Socialdemokratiskt kommunalråd ljög medvetet om asylboende

Socialdemokratiskt kommunalråd ljög medvetet om asylboende


2014-11-09 20-46-06_Monica Widnemark (S)Monica Widnemark (S), kommunalråd i Lessebo, har sagt att hon endast under ett par veckor vetat om att ett privat företag ska starta asylboende i Bergdala. Men nu visar det sig att hon, efter ha ”rannsakat sig själv” som hon säger, vetat om planerna på det omdiskuterade boendet sedan i juli.

– Jag har rannsakat mig själv nu och kommit fram till att jag visste det tidigare, det var inte sant, säger Monica Widnemark idag.

Det planerade asylboendet i Bergdala stoppades tillfälligt i veckan av Migrationsverket efter att de fått veta att marken i närområdet är förgiftat efter det gamla glasbruket. På torsdagsmorgonen pratade P4 Kronoberg med Monica Widnemark om hur länge hon vetat om att det skulle bli ett asylboende i Bergdala.

– Det fick jag veta några dagar innan vi hade det här mötet i Hovmantorp, att Bergdala var sålt till nya ägare och att man skulle göra ett asylboende, så jag hade träffat dem en dag innan jag var i Hovmantorp, sa kommunalrådet Monica Widnemark då.

Monica Widnemark var förvånad över den verksamhet som skulle starta i Bergdala. Och mötet i Hovmantorp hon hänvisar till var det informationsmöte den 22 oktober om asylboendena i kommunen. Ett informationsmöte för invånarna i Lessebo kommun. Men att Monica Widnemark inte skulle ha vetat om något tidigare, den synen delar inte Örjan Thorné som ska driva asylboendet i Bergdala.

– Det är felaktigt, det dokument som vi har underskrivet och mottaget av kommunen, den 21 juli togs kontakt med kommunstyrelsens ordförande, Monica Widnemark, per telefon.

Örjan Thorné räknar upp datum efter datum då de har haft kontakt med Lessebo kommun där de har informerat bland andra kommunalrådet Monica Widnemark om att de tänkt driva ett asylboende.

Örjan Thorné skickade dessutom ett dokument till P4 Kronoberg där alla datum står och som är underskrivet av Lessebo kommun. Vi fick av kommunchef Christina Nyqvist bekräftat att Örjan Thorné haft telefonmöte med Monica Widnemark under sommaren.

När vi senare under dagen fick tag på Monica Widnemark igen och ställde frågan varför hon sagt att hon inte känt till något om asylboendet i Bergdala så medger hon att det hon sa i radiointervjun inte var sant.

Print Friendly

Publicerad: 9 november, 2014 kl 20:39 under kategorin Politik.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • maine coone

  Förgiftat….nog bara för etniska svenskar…förlåt.

 • VSOP

  Hon kör väl efter koranen: man får ljuga för de otrogna …

 • Fanjunkarn

  En Sosse… Som rannsakar sig själv…Fan tro´t.

 • Bengtsson

  Monica bör avgå, vilken är en enorm kostnad för skattebetalarna.

 • SPdlr

  Så länge sossarna ger Måna Sahlin och MarGått Wallström (dinosaurie-politiska, förbrukade fossiler) maktpositioner i svensk politik 2014, så är mini-fifflande landsort(s)kärringar en logisk följd, men oförsvarbart givetvis.

 • Vikinglina

  Varför ljuger politiker hela tiden, är sanningen svår att hålla sig till, ger det mindre pengar i börsen, hur sover dessa?

  Hur ska folket kunna lita på politiker som mörkar/ljuger, nationella värdegrunder är det nya verktyget från kommunerna allas lika värde, allas lika syn, allas samma synsätt, osv…..vilket hyckleri.

 • blirsatrott

  Ja att en politiker ljuger är oväntat…och minnet som en Teflonpanna..

 • Vethut

  Kommunalrådet i Lessebo, svamlaren och ljugaren Monica Widnemark (S) avlönas av skattebetalarna i Lessebo. Varför?

 • subarulegacy

  Och Torsten Jansson Kostas starke man Lurade av henne 25 miljoner när han skulle bygga upp sitt hotell på orten Torsten är för övrigt gift med Ulrika Messing FD stor sossepolitiker som avgick och fick 19 miljoner i fallskärm 39 år ”gammal ”

 • BengtI

  En sosse som ljuger? Det är som om en fisk skulle andas i vatten….

 • lelle

  Jag hade blivit mer förvånad om hon talat sanning!

 • Bocken Bruse

  Hon är en enorm kostnad även om hon sitter kvar.

 • Vikinglina

  Det finns en fisk som heter lungfisk den kan andas på land och vatten kan man likna den vid en såsse?

 • Thomas_Mattsson

  Inte direkt förvånande. Vi har levat med politikernas lögner i årtionden nu.

 • blirsatrott

  Fast den heter väl Lögnfisk..;)

 • blirsatrott

  Ja nu fick de ihop det att flyktingarna var läkare och annat ”fint”
  Köpeintyg från landet Långtbortistan är inget värt här…att det är så svårt att förstå det..
  Att de inte testar lite operationer på politiker så man får se om man kan sitt yrke..

 • Vikinglina

  Hej fick ni ihop ngt vettigt på Skype idag?

 • Man of peace

  Att hon ljuger är inget jag blir förvånad över. Att ljuga för att skaffa sig makt och behålla denna är ett välkänt tillvägagångssätt inte minst bland sossarna som i decennier haft makten i de flesta av Sveriges kommuner. Förhoppningsvis kan detta förändras nu när SD växer och får mer att säga till om i de politiska församlingarna. Tanten har nog inte vett att skämmas.

 • manndo

  Sanningen kommer alltid fram, alltid !

 • Old-school

  Hej!

  Lögnaktig elit är inte oväntat har pågått i decenier och blivit det som är ”rätt och riktigt”, tills nu.
  Därför ärdet verkligen befriande att lyssna til argumenterande företrädare för SverigeDemokraterna.
  Det har blivit riktigt bekymmersamt för politiker/media att ställa frågor till SD istort vareviga fråga/påstående vilket lämnar deras läppar, piskar de sig själva man kan riktigt ana hur de vrider sig likt metmaskar i sin självpåträdda krok och det endast för att undvika den egna uppenbara paradoxer i ordväxling med SD-företrädare.

  Tagentitt på Mats Knutsson, appropå självpåträdd krok, spelar ingen roll hur han vrider sig vareviga spadtag denne tar blir dennes egen grop endast djupare,
  SDs tf-partiledare ser emellanåt roat på Mats Ks konvultioner i sina tröstlösa försöka att fåtill något PK-mässigt och den gamle socialisten har, icke ensam, börjat sin ökenvandring endast leder till vägs ende.

  > http://www.exponerat.net/vikarierande-sd-ledaren-mattias-karlsson-i-lang-svt-intervju/ <

  Mvh

 • Rulle_45

  Hel normalt med storljugande politiker i dagens dårland.

 • Cattis

  Det hade varit något att stoppa pressarna för….
  En politiker som talar sanning, snacka om karaktärsfel….

 • enavde400

  Visa på EN ENDA f.d. S-politiker som inte är miljonär…

 • Talibananas

  Politruker är vana lögnare. Om det var heder bakom medgivandet vet jag inte, kan lika väl eller troligare vara en sorts damage control av vad som annars ändå kommer fram och komprometterar lögnerskan än mer. Fler lögner på lut?

 • subarulegacy

  Förlåt tänkte inte på det………Tack

 • enavde400

  Det är helt OK…. 😉

 • enavde400

  Det som är lite knepigt,
  är att dom aldrig bestraffas….
  Dom blir bara rikare….

 • BengtI

  Så vitt jag vet andas alla fiskar vatten. Således…

 • argkvinna

  Syns ju att tantskrället är senildement.

 • Jan-Ove Malmgren

  Oj, jag glömde en sådan viktig detalj. Det kallas för selektivt minne. Politiker har alltid selektivt minne. Dom minns när det passar dem eller när det börja brännas. Patetiska människa.

 • Busaren

  Vilken falskhet. Hon borde åtalas. Detta skulle hon berättat i valrörelsen. Folket kan alltså inte lita på sina Socialdemokratiska folkvalda. Falsk karriärspolitiker som borde åtalas för förräderi.
  Hon hemlighöll denna information för att hon ville bli omvald. Definitionen av opportunist.

 • kossa muu

  selektvit minne är ganska bra,för då kan ingen anklaga dig för att ljuga.

 • brisslan

  När det gäller asylantismus finns det ingenting, som stoppar dessa virrpannor. De ljuger, som hästar travar. För varje år tar lingonmonarkin sig flera år flera år bakåt i tiden. I fredags tog en bekant till mig ”tåget” från Karlskrona till Malmestan. En avsevärd lång resa verkar det 205 km. i vår lingonmonarki. Resan startades från Karlskrona kl. 08.00 och ankom kl. 17.00 Malmestan. Resan tog inte mindre än 9 timmar och det gör att, medelhastigheten låg på knappt 23 km, tim. En hästskjuts skulle var snabbare än dumsvenskarnas stålhäst. På 1800 talet färdades man snabbare än vad man gör i dagens lingonmonarki. Vi har dock en del år kvar innan vi anländer vårt mål medeltiden är vad, som hägrar för 87orna. Men det kan gå fortare än vad man tror. Se bara på dumsvenskarnas föregångsland DDR på slutet gick det verkligen undan.

 • brisslan

  Jag, såg inslaget men, jag köpte det inte så jag använde mig av off knappen. En kvinna, läkare, som flytt från dårskapen. Visar upp sig, som en uchuy. Jag tycker detta ord för fågelskrämma, är det mest talande. När man uttalar det kan riktigt höra hur man skrämmer fåglarna. En högutbildad, självständig kvinna skulle visa upp, som just en ”uchuy”. Därför var 90% av programmet ren lögn av desperata dumsvenskar för att, bedra andra de s.k. 87orna. Att nu kommer det läkare, atomfysiker, hjärnkirurger o.s.v. Jag undrar när dumsvenskarnas korthus faller ihop till en hög avfall, både mänskligt och materiellt.

 • AAkeS

  En annan sosse på rätt plats, en vapenvägrande försvarsminister:

  http://www.thelocal.se/20141106/defence-minister-was-military-drop-out

 • blirsatrott

  Ja det var inte svårt att fatta att det var fejk..
  Jak ärt päst på svenskat.. läst tetta månkat år..nytt jak ärt läkare met järnåperartjoneer såm päst på..Och journalisten jublar…Kanon.

 • Fotsvetten

  Lessebo tillhör nu bland Sveriges 5 fattigaste kommuner. Har ansökt om extra statsbidrag pga situationen. Att gå en promenad i Lessebo är som att besöka en afrikansk marknad, slöjor och färgglada hucklen överallt.

 • Katy

  Läste i våras att en v politiker där inte kunde förstå motståndet mot multikulti. Hon tyckte det lyste upp med de färgglada kläderna när de gick förbi hennes fönster och de lagar ju så god mat……

 • Rep.- on

  Oj,oj,oj det har fallit på politikernas lott, ljug trovärdigt eller berätta aldrig hela sanningen. Så har det varit i alla tider och det spelar inte någon roll vilket parti vi talar om!
  I sak, de politiska partierna har sina två skiljelinjer, vad de blir manade till att framhålla och det som partierna aldrig får yppa, som endast den inre kretsen känner till. Alltså partierna mörkar med sanningen!

 • Rauken

  Tänk om hon/de var lika förtjusta i Konung Karl den Xll karoliner uniformer. Då har Sverige ännu varit ett land för svenskar, i stället för den godhetssyndromets katedral det blivit, där invandringens lovsång aldrig tystnar och där tusentals miljarder spårlöst försvinner ut i tomma intet.

 • Haha! Helt otroligt. Sossarna best[r ju bara av bedragare. Att svenskar fortsätter att rösta på dem är egentligen helt otroligt. I Lessebo fick Sossemaffian 42,42%.

 • Peter

  Visar bara på hur otroligt korkade svenskarna faktiskt är !

 • Risto Matinen

  Politiker har ljugit sedan länge, särskilt sossar. För drygt 30 år sedan hade det företag jag arbetade åt ett samarbete med ett kommunalt bolag, där jag var föredragande. Under en paus kom vi in på valet som nyss gått av stapeln. Kommunalrådet (s) kände sig nödgad att förklara sosseretoriken under nyligen genomförd valkampanj: Vi säger det folk vill höra, men tänker inte genomföra det vi säger…

  Numera säger politikerna vad kulturmarxisterna, som de själva tillhör, vill höra och genomför sin onda plan att förstöra den västerländska civilisationen och dess invånare. Asylparasiterna är deras legosoldater…

 • Kejsartetra

  Det finns ett folkslag som i sin lagbok har inskrivet att de får ljuga om det gynnar dem och religionen. Inget konstigt med det. Vi har sett svenska politiker i dolda inspelningar framföra sanningar som de dementerar när det blir ljust.

 • vitskinn

  Inget att vänta därifrån. De ska ordna jobb, skola, vård och omsorg. Blivit ett mantra. Säger de stup i kvarten. Ta en moderat och en socialdemokrat i diskussion.
  S: – Det gäller att ordna jobb, skola, vård och omsorg. Invandrarna ska komma snabbt ut på jobb.
  M: – Nej, det gäller att ordna jobb, skola, vård och omsorg. Invandrarna ska snabbt komma ut och jobba.
  S: – Nej, det gäller att ordna jobb, skola, vård och omsorg. Invandrarna ska komma snabbt ut på jobb.
  M: – Nej, det gäller att ordna jobb, skola, vård och omsorg. Invandrarna ska snabbt komma ut och jobba.
  S: – Nej, det gäller att… o.s.v.

 • latmask

  Hur skulle hon kunna säga något annat om hon ville behålla sitt jobb?

 • latmask

  Gick tåget med cykelfart eller var det långa stopp på spåret?

 • latmask

  De ljuger inte utan bedriver taqqiya.
  Att bara berätta en del av sanningen kallas för kitman. Mycket vanligt i gammelmedia.

 • latmask

  Han får sparken fortare än kvickt.

 • Rulle_45

  Fick hon inte lära sig som barn. När man ljuger får man svart tunga.

 • brisslan

  I min gröna ungdom var med en gammal stim båt ”Rauken” av Slite Myrstensrederierna och lossade kol i Aalborg. Då fanns det en mycket populär schlager där ”Mange lange slange”. Om vi gjorde om texten så den passade tågresor i vår lingonmonarki fick det bli ”Många, långa, uppehåll ”. Sverige a v idag måste vara ett eldorado revymakare för det mesta, som händer är en ren parodí.
  Subject: Re: New comment posted on Socialdemokratiskt kommunalråd ljög medvetet om asylboende

 • ivrea

  Rekryterad till Unga Örnar och sedan SSU, är det inte så ovanligt ,att tvingas tala med dubbla, ev. svarta, tungor.
  En likhet mellan Koranen och (S) partiboken.

MediaCreeper Creeper