponerat.net/vem-vare-som-forstorde-lucia/ <- där har du länken. Din reaktion verkar förvånande, med tanke på att sådant inte är ovanligt på denna sidan. Om du tycker det var olämpligt kanske det är dags att sluta läsa Exponerat, då det knappast var första eller sista gången de använt sådan terminologi och de inte visar tecken på att sluta med detta.

 • nitohu

  Du missförstår. Traditionen bör hållas intakt. Men om man ändrar lite i själva innehållet spelar alltså ingen roll för traditionen som sådan.

  Ja det är ju en högst olämplig utformning av artikeln.

 • Nordanvind

  Ett glädjande besked för svenska uteliggare som inte ens får pengar till korv och bröd.

 • Göte Engdahl

  Sten verkar vara hjärnskadad som han resonerar. Verkar vara en som inte har upplevt fattigdom i Sverige.

 • Vikinglina

  Än har jag inte blivit en dum svensk.

 • Göte Engdahl

  Kan de inte använda hjärnan istf att bara tänka med pitten, det är väl där hjärnan sitter.

 • Alex

  lite osmakligt kanske?

 • Nonamer

  Om man kan ta så får man ge.

 • Karl Svensson

  Varför måste man vara med å betala för dagens asyl industri?

 • Varfor60

  Och statsskulden ökar i oroväckande fart.
  http://statsskuld.se/

 • Christel Andersen

  Vilken vidrigt rasistisk sida.

 • Daidalos

  Man undrar ju om Strängnäs kommun är rasistisk på något sätt.
  Var är betjänten, städhjälpen och bilen med privatchaufför?
  Jag skulle rekomendera den somaliska familjen att omedelbart anmäla dessa ”mycket upprörande brister” till Diskrimineringsombudsmannen.

 • Nordbon1994

  En normalt funtad människa skulle inte tycka att något av detta var rättvist. Tänk på de stackars pensionärerna som blev utslängda medans dessa invandrade får en gigantisk villa gratis. Om man nu tar bort faktumet att dem är invandrare så är konceptet fortfarande sjuk.
  Varför är det en rasistisk sida förresten? För att den rapportera sanningsenligt om orättvisor i samhället?

 • Aygo107

  Vad är det som är rasistiskt? Metro rapporterade ju också om detta fallet, är de också rasister?

 • cestus

  Ja du Christel, sanningen svider. Och då reagerar du högst förutsägbart.

 • cestus

  Vi kanske kunde börja med obligatoriska smittskyddstest, HIV tex?

 • Rauken

  Vem fan skall betala? De ser ju inte ens ut som oss. Men kosta får de göra. Och de lägger inte ut ett öre själva.
  Hoppas på ett riktigt inbördes så det blir ändring på det här.

 • Rauken

  Sanningen kan aldrig framhållas som rasistisk. Vi är rädda om våra futtiga kronor och vi är många som blir allt fler.

 • Rauken

  Du har blivit degraderad till slav för afrikanerna. Vill vi slippa det Mena- betungade oket lär vi få kriga rejält.

 • Folk är folk

  Personbild med alla personuppgifter på hela familjen beställes gratis från Skatteverket.

 • Benny Granström

  Hur tänker du nu?

 • 2generationen

  Ja jag håller med…att bara slänga ut de gamla..

 • Mini Lagerberg

  Jag tror inte Metro menar att vara rasistiska utan att hur kan en familj på 12 personer FÅ ett hus för 3 mille genom att klaga lite!!! Hur många har det inte så i Sverige UTAN att gnälla och beklaga sig. Vi har många hemlösa också i Sverige, de skulle jag förstå att de skulle kunna få ett hem, men då skulle det väl vara ett fallfärdigt ruckel. Inget emot invandrare, men Kommunerna måste tänka på vad blir kontentan av denna handling??? Som Metro skriver, det har valt detta själv så varför skaffade de inte större från första början?

 • Biggie

  Den ökade precis med 4 miljoner för den nyinköpta villan

 • sjunkande skeppet

  Vad är rasism? Har jag aldrig hört talas om? Folk har väl bara tröttnat på att bli pissade på i sitt egna land.

 • Biggie

  Men SNÄLLA! Kolla vad de skriver på kommunens hemsida:

  http://www.strangnas.se/sv/Nyheter/2013/November/Stram-budget-for-2014/

 • boonkaan

  klart som fan man har med det att gora. Det är ju skattepengar. Kom ut ur bubblan och ta reda på hur det ligger till. Du säger att 4 mille är så lite, ja, men for fan, då kan väl kommunen ge varenda invånare 4 miljoner. Dumhuvud.

 • Biggie

  Ok, så här har jag börjat göra: Jag fick in på Facebook och sökte på personer i Strängnäs. Sen skrev jag en liten notis med länkar hit. Kan alla ni som har några minuter över också göra det så vore det bra för att alla där ska förstå vad Strängnäs kommun gör. Så här skrev jag:
  —–
  Hej!

  Jag ber er alla Strängnäsbor att läsa detta:

  http://www.exponerat.net/somalisk-10-barnsfamilj-fick-villa-for-4-miljoner-efter-metros-snyftare/

  SAMTIDIGT som kommunen skriver detta på sin hemsida:

  http://www.strangnas.se/sv/Nyheter/2013/November/Stram-budget-for-2014/

  Alla som bor i Strängnäs MÅSTE agera mot orättvisorna. Jag själv är en invandrare men detta är inte rättvist mot de som betalar skatt och som har betalat skatt. Våra gamla får inte tillräckligt med hjälp då hemtjänsten minskar personal.
  Vi kan inte längre fortsätta så här:

  Hoppas ni agerar och sprider detta

 • Rauken

  Kontentan är liktydigt med ett kommande krig i hela Europa. Ingen vill ha dem här, men ändå får vi hit dem i hundratusental. Den siffran kommer så småningom bara att kunna räknas i flera miljoner. Vi måste försvara och skydda Sverige och Europa från- och mot oönskad ockupation. En fråga måste ges högsta prioritet.

 • boonkaan

  inte en neger eller arab är jag beredd att hjälpa i Sverigistan. Men du kan ju bjuda hem några, det finns ju dom som behover någonstans att bo. Nej, inte en jävel vill jag hjälpa.

 • sjunkande skeppet

  ”Utarbeta strukturplan för äldre” – undrar vad de menar? Utrotningsläger?

 • boonkaan

  kalla inte negerna for människor.

 • sjunkande skeppet

  VAD är det som är rasistiskt? Att folk börjar inse att våra politiker tänker låta svensken gå under medan folk från tredje världen får välla in ohämmat och får kosta hur mycket som helst, utan några som helst begränsningar? VAD är det rimliga i detta, menar du? Enligt FN:s prognoser kommer Sverige att vara ett u-land 2030. Våra barn skall inte behöva växa upp i ett u-land, bara för att politikerna är förrädare mot sitt egna folk! Förklara gärna för jag tror inte någon här förstår vad du menar.

 • boonkaan

  Jag hoppas du inte har barn.

 • boonkaan

  vi? Dra for fan inte in mej i ditt negervurmande.

 • sjunkande skeppet

  Sterilisering känns ju hemskt. Men jag vet inte vad alternativen skulle vara? Sverige är inte uppbyggt efter den normen att en familj skaffar runt 10 barn. Det var länge sedan det var regel att ha sådana jättefamiljer. Där svensken tänker kvalitét tänker dessa kvantitet. Alternativet vore att de skickas tillbaka.

 • Engrymen

  Att ta ansvar för sina handlingar bekymrar tydligen ingen enda somalie. Hur kan man skaffa 10 ungar utan att kunna försörja dom och ge dom bostad?
  nä nåt stopp får det vara.

 • sjunkande skeppet

  Nej, det är helt obegripligt. Att helt ohämmat yngla av sig utan en tanke på ansvar. De tar väl för givet bara, att de kommer få allt det vill. Det måste ju vara så. Ser ingen annan förklaring.

 • Engrymen

  Dom hade väl med sig alla. Det hjälper inte.
  Dom ska bara skickas hem direkt på egen bekostnad.

 • Engrymen

  Och det är det finaste man som politiker kan syssla med.

 • Kurt Friestad

  Sverige har ikke brukt for de äldre så dom må bare forsvinne. Alle vet at Somalierne er ett hardt arbeidene folk som gjør en stor innsats for Sverige. Somalierne er snart den gruppen som betaler mest skatt i landet.

 • Jozsef Högye

  Haninge kommun har dragit ner de äldres tid för hemtjänst från 15 minuter till 12 minuter per besök !!!!!!!!!! Sjukt…..

 • YOTHI_TARZAN

  Jag läste dina tidigare inlägg – du är en förnekare och du understödjer allting som e sjukt vrickat och perverst.

 • repell

  Grannarna får sina villor att rasa i pris, men å andra sidan, villorna i området kostar max 2 miljoner så långt ifrån Sthlm.
  De svenska väljarna i kommunen borde ha sitt val klart, vilka som ska få deras röster 2014 och inte blir det något 7 klöver parti om det finns klokt folk i byn?

  Detta borde basuneras ut under valåret, vilket synsätt 7 klöverns politiker har!

  Har ni hört uttrycket ”jag är finare än du” detta är nyckeln till framgång för muslimerna i Sverige, som PK politikerna anammar och tror sig göra en välgärning med orden stackars människor och vill ses av samma orsak ”jag är finare än du”

  Vi svenskar är trots allt eliten i landet och detta är en skuffelse för 7 klövern och just därför dessa yttringar, muslimerna ska få bli den nya stammens svenskar! (som i praktiken inte är något annat än röstboskap!)

  Utan mångkultur i Sverige så hade 7 klöverns politiker varit betydligt färre till antalet idag och förmodligen hade vi haft två nationella partier i riksdagen jämte Sd.
  Och garanterat hade KD varit utanför riksdagen, baserat på att Sverige var på väg att bli avkristnat, men så kom den ockupation av religiösa typer till Sverige och förstörde vår framtid som världens mest civiliserade land!

 • boonkaan

  personligen hoppas jag att folk overhuvudtaget slutar svara dej på dina sjuka kommentarer.

 • Werthers

  Mycket bra. Det kan vara sådana artiklar som får folk att byta sida till den sverigevänliga rörelsen.

 • Mamma.mu

  Har kommunen ingen skyldighet alls att informera grannar om sånt här?

 • Christel Andersen

  De har väl inte FÅTT villan som de skriver i artikeln. Strängnäs kommun äger den. Det är ju rent sakfel de skriver. Och det hör till god sed att ange vem som är artikelförfattare. Inte ens det har de haft förstånd att göra.

 • Christel Andersen

  Det står inget i FN:s prognoser om detta du påstår. Och på vilket sätt blir du lidande av att denna familj har en bostad?

 • joxarn1

  ”– Inte ens djur bor så här trångt, säger Ahmed Gedi Aden, pappan i familjen”. Det måste variit en jäkla stor hydda de bodde i i Somalia.Att de ”pluggar” betyder väl att alla försöker att förstå hur en klocka fungerar

 • Christel Andersen

  Du menar artikelns sanning? Inte har de skrivit mycket som är rätt. Det är ju t ex Strängnäs kommun som äger villan, och inte familjen! Det räcker för att se hur fel de vrider det mesta i artikeln.
  Och på vilket sätt har religionen med deras behov av bostad att göra?

 • Christel Andersen

  Det är lite synd om dig att du inte ser skillnaden på Hur de formulerat dessa olika artiklar.

 • Christel Andersen

  Nu vet ju inte du om det verkligen var så att 24 personer blev utslängda, eller om det var så att de hade samma antal platser som stod tomma och kostade pengar. OM du har varit på plats och med egna ögon sett hur de blev utkastade. Då är trovärdigheten av annan kaliber.
  Sen har familjen inte FÅTT villan som det står i artikeln. Det är Strängnäs kommun som äger den. Mycket stor skillnad!

 • joxarn1

  Skattebetalarna får stå för kalaset,vilket de absolut inte ska göra

 • joxarn1

  Dessa 3,8 miljoner skulle lagts på de äldre som kastades ut från Solgläntan!

 • Christer Jonsson

  Jag vill också ha en 3.85 miljoners villa! Vart ska jag vända mig?

 • YOTHI_TARZAN

  Vi kan inte lösa Afrikas problem – men när vi har tagit hit för många svartingar från Afrika så kan vi få många många problem som vi inte förtjänar.

 • joxarn1

  Det kvittar om det bara var en person som blev utslängd så skulle pengarna lagts på den personen. ”..som stod tomma och kostade pengar” Det finns inte EN plats att uppbringa för Svenska äldre som har behov av plats!

 • Old-school

  Hej!

  Angående ordväxling från pseudonymen, ” Morphman Morgan ”

  Morp. Mo. Resonerar runt själva kostnad relation aktuell kommun i runda slängar som så :

  – ” 3.8 miljoner låter som mycket för oss individer, men när man kollar i kommunernas budgetar är det en spottstyver. ” –
  . (ca 70 inlägg nedan)
  Nåväl gott folk Morp. Mo., pedagogiken kan ju låta fint sådär vid första anblicken, dock begrunda noooga ordet ”individer” det däremot
  ger anslaget för vad karaktären ”Morp. Mo. , har som livsstil.

  Emellertid de bidrag som betalas ut till familjen med sitt något riktigt illa i ögonen stickande boende, kommer från staten (Vi).
  Betyder, kommunens hus-innehav belastar just nu icke själva kommunens
  kassa utan denna familj kanaliserar pengar från stadsbudgeten till kommunen.

  Alla typer av kommunalt hus-ägande med sina hyresgäster (människor) som blir försörjda är ett direkt stadsbidrag till kommunen. En intäkt att placeras mot viss kostnad för hus-ägandet.

  Givetvis får familjen bidrag i annan form av kommunen, som så många andra utan arbete i ett Sverige utan industrier (behöver el-ström) och, näe gott folk, vad som kom före det ena eller andra tillståndet här i Sverige kan aldrig någonsin bli en ”höna ägg diskussion” .

  Därmed.
  Övriga boendes hyresgäster får helt lugnt betala, penga-balansen sköt av karaktärer som exempelvis ”Morp. Mo.” host host icke menat att denne,
  just nu, hanterar hyckleriet.

  Fundering.

  Meter-priset nytt eller ombyggt just nu oavsett vart är runt 1700:- per år, varmvatten, kallvatten, tvättstuga debiteras extra. Källar eller vindsförråd max ca 2 kvadratmeter yta, medges för nyproducerat.

  Det är en mycket luckkarativ sysselsättning för kommunens med sina hyres-bostäder och därmed trendsättare för priset, alltså mycket farligt för dem vilka betalar hyra av egen kraft inklusive kommunalskatt.

  Angående funderingen åvan att det kan tyckas dyyyyrt att bo med sitt hyres-boende (vi stannar där).
  Nåväl enkelt, ge dig fråga, – vad kan tänkas att ett kvadrat-meter-priset per år, din hyra, blivit för hyreslägenheter om pris-trend-sättaren-kommunen faktiskt tvingats att betalat ut ett bostadsbidrag och icke staten.

  Mera drivande avgifter/skatt; Kommunens sophämtar, el-verk, färd/transport, kommersiella fastigheter, fjärrvärme och icke minst arrende/tomträtt, näe nu pratar vi ej avgift att betala baserat på viss upphandling.

  Slutligen
  Förövrigt när det gäller pseudot ” Morp. Mo.” eller likvärdiga, döljer sig en mycket farlig människa och bör lämnas därhän, i en sann demokratisk anda.

  Mvh

 • Christel Andersen

  Men det vet du inte heller något om, eller hur?

 • Christel Andersen

  Jag förmodar att du var på plasts och såg Hur dessa blev utkastade? eller kanske rent av artikelförfattaren var där. Den som inte ens vågar skriva under med sitt namn för att garantera att det är sanningen allena som skrivits!

 • Christel Andersen

  mänskligheten har alltid, i alla tider, behövt en syndabock för att dom inte är ”lyckliga” och för allt ont, tänk bara på jakten på häxor till exempel. Nu är det i första hand muslimer man jagar. Jimmie Åkesson har gjort det till en väldigt lukrativ affärsidé. Vi, som kan tänka själva, genomskådar honom och ser hur han förvanskar statistik och allt annat. Det kan inte de andra för de ser honom närmast som en frälsare. De har inte heller förmåga att se i flera steg, vart Jimmies visioner leder och hur Sverige skulle se ut med en sån ledare. Och, när alla invandrare är deporterade och Sverige har stannat, folk är precis lika olyckliga som förut, då måste man hitta en ny syndabock. Vilka blir det då?

 • Christel Andersen

  Du borde lära dig att tänka själv och i flera steg!

 • Morphman Morgan

  Tack, jag behövde ett gott skratt denna morgon.
  Jag bor själv i en av Sveriges billigaste lägenheter på Hisingen i Göteborg, en liten etta på 22 kvadrat. Av tiderna mina inlägg är postade kan du nog själv dra slutsatsen att jag är arbetslös.

  Däremot har jag intresse för politik, från alla sidor, vilket är orsaken till att jag bl.a. kollade in Exponerat. Vad jag funnit här dock är att folk missupfattar en fråga om innhållet i artikeln för en fråga om höger vs vänster. Det är NI som placerat mig som ”vänsterpack”, enbart på grund av att jag inte håller med artikeln, trots att jag pekat ut logiska luckor i artikeln och skribentens sätt att tänka.

  Jag säger som jag sagt tidigare och troligen kommer säga igen: Detta gäller en familj. Ingen kommun ändrar i budgeten för en familjs skull och de visste inget om denna familjen förra året då budgeten lades om på det sätt som tvingat de 24 pensionärerna att flytta.

  Nu kan du ju få tillfället att svara på vilket sätt vi partioberoende kommentatorer är ”mycket farliga människor” och hur det är en ”sann demokratisk anda” att inte säga emot något man läser och att hålla med allt som en sida skriver med hull och hår.

 • Christel Andersen

  Vår absoluta tro på vetenskapen har inneburit en enorm förändring i 1900-talets kulturklimat och har hela tiden betraktats som ett intellektuellt framsteg.
  För den sekulariserade människan är den vetenskapliga tolkningen av tillvaron lika verklig och påtaglig som religionens tolkning av verkligheten var för människor förr. Religionen genomsyrade då individens verklighetsuppfattning på ett mera allomfattande plan som inkluderar både psykologiska och kulturella sidor

  Men du väljer således att stå kvar och trampa i samma gamla spår!

 • Morphman Morgan

  Nej, för 150 000 gånger 4 miljoner är mycket pengar. 1 gånger 4 miljoner är lite pengar i budgeten.

  En familj är ett undantagsfall, alla familjer är en trend.

  Det finns skillnad mellan fågel och flygplan!

 • Amelia12

  jag blir så jävla arg. Finns det verkligen ingen lag man kan oberopa här. Alltså, att andra förfördelas??

 • Amelia12

  Jag tänker bara så här, om man har flytt från ett elände så borde man väl vara djupt tacksam över att bara ha kommit till ett land med fred. Vem skall betala hyran för huset och för hur länge? Kan inte någon kontakta kommunen och fråga?

 • Christel Andersen

  Du är ju synnerligen intelligent. Det är nästintill skandal i vårt land, med obligatorisk skolutbildning att du inte lärde dig mer under din tid i skolan. Men du såg det kanske om absolut viktigast att du lärde dig klockan så du visste när du skulle gå hem och låsa in dig!

 • Morphman Morgan

  Sjukt för att jag inte håller med din världsbild, eller sjukt för att jag pekar ut fel i logiken?
  Jag finner det mera sjukt att jag inte kunnat få ett enda rakt svar från någon av de 15 personer som hittils har tryckt på ”svara”-knappen och att jag sedan blir påhoppad för att de inte vill svara. Jag förstår verkligen inte det hat jag får för att ha ställt en simpel fråga och varför så många personers argumentationsförmåga flyger ut genom fönstret så fort någon inte håller med.

 • ronrocko

  Antar att skattebetalarna står även för uppehället! Ett hån mot i Sverige arbetslösa, utförsäkrade och fattigpensionärer!

 • iRebbe

  Soc där kan du säkert få en !!
  Men vi sparar för våra egna

 • iRebbe

  exponerat.net för vilseledda människor …!!

  Många av er klagar och gråter över att dina skatte pengar hitt och ditt!

  samma person som påstår att han betalar skatt på andra inlägg skiver att han/hon är arbetslös ?? vilket är det ?

  Gå och jobba and make some money and less whining !!!

 • Viktigt att kommunivånarna får reda på dessa prioriteringar såklart.

  Hur gör vi det?

 • joxarn1

  Här är det tillåtet med nicknamn och passar det inte så kan du pysa ut.F.ö. så kan inte Sverige ta hand om sin egen befolkning för det fattas pengar,då ska inte kommunen köpa in en 4 miljornersvilla till EN familj.Det finns tydligen pengar,men inte till behövande Svenska medborgare.Sverige har tillräckligt med problem utan att ta in de här kravmaskinerna som kostar skattebetalarna skjortan

 • Lever på hoppet

  Jag skulle separera med en tjej och kontaktade både hyresvärdar runt om där jag bor för att få flytta ut. Är tyvärr tvungen att stå i bostadskö och med betalningsanmärkning får man inte lägenhet hur lätt som helst. Mitt ex lät mig bo ca 1 månad men så ville hon bli av med mig och soc gav mig ingen hjälp heller. Here i am

 • blirsatrott

  Man kan fråga Exponerat om man får kopiera artikeln och hänga på tidningarnas ställ…

 • Odalmannen

  Skriv ut artikeln och dela ut som flygblad i Strängnäsbornas brevlådor (klicka på skrivarsymbolen längst till höger alldeles under artikeltexten för att enbart skriva ut själva artikeln utan kommentarerna).

 • Nils-Olof Hedlund

  Visst fler som söker syndabockar…
  Fler som endast ser vad man vill se…

 • carpinus

  Det spelar roll om någon fått eller disponerar! Lögner är inte bra oavsett om du är etnisk svensk eller somalier. Kommunen äger sannolikt huset och hyr ut. Så ska det heller inte gå till!!!
  Enkel biljett till Mogadishu är bäst och billigast!

 • joxarn1

  Nu var det ju inte mej utan invällarna som diskuterades,men du kanske inte har det så lätt för dej!

 • Rosenrod

  Arbetslösa betalar skatt.

 • trorjaginte

  Du gnäller på att ingen svarar på din fråga, men istället kanske du kan visa på bevis på att normen för antal barn i svenska familjer på 60-talet låg på 10-15.

 • joxarn1

  Ingen har bett att vara här,återvänd till ”Hänt i veckan” i stället

 • Mikael Jan-Erik Wiström

  Vad gör det för skillnad om familjen har fått den eller inte? Faktum är att kommunen la ut ca. 4 miljoner kronor för att just denna familj skulle få en större boyta. Varför just dem? Varför inte enbente lasse nere på navet i sundsvall? Eller en arbetslös 5 barnsmamma ifrån jukkasjärvi?

 • Odalmannen

  Strängnäs kommuns beslut om att köpa en villa för hela 4 miljoner kronor(!) till den somaliska 10-barnsfamiljen utgör ett tydligt brott mot Kommunallagens (1991:900) bestämmelser om att det ska ske en likabehandling av kommunmedborgarna. I Kommunallagens (1991:900) 2 kap 2 § står det att läsa följande formulering:

  ”Kommuner och landsting skall behandla sina medlemmar lika, om det inte finns sakliga skäl för något annat.”

  https://lagen.nu/1991:900

  Även många svenska barnfamiljer bor mycket trångbodda, inte bara invandrade barnfamiljer kan göra det. Invandrade barnfamiljer har självklart ingen som helst rättighet att få en 4-miljonerskronors villa om inte samtidigt svenska barnfamiljer i samma kommun också ges samma rättighet.

  Strängnäs kommuns beslut om att köpa in 4 miljonerkronorsvillan och ge den till den somaliska 10-barnsfamiljen utgör självklart inga ”sakliga skäl”, en större hyreslägenhet ur det kommunala hyreshusbeståndet hade naturligtvis dugt lika bra som boende åt dem.

  Ingen i Sverige har bett den somaliska 10-barnsfamiljen att komma till Sverige och ingen har heller bett dem att skaffa så många barn som de har gjort, därför ska de inte heller gnälla och klaga över den situation som de är skyldiga till att ha skapat helt själva.

  Det är faktiskt inte svenska folkets skyldighet att försörja invandrarna och ge dem en sådan grad av hög levnadsstandard som det kan ta många svenskar ett helt arbetsliv för att skapa själva. Att invandrare lever med låg levnadstandard utgör självklart inga ”synnerliga skäl” för dessa att få asyl och bli livstidsförsörjda av de svenska skattebetalarna.

 • nalenihostacken

  Boendet är bara en av alla kostnader som skattebetalaren har fått i knäet, 12 pers skall ha mat och kläder sommar och vinter. Om ett halvår är huset fallfärdigt och måste totalrenoveras, vem betalar?

 • joxarn1

  ”Vi, som kan tänka själva”.Ja du har inte nåt fel på självförtroendet men f.ö. så har du fel i allt du skiver!

 • Odalmannen

  Nu kommer deras tidigare så attraktiva villor förmodligen vara fullständigt osäljbara framöver pga. de nytillkomna grannarna för vilken svensk vid sina sunda vätskor skulle frivilligt vilja bo granne med en sådan ”spännande” och ”intressant” familj?

 • Guest

  Det här var ett slagg på käften!
  Kan ni skriva en uppföljare på var de 24 åldringarna tog vägen??
  Med vänlig hälsning
  Fabian.Varelpoulos

 • Odalmannen

  De har väl förmodligen räknat redan från början med att svenskarna ska livstidsförsörja dem.

 • Odalmannen

  Åtminstone är alla somalier på väg hit som det verkar. Svenskarna ska ju bytas ut helt och hållet är det tänkt.

 • Odalmannen

  Vi svenskar blir masskoloniserade av horder med inkräktande främlingsockupanter från tredje världen samtidigt som landsförrädarregimen í Stockholm tvingar oss att betala världens högsta skatter för att finansiera vårt eget folkutbyte. Nu är det banne mig nog! Nu ska främlingsockupanterna ut! Inte en jävel till ska passera över Moder Sveas gränser! Ut med främlingsockupanterna nu!

  Sverige åt svenskarna!

 • ccc

  Till Strängnäs invandrar endast svenskar http://www.strangnas.se/sv/Nyheter/2013/November/Uppstarttraff-for-flykting–och-sprakguider/
  Det kom 12 personer till mötet varav 6 svenskar och 6 invandrade svenskar.

 • Mamma.mu

  Sorgligt detta. Men kan man som granne inte göra någonting? Sitter i liknande situation. Allt vi investerat och jobbat för kastas i sjön på grund av en markägare intill som väljer att köpa upp husen, göra lägenheter och hyra ut till Migrationsverket! Kan man inte göra någonting?

 • Guest

  ysyjsr

 • BirgerZorro

  Du och jag betalar, så klart! 🙁

 • Guest

  Det här var ett slagg på käften!
  Kan ni skriva en uppföljare på var de 24 åldringarna tog vägen??

 • Fabian.Herakles.V

  Det här var ett slag jag tappa andan av.
  Kan ni ha en uppföljare på var de 24 gamlingarna hamna?
  Vart dom splittrade?
  Är dom kvar i Mariefred?
  Hamna dom på gatan?

 • ronrocko

  Bästa sättet att skapa främlingsfientlighet är fri invandring + förse alla med boenden som en Svensk inte ens kan drömma om + permanent försörjning utan motkrav! Därför växer missnöjet i större delen av Europa! Samtidigt växer motkrafter som AFA! Alltså fenomenet som politiker själva skapar blir roten till stora konflikter!

 • evelina

  jag var tvungen att flytta till en liten lgh med 2 barn, jag sover/äter/kollar tv/ läxor i ett rum, inte fan hjälper nån mej?

 • rulltobak

  Samtidigt som det här sker överallt runt om i landet så kräver somalierna att de behöver ännu mer pengar
  http://www.friatider.se/somalier-kraver-mer-skattepengar

 • Fabian.Herakles.V

  Är upp vuxen bland kristna, och muslimer, och kan säga att muslimer är motsägelsefulla. Tant för tand. Synen på människan skiljer från vad EU.

  Har många berättelser och fler blir det!

  Som gör att jag säger stop för invandring till oss och resten av Europa. Stop för Turkiets medlemskap i EU.
  ( Fakta: Om dom kommer med i EU så kommer vi få se mer heroin missbrukare och det är bara en liten del av skuggans flitiga myror.
  Väst afrikanerna tog över heroin markanden på 80talet Som höls då av Turkar och kurderna i Sverige. Och Västafrikaner har ökat kraftigt i hela EU de senaste 15 åren. Turkiet är porten till Europa.

  Nu är ni ett med EU. Där står vi, vår utgångsläge.

  Det innebär att vi inte är Araber / Asiater / Afrikaner / LatinAmrikaner / Amrikaner ETC…..
  Ska behöva träna min dotter till att kunna nocka/slakta 1 lr 2 män bara för att vi har en styrande elit som skiter på oss produktiva medborgare!

 • Linus

  Håller med, mycket på exponerat är rent rasistiskt, artiklarna är mycket vinklade och inte heller så genomtänkta.

 • NixPixMultikulti

  Intresseklubben noterar.

 • joxarn1

  ….sa han som inte visste nånting om nånting

 • joxarn1

  Det är skillnad på folk och fä tydligen

 • Fabian.Herakles.V

  Kriget kommer komma. Men inte under din och min livs tid. Vi måste träna vår barn!

 • Fabian.Herakles.V

  Om inte SD så S!!

 • MODER SVEA

  Du är väl född i Sverige, av svenska föräldrar? Då har du ingen hjälp att hämta från samhället, du har bara skyldigheter.

 • Linus

  Rasism är bl.a. tron om raser bland människor och att vissa av dessa raser är mindre värda än andra. Detta är något som speglar exponerat konstant. Man drar ofta invandrare över en och samma kam. Likaså med denna artikel, hade det inte varit somalier som flyttat in i huset så hade denna artikel aldrig skrivits. Sen väljer exponerat även att vinkla sina artiklar till invandrarnas nackdel, vilket även det är rasistiskt.

 • iRebbe

  Kan inte påstå att det känns som hårt arbetande skattebetalare !!!

 • Trötter

  Vad är detta för TRAMS!?!?
  Jag börjar bli bra trött på all skit som sker runt om i landet nu..
  Lösningen jag tänker välja för djurens skull, min ekonomiska situation och min boendesituation är att rösta på Sverige Demokraterna. De har planer på att införa en djurpolis, de är för tillfället det enda partiet som ser problemen Sverige är utsatt för och automatiskt kommer min ekonomiska situation bättras allt eftersom de får verka i riksdagen…

  Inbördeskrig är inte långt ifrån verklighet nu…

 • evelina

  misstänkte det

 • Linus

  Fast det är väl bara bra att de som behöver pengarna får dom? Och det är ju inte så att de får pengarna direkt i fickan utan det ska bl.a. gå till utbildning.

 • Linus

  Exponerat väljer att hela tiden vinkla artiklar till invandrares nackdel och dra alla invandrare över en och samma kam, det är rasistiskt. Hur kan du inte se det som rasistiskt? Vet du vad rasism är för något? Det verkar som om många här omedvetet är rasister.

 • Linus

  Om du röstar på SD för djurens skull så ber jag dig att läsa granskningar av de olika partierna som olika djurrättsorganisationer gjort. Läste en granskning av djurens rätt där SD var sämst vad gäller djurskydd.

 • Oxis

  Hoppas att denna artikel sprids runt om i Strängnäs.

 • Christel Andersen

  Gratulerar till ett väl utvecklat intellekt Linus. Dessutom tolkar de information bevisligen helt fel.
  http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/akesson-hart-pressad-av-bbc/
  Själv förstår jag inte hur de ens orkar lägga så mkt energi i världens mest sekulariserade land. Vilket för övrigt startade redan under upplysningstiden. Men en del har ju inte förstånd nog att inse en så pass enkel sak.

 • Elisabeth

  Socialen köper villan ”åt” Paret, och står för ränta och amortering, drift och underhåll? Plus skälig ”levnadsnivå” ? Men om man betalar för barn och hyra med en knapp lön, så behöver det inte alltid va skäl för bostadsbidrag ens som ensamstående, om typ hyran är för låg?

 • fransolsson98

  Det är skattebetalarna som får betala notan!

 • Saga

  De hade tydligen tackat nej till en storre lght for att den lag inte tillrackigt centralt. Da gick kommunen och kopte ett hus mer centralt till familjen.

 • Trötter

  Huh.. Låter lite märkligt tycker jag, SD är de enda som utlovat djurpolis så vitt jag vet. Ska kolla upp granskningarna dock.

 • Har du tänkt att svara på min?

 • TheonlyLotus

  Din fråga är ju minst sagt underlig och du vet svaret själv naturligtvis. Det är en avsevärd skillnad på en liten harmlös tradition vid jultider och att en somalisk familj får en villa av kommunen. Med tanke på den arbetslöshet somalier ligger på är det givetvis problematiskt att de skaffar så mkt barn. Men du kanske personligen vill stå för deras uppehälle?

 • sjunkande skeppet

  Ja, polisen i Oslo ljuger väl, de är ju ”rasister” i Norge.

 • brisslan

  Ha! Ha! Du är rolig du. Ett bra svar, tack.

  Subject: Re: New comment posted on Somalisk 10-barnsfamilj fick villa för 4 miljoner efter Metros snyftare – UPPDATERAD

 • sjunkande skeppet

  Det är viktigt att kunna klockan så att man kommer i tid till arbetet så att man kan betala skatt till skäggbarnens iphones. Mycket viktigt. Joxarn1 gjorde en riktig prioritering när han gick i skolan.

 • ccc

  Det är nog att hoppas för mycket tyvärr. Någon hade lagt upp den på Strängnäs kommuns facebook, den försvann illa kvickt. Likaså andra som lagt upp den och fått en massa skit. Det är många som tycker men ingen som vågar stå för vad dom tycker…..

 • sjunkande skeppet

  Du har ju SFI-lärarna själva som intygar hur svårt det är, detta med en klocka. För att inte säga tolka bildspråk. Vägskyltar och annat knepigt.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5293678

 • sjunkande skeppet

  Det var väldigt många som kommenterade den SVENSKA djurplågaren, han som slog ihjäl katter på löpande band hemma på sin gård. Han slog kattungarna mot en sten och var helt okej med detta. Han fick Länsstyrelsen mot sig, men kunde inte riktigt begripa varför. Hoppas att han inte längre har några katter. Så det är inte bara invandrare det skrivs om även om de ju naturligtvis är överrepresenterade vad gäller brottslig verksamhet.

 • Aygo107

  Jaså. Eftersom du gör det så kan du säkert upplysa mig om vilka formuleringar som är rasistiska?

 • MODER SVEA

  Man blir ju vansinnig! ”Den låg inte tillräckligt centralt” Fisförnäma så det står härliga till. Här sänker man inte kraven minsann. Och det går hem! Undrar hur många gutturala ”rasist” det krävdes för att få nån PK-kärring på kommunen på knä??? Aaaaaaaarrrrrrgggghhhhhh!!!! Jag exploderar!

 • Allanoskar

  Sanslöst. Fullkomligt sanslöst. Det är konstigt att SD inte växer mer än de gör!

 • Myrén

  Fy satan för att lägga upp detaljerat vart familjen bor på denna sida. Jag kan bara tänka mig hur mycket hotbrev de kommer få. Till skillnad från vissa andra här så tycker jag SYND om dem. Klart som fan att det är träligt att bo 12 PERS PÅ 35 KVADRATMETER. Jag läser kommentarerna där det är folk som gnäller för att de har bott tre/fyra stycken i en liten lägenhet. Tänk er då hur det skulle vara att bo 12 pers.

  De kom till Sverige för 3 år sedan och ja, de var tvungna för att det var krig. Jag hade gjort samma sak om det var krig här. Då hade de redan 10 barn. Det är ju inte direkt att de levde så trångt och bestämde sig för att skaffa fler barn som ni vill få det att låta som.

  Ni skruvar historier på ett sjukt sätt att jag blir rädd för hur korkade ni är.
  Sedan vill jag spy på er.

 • Lilja

  Vill inte ens skaffa barn nu. Kommer ju vara omöjligt att leva tryggt i det här landet om 10 år. Fan vad arg och ledsen jag blir över vad som håller på att ske i Sverige.

  Var på Willys tidigare idag -inte en enda svensk, bara massa invandrare.. araber och somalier. Man kan inte ens gå där inne utan att bli stirrad på om man är blond och tjej, och få massa kommentarer. Jag håller hårt som fan i min väska och vänder mig om och kollar så ingen kommer bakifrån och drar den ifrån mig. Jag känner mig inte trygg i mitt land längre.

 • sjunkande skeppet

  Undrar hur många brunnar man kan borra i Afrika för 3.8 miljoner SEK. Jag fick aldrig något exakt svar av Sten, Den store Afrika-kännaren. Sten, om du läser detta, kan du inte då ta reda på en mer exakt siffra?

 • Smålänning

  Hur flat får man va?

 • MODER SVEA

  Skaffa 10 stycken så köper kommunen en villa där ni kan bo!

 • sjunkande skeppet

  Ja, man tappar helt sugen på att arbeta. Kan jag inte bara få vara hemma och föda barn och så bli gödd av allmänna medel? Men jag antar att jag inte får något hus för det. . .

 • sjunkande skeppet

  Det är viktigt att sanningen kommer fram. Eftersom inte gammelmedia berättar.

 • Guest

  Ja, fast flest brott begås ändå av personer som är svenskfödda, totalt sett. Och de invandrare som begår flest brott kommer från Finnland om jag vill minnas rätt.

 • Linus

  Ja, fast flest brott begås ändå av personer som är svenskfödda, totalt sett. Och de invandrare som begår flest brott kommer från Finland om jag vill minnas rätt.

 • Smålänning

  Då kanske det är sant som jag hörde att migrationen kostar Sverige 40 miljarder kr. det skall jämföras med EU som kostar 30 Miljarder kr.

 • Lilja

  Är ”tyvärr” svensk då kan man ju bara drömma om det tyvärr 🙂 Skulle väl kunna ha 10 barn i en etta utan att bli beviljad något större av kommunen. Är ju så jävla rättvist i detta landet.

 • Agge

  Handla på City Gross så mår du mycket bättre 😉

 • MODER SVEA

  Ja, då skulle du få skylla dig själv skulle dom tycka. Inte undra på att man blir förbannad!

 • sjunkande skeppet

  Det som säkert skulle hända om en svensk bodde trångt och skaffade 10 barn är att de tog barnen i från en. Ja, man spyr på dessa orättvisor. Men jag tror att det kommer att bli bra, allt fler ser vad som händer. Alla man pratar med håller ju med.

 • MODER SVEA

  Det hände i min kommun. En svensk 10-barnsfamilj som bodde i ett fint hus och hade en lite jobbig tonåring. Soc tog på absolut inga grunder barnet ur familjen. Hela familjen brakade ihop, det blev skilsmässa och Kronofogden sålde huset till slut. Så går det när man är svensk. Tvi faen!

 • danne

  Det här jäkla landet och deras sätt att ställa till det för våra äldreboenden! Hur vore det om vi tänkte på våra egna istället för att se till så alla utlänninngar mår bra. Fattar inte att alla är så blinda så att dom inte ser vad som händer med sverige. Usch säger jag bara…..

 • Agge

  Hej Christel.

  Jag förstår inte hur du kan ta dessa människor i försvar.

  Hälsningar Anton

 • Lukas

  Det är ju läskigt att se vilken otrolig avsaknad av empati och kunskap så många människor i Sverige faktiskt har. Solidaritet verkar vara något som tynar bort mer och mer för varje dag som går. Det får mig att känna sorg, inte bara för min egen del utan även för er. Att ni ens kan stå för det ni säger här i kommentarsfältet? Håller med Myrén till allra högsta grad!

 • Agge

  Dom vet bara när dom ska glänsa med röven till Allah.

 • Aygo107

  Helt rätt, rasism är att anse att vissa raser är underordnade andra. I denna artikeln finns inga sådana påståenden, alltså är det fel att påstå att den är rasistisk.

  Om artikeln hade skrivits om familjen varit svensk är omöjligt att veta, men eftersom Exponerat är en sida som främst sysslar med migrationsrelaterade nyheter är det inget konstigt att det är det som dominerar. Av samma anledning brukar ekonominyheterna inte lägga alltför mycket tid på sportreportage och vice versa.

  Jag undrar lite, eftersom du känner till vad rasism är, att du ändå menar att vinkla något till invandrares nackdel är rasism. Bara för att man inte gillar invandringens följder behöver väl inte detta bero på att man hyser teorier om en hierarki bland folkslag? Om man ska vara konsekvent är det i så fall också rasism att vinkla något till invandrares fördel. Går det ens att vara helt neutral?

  Till sist vill jag säga något om att dra alla invandrare över samma kam. Min erfarenhet är att det är precis tvärtom. I invandringsokritiska media och av vissa politiker sägs det helt onyanserat att invandring är bra för Sverige, ”utan invandring stannar Sverige”, osv. Är inte detta att dra alla invandrare över en och samma kam? För visst är det en milsvid skillnad på den finlandssvenska familjen som i princip var integrerade innan de ens kommit hit och en familj från Somalia, där det tar åtskilliga år innan de kan försörja sig själva och som kanske aldrig blir integrerade – om de ens egentligen vill det?

  Nej, jag tycker inte man på Exponerat drar invandrare över en och samma kam. Man är medveten om att det finns både fungerande och ickefungerande sätt att sköta invandringen och kritiserar dåliga idéer utan pardon. I dagens likriktade politiska klimat där folk blir förnärmade av allt som uppfattas som ”politiskt inkorrekt” behövs fler med tillräckligt med råg i ryggen att inte bara följa strömmen.

 • IngeVidare

  Jag var också ironisk, hehe.

 • raggazon56

  Hmm….Somalier. Jag o mitt ”team” kan ju ”lussa” för dom den 13 december. Vem vet….dom kanske skulle tycka att det vore trevligt med lite främmande kultur och seder. Åtminstone i början.!!

 • Smålänning

  Typiskt okunnigt att så fort något bara nämns om migrationen är man rasistisk. Ingen brottstatistik, ingen kostnad eller över huvd taget några relevanta upplysningar får nämnas. För resten så har jag undrat många gånger varför t.ex. politiker med flera som är så för migrationen inte meddelar att man vill betala mer i skatt för att hjälpa till. Eller kanske en särskild pott just för ändamålet.
  Ej SD-are

 • MODER SVEA

  Vitklädda typer med strutar på huvudet och brinnande ljus går nog inte riktigt hem har jag en känsla av 😉

 • Christel Andersen

  Ja det var ju synnerligen intelligent och genomtänkt svar.

 • Christel Andersen

  Och du menar att denna mediala tidning serverar den absoluta sanningen.? När slutade du att tänka och skaffa dig egna synpunkter. Det är bara att beklaga att även du blivit indoktrinerad av den store frälsaren.

 • Christel Andersen

  Och du satt förstås med då detta avhandlades?

 • Christel Andersen

  Ja, det måste ju svida rejält i din plånbok att du får betala skatt för den välfärd som du dagligen tar del av.

 • Christel Andersen

  Sanningen, det är den som avgör om du kan lita på det som skrivs, sägs eller ska vara vägledande. Det är väl en stor skillnad?

 • Dagen gryr

  Varför måste dom just komma till Sverige det finns många länder i Afrika att välja på ?

  Om nu Somalierna kommer till Sverige får dom väl skaffa ett jobb och köpa villan själva. Det är ju det som gäller oss andra. Likhet inför lagen gäller i en rättsstat, eller ?

  Finns det inget jobb i Sverige får dom väl söka sig någon annanstans i världen, och jobba ihop pengar till villan där. Är det inte så ?

  Varför skall somalierna mötas av mer empati än våra egna barn, gamla, sjuka och fattiga ?

  Är det underligt att människor i Sverige reagerar ? Det är ju vi som betalar vi har väl rätt att ha synpunkter på hur våra skattemedel används, eller ?

  Tacksam för svar på mina frågor.

 • Christel Andersen

  Jag förstår att du med din snäva världsbild har skaffat dig den lilla kunskap du besitter, genom den skvallerblaskan.

 • giaander

  Anledningen att kommunen köpt huset-det rivs inom några år för att ge plats åt ny järnvägsstation….dumt att låta det stå tomt då och ordna dyrare boende åt familjen eller??

  http://www.strangnas.se/Upload/Bygga,%20bo/Plan/Detaljplaner/Resecentrum%20dp/2%20Planbeskrivn_Resec_granskn%20131016b.pdf

 • Christel Andersen

  Då tycker jag att du borde använda din tid till att skaffa dig ett liv istället för att sitta här och spy din galla över något du inte har en susning om.

 • Dagen gryr

  Jag förstår hur du tänker och har viss respekt för de känslor du hyser. Men jag tycker du skall avstå från ”lussandet”
  Låt inte ditt liv förstöras, pga. svenska politikers svek mot sitt eget folk.

 • Christel Andersen

  Äntligen någon som tar reda på fakta. En stor eloge till dig.

 • Dagen gryr

  Jaha finns det inga fattiga svenskar som kunde fått bo där då istället ?

 • Christel Andersen

  Du måste ha missförstått något. men det har jag överseende med. Det är ju alla ni antimotståndare som hittar syndabockar till allt. Men så har ni ju också det liv ni förtjänar, era stackare.

 • Christel Andersen

  Artikelförfattaren = den som skrev rubrik med bilder och text, som för övrigt är hämtade från blahablaha underlaget.
  Folk som har den inställningen som Du har, de är det absolut största problemet i dagens Sverige.

 • joxarn1

  Svenskarna får ingen välfärd,men de får betala välfärden åt invällarna!

 • Malmökvinna

  Men vem har skruvat det faktum att pappan bokstavligen säger att de hade ett bättre liv i Somalia ? Va? Om det var så bra trots kriget så kunde de väl ha stannat eftersom kriget uppenbarligen inte var så hemskt? 35kvm är inte mänskligt, nej jag håller med. Men en villa? Seriöst? Jag var nyligen och lämnade mat hos en 6-barnsmamma som bor i en 3:a. Hon får knappt hjälp av socialen, än mindre får hon ett HUS åt sig och sina barn. Varför inte? Vart tog solidariteten och medmänskligheten vägen nu då?

  Sen missar du det faktum att samma kommun slänger ut åldringar och tvingar tillbaka dom till ensamboenden där de kommer känna sig än mer ensamma och otrygga hur mycket hemtjänst de än får. Har du någon aning om hur våra gamla får kämpa och slåss mot myndigheter för att få plats på ett boende? Och nu ska de UT när de väl fått flytta IN!
  Jag vet åldringar som får välja mellan att få blöjan bytt efter 8timmar ELLER värmd micromat. Det finns åldringar som helt slutar få hemtjänst för att de är för pigga och klarar av att rulla sig till micron och stoppa in mat, sen att de riskerar livhanken varje gång spelar ingen roll. Allt för att det ska sparas.
  Förstår du inte att det sparas in på människor på ena hållet men blöder pengar åt det andra?
  Ska vi som redan lever här straffas och få det sämre för att miljoner i världen flyr krig? Om vi inte kan hjälpa bägge parter så väljer man väl för fan sin befintliga befolkning!!?? JAG spyr på sådana som DIG!

 • Malmökvinna

  Dom serverar de delar som andra tidningar (som Metro) utesluter. Vad är felet med det? Du tror inte folk redan har egna synpunkter eller kan tänka själv? Det var därför sidor som denna skapades eftersom som folk förstod att allt inte återgavs helt rätt och riktigt och se så rätt folk hade!
  Tycker du verkligen att andra tidningar serverar sanningen när de själva tar sig friheter att undanhålla sådant de anser att deras läsare inte behöver veta?
  Förstår du inte raseriet hos läsare när de upptäcker hur de gång på gång dumförklaras?

  Beklagar att du blivit så grundlurad.

 • Malmökvinna

  Nej hon läste det i Aftonbladet där allt som skrivs är sant och riktigt.

 • giaander

  mycket möjligt- men eftersom de fattiga svenskarna antagligen inte har 10 barn behöver dom nog inte lika mycket utrymme utan kommunen betalar ett mindre boende ( anpassat efter antal personer) åt dem.

 • joxarn1

  ”…inte har en susning om”.DET ska nog du inte tala om.Du sitter i din rosa drömkula och har inte en SUSNING om vad som finns utanför den.Dina utopiska vanföreställningar av verkligheten renderar dej en plats i ”Fablernas Värld”.Du är hjärntvattad av ”Livetsordreinfeldt” och du borde in på avgiftning!

 • joxarn1

  För 3,8 miljoner!!??

 • joxarn1

  Den kommentaren säjer precis allt om ditt intellekt!

 • Christel Andersen

  Och det har du förstås kompetans nog att bedöma.

 • MODER SVEA

  Vad skönt att höra! På ett par års sikt kommer ju raketforskaren och hans fru ha lärt sig svenska, skaffat sig toppjobb och blivit självförsörjande så dom kan fixa en ny 4-miljonersvilla till sin ungskrälldus. Kanske de rent av kan försörja ett par utslagna svenskar, som planen är…?

 • Christel Andersen

  Vad har Reinfeldt med detta att göra.

 • MODER SVEA

  Kompetens heter det.

 • Guest

  Kåken skall rivas kan du inte läsa innantill clown

 • zelotai

  Här min konversation med kommunen. De ändrar om sin text på hemsidan och medger delvis att de handlat in bostäder för att erbjuda boende. Men det är ju bara för att de som bor i närheten inte kan sälja till marknadsvärde under den tid som man bygger ett nytt resecentrum. Alla som tror på den förklaringen räck upp en hand.

  ———————————————————————————–

  Läser att kommunen har så god ekonomi att den har råd att inhandla villor för 3.85 miljoner till en somalisk familj.

  Kommer kommunen i fortsättningen inhandla villor också till svenska barnfamiljer eller diskriminerar ni vad gäller ursprung?

  Samtidigt läser jag att ni ska ”spara in” 9 miljoner kronor på ett äldreboende då ”färre vill bo på äldreboende”!

  I övriga delar av landet är det kö till äldreboenden, vad lyckligt lottade ni måste vara i Strängnäs!

  Med Förundrad Hälsning

  —————————————————————————————————

  Hej,

  Tack för ditt brev. Det stämmer inte att Strängnäs kommun köpt ett hus till en familj. Korrekt information i ärendet finns på

  http://www.strangnas.se/sv/Nyheter/2013/November/Kommunen-forvarvar-fastigheter-vid-nya-resecentrum/

  Annica Westling

  Verksamhetschef IFO

  ——————————————————————————————————

  Idag kring middag stod det något i stil med att bostäderna skulle användas till kommunens olika verksamheter.

  Nu står det ”I väntan på ett beslut om vad som ska hända med de förvärvade
  fastigheterna används de av kommunens verksamheter, bland annat för att
  tillfälligt erbjuda boende till olika familjer.”

  ”I väntan på ett beslut om vad som ska hända med de förvärvade
  fastigheterna” Så ni köpte dem inte för att erbjuda bidragsfinansierat boende då?

  ”bland annat för att tillfälligt erbjuda boende till olika familjer” ”Tillfälligt”, ta den där om Rödluvan också när ni är igång.

  —————————————————————————————

  Tack för ditt svar, det svarade dock inte på frågorna.

  Om jag får tro länken så har ni köpt in det aktuella huset.

  Om så är fallet, ni hävdar då alltså att den somaliska familjen inte bor där, eller? Ni skriver ju ”Det stämmer inte att Strängnäs kommun köpt ett hus till en familj. ”

  Eller hävdar ni att ni inte har köpt in några villor?

  Nu när jag ännu en gång läser den länk du givit mig ser jag att ni har ändrat i texten.

  Ni medger nu att ni köpt in villor för boende. Varför ljuger ni?

  Ni säger att fastigheterna endast temporärt ska användas som boende. Hur länge då? 500 år är det tillräckligt tillfälligt? Är det inte så att ni inhandlat bostäderna enkom för att invandrarfamiljer ska få möjlighet till bidragsfinansierat boende av en särskild typ som ej svenska familjer kan åtnjuta?

  Kommer svenska familjer också få möjligheten att bo i en villa för 3,85 miljoner som inhandlats av kommunen?

  Med Vänlig Hälsning

  —————————————————————————————–

  ”Det stämmer inte att Strängnäs kommun köpt ett hus till en familj.” säger man. De har dock köpt in en villa och där bor nu en somalisk familj. Men de har inte köpt in något hus till någon familj, någon som hänger med?

 • Christel Andersen

  Det är märkligt att de enda svar ni antimotstandare har att ge, hela tiden är på lågvattennivå.
  Fakta baseras långt ifrån dessa mediala skittidningar du syftar till och där ingår exponerat.
  Fakta är antagligen över din förmåga att förstå, vad det är.
  Men vad gör du för att göra världen så mkt bättre. För dig själv till att börja med. Lägg din dyrbara tid där till att börja med så ska du se vad som finns att finna.

 • Malmökvinna

  Jo det är jättebra att de som behöver pengarna får dom.
  Men de som behöver pengar men som inte får dom då?
  Fråga elever och lärare om de får de pengar de behöver för att säkerställa att de får/kan ge en kvalitativ utbildning.
  Fråga våra äldre om de får de pengar och den hjälp de behöver. Fråga våra hemlösa om de får den hjälp de behöver.
  Fråga alla utförsäkrade och arbetslösa om de får pengarna de behöver.

  Du tror inte sånt här sticker i ögonen på dom?

 • Christel Andersen

  Verkligheten är det du med egna ögon ser, och det du hör med dina öron, på plats, där det händer. När fick du detta för dig att tidningar och exponerat ligger inne med sanningen?
  För övrigt har vi andra i landet utvecklats och idag ligger ju vetenskapen till grund för det mesta.
  Så vem som är grundlurad – ja du står tyvärr där på den branten redan.

 • zelotai

  Vi saknar inte empati. Vi kräver bara att svenska familjer också ska få hyran betald för en 3.85 miljoners-villa. Alla som lever på försörjningsstöd ska kunna begära en villa.

 • Guest

  Förstår mycket väl att den som anklagar andra för att söka syndabockar gör så själv.
  Det folk som ni ställer till med skyller man på andra.

 • Christel Andersen

  Hur i all sin dar kan du ha missat vad du dagligen har tagit del i vårt samhälle? Vilken nivå är du på egentligen?

  Välfärd är bland annat de delvis skattesubventionerade eller helt skattefinansierade tjänster och de transfereringar som stat, landsting och kommun tillhandahåller i syfte att säkra individens trygghet vid bland annat barndom, sjukdom, arbetslöshet, funktionsnedsättning och ålderdom. Kallas ibland även ”social trygghet” eller ”socialt skyddsnät”. Det handhas i Sverige av kommunerna och ett antal myndigheter under Socialdepartementet.

 • zelotai

  Du däremot verkar inte vara läskunnig.

  Det finns inget som säger att de ska rivas, DIN CLOWN.

  ”I väntan på ett beslut om vad som ska hända med de förvärvade
  fastigheterna används de av kommunens verksamheter, bland annat för att tillfälligt erbjuda boende till olika familjer.”

  Direkt från kommunens hemsida, pajas.

 • sjunkande skeppet

  Mycket bra initiativ! Fy, vad de slingrar sig. Vad kan de mena? Står huset tomt? Om någon bor i Strängnäs går det väl att kolla upp?

 • zelotai

  Vill man fraternisera med araber och afrikaner ska man handla på Lidl eller Willys. Dessa har också många bidragsjobb. Hälften av de som arbetar på Lidl, enligt chefen, är invandrare som de får bidrag för. Vad konstigt att de flesta jobben går till invandrare!

  Vill man slippa dem ska man gå till COOP, Citygross eller Willys.

  Willys har också många bidragsförsörjda hucklen bland personalen.

 • sjunkande skeppet

  Vi har massor med empati! Du försöker bara framstå som godhjärtad, men det är du inte. Det finns MASSOR med folk som har det svårt i detta landet, särskilt barn och åldringar. På ett äldreboende kan det vara 1 (!!!) personal på 25 (!!!) åldringar. På ett skägghem i samma kommun är de 9 (!!!) butlers per 9 (!!!) skäggbarn. DET är hemskt och empatilöst.

 • Nils-Olof Hedlund

  Det säger jag inte om, fullt förståeligt.

 • Christel Andersen

  OM de nu ska använda sig av statistik i sina utsagor. Så bör de åtminstone skaffa sig ngn som kan tolka dessa på ett korrekt sätt: Och inte som i detta klippet:

  http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/akesson-hart-pressad-av-bbc/

 • sjunkande skeppet

  Jag fattar inte varför du tycker att EN familj är värd mer än alla barnen som skulle kunna bli hjälpta av brunnar för 3.8 miljoner. Det måste vara något alldeles extra med just denna familjen?

 • Nils-Olof Hedlund

  Förstår mycket väl att den som anklagar andra för att ”endast” söka syndabockar är den som gör så själv.
  Det folk som ni ställt till med, skyller man på den som kritiserar det.

 • Malmökvinna

  Jag vet inte i vilken del av landet du bor i och alltså vet jag inte vilka sanningar du ser eller hör. Jag bor i Malmö, landets ghetto. Jag ser och hör sanningar varje dag, vilken vetenskap tycker du jag ska tillämpa här i stan förresten?
  Eller du har inte bott här under de senaste åren och sett och hört kanske?

  Det var du själv som ifrågasatte just exponerat, kan någon ”tidning” återge hela sanningen eller kan man försöka komma så nära det går? Våra nyhetskanaler har faktiskt det ansvaret, att sanningsenligt återge händelser som andra inte kan vara på plats och bevittna.
  På vilket sätt följer jag inte utvecklingen menar du?
  Du menar den utvecklingen i min stad som knuffar oss alla allt närmare branten??

 • sjunkande skeppet

  Jag lämnade MP när jag insåg vilka svikare de var. Usch, att man kunde vara så dum.

 • zelotai

  Han säger att de hade det bättre i Somalia, det är lugnare där nu, så varför inte flytta tillbaks då?

  Sedan, han har själv ansvar för sitt pippande, skaffar han 12 barn, då får han också ta ansvar för dem och se till att de har det bra. Det är inte invandrare och svenskar som anser att de bara har råd med 2 barn som ska betala för sådana här kaniner. (Sagt av en syrier som jag känner och som bara har råd med 2 barn).

 • Dagen gryr

  Då kunde väl ett par fattiga svenska familjer fått dela på villan istället.

  Undrar om inte 10 enkla flygbiljetter till Somalia hade varit kostnadseffektivare för kommunen sett både på kort och lång sikt.

 • sjunkande skeppet

  Ja, exakt så är det. Verkligheten, den är hucklen vart man än ser. Det jag hör med mina öron är ett evigt tjattrande och SKRIANDE från alla somalier som vällt in och som jag aldrig bett om att tvingas försörja. Jag har tappat lusten helt att arbeta, det blir värre ju mer man erfar dem.

 • Christel Andersen

  Hej Agge!
  Jag utgår ifrån att du syftar till de människorna i artikeln.

  För det första så stämmer inte artikeln. De börjar med att ljuga, då de skriver att familjen FÅTT huset. Men kommunen äger det.
  Det andra är att vare sig du eller flera andra här inne vet inte ett enda dugg, om hur detta egentligen förhåller sig.

  Huset skulle rivas, då järnvägen ska dras här. Och i vilket fall som helst var kommunens avsikt att köpa bostaden. Är det inte då bättre att den används fram till dess att den ska rivas? Vilket blir inom en snar framtid.

 • Malmökvinna

  Jag arbetar med kriminella. Vad arbetar du med? Jag sliter hårt för mina pengar och de pengar jag drar in delar jag med mig av. Jag köper mat åt de som inte har, jag tar in hemlösa att övernatta i mitt hem när det är som värst.
  Vad gör du?
  Fakta får jag serverat varje dag, rakt under näsan och jag har läst in en hel del vetenskap som resulterade i en examen.
  Förlåt men jag tror du drunknade i den där vattenpölen du pratade om.
  Mvh
  En ”antimotståndare” (uppfann du det ordet själv eller?)

 • Christel Andersen

  Jag förstår att du lagt stor del av din dag på detta svar. Dock förstår jag inte vad du vill med det!

 • sjunkande skeppet

  Välfärden finns inte längre.

 • Nils-Olof Hedlund

  Detta du här skriver hittar de bara på bortförklaringar och en massa syndabockar för.

 • zelotai

  Tack för det.

 • Smålänning

  Det finns nog både empati och sympati. Det är väl inte invandrarnas fel att idiotiska politiker inte kan räkna. Vilken människa som hällst skulle väl komma hit och ta för sej. När invandringen börjar bli en tiondel av befolkningen då måste ju något va fel. När sen en del går på att det är förtjänst med en sådan migration då begriper man inte så värst mycket. Vem skall försörja vem? Invandrare utan jobb eller svenskar som allt oftare blir utan jobb?

 • Malmökvinna

  Jo den finns men Christel har helt missat att den välfärden håller på att rasa totalt och det råder smärre panik om vilka skatter man ska höja, sänka, ta bort eller måla rosa för att rädda den. Det talas helt öppet om det dessutom så något ”antimotstånd”påhitt är det inte.

 • Christel Andersen

  Huset ägs av kommunen, inte som det felaktigt står av familjen. Och det var ju relevant i hela saken att skriva vilken religion dessa hade, som nu bor där. På vilket sätt har det med saken att göra?

 • Malmökvinna

  Dessutom vill jag se den som vågar tala om för familjen när det är dags att flytta och vänja sig vid en mindre lägenhet. Vilket liv det kommer bli.

 • zelotai

  Då kommer det att se ut så här

  http://www.youtube.com/watch?v=iThH9DE3CPU

 • Smålänning

  Tänk vad vi skulle haft det bra om vi alla varit så intelligenta som just du råkat bli.

 • sjunkande skeppet

  Då kommer det att låta som när somalier protesterade mot den svenska välfärden i Katrineholm, när de skickade fram barnen att skandera att de ”SKA HA HUSET MAMMA BESTÄLLT!!!”

  http://www.youtube.com/watch?v=WOxKjStK28c

 • Christel Andersen

  Och då är det ju ännu mer trist att De som är födda och uppvuxna i landet Sverige, som haft full skolgång under hela sitt liv, inte har större kunskaper om hur utvecklingen i vårt land har pågått sen upplysningstiden.
  Världen är stor och rörlig, inte fyrkantig och konservativ, som denna typ en av media försöker få det till.

 • zelotai

  ”NEW SWEDES HAS THE RIGHT TO HOUSING”

  ”Vi vill inte ha ett annat hus som inte mamma beställt. Vi vill inte bara ha tre rum eller nånting. Vi vill ha hur mycket som helst: stort? som mamma beställt.”

  http://www.youtube.com/watch?v=iThH9DE3CPU

 • sjunkande skeppet

  Ha ha ha, vi tänkte samma sak. Samtidigt, he he.

 • Christel Andersen

  Du har det precis så bra som du förtjänar.

 • sjunkande skeppet

  Exakt. VI VILL HA HUR MYCKET SOM HELST!!! Jo, tack vi har märkt det. . .

 • Nils-Olof Hedlund

  Säger man med religiös nit!

 • sjunkande skeppet

  Ge somalierna i Katrineholm en hjälpande hand, du som är så god och duktig. De har inte fått ”HUSET MAMMA BESTÄLLT!!!” Och de vill ha ”HUR MYCKET SOM HELST!!!” Snälla hjälp dem.

 • Smålänning

  VAR har du själv fått alla dina sanningar ifrån? Du tycks ju va den enda här som har rätt.

 • Christel Andersen

  Då är vi två om att engagera oss i de som har det sämre ställt i vårt samhälle. Bara i år har jag och min man spenderat drygt 500 000 på detta, i vårt samhälle. Förr har vi skickat pengar utomlands, Men i år bestämde vi oss för att ge hjälpen där vi såg den ge effekt.
  Jag har läst 240p inom beteendevetenskap. Men idag tar jag hand om min make som har långt kommen MS, Multipel Skleros.
  Och det behövs, som du vet.
  Men det ger inte skittidningar rätt att hänga ut artiklar som denna, och göra det till den enda sanningen. Utan att verkligen ha kontrollerat fakta.

  Detta hus skal l rivas, då järnvägen ska gå här. Så huset var redan planerat som ett köp för detta ändamål, att rivas. Under tiden kan familjen bo här. Det är väl bättre det än att det står tomt?

 • sjunkande skeppet

  Ja eller hur? Jag känner ingen som vill ha det såhär? Jag umgås med vanliga människor. Folk vill inte mer. Hur ska det gå att vända detta?

 • fransolsson98

  Undrar just vad du är för en pajas som inte förstår hur dåligt Sveriges gamla och sjuka har det samtidigt som invandrarna blir behandlade och uppassade på alla sätt och vis.
  Och jag tycker visst att vi ska hjälpa alla som behöver hjälp men först ser vi till våra egna och fram för allt dom gamla och sjuka!
  Och du kan ju ta och åka ut i världen och hjälpa folk på plats så gör du kanske någon liten nytta!
  Nyttiga och improduktiva idioter som du finns det tråkigt nog alldeles för många av!

 • Malmökvinna

  Bra. Då kan du sluta sänka dig själv till de låga nivåerna du hävdar att vi andra ligger på och respektera att även bildade och godhjärtade människor kan ha annorlunda åsikter än vad du själv har.

  Om du läser bland kommentarerna så har folk försökt få fram mer fakta, utan större framgång. Ingen har sagt att det som skrivs här är den enda sanningen, det är ett komplement när saker utelämnas eller tystas ner.

  Om huset står tomt finns där massor av andra familjer som behövt större bostäder länge men som aldrig blivit erbjudna lösningar som denna. Med risk för att återupprepa mig men varför denna särbehandling? De som skriker högst får mest? Är det så det ska fungera?
  Det finns många fall som detta där det särbehandlas och när det klagas blir folk utfrysta och kallade rasister och främlingsfientliga. Du måste börja lyssna på alla, inte bara på utvalda för att just de, i din mening, är värda det.

 • qelizabeth

  Bra jobbat – tack!

 • vainlee

  gränsar Sverige till Somalia??

 • fransolsson98

  Type your reply…

 • fransolsson98

  Undrar just vad du är för en pajas som inte förstår hur dåligt Sveriges gamla och sjuka har det samtidigt som invandrarna blir behandlade och uppassade på alla sätt och vis.
  Och jag tycker visst att vi ska hjälpa alla som behöver hjälp men först ser vi till våra egna och fram för allt dom gamla och sjuka!
  Och du kan ju ta och åka ut i världen och hjälpa folk på plats så gör du kanske någon liten nytta!
  Nyttiga och improduktiva idioter som du finns det tråkigt nog alldeles för många av!

 • Aygo107

  Det står inte att familjen äger huset, det står att de fick huset, vilket här inte innebär ägande, utan lov att ha som sin bostad.

  Att påpeka vilken religion någon har är inte på något sätt rasistiskt. I Metros artikel framgick för övrigt deras trosbekännelse.

  Så jag vill fråga dig igen, var är rasismen? Den som ropar rasism men inte kan styrka sitt påstående är i mitt tycke en lögnare och okynnessmädare. Så ligger det väl ändå inte till här?

 • fransolsson98

  Lägg in adressen till dom så att vi kan skriva till dom!

 • fransolsson98

  Din kompetens har nu fått besked på via din stavning, och den är ingen höjdare precis!

 • fransolsson98

  Du kan väl ge dig ut på lite nattliga promenader i några av dom Svenska städerna och återkomma med din rapport till oss!

 • fransolsson98

  Pajasen kan inte ens en gång stava rätt Svenska!

 • fransolsson98

  Hon vet inte hur det går till att utföra ett hederligt dagsverke så bättre vi bara glömmer henet så fort vi kan!

 • fransolsson98

  Var har du fått alla dessa pengar ifrån?

 • tudora

  Skulle du vara villig att skaffa tio barn om du
  visste att du då skulle erbjudas att bo i en villa
  lika stor som den vi pratar om?

 • Nils-Olof Hedlund

  Å andra sidan så finns det väl knappast något skäl till varför vi skulle ha intresse av att hon lyssnar på oss.
  Ingen betydelse, umbärligt.
  Det allra värsta är ju att det sitter folk som hon i våran riksdag.
  Men det är ju vårt eget fel.

 • tudora

  Herre Jisses!

 • Rauken

  Det är villkoren i omgivningen, samhället och vardagen som formar den lilla människan. Det som bestämmer hur deras tankar formas, är tillgången till det som hör till livets nödtorft. Varken vetenskap eller religion har något med den saken att skaffa. Och ta för all del inte för givet att alla svenskar är sekulariserade.

  Jag vet exakt vad du vill komma. Men tyvärr måste jag göra dig besviken. Jag tillhör nämligen dem som ser vad som pågår i vårt samhället och jag skall villigt erkänna att detta något inte gör mig det minsta glad. Snarare tvärtom!

  Som väl är tillhör du en krympande skara. De som med skygglappar på marscherar rätt in i det fördärv, som i dagligt tal omnämns som det mångkulturella nya Sverige. Ett parallellt samhälle som växt fram i förorter jämte det gamla, som i hög grad ännu existerar.

  Vi, de riktiga svenskarna, marscherar vid gott mod vidare, även om vi väljer ett annat spår än du gjort. Men allt går att rätta till. Du är varmt välkommen över till oss den dag du inser att du hamnat fel.

 • Rauken

  Det kan komma fortare än vi anar. Man bäddar faktiskt för fullt i Europa för att det skall bli verklighet.

  Några av de krigshetsarna är våra militanta FP- politiker ur det kvinnliga gardet, som slås för att hålla EU:s dörr mot Afrika och MENA på vid gavel.

 • MODER SVEA

  Ja, det kan man säga!

 • MODER SVEA

  Dom har hon lurat Försäkringskassan på! Naturligtvis!

 • nickenyfiken13

  Om man läser dokumentet du hänvisar till ligger huset i fråga precis UTANFÖR markerat område för det nya resecentrumet.

 • nickenyfiken13

  Och om du hade läst dokumentet så får du reda på fakta som inte stämmer överens med vad giaander skriver.
  Källgranskning är tidsödande men kan också vara roligt.

 • nickenyfiken13

  ” Pappan Ahmed Gedi Aden, 51, kom till Sverige från Somalia för tre år sedan. För sex veckor sedan kom även hans fru och deras tio barn. I Somalia hade de så bra så. De hade ett väldigt stort hus på hela fem rum, två toaletter, två kök och en stor fin trädgård.”

  Read more: http://www.exponerat.net/metros-tardrypande-snyftare-om-en-somalisk-tiobarns-familj/#ixzz2kT1ehdig

  De vill ha samma standard som de flyttade ifrån. Jag vill också ha sån standard men jag måste betala det själv. Nu får de 186m2, hade det inte räckt med en större lägenhet istället för en lyxvilla?

 • Christel Andersen

  Men joxarn1 stavar då helt korrekt menar du? Det stavas väl SÄGER och inte SÄJER.
  Det är ju viktigt i det stora hela liksom. Trots allt så begrep även du vad jag skrev.

 • Christel Andersen

  Men joxarn1 stavar då helt korrekt menar du? Det stavas väl SÄGER och inte SÄJER.
  Det är ju viktigt i det stora hela liksom. Trots allt så begrep även du vad jag skrev.
  Men tycker du att det är viktigt hänga upp sig på bagateller så får du väl korrekturläsa och korrigera alla inläggen, så det blir korrekt! Något vettigt får även du ha att lägga din tid på.

 • Christel Andersen

  Strängnäs kommun har inte köpt något hus till någon enskild familj, person eller individ. Det är kommunen som äger huset. Det är väl skillnad?

  Du kanske förstår lättare så här: Kommunen köper in ett hus, som du får bo i. Är det huset ditt då?

 • Christel Andersen

  Tror du på det själv?

 • Christel Andersen

  Det håller jag med dig om. Lika viktigt är dock Hur du tolkar det som ligger som underlag. Dvs dokumenten.

 • Christel Andersen

  Då är du också insatt i hur Sverige har tagit emot invandrare under fler årtionden än du förmodligen har levt. Samt hur många som kommit under de olika åren.

  Så då tänker jag: hur ofta går du i kyrkan och utövar din så genuint svenska tro, kristendomen. Den som plötsligt blev så viktig att försvara, även om allt fler lämnar svenska kyrkan.

  Och vad menar du med ”Vi de riktiga svenskarna”? Du menar att vetenskapen ska stå tillbaka för din kristna tro om att Adam och Eva var de som skapade individen? Nu får du väl ge dig, eller du tror verkligen på den tesen? (För du förstår väl var vi alla härstammar ifrån i så fall)

 • jack

  99,9% procent av er som kommenterar på denna sidan är helt efterblivna sura människor ni drar alla över en kant. Vad fan är ni så jävla rädda för egentligen lev ert jävla liv och skit i alla andra ni lever bara 1 gång sen dör ni som vilken annan människa som helst. Slösar er tid på va sura och tror att ni äger Sverige, ni kommer ALDRIG ALDRIG ALDRIG få som ni vill Sverige är ett FRITT land allt ni gör och säger går emot det. Så fortsätt ni vara så jävla sura bakom en data skärm det är er det gör ont i så det svider.Ingen äger världen den är för alla finns ingen speciell plats för just er som kommenterar här. Stanna hemma 24 timmar och göm er åk aldrig utomlands eller använd inte eller ät något som kommer från ett annat land då. Man behöver inte tåla alla människor men man behöver inte ha något emot dom iheller.

 • Christel Andersen

  Frans Olsson98 – jag har jobbat hårt i hela mitt liv, Har gjort en del riktigt bra investeringar för att ha det bra på gamla dar.
  Och eftersom du inte vet ngt om min historia så vet du inte heller vad jag hade att fightas mot, eller hur många barn jag ensam haft ansvaret för.
  Du vet således ingenting om vad det innebär att verkligen kämpa för sin överlevnad.
  Nu har jag det ekonomiskt bra, vilket jag sannerligen gjort mig förtjänt av. Och som du vet, så tar vi inte våra ägodelar med oss i graven. Bättre att glädja ngn av alla dessa som har det riktigt kämpigt, liksom jag själv haft.
  Och en sak vet jag med säkerhet; gör ngt istället för att gnälla på orättvisor som inte gynnar dig positivt på ngt sätt. Då mår du bra mkt bättre.

  Och nu har kollat upp exakt belopp 679.973, 46 som hjälpt andra under året.
  Var det ngt mer du undrade över? Hur det är att leva med svår MS, som min make gör kanske. Och hur oviktigt det mesta annat blir då. Det kan jag gärna berätta för dig, för att motivera dig till att få det liv du förtjänar.

 • Christel Andersen

  Som jag skrev i annan kommentar till dig, så vet du ingenting om mitt liv, mina erfarenheter eller var jag kommer ifrån.
  Men jag är inte rädd för natten, långt ifrån. Vågar du själv?

 • Christel Andersen

  De fick huset, skriver du. Men på Lagfarten står Strängnäs kommun som ägare. Mycket märkligt om de nu gett bort huset!
  Så vad har det med deras religion att göra att de är i behov av bostad?

 • Aygo107

  Synd om dem? De har fått gud vet hur mycket som helst gratis här. Inte heller är det så att de flydde hals över huvud till närmsta land för att sätta sig i säkerhet, nej nej, här är vi selektiva och reser ända till Skandinavien. Fint ska det vara.

  Du utgår från att att de var tvungna att komma hit för att det var krig. Hur kan då mamman och barnen ha klarat sig där nere utan pappan i tre år om läget var så akut? Förmodligen var det inte det. Rebellerna krigar mot regeringstrupperna och familjen hade det knappast värre än de övriga ca tio miljoner som är kvar där nere.

  Det bästa till sist: De fick erbjudandet om en större lägenhet i Löt men avböjde för att den inte låg tillräckligt centralt. Så resonerar aldrig en äkta flykting. Ska du spy på någon, visa lite hänsyn och spy på dig själv.

 • sjunkande skeppet

  Just det. ”ALLA HAR RÄTT TILL SVERIGE!!!” ”GE OSS HUSET MAMMA BESTÄLLT!!!”

 • Christel Andersen

  Som sagt, du vet inget om mitt liv. Du vet inte vad jag jobbat med i heller. Och du vet därmed inget om vilka länder, vilka organisationer jag jobbat för.
  Men en sak ska du väldigt klart för dig: jag känner mkt väl till den svenska omsorgen, var så säker.

 • rimbo

  Varför släpps de in i landet från början?Ser inte ett enda skäl till detta, när det finns närområden,de kan väl göra som PK brukar jämföra med när vi svenskar drog till Amerika och så vitt jag vet så fanns det inget SOC där och dumma kommunalpolitiker.Utan man fick spotta i nävarna och sova där man kunde och det var ingen som delade ut bostäder.

 • Christel Andersen

  Jag har läst kommentarerna som genomsyras av bittra fientliga individer som inte orkar ta tag i sitt egna liv för att förbättra detta.
  Sen såg jag du skrivit om Malmö på annan plats. Då bor vi grannar. Och det är ju inte invandrarnas fel att det är som det är där, eller hur?

  Det handlar ju om dålig integrering av olika individer, av Malmö Kommun/Stad. Det behöver du inte vara särskilt smart för att förstå. Det handlar mer om Du vill inse verkligheten.

  Och hur många andra med 10 barn tror du bor i Strängnäs? Och vad är det som är så orättvist att de får komma hit, fly från det som händer i deras hemländer. Vill du byta liv med dem för att få en annan förståelse för vad överlevnad handlar om? Kan just tro att du inte vill det. Men det går att ordna, var så säker. Det finns gott om organisationer som jobbar ideellt i dessa länder med krig, övergrepp, extrem fattigdom, för att nämna något av det de utsätts för.

  Så vad är det som är svårt för dig att förstå?

 • Christel Andersen

  Du menar att du är särskilt religiös av dig?

 • Werthers

  Finns det enligt dig ett tak för hur många flyktingar som vi kan ta emot i Sverige? Svaret på denna fråga är torde vara samma som svaret på frågan om det finns ett tak för hur många förskolebarn eller elever det kan finnas i varje förskole- respektive skolklass.

 • Aygo107

  Ordet ”fick” innebär inte per automatik att man har äganderätt. Exempel: en person får barn. Äger personen barnet? Svar nej, man kan inte äga människor. Ett annat exempel: När någon säger att man fått en lägenhet, betyder detta oftast inte att ett bostadsbolag gett någon en lägenhet i gåva. Snarare brukar det betyda att någon ingått ett kontrakt med t ex. ett bostadsbolag om att få hyra en lägenhet.

  I artikeln stod det klart och tydligt att kommunen köpt lägenheten och det framgår även av den länkade bilden i tredje stycket. Jag kan inte se att Exponerat sagt något annat. Men det hade inte gjort någon skillnad om de felaktigt påstått att någon i familjen blivit ägare till huset, för att säga att fel person äger ett hus är inte rasism.

  Inte heller är det rasism att påtala vilken gud någon tror på.

  Jag har bett dig förklara på vilket sätt artikeln är rasistisk. Gång på gång slingrar du dig och kommer med motfrågor istället för att ge mig några konkreta citat som är rasistiska, dvs. hävdar att det finns en rangordning mellan mänskliga raser. För du har inte hittat några, även om du önskar att de fanns där.

  Sedan är jag även nyfiken på din debatteknik. De som inte håller med dig antyder du återkommande att de är svagbegåvade, mig är det exempelvis synd om, någon annan borde lära sig tänka, osv. När sedan någon, som t ex. signaturen Linus, håller med dig, ja då berömmer du dennes intellekt. Så med andra ord, folk som tycker som dig har välutvecklade intellekt och resten är mentalt underlägsna.

  Det är beklämmande att se någon ”argumentera” så som du gör. Noterade även att du skrev ”så har ni ju också de liv ni förtjänar, era stackare” till någon. I ett senare inlägg nämner du att din make lider av MS. Om alla får de liv de förtjänar, vad menar du att din make gjort för att drabbas av en sådan sjukdom?

  Många inkonsekventa och underliga personer har jag stött på på Internet, men du spelar i din egen division. Jag hoppas innerligt att dina barn inte tar efter ditt beteende, om det är sådan här du verkligen är.

 • Miakel andersson

  Inget nyhet. Många kommuner i norrland så slängs fria körkort och fordon till höger och vänster t.ex. till utomjordingar som kommer från Uzbekistan…

 • Miakel andersson

  Vem ger denna gudagåva att dela ut hus bara så där? Vanligt folk som sliter i 60 år medans någon utomjording får det serverat framför fötterna inom loppet av någon dag?

 • Christel Andersen

  Det är nog du som slingrar dig. Om du läser artikeln så framhäver författaren att Muslimsk familj fick villa till 3.85 miljoner. Vad spelar det för roll vilken religion de har? Det är väl inte det som är poängen, eller det är det?
  De hade gått precis lika bra skriva: Strängnäs kommun köpte en villa som idag kan användas för att ge tak över huvudet på en stor barnfamilj. Men problemet vore Att då fick exponerat inte sina anhängare med sig.

  Istället för att som de flesta här gör, spyr ut sin avund, så ta tag i ert liv och gör något konstruktivt av det. Det gynnar väl inte dig som individ att sitta och klaga på vad andra har och får. Det är ju småaktigt. Men om detta är det viktigaste för dig, att ägna ditt liv åt, så anser jag att du får det liv du förtjänar. Sitta och klaga för att ni inte har och får en massa.
  Det har väl inte med min makes MS att göra. Det lyder ju under vetenskapen, som ni har så svårt att ta till er.
  Och att inte förstå att vår land genomgått en kulturell förändring sedan 1200 -talet, det är brist på kunskap. Att inte heller veta att under upplysningstiden frigjorde sig den vetenskapliga teorin från religionen, det är väl en brist på kunskap om något. Och likförbenat kör de flesta här med hur dåligt det är att de inte får utöva sina svenska traditioner för att muslimsk tro tar överhanden.
  -Så vad är det du inte förstår med detta?

 • Christel Andersen
 • Pii

  Visst. Vill du vara solidarisk – varsågod och bekosta det själv. För inte talan åt andra vad de bör göra och bestäm inte för all del över andras livskvalite och ekonomi; ungefär som Fredde som förespråkar mångkultur men håller sig själv på distans. Tom retorik, med andra ord, alla förutom mig ska vara solidariska. Det som är läskigt att se är vilken avsaknad av empati man har mot de svaga och fattiga pensionärer och infödda svenskar som finns här och får mindre och mindre för varje dag som går. Blir gärningen godare om det är ”rätt” människa man hjälper?
  Bevisligen, med tanke på regeringens återkommande prioriteringar.

 • jack

  Jag läser eran kommentarer och analyserar detta upplägget och hur exponerat förföljer en familj som fått sig ett hem. Seriöst är helt chockad hur okunniga störda individer det finns. NI vet att ni kommenterar ett inlägg om en familj med små barn som fått tak över huvudet va??? Ska vi bränna dom på bål för att dom vill ha ett hem som alla andra människor tycker ni?? ska vi förfölja dom och lägga ut deras adress så alla kan se att dom fått hem och villa leva ?? Tror ni att dom hade tackat nej till en vanlig flera rums lägenhet eller NEJ det hade inte staten gav dom en vila so what?? Tror ni den familjens bekymmer handlar om er eller strävan till ett bättre liv?? Om ni tror att ni kommer få er röst hörd genom eran psykiskt sjuka syn på folk/familjer med små barn det kommer aldrig ske ni hör hemma på ett institut. En familj har fått hem och det vänt upp och ner på eran värld herregud nu är det PANIK för er va ska ni ta er till. Lev ert liv bara skit i allt annat som inte har med er att göra ta hand om er familjer lev gott punkt slut man vet aldrig när man dör så njut så länge det varar…

 • Nils-Olof Hedlund

  De är i gott sällskap i så fall, hela riksdagen är full av klantar.
  Där finns nämligen väldigt gott om de dina också.

 • Nils-Olof Hedlund

  Nä, det är väl mycket man inte behöver.

 • Pii

  Jag är faktiskt också bra nyfiken. Har slitit själv år in och år ut 9-18, 5 dagar av 7, men inte fan har jag råd med villa, det har skatteavdraget sett till. Skönt att se att ovannämnda skatten fördelas med ”sund förnuft” iallafall.

 • Agahnim

  1. De hade ett hem. Inte vårt problem om de bor trångt. Ingen har bett dem komma hit.

  2. Hur många etniska svenskar får villor helt gratis av kommunen i den bostadsbrist som råder idag?

 • Christel Andersen

  Du har ju uppenbara problem med att läsa innantill i texten i artikeln.
  ”Nej, det var om en somalisk 10-barnsfamilj som bodde trångt” -Av vilken anledning måste de skriva detta, när de lagt ut en bild. Är det liksom för att försäkra läsaren att de verkligen uppfattar innehållet i texten?

  Vidare skriver dem: ”Men vem har tvingat dem att komma? Vem har tvingat dem att bo här? Och vem har tvingat dem att skaffa 10 ungar?” -Syftar artikeln till somalierna som angetts innan, eller vad tror du Aygo107? Vad är detta, om inte rasistiskt?

  Sen kommer då detta; ”Men detta har nu alltså löst sig efter diverse ojanden och gnällande från somalierna,” -På vilket sätt hör detta samman med familjens behov av en bostad.
  Och du din ”stackare” Aygo107 borde veta att trängboddhet kan ge upphov till sjukdomar som helt tar överhanden. -Hade du själv haft lust att bo så här, efter att du flytt från ett land som du knappast ens vet vad de utsätts för.
  Och igen, på vilket sätt påverkar detta din livsföring i övrigt?

  För övrigt: vetenskapens frigörelse från religionen som började redan under upplysningstiden har gjort att vi idag ser vårt ursprung från ett helt annat perspektiv än vad Bibeln påstod. Men att döma av inläggen här så har få insett den krassa verkligheten, att vi alla härstammar från ett land utanför svenska gränser.

  Min mans sjukdom förklaras utifrån just denna vetenskapliga teori. Vilket skiljer sig avsevärt från de som här på sidan skriver och spyr ut sin galla över allt de inte får och har, för andra tar det ifrån dem. Men vad kan du själv göra åt ditt liv för att göra det så mkt bättre. Därav; Du får det liv du förtjänar.
  Detta kan inte vara så svårt för dig att förstå?

 • Agahnim

  Det är ingen som tvingat somalierna att skaffa tio barn.

 • Agahnim

  Varför ska andra kommentatorer lastas för joxarn1s stavning? Konfrontera honom istället, din gråsugga.

 • jack

  1.Exakt det har aldrig varit ditt problem att dom bodde trångt eller inte va fick dig att tro det var ditt problem EXAKT.

  2.Dom har inte bett dig att bry dig eller frågat dig efter din hjälp.

  3.Ingen har heller inte bett dem att komma hit .dom gör så som dem själv vill i ett fritt land,dom anpassar sig inte efter en avundsjuk kille/människor som kommenterar på exponerat.

  4. Inte deras problem om hur många etniska svenskar får villor eller någon annan för den delen.

  5. Staten gav dom villan för att bo i vilket är helt lagligt och inget ovanligt för en normal människa som har ett eget liv att tänka på.

  ALLT du skriver har ingen logik överhuvudtaget det är bara baserat på din uppfattning och åsikt i din hjärna vilket du har rätt till. Men hjälper inte dig eller någon eller något leder ingenstans folk får lägenheter/villor varje dag och ingen av dom tänker på dig. Men du avgör själv hur du vill ödsla din egen tid.
  Tack för mig.

 • Christel Andersen

  Och hur hamna nu du i denna diskussionen?

 • Christel Andersen

  Och det vet du förstås allt om, vilka mina är?

 • Agahnim

  1. Alltså hade de redan ett hem, vilket är mer än vad många etniska svenskar har.

  2. Indirekt har de det genom att gråta ut i Metro och eftersom jag måste bidra till deras hus genom mina skattepengar är det självklart att jag bryr mig.

  3. Med samma logik kan jag flytta in till dig och kräva att du försörjer mig för resten av livet eftersom ingen har bett mig att inte flytta in. Sedan är vi rätt många som inte vill ha denna snyltande parasitfamiljen här utan helst ser att de åker tillbaka till Somalia, där de hör hemma.

  4. Nej, men kommunens. Hur många etniska svenskar som är bostadslösa ger de gratis villor till?

  5. Jo, skulle säga att det är högst ovanligt att kommunen slösar bort 3 miljoner på att köpa en villa åt EN familj samtidigt som de skär ner på äldrevården. Eller ja, kanske inte i dagens Sverige visserligen.

  6. Lär dig stava. Finns inget värre än folk som använder ”de och dem” felaktigt, men du kanske är en somalisk analfabet du också.

 • Christel Andersen

  Du har aldrig tänkt tanken att barnen blir äldre och flyttar hemifrån?

 • Christel Andersen

  Var fick du nu det ifrån? Har du själv så lågt sjunkande avsikter, så var så snäll behåll dem för dig själv.

  Du vet väl inte hur vi ordnat tillsynen av min man? Så bry du inte dig med att komma med spydiga gliringar som vare sig gynnar ditt dagliga liv eller någon annans.

 • Christel Andersen

  Var nu detta ditt expertutlåtande?

 • Christel Andersen

  Skatterna är och har alltid varit politikernas stora ”problembarn”. Det är således inget nytt påfund.
  Och speciellt inför valåret lyfts denna fråga ännu högre. Och som vanligt så lovar politiker runt och håller tunt.
  Men jag måste leva mitt liv oavsett.

  Och förresten Malmökvinna -jag kan gärna tillbringa en weekend med dig och vara behjälplig med bistånd till Malmös uteliggare. De har jag hjälpt mkt och gör det gärna tillsammans med dig. Det finns liksom ingen begränsning på hur mkt hjälp vi kan bistå med .Det är ju liksom andemeningen att få hjälpa de som har de sämre ställt än genomsnittet.

 • Christel Andersen

  Och allt blir ju då smycket bättre av en snedvriden och dåligt faktaunderbygd artikel i en rasistisk blaska menar du?

 • Agahnim

  Jag tryckte på ”Svara”-knappen som finns under varje meddelande.

 • Christel Andersen

  Så i och med det är jag en gråsugga?

 • Agahnim

  Nej, det är för att du är ofantligt efterbliven, precis som en gråsugga eller fan, jag undrar just om inte en gråsugga är smartare.

 • Christel Andersen

  Och du vet förstås att det är en traktor. Så vad är då du?

 • Agahnim

  En traktor? Vad dillar du nu om? Du är ju fan dummare än stinsen i Holmedal.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A5sugga

 • Christel Andersen

  Välkommen till verkligheten, den dagen även du är mogen.

 • Christel Andersen
 • Agahnim

  Och vad har den bilden med något av vad jag skrev att göra? Föddes du efterbliven eller har du bara jobbat hårt på det?

 • Christel Andersen

  Du tycks ha missat en del vad avser allmänkunskap – så håll till godo med en vanlig Gråsugga

 • Christel Andersen

  Du tycks ha personlig erfarenhet av detta med att lura Fk.

 • Anna

  Första gången jag är på denna sida och är helt chockad på hur artikeln är skriven och dessutom på era kommentarer och som ”Jack” senaste kommenterade: ”att ni ens lägger ut adressen och namn på folk.
  Absolut tycker jag att det här helt befängt att de lägger ut 3.8 miljoner på EN familj, när det finns så mycket annat pengarna kan gå till. Visst kan jag hålla med till en viss del att vi hjälper många från andra länder innan vi hjälper våra egna svenska medborgare som har bott här hela sitt liv eller kommer hit och är egen försörjande och villig att arbeta. Måste ta hand om de vi har först innan vi kan ta hand om andra.

 • Agahnim

  Skulle tro att jag är bra mycket mer allmänbildad än vad du är. Det man tänker på när man hör ordet ”gråsugga” är inte ett smeknamn på en jävla traktor som egentligen heter Ferguson utan just kräldjuret, förutom möjligtvis hillbillys som du då.

 • Tjock-Elvis

  Vad vi alla behöver göra är att minimera konsumtionen så det finns mindre skattepengar till sådana här vansinnigheter. Smärtar mig att jag måste betala skatt för arbete dock, något som dessa aldrig kommer att göra.

 • Christel Andersen

  Skatterna! Detta är väl inget nytt? politikerna sysslar med detta dagligdags, och framför allt inför valåret.
  Det har dessutom handlat om våra skatter så länge vi haft politiker.
  Men istället för att peka ut invandringen som det stora problemet så se hur det ser ut i världen, med era egna ögon.
  För det var väl inte invandringen som fick USA’s banker att gå i konkurs, ekonomin att rasa i botten och ge stora svallvågor över hela världen. Inte minst i Sverige.
  Ni måste se helheten i vad som påverkar ekonomin, bristen på arbete, bostadsbrist. Och inte tusan ges den i denna fyrkantiga informationskanal som exponerat.

 • Christel Andersen

  Nåja, nu fick du lufta käken en stund. Så det känns väl bra nu!

 • Agahnim

  Med sådana tragiska människor som du borde det nästan införas intelligenstest för att få rösta.

 • Christel Andersen

  Jag förstår att du har problem med ditt självförtroende. Misströsta inte, det finns hopp även för dig.

 • Agahnim

  Inte det minsta, men tack för omtanken.

 • Anna

  Kolla på mig t ex. Jag har åkt på diskbråck sen fem månader tillbaka och måste nog opereras. Jag har fortfarande inte fått nå hjälp från försäkringskassan och har arbetat sedan jag var 16. Vissa får hjälp på en gång, det är bara att knäppa fingrarna.
  Känner en kvinna som är 29 år gammal, fullt frisk men har ALDRIG arbetat i hela sitt liv, hon får bidrag från sociala och fått det också hela sitt liv. Själv så måste man sälja lägenheten och bilen för att ens kunna få någon hjälp och ta bort all kontakt med sin familj för att de anser att familjen kan hjälpa/försörja en. Tur är väl det att jag fick tillbaka lite skattepengar och hade kvar en bit av lönen så jag har klarat mig tills nu.. Får se nästa månad… Att man måste ens ligga i botten för att få hjälp, när vissa får hjälp utan att ens behöva lyfta ett finger. Det blir ju även dyrare om jag exempelvis ska behöva sälja lägenheten och ta en hyresrätt istället som går på 6000 kronor i månaden som vi skattebetalare måste betala. Helt absurt. Eller personer som inte ens får någon hjälp överhuvudtaget medan andra får för mycket. Det är inte så det ska vara.

 • jack

  1 även om de hade ett hem betyder inte att dom måste bo där för alltid ditt cp barn.

  2 Du gråter här på ett forum.

  3 Nu har jag förstått till 100% att du kan inte va en normal människa du är inte frisk. Ingen har fortfarande flyttat hem till dig bett dig att försörja dom ,hallucinerar du eller går du på droger eller bara allmänt efterbliven??

  4 Du vet själv inte ens hur många etniska svenskar som får villor eller lägenheter du vet inte ens va du pratar om.

  5 Inget fel att en kommun hjälper att ge folk tak över huvudet men i din lilla förvrängda värld är det.

  6 Lära mig stava haha: visste i förväg att du skulle nämna något sådant kokar lille nazisten i dig.

  och finns det inget värre än:folk som använder ”de och dem” felaktigt. Nej det finns ju inget värre än det va hahahaha herregud hur orkar du har du så mycket tid att du hackar upp dig på såna små grejer. Jag kan garantera dig med all den tiden du slösar på nonsens lär du aldrig få en villa 100% arbetslös är du. Du sitter här och gnäller surar på ett forum medans den familjen njuter och sover gott i deras sängar och tänker absolut inte på dig. Tror du nazister/rasister som dig i ett fritt land kommer ha någon talan ALDRIG det är inte såna hatiska människor som förföljer kvinnor och små barn för att dom bor i en villa som folk ska lyssna på. Du är vidrig människa uschh.

 • Agahnim

  1. Nej, men då får de betala för ett nytt ur egen ficka precis som alla andra får göra. Alternativt så kan ju du betala om du nu vurmar så för dessa rasfrämlingar.

  2. Exponerat är inte ett forum. Sedan har jag all rätt att gnälla när somalier prioriteras före svenskar.

  3. Jag försörjer dem via mina skattepengar ditt jävla mähä.

  4. Jag gissar på att antalet är 0, varsågod att motbevisa mig.

  5. Jo. Något är jävligt fel när kommunen prioriterar oönskade paratiserande rasfrämlingar framför sin egen befolkning.

  Inse fakta. Ni mångkulturalister är en allt större sjunkande skara. SD är det tredje största partiet och även SvP går kraftigt framåt. Gör oss alla en tjänst och åk hem dit du kom ifrån redan idag.

 • jack

  1.Tror du inte att folk egentligen hellre vill ha ett jobb och tjäna en massa pengar och kunna köpa ur egen ficka. Men alla har inte den möjligheten både invandrare och svenskar tufft läge. Vad jag betalar och inte betalar är mitt problem inte ditt fortfarande du får ägna lite tid åt din egna personliga problem nån gång inte andras.

  2. vem bryr sig.

  3. Alla som jobbar måste betala skatt kanske något nytt för dig som precis börjat jobba eller??vilken grotta kröp du ut ifrån?

  4.Du gissar på noll??? Din gissning är ingen statistik eller ett faktum efterbliven är du ännu en gång.

  5.Inte lönt att diskutera med en efterbliven idiot som dig som kallar folk parasiter och förföljer kvinnor och barn du är inte mycket bättre än pedofil eller mördare.Vem fan är du att säga till folk vart dom ska åka eller inte hahaha. Gör du dig själv en tjänst gräv ner dig i ett hål och kom aldrig ut så slipper små barn och kvinnor som får hem skrämma upp dig och vända upp och ner i din värld och du behöver ej betala skatt hahahah. GNÄLL GNÄLL GNÄLL SURA ingen bryr sig och du gör ingen skillnad.

 • Agahnim

  1. Nej, men då får de vackert bo kvar där de bor tills de har råd att betala ur egen ficka. Anser du att det är någon slags mänsklig rättighet att få bo i en villa så kan du ju betala.

  2. Din mamma

  3. Ja och jag tror de flesta föredrar att deras skattepengar går till skola, vård och omsorg och inte till att köpa villor åt snyltande somalier.

  4. Därför jag bad dig motbevisa mig. Om det nu är så många etniska svenskar som får villor till höger och vänster borde det inte vara något problem för dig.

  5. Förföljer? På vilket sätt förföljer jag kvinnor och barn? Vilket mentalsjukhus har du rymt ifrån egentligen?

 • Tjock-Elvis

  Exakt. Nu när välfärden är körd i botten för oss som betalar för den, finns det ingen anledning i att stötta den längre. Det dras in till max för oss skötsamma medan pengarna fullständigen öses ut ohämmat på somalier, irakier, afghaner, syrier etc. Vedervärdigt!
  Våra pensionärers mat får kosta 8:- medan en somaliers får kosta det tiodubbla. Politikerna borde stå i skamhörnan!

 • lebus

  ”och hur Exponerat förföljer en familj som fått sig ett hem”.

  Vem har bjudit hit dessa bidragssnyltare- varför ”fly” just till Sverige?
  Vad har vi för skyldigheter för människor som sätter 10 barn till världen och samtidigt inte kan försörja dem- är det svenskarnas fel?!

  När blev det regel att man kan ”få” en villa för miljonbelopp och vem skall betala- inte jag i alla fall. Sätter man 10 barn till världen så skall man nog ha en plan för dess försörjning och bostad också, skicka inte räkningen till mig.

  Och som tur är ”Jack”- pengarna är snart slut i landet Sverige, vår industri haltar, arbetslösheten är enorm och klyftorna växer så vilka pengar vill du fördela mer än dina egna?! Det är lätt att hela tiden tala om vad andra skall göra, nu tar du ditt ansvar och försörjer denna familj i fortsättningen- resten av livet.

  SD 2014!!

 • Lilja

  Nej, kanske inte är så relevant dock.

 • Lilja

  För många för att räkna upp.

 • Mastah

  Jag är inte svensk och kan aldrig bli, trots att jag i detta land fötts. Det ligger något i det Åkesson säger om att åka tåg i Japan….Men jag älskar landet jag bor i och dess befolking men landet jag bor i har förändras till det sämre och jag vill inte ens tänka på vad som lurar runt hörnet om ett par år.

  Var någonstans tog mitt Sverige vägen?

  Jag kallar det mitt för det är ett land som jag är beredd att försvara och offra livet för. Men jag har allvarligt fått nog! Och jag som andra generationens invandrare börjar knyta näven hårt och spänna käkbenen i vrede.
  När mina föräldrar kom hit hade de ingeting, bara det som fick plats i resväskan. Inga bestick, inga tallrikar – ingeting!
  Nu får dessa nyanlända ALLT och lite till och dem har mage till att klaga om att bidraget inte räcker?

  Samtidigt kan man inte klandra de nyanlända, det är inte deras fel utan systemet som har möjligjort att alla dessa kan komma hit som i ett lämmeltåg. Ingen bakgrundscheck görs, utan våldstäcksmän, kriminella, pedofiler, militanta extremister tas emot med öppna armar.
  Sätt stopp och det nu!

  Det skär i hjärat när jag läser http://www.nvp.se/Nacka/Nacka/Elin-7-ar-har-inget-hem/ samtidigt som dessa nyanlända har det bra och myser tillsammans i en egen villa som alla vi har betalat och betalar för än idag.

 • Lilja

  Dra alla över en KAM heter det. Sen skriver du som en 12-åring så du kanske inte fattat vinken än. Om Sverige är ett fritt land kan vi med gott samvete rösta på Sverigedemokraterna som kan göra något åt detta STORA problem – invandringen. Ingen äger världen, men alla äger våra pengar vi svenskar tjänat ihop? Känns ju jävligt rätt. De kan gärna bosätta sig här, OM de kan försörja sig själva. Mat,boende, sjukvård… och då är det ju inte så troligt att de kommer hit ens. Sen är inte länderna i sig problemet, utan människorna i dem. Du tror att det är slump att det just är krig i Somalia, Irak, Syrien etc…? När de kommer hit för de ju med sig mentaliteten och våldsbenägenheten. Argumentet ”ät något som kommer från ett annat land”, visar på att du egentligen inte ens är värd att bemöta med en kommentar. Jag ogillar inte många människor…. de som utövar våld, begår brott, parasiterar på mitt land gillar jag dock inte.

 • Rauken

  Bästa Christel Andersen

  Hur kan du tala om ålder när du inte kan ha den ringaste aning om hur gammal jag är ? Hypoteser passar sig inte i det här gemet. Du halkar in på villovägar när du gissar hej vilt.

  Och varför tror du att jag som riktig svensk inte besöker kyrkan? Även om ni nu, i era trångsynta och sekulariserade kretsar, har lämnat den kristna tron bakom er för att smeka muslimer på ryggen, så finns ännu en kyrka med en tro som många svenskar valt att bekänna sig till. Att försvara den kristna tron blir än viktigare med avgudadyrkarna och hatarna av västerlandet in på knutarna.

  Egentligen talar vi varken om vetenskap eller den kristna religionen. Här talar vi närmast om sunt förnuft, om du nu vet vad det innebär. Att du halkar in på religionen ser jag som att du lider av brist på argument för din sak.

  Vem som är svensk eller inte behöver inga ingående förklaringar, den vetskapen kommer nämligen med modersmjölken. Hur man än trixar och fixar med den frågeställningen så blir svaret glasklart tydligt.

  Vidare finns tabeller på hur många som kommit och kommer hit. De uppgifterna finns på MIG- verket. Själv har jag erhållit dem från SD som också är det parti där jag varit medlem under många år. Vi skall inte ge bort ett uns av landet utan våldsam kamp.

 • jack

  Så synd om dig då..det kunde varit lika bra dina föräldrar som flyttade in i den villan. Tror du verkligen du hade betalat mindre skatt om dom hade flyttat in i den villan eller inte. Idiot rent ut sagt

 • Mastah

  LoL
  Man viftar tydligen med trollspöt och vips så skapas 4 miljoner….
  Och hur finansieras detta kalas om inte genom skatt? Orkar inte tjaffsa med abderitiska amöbor som har korsdrag mellan öronen…

 • jack

  Sverige har bjudit in dom tydligen eller dom själv det behöves ingen speciell inbjudan från dig. Tror du sverige är det ända landet folk flyttar till.folk flyttar till länder hela världen va fan tror du.

  När blev det regel att familjer inte ska få ha någonstans att bo i Sverige??Skicka inte räkningen till dig hahhaahah vet inte va jag ska säga när jag läser sådant MIFFO duger.

  Kan hålla med dig att ekonomin suger kraftig nu om man jämför sedan 90talet den bästa tiden enligt mig.men vet du vem du ska skylla på då USA som går plundrar sönder och startar krig i dem länderna så att folk är fan tvungna att fly från sina hem för undvika att bli dödade. Det usa gör med sin jakt på olja makt pengar osv påverkar hela världen det är där allt skit börjar. Kan säga att jag inte så förtjust att 5000 flyktingar från syrien flyr hit. Men det är ju rena kaoset där va ska folk ta sig till USA har knullar och kommer alltid knulla världen om och om igen sen lider ALLA av det på ett eller annat sätt där har du sanningen.

 • MODER SVEA

  Vad skönt att rättrådiga individer som du finns och kommer med helt faktaunderbyggda kommentarer. Det där var ju inte gripet ur luften, hahaha!

 • Lilja

  Sluta skriv här, din dumhet gör mig irriterad.

 • Mattias Filander
 • AM

  Skriver under!

 • sjunkande skeppet

  Du var mig en riktig egoist, tror att du är godhjärtad. Men det är du inte. Du lever i villfarelse. Usch.

 • sjunkande skeppet

  Svenska uteliggare FRYSER IHJÄL på gator och torg varje år. Får de hjälp? I bästa fall ett natthärbärge, en natt i taget beviljat. När såg man en somalier skaka av hunger i en snödriva? De vill utrota svenskarna, kan inte se någon annan förklaring.

 • sjunkande skeppet

  Tack vare dig som SD är Sveriges tredje största parti. Usch, du är bara pinsam. Det finns någonting som heter skatt. Det är det man betalar när man arbetar. Mina skattepengar skall inte ätas upp av analfabetiska parasiter som väller in över gränserna och i resten av livet kommer att vara oanställningsbara. Jävla idiot är vad du är.

 • sjunkande skeppet

  Det finns en hel världsdel alla dessa invällare kan husera i. De får bygga upp sina länder så att de kan vara där. Varför ser det ut som det gör i dessa länder? För att de inte har klarat av att bygga upp någonting, svårt att tyda en klocka till och med. Det enda de gör är att kriga och jävlas och sedan när allt blivit ruiner då är det till att dra vidare som en hop gräshoppor.

 • kokoo

  Synd om grannarna på Lundvägen, priset på era villor har minskat med 50 – 70 %, tillfälle för kommunen att även köpa in dessa fastigheter till nya adeln för ett vrakpris.

 • Rauken

  Dina rader i kommentaren till mig sprider faktiskt inget ljus över problemet.
  Verkligheten har vi runt omkring oss. Den lever både du och jag i varje dag, även om du vägrar se de negativa konsekvenserna.

  Att döma av kommentarerna både här, men även ute på gator och torg, så ser du ut att vara ensam om dina åsikter. Du har tyvärr låtit dig luras att gå på samhällets alla fläskben som går att gå på, när det gäller den infekterade invandringen.

  Invandringen har gjort många svenskar till offer. Tala med de våldtagna får du höra.
  Vi tvingas faktiskt till att betala ett högt pris för något vi inte vill ha.

 • fransolsson98

  Räkna gärna upp vilka det är som du hjälpt för alla dessa pengar.

 • frank

  Molboland! Motsatt diskriminering av svensker. Det beynner å bli nifst å være nabo av Sverige. Har de ikke magemål for utlendinger i det landet? Det er skremmende! Hva med å heller hjelpe svensk arbeidsløs ungdom?

 • frank

  Nå er det på høy tid at svenskene går mann av huset og stemmer
  inn flertall av Sverigesdemokratene til Riksdagen. Skremmende utvikling i Sverige! Glad jeg ikke bor der!

 • Lisa Krebs

  Huset det skrivs om i artikeln, liksom många fler i området, är inlöst av kommunen för att rivas då det skall byggas järnväg.Praxis i sådana här fall är att priset är marknadsbaserat + 25%. I stället för att låta huset stå tomt, hyr man ut det. Erfarenhet visar att tomma hus ofta och gärna blir vandaliserade. Ta gärna reda på fakta innan artikel skrivs.

 • Lisa Krebs

  Ta reda på fakta själv. Tro inte allt som urblåsta ”journalister” skriver.

 • zelotai

  ”Är det huset ditt då?”

  Var har jag påstått att äganderätten övergått till den somaliska familjen? Du uttrycker dig som om det är jag som inte förstår, när det i själva verket är du som är korkad. Vad jag har påstått är att kommunen köpt in huset med det enda syftet att bereda boende för den här somaliska familjen. Då är det berättigat att fråga om samma rättigheter gäller svenskar och om kommunen kommer att köpa in hus till svenska familjer också.

  ”Du kanske förstår lättare så här: ”

  Du skriver som om det är du som förstått det hela och att det är du som är den intelligente. Det är som när en idiot ska förklara något och avslutar varje mening med ”Förstår du?”

  Tror du verkligen att någon här på Exponerat tror att bostäderna köptes in och sedan skänktes till den somaliska familjen? Familjen har dock säkerligen allting betalt, så i praktiken har de fått ett hus, de kan dock inte göra någon vinst vid en försäljning. De har inte heller några amorteringar och räntebetalningar och löper ingen risk för reaförlust. Men sist jag kollade så hade man hus för att bo i dem. Jag har hänvisat till citat från kommunen där det står att de funderar över vad de ska göra med bostäderna. Skulle de fundera om de redan skänkt dem? Det är olagligt att skänka bostäder till enskilda medborgare så, har någon verkligen påstått något sådant här?

  Det är bara en som inte förstår och inte läser ordentligt som kan få för sig att påstå att vi menar att äganderätten övergått till den somaliska familjen.

 • Lisa Krebs

  Huset är inköpt då järnväg ska byggas i området. Många husägare i området har råkat ut för samma sak. Innan rivning sker, hyr man ut husen.

 • Smålänning

  Jag har sagt det en gång och kan säga det en gång till.
  VARFÖR ordnar inte alla ni och politikerna en pott där ni som vill kan lägga era bidrag till migration och liknande.

 • Smålänning

  Jo, vi blir tvingade att försörja dom. Ljushuvud

 • Svennebanan

  FY FAN VAD SJUKT, våra skattepengar! Ååå herregud.
  Uppdrag granskning?

 • wot

  Enligt planhandlingarna blir Lundvägen 12 kvar. Fakta is a bitch.

  http://www.strangnas.se/Upload/Bygga,%20bo/Plan/Detaljplaner/Resecentrum%20dp/2%20Planbeskrivn_Resec_granskn%20131016b.pdf

  Faktum kvarstår också att familjen får bo i en stor villa med allt betalt plus alla möjliga bidrag. Alla utom en saknar skyddsbehov och ingen av föräldrarna har jobbat en enda timme i det här landet och kommer sannolikt aldrig att göra det. 61-åringar och 40+ hemmafruar utan gångbar utbildning och erfarenhet är inte arbetsgivarnas förstaval. Samtidigt sparas det in på andra håll i kommunen. Förstår du att detta kan uppfattas som lite lätt provocerande?

 • Lisa Krebs

  Ojdå. Jag förstår.

 • Pii

  Helt riktigt. Faktum är att de flesta godhetsapostlar lever själva på något slags socialt skyddsnät (eller missbrukar systemet ordentligt) och har mage att hålla föreläsningar åt skattebetalarna hur deras skattepengar ska fördelas och hur Sverige bör göra ännu ”mer”. I och med att deras livskvalité inte påverkas så förstår jag att de fullkomligt ger blankaste fan i landets ekonomi, keep the checks coming mentaliteten. Givetvis är det lätt att vara frikostig med andras pengar och vara ”god” när andra medmänniskor blir utsatta för våld, rån, våldtäkter etc. Typisk Ceausescu inställning, folket uppmanades att spara och vara ”solidariska” medan han utförde sina behov i en toalettstol gjord av guld, bokstavligen.

  Håller helt och hållet med om vad du säger då vi delar bakgrund. Vi fick också arbeta ihop allting och jag är stolt över det faktum. Konjekturen här från oppositionen är att folk är avundsjuka rasister. Vilket kunde inte vara mer fel. Jag personligen (av samma bakgrundsanledning jag skrev om tidigare) tycker att höjden av rättvisa är att människor som har arbetat ihop någonting får njuta av sina frukter, all heder år dem. Men att dela ut hus till någon vars enda merit är tio ungar, i en tid då kommunen drar ner mer och mer på skaran som egentligen borde ha levt sina sista dagar i lyx och som de facto har FÖRTJÄNAT det är en epitom av orättvisa.

  Vilket för in mig på det begreppet – rättviseapostlarna anser att ”rättvisa åt alla” endast omfattar invandrare. Senast jag kollade (om inte begreppet har reformerats på sistone, det är trots allt Reinfeldts kreation vi lever i) omfattar ”alla” – samtliga. Var är rättvisan åt svältande pensionärer?

 • Pii

  Aghanim, nog för att det är fruktansvärt roande att se dig stampa honom i backen verbalt, kom ihåg att man ska vara snäll mot människor som är mentalt otillräckliga.

  (tror inte att du får ut så mycket av att diskutera med hen)

 • Pii

  Politikerna och vänstern jobbar inte på det sättet. De anser sig själva vara hjärnan medan skattebetalarna är plogoxen som arbetar på fältet tills de stupar. Rättvisa? Javisst, så länge någon annan bekostar det.

 • EES-medborgare

  Jag funderade lite mer senaste dagar och det här med att någon ville hjälpa dem…. Det är kommunfullmäktige som har röstats in av folket som bestämde det, så egentligen är det folket som har tillåtet att detta sker. Som man röstar så har man det, egentligen fair deal, men det spårar ur fullständigt fram tills nästa val. Jag tycker att det är orättvist att man aldrig får ”ETT TACK” för att vara hjälpsam utan bara mer och mer och mer krav. Hjälpen är frivillig det är inget man ska kunna kräva eller tvinga på en. Ingen kan tvinga mig att åka ner till en fattig 3:e värld och riskerar mitt liv för att bekämpa fattigdomen i sina rötter, jag kan inte det, inte jag ensam. Om ett fårtal hinner fly ersätts de snart igen med nya som vill få likadant. och siffran av hjälpsökande lär inte sjunka om de har det då dåligt där de kommer ifrån och trots alla odds har de inte 2 men 10 barn som lär hamna i samma hjälplösa situation, jag har ingen anining om hur många det är som inte ens vet att det finns en annan värld i westen. Om vi vill hjälpa till framöver med våra ressourser som vi ha bör vi skära av varje dag några skirvor av limpan och donera till kampen mot fattigdomen, korrumption och diktatur och skickar hjälp dit där det brinner och odlas……jag förstår inte varför man kan ha såns skygglappar och vägra se peripherin. Hur mycket pengar har du donerat?? Du tror du är snäll för att du röstar rätt, hmmmmm, god natt då. läs sovande folket 1993 av reinfeldt, han menar nog en som dig….

 • Agahnim

  Tror inte jag heller, var väl därför han gav upp.

 • EES-medborgare

  jag vågar inte att samla pensionsår försäkringsår i en dålig aktie som Sverige, en dag är pengar slut och då är landet i konkurs. så jag måste satsar på att arbeta utomlands istället så länge det fortsätta på detta viset och sen måste jag kanske försörja min svenska maka ändå fast han borde få pension från Sverige men när pengar är slut så är det slut…. helt enkelt.

 • EES-medborgare

  oh shit, 56 likes what’s going on? 🙂 you like me, gillar er också. Det blir bättre å bättre för att man måste först inse att något är på tok så att man kan rätta till, och tur vi ser det nu än senare. tack att det finns avpixlat och exponerat, jag läser hellre den tuffa sanningen än något annat. jag försöker vara glad ändå, annars kastar jag bort mitt liv med att vara orolig och ledsen. Vi förtjänar bättre.

 • EES-medborgare

  kände likadant, väntade 5 år, sen var det nog, jag vill ha ett barn, ingen kan förbjuda mig denna glädje och om skiten når fläkten, tar alla dina pengar stick utomlands försök inte ens städa upp efter nån annan, det är inte lönt. skaffa barn om du vill. det är all våras rätt att sprida kärlek.

 • EES-medborgare

  kan du jobba gillar du skidåkning, ansök om vinterjobb i Österrike, tipps, Zell am See, Bad Gastein, Saalbach, du lär ha kul tjäna pengar och du kan köpa dig frihet med pengar, sen går det framåt om du behöver hjälp hör av dig.

 • EES-medborgare

  I do not agree with what you have to say, but I’ll defend to the death your right to say it. Voltaire

 • EES-medborgare

  från vilket land är filmen? bakgrunden ser ut som någonstans i Europa, eller är detta video fake? Är den videon fake eller sann? Ser ut som i en skräckfilm.

 • Linus

  Jo absolut, men lösningen är inte att smutskasta invandrare.

 • Linus

  Jo denna artikel är rasistiskt eftersom att den är skriven av en rasistisk sida som hela tiden smutskastar invandrare.

  ”Om artikeln hade skrivits om familjen varit svensk är omöjligt att veta”, nej det är inte så omöjligt att veta, den hade aldrig skrivits.

  Det är nog svårt att vara helt neutral om du säger. Att gång på gång skriva negativa artiklar om invandrare eller andra grupper kan få stora konsekvenser för dessa grupper, speciellt om de är i minoritet. Det är något som de flesta nyhetstidningar vet och därför väljer att undvika. En slags censur kan man säga. Ingen censur är bra, men jag tror att många tidningar försöker hålla en fin balansgång mellan de två.

  Sedan väljer exponerat att hänga ut personer, oftast invandrare, vilket absolut inte är okej.

  Det är ju också skillnad på att dra alla över en och samma kam vad gäller positiva och negativa saker, vilket jag tror du förstår.

 • Fabian.Herakles.V

  Sur. Absolut!
  Det är dom i arab länderna och runt omkring där oxå, fast dom har haft regim sen och innan koranen skrevs.
  Ta Grekland som ett exempel. Fast Grekland är ju innanför EU och Grekland, Italiens mfl döttrar får leva fritt. Stå kvar och bygg upp ett fungerande samhälle där du är!
  Din ideologi har är egoistisk! Ta hand om din näste!

 • Smålänning

  Kyss du mej någonstans. Jag började jobba på mitt sommarlov första gången när jag var 12 år. För dom pengarna köpte jag mej en cykel och resten gick till hjälp hemma åt familjen. När vi. jag och min bror. slutade skolan och läst började vi jobba direkt. Det var inte frågan om att gå hemma och välja jobb inte. Ta det som finns var vad som gällde. Nu har jag jobbat ett helt liv och är sönderbruten och snedvärkt och får leva på värktablätter resten av livet. Den del av vår lön som staten SPARAT åt oss till vår pension STJÄLER samma stat i dag för att försörja dina älskade invandrare. VI som en gång med våra kroppar byggt upp landet men ändå är dom fattigast, får utan NÅGONS protester betala en stor del av invandringen som ALLA NI som språkar för borde vara mer angelägna om att betala. Att jag sedan inte har det så bra som jag förtjänar beror på att jag hela livet försökt att försörja mej och min familj själv i stället för tro att alla andra skall göra det.
  Det skulle va roligt
  att veta vad du själv har för nationalitet. Alla som tror sej veta allt är inte svensk.

 • Smålänning

  Du var nog det dummaste jag har hört talas om. Jag hade aldrig hört talas om t.ex. Rosengård innan invandrarna kom dit. Vems fel är det. Är det svenskarnas fel att alla dödsskjutningar RÅKAR förekomma just i invandrartäta områden? Jag skulle aldrig kunna tänka mig att flytta till Malmö, Landskrona eller Södertälje. Du vill mena att dom bränner ner affärscentra och skolor och misshandlar och binder gamla och 5-6 pojkar våldtar flickor för att Sverige inte ger dom vad dom vill ha. Vänta då tills dom blir ändå fler. Då kanske även DU vaknar.
  Detta land går inte alls att känna igen sedan jag var pojke. Och det har inte blivit till det bättre om trodde det.

 • Smålänning

  Vika organisationer!!!!! Då kanske även du har levt på våra skattepängar. INGEN vanlig arbetare som gör rätt för sej blir rik i Sverige.

 • sjunkande skeppet

  De har sänt det via xusuus TV, det är i Katrineholm. xusuus TV vet jag inte vad det är, någon egen kanal de har tror jag. Ja, det är helt horribelt. Tänk om jag skulle ställa mig och vråla med plakat i Somalia? Undrar vad som händer då? Men jag tänker inte prova. . .

 • sjunkande skeppet

  Ska man ha pengar för att integreras bör man omgående ta sig hem igen. Helt otroligt.

 • tosi

  Jag förstår inte ”I stället för att låta huset stå tomt, hyr man ut det”.
  Vem är det då som betalar hyran utan att någon motprestation krävs?
  Kan det vara vi skattebetalare, som får stå för fiolerna?
  Sverige måste vara rena utopin för en somalier!

  Kan detta kanske vara en bidragande orsak till ”flyktingströmmarna” till Sverige, liksom löftet om permanenet uppehållstillstånd för alla syrier, som lyckas ta sej hit?

 • Annsofie Linnéa Lindell

  Har bara en sak att säga…kan man inte hjälpa sina egna först och främst ska man fan inte hjälpa allt annat pack heller!

 • Calle

  idiot!

 • Christel Andersen

  Men Frank, de svenska ungdomarna behöver Ni i Norge, för att göra det jobb som Ni helt enkelt är för lata för att utföra.

 • Christel Andersen

  Jo då, om du anstränger dig, så kan även du bli rik. Men det handlar om prioriteringar. Och långt ifrån vad du säger ”levt på våra skattepengar – och gjort rätt för sig”
  Förstår inte varför de flesta som skriver här är så avundsjuka, bittra och totalt likgiltiga för att ta tag i sitt egna liv. Det blir ju precis så bra som du gör det.

 • Christel Andersen

  Och detta tror du inte våra mor- och far föräldrar sa på sin tid; ”Jag känner inte igen mitt land längre”

 • Smålänning

  Naturligtvis gjorde dom det. Det har jag själv hört. Men det var skillnad. Då var landet på väg åt RÄTT håll. Det fanns en glädje i hjälpa till att bygga upp och förbättra.

 • Christel Andersen

  Jag beklagar verkligen din söndervärkta kropp. Eftersom jag själv har en dålig kropp, så tror jag mig veta vad du går igenom.
  Men mitt liv tog inte slut för det. Precis som du fick lära dig som liten, att göra rätt för sig, så har detta varit mitt ledord genom livet. Det ger dig däremot inte rätt att klaga på andra.
  Att jag dessutom haft en stor barnaskara, som jag ensamt tagit hand tills vuxen ålder, levt på fattiggränsen under lång tid. Studerat på heltid, jobbat på heltid och som sagt ensam med en barnaskara långt utöver genomsnittet.
  Men inte tusan ska det förstöra mina möjligheter att få ett liv som är bra nog för mig.
  Därför tog jag mod till mig och vågade satsa lite extra, lite längre och lite med siktet på framtiden.

 • Smålänning

  Jag är 74 år och som jag skrev sönderverkt.. Tycker det är dags att ta i nu?

 • Christel Andersen

  Nja, jag prioriterade mitt bästa lite tidigare än så.
  Men du hör kanske till den skara av personer vi kan sponsra, på ett eller annat sätt. Vår glädje blir ju dubbelt så stor då.

 • Christel Andersen

  Jag tror inte de hade gillat bli uthängda. Men många som varit sjukskrivna länge, lever på a-kassa, utstämplade och fyller inte kriterierna för att få försörjningsstöd på soc.
  Men det är en hel del, ska du veta.
  Några är barnfamiljer, som fått lite extra för att kunna ha ett någorlunda hyfsat sommarlovsminne.

  Anser du att du hör till denna kategorin, så var så god ta kontakt.

 • Christel Andersen

  Jag tror inte att dessa sidors bittra individer kan göra sig till språkrör för våra 9,5 miljoner invånare.

 • Christel Andersen

  Oj, oj, nu var det genast lite svårare för dig.
  Därför måste du sprida dina egna personliga åsikter och göra dem som universella och allena gällande.
  Du vet väl att du kan kontrollera detta mkt enkelt? Nu fick du i alla fall lite tips!

 • Christel Andersen

  Och som du säkert fått erfara just nu, så har ju SD och J.Åkesson gjort bort sig igen, nu på BBC. Han kan helt enkelt inte vare sig läsa eller tolka statistik. Detta trots att han fått dem från bl a BRÅ. Och om han inte ens kan tolka denna lätta statistik, hur tror du då han tolkar annan lite tyngre statistik?
  Du får länken här så du förstår vilken grov miss detta blev: Hellre än halvdrucken öl vid makten än den tomten.

  http://www.expressen.se/tv/nyheter/politik/akesson-hart-pressad-av-bbc/

 • Christel Andersen

  Du kan ju nöja dig med att nämna en enda, så gör jag det lätt för dig!

 • Christel Andersen

  Ojsan, nu blev det visst för mycket för dig.

  Att ens skriva i artikeln att en somalisk familj, som är muslimer, fick en villa.
  Du menar att exponerat även skulle ha gjort följande jämförelse, för att nu ta ett exempel som visar på icke rasistisk vinkling.

  En svensk, ensamstående 10 barns mamma/pappa fick hus av kommunen, då deras nuvarande bostad var för liten.

  Samtidigt är det väl känt att det finns 12 uteliggare, som dessutom är föräldrar. Och som väldigt väl behövt detta som logi.

  Hade exponerat lagt lika mkt tid och skriveri på att komentera orättvisan i detta fördelande tror du?

 • Rauken

  Naturligtvis varken kan eller skall vi göra oss till språkrör för 9,5 miljoner innevånare och det skall inte du heller. Fast den rätta siffran när det gäller innevånarantalet torde ligga närmare 10 miljoner än 9,5. Därav kan vi sedan räkna bort 3 miljoner, som är av annan etnisk bakgrund.

  Vad vi som nationalister kan göra är att kritisera och därmed stärka opinionen mot de dumheter, som innebär invandring till livslångt PUT med vidhängande rätt till bidrag livet ut.

  Invandrarnas uppfattning skall inte vara utslagsgivande, av det enkla skälet att här bestämmer svenskar och inga andra.

  Kan vi vara överens om det Christel, eller längtar du så efter att bli satt under förmyndare av dem som inte ens behärskar svenskan begripligt?

  Invandringen kostar pengar Christel , försök att förstå.

 • zelotai

  Sverige så klart, det ser du på rubriken, och i filmen, socialkontoret-skylten bl a.

 • zelotai

  Det aktuella huset ligger utanför det område där byggnader ska rivas.

  ”Ta gärna reda på fakta innan artikel skrivs.”

  Kasta in sten när man sitter i glashus.

  Det kanske är du som ska ta reda på fakta.

 • zelotai

  Och här har de svårare att få jobb, här har vi rasism, diskriminering i form av instegsjobb.

 • Bengt L

  jag önskar att jag ochså var somalier. Fan va härligt med en egen villa i strängnäs!
  tack staten för att ni ger bort mina skattepengar till arbetslösa somalier 🙂

 • Rauken

  Jag såg inslaget fast det blev lite hackigt. Personligen tycker jag JÅ inte alls gjorde bort sig.

  Det Jerzy Sarnecki på BRÅ, lämnar ifrån sig är inte alltid så korrekt. Det gör man bäst i att förhålla sig avvaktande och kritiskt till. Man måste inse att Jerzy mycket talar i egen sak.

  Han är inte ens född här och är således inte en av oss,och jag ponerar att han ungefär har samma anledning till att frisera och manipulera i en viss känslig statistik, som Bonnierkoncernens tidningar. Eller varför inte också ta och lägga till den numer välkända Bilderberggruppen.
  Vidare är det viktigt att svara på ett sätt som etablissemanget förväntar sig.
  De flesta har en lön att tänka på och vara rädd om.

  I Sverige har man inte längre den yttrandefrihet som tillkommer en sann demokrati. Det är bara att se sanningen i vitögat.

 • MODER SVEA

  Ursäkta, men pratar du med dig själv?

 • Nils-Olof Hedlund

  Du har helt rätt!
  Våran riksdag är smockfull av legitimerade dårfinkar, vårt eget fel dock.
  Skulle nog råda er norrmän att stärka gränsskyddet mot detta land.
  Slutligen: låt aldrig, aldrig några stollar få möjligheten att köra in er i EU:s ramar.
  ALDRIG!
  För ert eget bästa.
  Mvh.

 • Christel Andersen

  Då är vi överens på den punkten, med språkrör.

  I Sverige finns det, så vitt jag vet, svenskar som är bidragsberoende sen lång tid. Då bör detsamma gälla dem, eller du anser att vissa är mindre värda än andra, och vem ska avgöra detta?

  I Sverige har vi demokrati, vilket innebär att folket bestämmer. Kan inte bli tydligare. Men att vinkla det som du gör, blir ju bara dumt.

  År 2012 var cirka 1,4 milj inv födda utomlands, dvs ungefär 15%:
  Det invandrade 103.059 personer, varav den största gruppen var svenska medborgare som återvände. (Här är jag och min man inräknade)
  Efter denna grupp var det syrier som var 4.730 till antalet. Då är inte övriga nordiska medborgare inräknade, men beräknas utgöra cirka 27% av alla invandrare till Sverige.

  Samtidigt utvandrade 51.747 svenska medborgare. I huvudsak till Norge, Danmark och Storbritannien.

  Drygt 24% av de som fick uppehållstillstånd 2012, fick det p g a arbete eller studier. Personer som fick det p g a skyddsskäll var omkring 8%.

  År 2012 har slagit rekordet från 1887 i utvandring! Och utvandringen har i motsats till invandringen ökat de sista 3 åren!
  Så vad är det som gör att du inte tror dig få plats, eller din rätt som medborgare i demokratiska landet Sverige.

 • Christel Andersen

  Som betyder vad?

  Det är ju arbetsbrist i vårt land, vilket innebär att konkurransen hårdnar om de få jobb som erbjuds.
  Däremot är Norge i stort behov av arbetande ungdomar och vuxna, i deras serviceområden. Detta beror på att allt för många norska ungdomar inte vill, orkar kan eller ens är intresserade av att jobba. De får ju sina bidrag utan att lyfta ett finger!

 • Christel Andersen

  Och du tror ngn vill köpa ett hus som påverkas av järnvägens framfart och övriga byggnader.

 • Christel Andersen

  Ojsan, nu blev det besvärligt för dig, din lilla ”stackare”. Min mans sjukdom baseras på vetenskaplig forskning.

  Och att sitta här och kvida och visa sina bittra sidor, det gör ju mycket för att förbättra livet för de som visar sin avundsjuka, bitterhet, och bristande insyn i hur de verkligt nödställda har det. Därav, du har det liv du förtjänar. För det hjälper väl inte dig att sitta här och spy din galla på vad andra får? Gör något kreativt av det du har och gläd dig åt det.

  Min man har oerhört gott liv och klagar inte. Aldrig en dag. Han är så nöjd med sitt liv, att han och jag varje månad bistår andra invånare, så även de kan ha ett drägligt liv.

  Om du hade fått veta att en svenskfödd medborgare med 10 barn fått erbjudandet att bo i huset som omtalas i artikeln. (Det skulle kunna vara jag, för ngr år sen). Bostad fanns men de var trångbodda.

  Contra, 10 uteliggare som länge kämpat för ett härbärge samt där de kunde träffa de barn de var föräldrar till. Men inte hade möjlighet att träffa i det liv de levde ute på gatan.

  Tror du exponerat skulle skrivit lika entusiastiskt då? Tror du de skulle skrivit vilka olika nationaliteter var och en av dessa uteliggare haft samt deras religion?

 • Christel Andersen

  OM du gör dig dum eller om det förhåller sig så, det får du själv ta reda på. Men nästa gång du öppnar munnen så föreslår jag dig att kontrollera, så du verkligen kopplat på hjärnan.

  Du skriver att jag lurat Fk. Då kan du mycket enkelt kontrollera detta. Istället för att slänga ur dig spydigheter som inte faller i god jord. Och inte heller har någon som helst substans i verkligheten.

 • Smålänning

  SÅ märkvärdig är du inte så jag behöver en hel dag på att fundera vad du är för någon. Det första intrycket är oftast det rätta och jag håller fortfarande på att du är väldigt flat. Precis allt andra säger tycker DU är fel. För DINA uppfattningar och uppgifter DU hämta in är ju rät. Något egenkärare har jag knappast mött i mitt 74-åriga liv.

 • zelotai

  ”De får ju sina bidrag utan att lyfta ett finger!”

  Känner du till några fler som får bidrag utan att lyfta ett finger och som kostar en 100 miljarder om året?

 • Christel Andersen

  Vi bor grannar!
  Och som du vet så har Malmö under årtioende tagit emot människor från främmande länder.
  Att kommunen har misslyckats med att integrera dem är väl inte invandrarnas fel?

  År 2012 var 1,4 miljoner födda utomlands, cirka 15%. I motsats till invandringen har utvandringen ökat de sista 3 åren. Och 2012 slog svenskaran rekordet från 1887 då det gäller utvandring. Det invandrade 103.059 och 51.747 utvandrade. I första hand till Norge, Danmark och Storbritannien.
  Av de 117 medborgarskap som representerade invandringen var den största gruppen återvändande svenskar. Därefter syrier med 4.730 till antalet.
  Drygt 24 % av de som fick uppehållstillstånd 2012 fick det p g a arbetsmässiga skäl eller studier.
  Personer som fick uppehållstillstånd p g a skyddsskäl var omkring 8%.
  Invandrare från andra nordiska länder samt svenska medborgare utgjorde 27 % av alla invandrare till Sverige.

  Här är fakta som du verkar ha förbisett i din iver att klaga på orättvisor, som inte riktigt stämmer.

 • zelotai

  Det beror helt på hur man bygger. Jag räknar med att det finns specialister på detta som kommit fram till att det ska gå bra. Varför annars behålla huset?

  Varför behålla en villa om den är obeboelig, om inte människor kan vistas där?

  Jag har en kompis som har tomten 10 meter från en kraftigt trafikerad 110-väg med fyra filer. Det hörs inte mer än från bilarna från gatorna där det är 30, på andra sidan huset.

 • Christel Andersen

  Rosengård har en brottslighet på 15 brott per 100 invånare. Att jämföra med Malmö centrum som har 38, Göteborgs centrum med 46 och Norrmalm i Stockholm har 51. Även Östermalm har högre med 22 brott per 100 invånare.

  För övrigt anser jag att du kan ägna dig åt lite intressant läsning avseende området Rosengård. Där för övrigt Zlatan växt upp. Då får du färskt underlag med källor att leta vidare i.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Roseng%C3%A5rd

 • Christel Andersen

  Hoppsan. Du är sannerligen bitter. Stack din fru ifrån dig med barnen. Var det detta som fick dig att bli bitter.
  Eller var det tacken som din arbetsgivare aldrig hörde av sig med.
  Oavsett har det inget med min personlighet att göra
  Och flat? Du grundar det på den vidvinkel du har av samhället, omvärlden och din plats i livet.

  Sluta göra dig till ett offer. Det klär dig väldigt illa!

 • Christel Andersen

  Inte alltid så korrekt?
  Nåja, då kan J.Å. skylla på detta när han själv inte kan tolka det underlag han fått i sina händer.
  Du kan ju själv få underlaget från BRÅ. Då ser du hur det tolkas rätt.

  Tack för du tog dig tiden att titta iaf.

 • jack

  att någons dumhet kan få dig att bli irriterad snacka om att ha psykiska problem..då måste du irritera dig på dig sjäv 24/7

 • jack

  Ni är ett gäng sjuka störda efterblivna okunniga människor på denna sidan .Ni har seriöst inget liv så mycket tid som ni ägnar åt en stackars familj som fått ett hem ni kan inte va friska någonstans. Hade ni haft eget liv och mått bra inombords hade ni aldrig gjort så som ni gör, så är det bara. Ni är avundsjuka hatiska klandrar folk för ert eget olyckliga bajs liv. Slår vad att 90% av är Narcissister nazister pedofiler fegisar olyckliga vidriga människor som tycker det är rätt att hänga ut folks namn och adress på det viset den yngsta är 16 år som exponerat hängt ut och ni tycker det är rätt uschh och såna som ni tror att kommer få leda sverige hahahaha. gnäller på en hem sida va fan håller ni på med helt IQ befriade allt ni säger vågar ni inte gå säga till en invandrare live för ni är dom fegaste människor som finns det vi ALLA . Sen kan jag med all garanti säga ni gör ingen skillnad varken er idol i SD som får en tårta i ansiktet som den oseriösa clown han är skandal parti med ett gäng idioter som bara vill ha ett parti. INSE FAKTA NI KOMMER ALDRIG FÅ SOM NI VILL gnäll på och må skit tills den dagen ni dör.

 • morgan

  Och du skulle behöva gå om skolan så du lär dig stava och använda punkt.

 • EES-medborgare

  Alltså filmen är sann, jag undrade bara om det kan vara möjligt att det är sant för att det är så hemskt att jag inte ens vill förställa mig en sådan bild, det känns ju som om landskapet är utbytt så som om något inte stämde, ungeför vad gör alla dess människor här hör de hit, det kändes så fel så fel, så jag hoppades på att det var ett dåligt skämt. men inget mer är är skämt allt är bara en sann mardröm som blev rejäl. så som om man ser på TV från förr när de protesterar i sina hemländer då sitter man bekvämt på soffan och bara skakar på huvudet och lutar sig tillbaka och tänker jaja lat de göra, bryr mig inte, så länge de inte kommer hit….. så hemskt så mycket agressivitet och hat i deras röster så mycket krav!!! bläh!

 • zelotai

  Ja, den är helt sanslös. Men det är journalisters och politikers fel. Det är de som lärt dessa människor att det är OK att uppföra sig på det här viset. Ingen tacksamhet för försörjningen, utan ett ständigt gnällande på att det de får inte är tillräckligt.

 • Smålänning

  Slut tala om för mej vad jag skall göra. Det vet jag själv. Att du är någon form av politiker eller något sådant är inte svårt att förstå. Så hjävla enfaldig och änkelriktad som du är. Tittar du någonsin på Efterlyst? Där se du ju hu statistiken ligger. Men just då kanske du blundar för att du inte vågar se sanningen i vitögat. Och att brottsligheten inte är flyttbar? Vad menar du? Lika lite som du håller dej i just dina kvarter så förflyttar sej andra också. Kanske du har en dotter som blir utsatt för vad vissa stackars kvinnor har råkat bli då kanske dina ljusblå öppnas. Efter ditt enfaldiga sätt att uttrycka dej och bedöma andras åsikter så är du förmodligen själv invandrare. Och det är väl kanske därför du också tycks ha så gott om pengar.
  Avundsjuk? Att va realistisk och se vad som bör vara en verklighet eller saga är inte att va avundsjuk. Det är inte flyktingarna som gjort att det är som det är. Det är just sådan som du som hällre håller med och klappar någon där bak än att tala om att si eller så skall man inte göra.
  Till sist – stackars dina barn som blivit itudad en sådan trångsynthet att det är dina egna åsikter som gäller och ingen annans.

 • Smålänning

  VI KANSKE KAN??? Vem fn tror du att du är? Jag skulle hellre svälta ihäl än känna tacksamhetsskuld till en med dessa- de mest insnöade åsikter jag mött i hela mitt liv. Du vet lika mycket som Mona Shalin om Sverige och dess töntiga midsommar. Eller Annie löv som förundras över att ”i Sverige är det är förbjudet att vara kriminell”. I viket land är det inte det? Och vad har vi polis och fängelser till? VAD TROR DU? Kanske du tycker att sådana personer skall styra SVERIGE.
  Jag tror heller inte att du har kunnat styra ditt bästa helt. Naturligtvis har du haft en väldig massa tur.
  Men att spegla dej i din egen förträfflighet och sola dej i glansen av dej själv det kan du. Men sluta klassa ner ALLA andra för det. Om inte vi dödliga hade funnits och hjälpt till att jobba och BETALA SKATTER så hade du inte haft något att skryta med att det är du som delar ut.

 • Smålänning

  HUR dum får man? Skall vi vara tacksamma för något vi och våra föräldrar har betalat för genom våra skatter. Hur kan DU och politikerna ta åt sej äran för det? Och till råga på allt ”Vi skall vara tacksamma”. Och inte nog med skatterna, våra pensioner skall också hjälpa till.

 • Smålänning

  DET HAR JAG ÖVERSEENDE MED. Jo jag tackar jag. Så djävla fisförnäm man kan vara. Vilken gudinna tror du att du är? Har du någon gång hört orden – När tiden är inne skall ALLA krypa på knä för oss.

 • Rauken

  Hej
  Jag skall försöka kommentera dina åsikter och frågor efter bästa förmåga.

  Att det finns svenskar som hamnat i en olycklig bidragssituation är ett samhälleligt misslyckande.
  Det får ingalunda tas som en förevändning för att ge kreti och pleti från andra sidan klotet feta bidrag, dvs en sorts helpension livet ut.

  Svenska bidragstagare har förhoppningsvis arbetat och betalat skatt, eller också har de nära släktingar som levererat stora skattesummor.
  Invandrarna däremot har varken själva, eller släktingar, som betalt en enda krona i skatt till det svenska samhället. Finns något exempel på motsatsen, så är det bara det som bekräftar regeln.

  Att de tillåts att lyfta bidrag på samma villkor som en svensk är helgerån mot skattebetalarna. Detta har inte med något människovärde att gör som f.ö. är ett mänskligt påfund. Något man gärna griper efter i såna här diskussioner.

  I det här meningsutbytet passar det att ta upp de 358 miljarder kronor som Göran Perssons regering blåste pensionärerna och AP- fonderna på. skall Detta suspekta uttag blev till många feta bidrag.

  När det gäller tydligheten i demokratin så börjar det knaka i fogarna, i synnerhet när det gäller asyl- och anhöriginvandring. Det kan inte undgått dig vilka partier som skördar framgångarna i Europa.

  Att det utvandrar så många svenskar till Norge, är ett led i det folkbyte som sker i en allt snabbare takt och tyvärr med regeringens goda minne. In kommer i stället oönskade muslimer ofta analfabeter.

  Du nämner utvandrarna till Amerika som där fick varken bidrag eller annan socialhjälp. De fick klara sig efter förmåga. Den utvandringen skall inte jämföras, eller tas som en förevändning för att ta emot hundratusentals individer på skattebetalarnas bekostnad.

  När det gäller antalet invandrare så räknar jag även in andra och tredje generationens invandrare. Dem som slagit ner sina bopålar i förorterna och aldrig lär bli svenskar. Vår folkmängd är således ännu c:a 7 miljoner, varken mer eller mindre och då räknar jag bara in svenskarna.

  Jag vill gärna här passa på att meddela dig att man i Schweiz planerar och övar sin armé för kommande upplopp med utomeuropeiska invandrare.
  De ser alltså faran, precis som vi kritiker gör, med den okontrollerade massinvandringen.

  Jag hoppas jag hjälper till att bringa dig klarhet i den här infekterade frågan, där fel oftast manipuleras för att se rätt ut.

  mvh

 • Malmökvinna

  Dina siffror kan vem som helst läsa in sig på och det är väl än värre att av så många invandrare vi har så är så få verkligen på flykt. Om så många kommer hit för arbete och studier men ändå inte kan sköta sig är det ju än värre?
  Jag har redan sett de där siffrorna och det finns en hel del som inte stämmer. Men det hör inte riktigt hit. Orättvisorna finns ju kvar oavsett in- och utvandring?
  Man kan inte lyckas med integrering om man bara tar för givet att alla vill integreras. Vill man inte lära sig språket och arbeta hårt för att ta sig in i ett samhälle så kan ingen tvinga en. men då ska man inte heller gapa om mer pengar, större hus osv. Du vet att det verkligen finns stora grupper som inte är intresserade av vår kultur, våra sociala regler eller av att följa våra lagar?
  Återigen, dina siffror har inget med artikeln att göra.

 • Smålänning

  Vad menar du – klaga på andra. Den som inte tar sig till Sverige och blir försörjd och får det bra är dum. Att klaga på politiker är vår fulla rättighet. Tål man inte det skall man inte vara politiker. Men att inte kunna utföra en motprestation tycker jag är mer konstigt. Vi alla svenskar har fått lära oss att vill vi ha något så får man jobba för det. Varför skulle inte en invandrare kunna uträtta något för uppehälle och försörjning?

 • Smålänning

  Du måste älska en sådan som Mona Sahlin. Det enda hon visste om svensk kultur var ” Våra töntiga midsommrar”. Ni tycks ju vara lika allmänbildade båda två. Och så vet jag inte hur rent hennes mjöl var i påsen. Vet du? Men det kanske inte är riktigt sådana VI vill ha som föredömen och våra ledare.
  Så motsäger du dig själv. Du sa nyss att brottsligheten fanns i Malmö centrum och inte i Rosengård. Men plötsligt är värden stor och rörlig så vem som häls kan förflyta sig var den vill.

 • Smålänning

  Vilken Dj.a TUR att vi har dej då. Tänk att kunna få luta sig mot en allvetande och alltid rättrådig person som du tycks vara.

 • Smålänning

  Vad sitter du här själv för?

 • Lilja

  Fast är hellre svensk och fattig som en lus än somalier.. det är ett som är säkert.

 • fransolsson98

  Jag håller hakan ännu så länge över ytan med min lilla pension och eftersom jag är ensam så har jag ingen att ta hänsyn till.
  Men tigga pengar skulle vara det sista jag skulle göra var så säker.
  Se på Bengt Westerberg (kallad frk westerberg) som roffar åt sig över en miljon om året från röda korset, och en halv miljon kronor från Int. röda korset så ser du en av Sveriges värsta egoister!

 • Rauken

  Ungefär som här då. Här får invandrarna sina bidrag utan att lyfta ett finger. De får t o m mer än de med den lägsta pensionen. Hela förfarandet är orimligt. Ett bättre sätt att uppvigla torde knappast finnas.

  Vi som kritiserar inväntar samma scenario här som man gör i Schweiz. Skillnaden är att de har vett att planera för det, medan allt här pågår helt okontrollerat. Konsekvenserna: Brinnande bilar i de, mer eller mindre, autonoma förorterna samtidigt som dialogpolis, brandkår, räddningstjänst och politiker står handfallna.

  Jag ser invandringen som ett totalt fiasko, som måste lösas till varje pris. Där får inga fingrar läggas emellan.

 • Rauken

  Ställ dig i ledet och invänta ordern; avdelning framåt marsch.

 • Rauken

  Bästa Jack
  Du måste gått på Ullenhags alla floskler. Ta av dig skygglapparna och se dig omkring innan du fäller dina tårar. Situationen för oss skattebetalare är helt orimlig. Här gäller det inte bara en familj, utan här gäller det hundratusentals bidragshungriga vargar med drypande käftar.

  Min personliga åsikt; De skall, för sin egen trivsel, omedelbart lämnas tillbaka till Somalia, Vi vill inte ha dem här och än mindre att stå som garanter för att läckerheter alltid finns på det dukade bordet. Dem konsumerar vi helst själva.

  Hur kan man bli så infernaliskt blåögd? Sverige är vårt och skall så förbli, vilket f.ö. gäller för hela Europa. Här bäddar man för ett storkrig i Europa.

 • Rauken

  Trams! Du kan ta hit dem allihop – men stå för notan själv. Den skiter v i rent ut sagt i. Vi har inga skyldigheter annat än mot oss själva.

 • Sverigefritt

  Fy fan!

 • 1887abbe

  Och exakt vad är syftet med att publicera personernas namn och adress, samt bilder på huset? Vill ni att folk ska åka dit och jaga ut dem, eller vad?

 • theking416

  Ja det vore ju fint.

 • 1887abbe

  Vill somalier utrota oss? Va?!?! Det låter ju helt fruktansvärt. Isf är de bra sluga, de jävlarna, för jag har träffat en massa somalier och de har varit väldigt trevliga.

  Det stämmer att ingen har bett dem komma hit. Men det är väl inte helt orimligt att man vill lämna ett land i fullständigt kaos och misär, för ett bättre liv? Eller?

  Det kan ju vara så att alla de gamla kolonialmakterna har ett jäkla ansvar för sina fd kolonier. När de släppte sina kolonier fanns det ju inga system eller strukturer de kunde bygga sina stater på. Därför skyddas inte dessa länder från krigiska maktgalningar. I västvärlden har vi politiska strukturer som åtminstone försvårar dessa statskupper. Alltså går det inte att jämföra exempelvis Afrika, med Västeuropa, som nån här gjorde. De har ju hyfsat olika förutsättningar.

  Man kan liksom inte säga att de bara ska acceptera sin situation i sitt hemland (som de själva inte har någon del i, de har bara råkat födas där) och stanna. Vi ska bara vara jäkligt tacksamma att vi har fötts i ett tryggt land så att vi slipper fly det. Var inte så jävla hård, det kunde lika gärna varit du.

 • 1887abbe

  Har inga ord för denna omänsklighet.

 • Birgitta Källman

  Du är väl med i SD. Där har du vänner som har lika dåraktiga åsikter!

 • Birgitta Källman

  Tack för fakta. Det skrivs så mycket utan att fakta har tagits reda på.

 • Kenneth

  Jag utgår från att du även får samma känslor över kommunens beteende att slänga ut 24 gamla människor från sitt boende.

 • 1887abbe

  Ja. Man måste väl inte välja det ena eller det andra?

 • Rauken

  Vad väljer du då?

 • Christel Andersen

  Ja, hade de skrivit lika utlämnande om en svensk 10 -barns familj fått bostaden före 10 uteliggare?

 • Christel Andersen

  Det finns många med Westerberg. Ta bara J. Åkesson som gjort detta hat till enskilda folkgrupper, till en enormt vinstgivande affärsverksamhet.

  Och det heter inte tiggeri, när vi behöver lite extra vid vissa tillfällen. Välkommen!

 • Rauken

  Den här generösa invandringen av folk som inte har det ringaste skyddsbehov leder slutligen till en orimlig ekonomisk situation, vilket den redan gjort. En ekonomisk situation allt fler ser som en fara för de rester av välfärd och pensioner som finns kvar. Att då starka ord används vid tal och debatt, lär nog ni asylkramare få finna sig i.

  De som kritiserar med starka ord, är viktigare vid valet än ni som anmärker på all kritik. De röstar nämligen rätt. Vilket troligen inte ni gör.

 • 1887abbe

  Jag ser gärna att man inte hänger ut människor på nätet som inte gjort nåt fel. Samtidigt måste ju kommuner prioritera smartare. Det är fullständigt orimligt att i princip köpa ett hus till en familj. Det är också orimligt att låta 10 pers bo på 35 kvadrat. Det borde ju finnas någon bättre lösning.

  Att inte känna något ansvar eller medlidande för flyktingar är hursomhelst helt sjukt.

 • 1887abbe

  Att man är starkt kritisk till kommunens agerande i detta fallet (och liknande) är en sak. Att hänga ut folk är nåt helt annat. Hade man inte kunnat nå ut med samma budskap utan att nämna namn och adress?

  Edit: …eller nationalitet, för den delen.

 • Kenneth

  Ett alternativ kan ju vara att vi inte tar hit människor som inte kan svara för sin egen försörjning och sitt egna boende. Då slipper vi både uthängning och kommunala kostnader.

 • 1887abbe

  Samtidigt är det de som har störst behov av att komma hit. Vi kan ju inte bara bortse från det.

 • Christel Andersen

  Du borde läsa underlaget avseende omstruktureringen av denna äldreomsorg, för det stämmer absolut inte som Ni påstår här!
  Du kan beställa det direkt från sociala omsorgsavdelningen i Strängnäs kommun!

 • Christel Andersen

  Du är som din personliga åsikt, inskränkt och bitter. Därför anser jag att du har det liv du förtjänar!
  Men om du nu är så duktig, varför är du då här och klagar?
  Jag har inte haft tur. Ensamstående med 7 barn. Jobbat heltid, studerat heltid. Tror du det är en sorts tur, så är du ju verkligen fyrkantig i ditt tänkande. Och då är detta en bråkdel…

  När du har varit i närheten av det liv jag levt, då först kan vi diskutera vad som är tacksamhetsskuld!

 • Kenneth

  Ja just det, jag glömde ju bort att det bara är en myt att 90% av de som kommer inte har asylskäl.

 • 1887abbe

  Skitsamma om de asylsökande utgör 1 eller 95 %. Vi har ett ansvar att försöka hjälpa dem ändå.

 • Kenneth

  Det är inget ansvar som jag tagit på mig iaf. Det är något som har pådyvlats mig av våra politiker på oklara grunder.

 • 1887abbe

  Har politikerna pådyvlat dig empati, sympati, medmänsklighet etc?

 • Kenneth

  Jag tror vi slutar diskussionen här. Känns som vi har landat i en återvändsgränd. Eftersom jag inte känner dig och du inte mig. känns det inte fruktbart att föra en diskussion huruvida jag är en empatisk person eller ej. Jag vet bara att jag både räddat och hjälpt många människor i nöd och svåra situationer både i mitt arbete här hemma och internationellt. Jag är åtminstone nöjd mig själv i det avseendet. Sen får du tycka och tro vad du vill.

 • Kenneth

  Socialchefen Inger Grindelid säger iaf att de skall spara 9 miljoner på att lägga ner Solvändan. http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.1884316-24-platser-bort-pa-solvandan Men har du annan dokumentation så får du väl delge oss den. Beslutet är iaf klubbat av kommunen http://www.strangnas.se/Upload/Kommun%20och%20politik/Kallelser%20och%20protokoll/10%20Socialn%C3%A4mnd/2013/10%20Oktober/SN%20Protokoll%202013-10-29.pdf

 • Guest

  ***** ***********!

 • 9508danne

  Ut med packet! Ut med packet!

 • 9508danne

  Helt jävla otroligt! Parasiter är vad de är.

 • CoopCoor

  Somalierna är inte enligt någon definition att anse som flyktingar. Det handlar om anhöriginvandring eller välfärdsresenärer. Läs för jösse namn på innan du ger dig in i debatten. Sverige betalar ju till och med stora pengar till Somalier som vänder hem. Detta är möjligt eftersom stora delar av Solia, bla Somaliland, är helt lugnt. Det fåtal som kan behöva skydd Islamiststyrda områden kan alltså välja att flytta inom sitt eget land. Men det är klart, de sociala förmånerna är inte lika goda som i Sverige där de garanteras livslångt ekonomiskt oberoende utan någon som helst motprestation och därutöver rätten att få en villa för 4 miljoner helt gratis. Att det sedan finansieras genom att äldre etniskt svenska kastas ut från sitt boende bryr du dig uppenbarligen inte om.

 • CoopCoor

  Hypotetisk fråga för det kommer aldrig att inträffa. Svensken tillhör inte nyadeln som ges rätt till livslångt apanage. Svensken är istället trälen som får slita och betala för nyadelns leverne.

 • CoopCoor

  Du har nog missförstått. Detta är inte Expo eller annan valfri vänstersite där man brukar hetsa till våld mot oliktänkande.

 • CoopCoor

  Sympati och empati med våra gamla som efter ett långt arbetsliv kastas ut från sina bostäder, får vård och nödvändiga matleveranser indragna samt nedskurna pensioner samtidigt som budgetanslagen till välfärdsresnärena ständigt utökas?

 • CoopCoor

  Du sprider pk-propaganda och blev dessutom avslöjade. Inser du hur pinsam du och resten av pk-patrasket är? En ursäkt vore passande.

 • CoopCoor

  Och detta var väl rasistiskt om något. Norrmännen arbetar för sin försörjning. Något i somaliwrna i regelbinte gör. De lever helst på andras arbete.

 • Rauken

  De, somalierna, förorsakar ett orimligt ekonomiskt tryck på den gemensamma ekonomin. Den som skall förse oss med pensioner och välfärd. Två viktiga komponenter vi har betalt höga skatter för varav många i ett helt liv.

  Att sedan helt fräckt i stället omprioritera, för att kunna förse den somalisk familjen med de resurser som skall vara till för anständiga pensioner och en dräglig välfärd är en ren krigsförklaring. För många blir de somaliska familjen, troligen utan skyddsbehov, en ren fiende.

  De åsikter jag ger uttryck för här, hoppas jag samtliga läsare här inser och förstår är något som nu växer i en rasande fart. Man kan inte undgå att höra folks kommentarer på gator och torg, även om många ännu är för fega för att öppet visa vad de tycker.

  Familjen borde för sin egen trevnad och vårt välbefinnande omedelbart förpassas tillbaka till Somalia.

 • Rauken

  Ett utmärkt svar som tydligt visar en tydlig bild på avigsidorna med att vara svensk skattebetalare, eller svensk överhuvudtaget.

 • Rauken

  Om det nu skulle vara så Christel, så har vi en nedärvd skyldighet att ta hand om våra egna. Den skyldigheten är knivskarpt begränsad till vårt eget folk och når inte så långt som till Somalia.

 • Rauken

  Omstrukturerar gör man bara av en anledning, man vill lösgöra resurser för något annat. I det här fallet gäller det massinvandringen som slukar allt större resurser än vad vi producerar och då ryker både välfärd och pensioner. Man lade t o m ner försvaret i panik för den allt mer krävande invnadringen.

  Man kan fråga myndigheter om allt möjligt, bara det inte rör invandringen. Gör man det blir de osedvanligt tyst. Man vägrar t o m att göra ett flyktingbokslut, och av den enkla anledningen att invandringen av utomeuropéer är både ett ekonomiskt socialt fiasko. Stat och myndigheter har där i samtliga fall pga allt smussel och mygel inom migrationen förlorat allt förtroende.

  Vi kan studera och ta del av myndigheters förklaringar så mycket vi orkar. Konsekvenserna av invandringen talar ändå sitt tydliga språk. Behöver jag nämna mer än de eländiga förorterna?

 • Rauken

  Ja, lyfter du på plånboken så kan det kanske bli några kvadrat till. Tafsa bara inte på våra plånböcker – där går en knivskarp gräns.

 • Rauken

  Hur vet du det? Fredrik Reinfeldt tar ju in anhöriga, som han sedan bjuder/vräker på våra skattepengar.

 • Christel Andersen

  Nej, de gör ju inte det!
  Det har de haft flera radio- och TVprogram i Norge om just detta fenomenet.
  Norska arbetsgivare ringde in och undrade varför det kunde gå flera veckor och inte en enda norrman sökte jobbet de annonserat ut. Av den anledningen var de tvungna att vända sig direkt till svenska sidan för att hitta den arbetskraft de behövde i sin verksamhet.

  http://www.nrk.no/ytring/bortskjemt-og-kravstor-ungdom-1.11026153

  Här kan du läsa ngt om det, och du hittar säkert mer själv.

  Och du hittar samma typ av bidragsberoende människor i Sverige, som är födda i Sverige, av svenska föräldrar som svar på ditt påstående om somalier!

 • Smålänning

  Ja, att du har varit ensam och inte haft någon som kunnat tala dej tillrätta det förstår jag och din ego är självskapat. Men hur du har egenmäktigt tagit dig makten att döma ut alla andra och deras åsikter bara för att dom inte följer din det är förbluffande. Att du har leva utomlands och jobbat där och sedan kommer hit för att åtnjuta våra pensioner andra sociala rättigheter när du blir gammal det tar jag inte för otroligt. Att du talar i egen sak det hörs ju tydligt. Och att du skulle studerat heltid- det märks då inte ett skvatt.
  Men – du svarade aldrig på vem du trodde sagt att vi alla en gång skall stå på knä för dom. Det vågade du väl inte? Förresten så har jag inte fått något svar av dej på någon fråga som varit obekvämt. Det gick väl emot din skinande fantasier. Det du påstår att du uträttat i ditt liv det blir man inte så rik på att man kan skänka bort en halv miljon kronor (bara i år) tror jag till och med att det stod.. Har man så mycket har man antingen fått ärva, lurat andra stackare i affärer eller varit en riktigt duktig skatteplanerare. Eller gift sig till dom. Hur du inte kan se att brotten har ökat det bevisar ju bara ytterligare hur blind du är. Jag tror inte att DU skall tycka att några andra är varken fyrkantiga eller inskrängta eller hur många uttryck du nu använder för att klassa ner alla andra. Utom dom du själv valt att ta under din vingar. Förmodligen svarta.

 • MODER SVEA

  Det må så vara att norsk ungdom har haft det lite väl förspänt, men du som är så god och rättrådig ska väl inte sänka dig till samma nivå som vi obildade drumlar och kalla alla norrmän lata? (” Men Frank, de svenska ungdomarna behöver Ni i Norge, för att göra det jobb som Ni helt enkelt är för lata för att utföra.”) Visst finns det en hel del svenska bidragstagare, men det är inte ens i närheten av den mängd icke anställningsbara somalier. Kan inte hitta någon entydig statistik, men faktum är att ca 90% är analfabeter när de kommer hit och ca 80% är arbetslösa även efter lång tid i vårt land. 2012 fanns ca 44.000 somaliskfödda i Sverige. 80% av dem kommer aldrig att arbeta = 35.200. Om vi säger att de fördelar sig jämnt över Sveriges kommuner blir det ca 120 st per kommun. Varje person kostar ca 250.000 kr om året att försörja (förmodligen mycket mer, då de ofta är kroppsligt ärrade och kräver mycket vård, tandvård osv) = ca 30 miljoner per kommun och år. Skolbarnen i min kommun får inte ens pennor att skriva med längre. Hur sjukt är det? Och dessutom ser vi ju knappast en minskning av invandring från Somalia heller. Du kan ju inte på allvar mena att det är bra för Sverige???

 • Christel Andersen

  Har du hittat den informationen hos SD?
  Det där var ett reportage ifrån en kommun i Sverige, som hade fått ovanligt många somalier, till sig!
  Och då får vi nog plocka fram underlag för antal bidragsberoende svenskar i sammanhanget, för att göra det hela rättvisa.
  En intressant jämförelse vore att se hur mycket bidrag en invandrade med bidrag får jämfört med en svensk med samma bidragsunderlag (arbetslös ensamstående mamma t.ex.).
  År 2012 invandrade 103.059 och utvandrade 51.747.
  Av dessa invandrade var den största gruppen återvändande svenskar. Och tillsammans med andra nordiska inflyttare utgjorde denna grupp 27%. Därefter syrier. Polacker kommer sedan…

  Invandrarna representerar 171 olika nationaliteter.

  24% av invandrarna fick uppehållstillstånd p g a av arbete eller studier.
  Personer som fick det p g a skyddsskäl var 8%.

 • Christel Andersen

  Det är trist att du missat en massa goda upplevelser under dina levnadsår. Men det går faktiskt att jobba ihop en förmögenhet i vårt land, var så säker.

 • Smålänning

  Trist och trist. Jag har i alla fall ett eget land att kämpa för emedan du tycks kämpa för dej själv och en massa andra invandrare.
  Du svarade fortfarande inte på vem du tror skulle kunna ha sagt att – Ni alla skall en gång stå på knä för oss.
  Och ditt plugg- vad var det för något. Den beteendelärdom du fick verkar mer hemma i en ladugård hos djuren som inte förstår vad du säger. En gång var jag på Öland och där hade dom en blind ko. Den varken såg eller förstod vad som hände omkring den, den heller.

 • MODER SVEA

  SCB, ringer det en klocka? Om du inte förstod frågan förtydligar jag: Är det bra för Sverige att låta folk som inte har skyddsskäl och till 80% kommer att leva i ett bidragsberoende livet ut, stanna här när vi har många behövande själva? Om du vill spruta ur dig siffror om den totala in/utvandringen så varsågod! Det som är en katastrof för Sverige är att så många med hög kompetens lämnar vårt land medan vi tar in analfabeter. Men jag förstår alla som flyttar härifrån! Jag har själv en syster som utvandrat till Kanada och som bara skrattar och skakar på huvudet varje gång hon kommer hem. Hela världen tycker att vi är korkade som agerar så oansvarigt mot våra egna att de sticker härifrån och vi sakta men säkert förvandlas till en avdumpningsplats för lågintelligenta, lågpresterande och kriminella.

 • fransolsson98

  Det handlar inte om hat utan om vårtt land fortlevnad eller ej!

 • Christel Andersen

  Ingen individ mår väl bra av att vara bidragsberoende?
  Och lågintelligenta, lågpresterande samt kriminella har vi gott om som är svenskfödda.

  Det finns många fördomar och felaktiga påståenden kring detta med invandringen, som cirkulerar på nätet.
  Jag hittar inget som stödjer dina uppgifter om antal somalier.
  För många nyanlända invandrare gäller att de ska ha jobb eller annan egen försörjning för att kunna få uppehållstillstånd eller uppehållsrätt i Sverige.
  Så pratar vi om dessa eller om asylsökande?

 • MODER SVEA

  Varför behöver vi då fler??? Arbetslöshet bland Somalier; vad du kallar ”hat-siter” http://www.friatider.se/brittiska-chocksiffror-bara-tio-procent-av-somalierna-har-heltidsjobb , SVT (som du antagligen litar på) http://www.youtube.com/watch?v=QV296IdNXKM , antal somalier i Sverige 2012 http://www.migrationsverket.se/info/4358.html Visst, jag förstår att det är nedbytande för dom, men det är nedbrytande för hela Sverige att föda en ökande massa arbetslösa analfabeter.

 • Smålänning

  Och vilken TUR att inte en sådan är skollärare. Det hade varit den totala katastrofen. Men politiker skulle inte förvåna mig. Kanske t.o.m. i Strängnäs kommun. Hon tycks ju veta vem lagfarten står på. Och sedan tro att folk är bittra,avundsjuka och inte ha varit med om något i sitt liv.
  Jag undrar om hon hjälpt den del av världen som verkligen behöver hjälp i dag? Det hade varit bättre hon skickat den halva miljonen som hon skryter om till Filipinerna. Då hade hon verkligen gjort en god gärning. Nej, hon sitter och applådera alla som förstört sitt eget land att åka ut världen och förstöra ännu ett. Men, man är ju sig själv närmast. Hon måste ju vara invandrare själv? Eller?

 • Smålänning

  Vart tog 253 Miljarder ( 253 000 000 000 kr ) ur pensionskassan under socialdemokraternas styre vägen? Vad gick dom till? Och hur kunde plötsligt Göran Persson köpa en herrgård för 18 Miljoner kr?

 • gerry persson

  ·
  våra politiker har totalförstört SVERIGE tänk på det i valet GÅ Å RÖSTA JAG
  LOVAR DET BLIR BÄTTRE …..stanna inte hemma gå å rösta enda sättet att få
  stopp på detta elände

 • Smålänning

  Hennes krut går åt här och nu. Hon har inte förmågan att kunna tänka så långt fram som när hon själv skall bli pensionär.
  Att någon är rasistisk är det enda dom försöker försvara sig med när dom inte har annat att komma med. Jag har frågat Christel om vem hon tror skulle kunna ha sagt att – ni skall alla en gång stå på knä för oss – Men det har hon inte vågat svar på. Att vi sedan råkar vara så vakna att vi kan se de olika orättvisorna det tolka hon som – Ja att vi alla andra är snedvridna.

 • Lumik 74

  Det här är svenskarnas hemland, INTE Somaliernas
  så det är en viss skillnad. Dom hör inte hemma här
  och har INGET här att göra! Jag hade gladeligen betalat
  för en svensk tiobarnsfamilj eller uteliggare för den delen
  än att bekosta en enda lycksökare från valfritt U-land.

 • Lumik 74

  Omänskligt? Hur mänskligt är det för svenskarna
  att bli bortträngda och förvandlade till andra klassens
  medborgare i sitt eget hemland? Hur mänskligt är
  det för alla de tiotusentals svenska brottsoffer
  som fallit offer för en totalt onödig brottslighet
  som är en direkt följd av massinvandringen från en
  massa dysfunktionella U-länder? Hur mänskligt
  är det för svenska skattebetalare att behöva försörja
  en massa snyltare från tredje världen? Nä det tänker
  aldrig ni godhetsknarkande kräk på i er värld är det bara
  ickevita som har något slags människovärde att beakta.

 • Lumik 74

  Jo det måste man då pensionärerna arbetat
  och betalat skatt och rätt att förvänta sig något
  för detta på sin ålders höst, medans dom importerade
  lycksökarna i regel inte betalat in en enda krona!

 • Lumik 74

  Invandringen kostar mycket pengar. Vill man satsa
  på detta vansinne så måste man spara ned på annat.
  Vad är det du inte förstår?

 • Lumik 74

  Dom befinner sig i landet, det räcker för mig.

 • Lumik 74

  Varför inte? Dessa människor är INTE och har aldrig
  varit vårt ansvar.

 • Lumik 74

  Nej det har vi inte. Vårt ansvar gäller andra Svenskar
  inte resten av världen.

 • Lumik 74

  Ja det har dom. Jag känner ingen sympati,
  empati eller medmänsklighet med dessa
  människor då deras närvaro här inverkar
  negativt på landet både ekonomiskt
  och socialt.

 • Lumik 74

  Det finns garanterat Svenskar som skulle kunna

  behöva huset i lika hög grad om inte så är det

  bättre att riva det.

 • Lumik 74

  Tror du någon vill köpa ett hus i ett
  område med Somalier?

 • Lumik 74

  Brukar det inte heta från er goda
  kräk att invandrarna tar jobb som svenskarna
  inte vill ha? Vore det inte bättre att dom slapp
  konkurrensutsättas av U-landsinvandrare och
  kunde ta jobben här i Sverige i stället?

  För dom har uppenbarligen inga problem att
  ta skitjobb, vilket vi ser i Norge…

 • Lumik 74

  Jag håller med dig att det är för jävligt
  att USA inte kan ge fan i att lägga sig
  i andra länders interna angelägenheter.

  Men det är fortfarande inte Sveriges ansvar.
  Sverige är (eller iallafall borde vara) primärt
  svenskarnas hemland och inget jävla kombinerat
  socialkontor och flyktingläger för tredje världens
  överskottspopulation.

 • Lumik 74

  Nej det är inte vårt ansvar. Somalia och andra U-länder
  ser ut som dom gör på grund av befolkningens egna
  brister. När vi tar in dessa människor i Sverige så importerar vi samma problem hit som gör att deras
  hemländer är fattiga och våldsamma U-länder.

  Och när dom blir tillräckligt många så kommer dom att
  sänka landet till sin låga nivå kort sagt förvandla landet
  till ett U-land (vilket redan till viss del har hänt).
  Om vi nu prompt måste hjälpa dessa människor
  så ska det ske i närområdet inte här. Dessutom finns
  det fredliga områden inom Somalia som exempelvis
  Somaliland i norr. Det är bättre att dom söker sig dit
  än till Sverige.

  I dom allra flesta fall så lämnade kolonialmakterna
  över länderna i ett relativt bra skick. Sedan efter
  drygt 50 år av självständighet och svart styre så
  har infrastruktur och byggnader (byggt av vita västerlänningar) förfallit och utan ett omfattande
  ekonomiskt stöd från den ”onde vite mannen” så hade
  situationen antagligen varit ännu värre än vad den
  är. Vi kan ta exemplet Sydafrika där landet som i princip
  var ett I-land för 20 år sedan och nu är på god väg att
  förvandlas till ett vanligt afrikanskt U-land där inte ens
  grundläggande infrastruktur fungerar eller för den delen
  hur Afrikas Kornbod Zimbabwe förvandlades drabbades av svält efter att man drev ut dom vita farmarna och deras jordbruk lämnades att förfalla.

  Och även om västerlandet av idag hade haft någon
  skuld för situationen i dagens Afrika trots att man
  i princip hållit hela kontinenten (iallafall Subsahariska
  Afrika) under armarna med hundratals miljarder i U-hjälp under flera decennier (till liten nytta) så är det inget skäl till varför Sverige ska ta emot dessa människor då vi aldrig haft några Afrikanska kolonier!

  Ja vårt land är (eller snarare var tryggt) för att
  det var ett etniskt homogent land befolkat av
  vita nordbor. Ju större andel U-landsinvandrarna
  blir av befolkningen desto otryggare fattigare och våldsammare kommer det att bli. Och dom som kommer drabbas hårdast av det är de svagaste delarna av den svenska befolkningen. Och nej jag tycker inte att det är värt priset att skänka bort mitt eget hemland som är resultatet av åtskilliga generationer svenskars slit
  för att vara human mot främlingar som ofta bara
  föraktar oss och lurar oss. Den omsorg ni ger dessa
  människor kommer ALDRIG återgäldas med något
  positivt.Och nej du råkar inte födas någonstans livet
  är inget lotteri utan ett resultat av dina såväl som dina
  förfäders val, inget annat.

 • Lumik 74

  Ja det där var ju verkligen ett intellektuellt
  inlägg av klass. Som vanligt när ni ”goda”
  kräk ska motivera varför i Sverige ska fortsätta
  med en för oss socialt destruktiv och ekonomiskt
  ruinerande U-landsinvandring så slutar det
  alltid i känsloargument och oförskämdheter.
  Den (för er obehagliga, men inte desto mindre sanna)
  faktan sitter vi på.

  Lyssna nu på mig vi nationellt sinnade kommer
  ta tillbaka landet och sparka ut U-landsinvandrarna
  tillbaka till sina avskrädeshögar till länder och försöker
  ni ställa er i vägen så kommer vi trampa ned er i smutsen där ni hör hemma. Och det finns inget ni kan göra åt det.. Det är bara en tidsfråga…TICK TOCK

 • Lumik 74

  Jo det kommer vi visst det. Ska sillmjölkar som du
  (som har nära att ta till lipen över skrivna kommentarer)
  stå i vägen menar du?

 • Svensk 10-barns familj? Du ta ut huvudet ur röven va.

 • Lumik 74

  Missbrukas Empatin gång på gång så försvinner
  den till slut. Det har varit lite för många fall av grova
  brott mot svenskar, bidragsfusk, stenkastningar mot
  polis, brandkår och ambulanser med mera för min smak.

  Det är bara idioter som låter sig utnyttjas gång
  på gång och fortsätter att bete sig som en dörrmatta.

  Min empati och solidaritet riktar jag istället mot
  andra svenskar.Där har jag ett överflöd av empati
  det kan jag garantera dig. U-landsinvandrarna
  (med enstaka undantag) har inte gjort speciellt
  mycket för att förtjäna den.

 • M A Mma Pappa

  Det tycker jag att du själv kan göra jag kommer själv från en så stor familj så det finns även Svenska storfamiljer

 • George De Culpa

  Ja det hoppas jag

 • Thorsten

  Du är en liten liten avart till människa.

 • Thorsten

  Men huvudet blev ändå kvar.

 • Fredrik

  Det tar emot att läsa detta, jag är inte rasist på det sättet att jag hatar invandringen, jag tycker självklart att sverige ska kunna ta emot invandrare som flyr sitt land eller som söker ett nytt liv.. precis som jag skulle vilja få samma bemötande.. MEN det är förutsättningen att vi ska kunna ta hand om dom som bor här och framförallt våra svenska uteliggare, studenter, hemlösa..

  vi måste kunna ta hand om dom som redan är här innan vi tar in flera…

  Men det som sticker i mina ögon är jag som är i akut behov av boende får inget, jag har varit hos sociala men dom säger att jag har jobb och ska kunna skaffa lägenhet.. men pga dålig ekonomi och lever på existensminimum pga skulder gör mitt fall svårt som fan och jag kan inte få den hjälp jag behöver utan jag får sova hos föräldrarna eller hos polare.. jag är 30 år gammal,, skulle jag få en lägenhet skulle jag ha råd att betala hyran men jag får ingen lägenhet.. sen läser jag nu att 10 somalier får en villa på närmare 4 mille.. kom igen sverige vart är vi på väg

 • Och du är verkligen svensk? Ja, jag pratar inte om svenska medborgare nu, utan om svensk som i svenska folket.

 • Jocke

  Men vem har tvingat dig att gå till sociala? Vem har tvingat dig att bo här? Och vem har tvingat dig att skaffa ekonomiska skulder?

 • Smålänning

  Jaha du. Du vänder ju precis på kakan. Det ät ju just för att vi BETALAR skatter som det kan finnas något som DU vill kalla välfärd. Var skulle annars välfärden hämtats? Kanske från din invandring? Större Motvalls käring får man leta efter.

 • Smålänning

  Här hörs ju hur verkligt dum du är. VAD HAR REINFELDT MED DET HÄR ATT GÖRA. Om du inte vet så är han vår högsta politiker just nu och som ni alla måste lita till för att få er vilja igenom. Christal lilla – Han är STATSMINISTER. Det är han som har sista ordet i det mesta.
  Att du inte skäms som inte vet det.

 • Smålänning

  Men tänk dej själv – hur många familjer i SOMALIA hade inte 4 Miljoner hjälpt? Kanske mer än en?

 • Smålänning

  Inte bara Christel som liknar den blinda kon jag en gång såg på Öland.

 • Smålänning

  Är det rätt att MASSMEDIA styr SVERIGE? Skall inte polotikerna göra det?

 • Christel Andersen

  Du som tror dig veta så mycket, men trots allt inte gör det. Ta nu reda på vad det innebar att Sverige gick med i EU! Alla medlemsländerna har förbundit sig att följa deras regler angående invandring och asylsökande.

  Och om du läst vad jag svarade i kommentaren ovan så hade du inte behövt skämma ut dig nu.

  Och en sak till; sluta följa mig!

 • mike

  Och du Thorsten, du är en åsna.

 • Thorsten

  Tack för epitetet, mikke

 • mike

  Varsågod torsken.

 • Thorsten

  Törstiga Torsken Thorsten.

 • Thorsten

  Det är oerhört pinsamt hur lat artikelförfattaren har varit här, undrar varför… Kanske för att jaga upp er blodtörstiga hundar till infantilt hat mot saker ni inte förstår. Och här sväljs allt med hull och hår. Vet inte om det är pinsamt eller farligt. Villan ni hetsar över är sk rivningskåk, hela området ska bli ett nytt spårområde inom sinom tid. Så några 4 miljoner har ni dragit ur röven, som det brukar när ni presenterar förvränga siffror. Lite mer kan man förvänta sig av vuxna människor, men men. Det farligaste är att ni är röstberättigade.

 • mike

  Lunda vägen 4a 166kvm såldes för 3,15 milj så varför skulle inte det aktuella huset på lundagvägen 12 186kvm + 88kvm biyta sålts för 3.85miljoner? Du är så dum och full med skit.Va fan gör du på den här sidan din sverige hatare.

 • Thorsten

  Det är synd att behöva förklara för vuxna människor hur det fungerar i sverige. En rivningskåk köps loss för marknads värde till ägarna av pengar som inte har något som tas ifrån äldervården eller något annat sticker i ögonen på svernska”sverigevänner”. Detta sker dagligen eftersom familjen som bott där får marknadsvärdet i pröjs. Och sen låta en familj får bo där med bättre levnadsstandard än vad dom vad är vana vid är vana vid är en toppen toppen lösning

 • mike

  Nu var det väl priset 4miljoner som du påstod var förvrängt och taget ur röven .Var stod det att det var en rivningskåk?

 • Thorsten

  Det står ju självklart inte på era fascistiska patetiska hat sidor kan där sanningen kan presenteras.
  Vem skulle piska upp hatet då? Men jag har kontakter med reprensentanter ifrån aktuell kommun, och spårområdet är klappat och klart redan. Jag hoppas du har läsförståelse och att du kan hantera en enkel sökning samt att du kan samla dig så mycket att du kan sätta ihop fakta och bilda dig en uppfattning om hur livet ser ut utanför order av dina bödlar.

 • mike

  Shit va kass du är, du kan inte ens svara på en enkel fråga din feminina bögfjolla. Jag har kontakter med kommunen!

 • Thorsten

  Ja du mikkel räv, nu sitter du i sandlådan och i panik försöker övertyga dig själv och dina lekkamrater om hur farligt det är med saker ni inte förstår. Det min käre räv tyder på stor okunskap och infantil kunskap. Och jag förlåter dig för din okunskap, men har en enkel lösning påditt hat mot saker du inte förstår, samla fakta. Fastna inte på dina sidor som sprider skräckpropaganda mot saker ni inte förstår.
  Det finns många källor att hämta fakta ifrån, men hoppa över aftonbladet, expressen, avpixlat, exponerat och dylika. Det finns en uppsjö av neutral information som du skulle må bättre av att läsa.
  Men rädda vita män som inte förstår att världen är större än sverige samlad under samma paraply är nog inte en sandlåda, det är ett grustag.
  Mvh. Torsken.

 • mike

  Jag måste berömma dig Torsten, så många ord så mycket raljerande och ändå inget innehåll.Och du Torsten jag är inte rädd, jag står på den goda sidan det gör inte du.

 • mike

  Ja du skriver mycket men det finns inget innehåll i ditt skrivande,du är bara en av alla dessa nyttiga idioter som ser det som sitt kall att sprida etablissemangets falska budskap.Du gillar inte feminister,kommunister,högerextremister, vad gillar du? mvh mike

 • Yair MH Geirshtein

  Thorsten är full av skit. Jag bor själv i stan sedan 1995. Han verkar vara både mytoman och muslimälskare. Då kan somalierna bo hos honom.

 • EES-medborgare

  Inte S då går man bara 3steg tillbaka än framåt de har samma snyftintollerans dvs S kan inte se över kanten av bordet som ett barn inte heller gör. S är naiv. SD är evolverat det S. Dvs de har peripherisk syn som en flyga de ser allt och tar problemet på sitt namn i sitt ursprung behandlar inte symptom utan orsak. Fixar du inte orsak så kommer symptom aldrig ta slut.

 • EES-medborgare

  Si Gracias. No hablo espagnol. Jo soy svizzera. Never become swede before there is a save government based on democracy. Otherwise it is like in jail. One way I no way out.

 • saaadiiq

  Haha jag som är svensk, stolt en också!!! Har ni glömt att vi svenskar flydde från detta land till USA när sverige bara hade svenskar? Med detta vill jag säga till er gamlingar som kommenterar att våra förfäder va också invandrare.. Den du!

 • saaadiiq

  Kom ihåg att våra förfäder, vi svenskar att dem flydde också till USA, vad har ni o säga om de?

 • saaadiiq

  När Sverige inte ens hade invandrare då? Den du!

 • saaadiiq

  När Sverige inte ens hade invandrare då? Den du!

 • Thorsten

  Jag gillar katter och elefenter.

 • mike

  Ja katter gillar fiskos och elefanter är rädda för möss.

 • sjunkande skeppet

  He he, den goda sidan, vad är det för något. Ha ha ha, nu fick jag mig ett gott skratt så här på kvällskvisten, Ha ha ha, jag tror jag dööööör!!! Tack för att du är så rolig!

 • Thorsten

  Det är sant. Dessutom är katter söta och elefanter glömmer aldrig.

 • Thorsten

  Det är sant. Dessutom är katter söta och elefanter glömmer aldrig.

 • mike

  Inte ska du dööö Torsten, det skulle va tråkigt finns det nog någon som tycker.Kul att du e lätt road eller som man säger- barn och idioter är alltid lätta att roa.

 • theking416

  Skönt påhopp, det första du gör alltså. Är du fascist? Du bedriver de åsikterna verkar det som. Jag är vänster med åsikter på den löjligt dåliga invandring vi har i Sverige.

 • kajje

  Att då fick man klara sig själv från dag ett!
  Inga bidrag, ingen gratis bostad, det var upp till invandraren själv att skapa sig ett liv eller gå under.

 • kajje

  Hur mycket bidrag och gratisbostäder tror du dom fick?

MediaCreeper Creeper