Snart öppnas ny mötesplats för tiggarna i Malmö

Snart öppnas ny mötesplats för tiggarna i Malmö


talt_lager_malmo_mindre_Krypandet för de zigenska tiggarna fortsätter i rasande takt. Redan i december kan en ny mötesplats öppnas för tiggarna Malmö. Myndigheterna i de olika kommunerna slår väl snart knut på sig själva.

Just nu letar kommunen efter en lämplig lokal. Och läget är akut. Stadsmissionen har sedan länge slagit larm om att trycket är så stort att verksamheten på Café David inte räcker till.

I den nya lokalen ska det även finnas möjlighet för besökarna att äta frukost, duscha, tvätta sina kläder och få information. Och just nu granskas ett par olika lokaler.

Även om 30 – 40 migranter fått bistånd till hemresa av Malmö stad är det lika många besökare som tidigare. Utöver det stora tältlägret i Sofielund finns det även mindre boplatser. De finns utspridda på ett stort antal andra platser runt om i Malmö.

Till tältlägren och kåkstäderna hör även mindre grupper med tält i flera olika parker och även vid Dalaplan,

Skånskan.se skriver att Malmö stad står fast vid att det inte ska sättas upp toaletter eller ordnas rinnande vatten intill det stora lägret på ödetomten vid Industrigatan.

– Det är inte vi som äger marken. Och vi vill inte riskera att få permanenta kåkstäder, säger kommunalrådet Carina Nilsson (S).

Den senaste tiden har det varit mellan 1 100 och 1 200 besök av EU-migranter på Skåne Stadsmission varje månad. Och flertalet av dem kommer från Rumänien.

– Vi har inte upplevt någon ökning de senaste veckorna, men inte heller någon minskning. Trycket är fortsatt mycket stort, berättar enhetschef Matilda Jägerdén.

– Och det stämmer inte att många åker tillbaka till hemlandet när det blir kallt. Ifjol valde de flesta istället att stanna kvar.

Inte undra på att de inte åker hem. Med den servicen som de får. Inte ens våra gamla på olika boenden har den servicen utan där är det nerdragningar på mat osv.

Print Friendly

Publicerad: 13 november, 2014 kl 21:00 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • nobody

  ”Kommunen letar efter en lämplig lokal”
  Ett tips: går att finna på nära håll, nämligen kommunhuset.

 • Utvisa dem omgående! De är ‘flyttfåglar’ som ska söderut på vintern!

 • Ultraexponerat

  Varför inte Stortorget ? Så att dem ska ha nära alla affärer och kissa och bajsa nära statyn!

 • blirsatrott

  Ett tips är Sydpolen..

 • Bengtsson

  Tiggarna har redan bostäder i respektive hemland och arbete.

 • enavde400

  O.T.
  Börjar bli trött på det här…
  Ett tips ;
  Alla som har besparingar på banken,
  ta ut allt …..
  Sälj alla aktiefonder,
  om ni har sådana, flytta till räntefonder…
  Vi måste agera där det känns,
  för de styrande….

 • Ja, lååångt söderut:-)

 • enavde400

  Tiggeriet är ett ”extraknäck” för dom…

 • Vikinglina

  – Det är inte vi som äger marken. Och vi vill inte riskera att få permanenta kåkstäder, säger kommunalrådet Carina Nilsson (S).

  Du är rasist Carina Nilsson usch på dig, nu skäms jag som svensk skatte-betalare, VI MÅSTE ÖPPNA VÅRA HJÄRTAN har en fd landsförrädare sagt, och den nya landsförrädaren inte godkända sk statsministern svetsloppan lövet.

 • Svensk Sanning!

  Varför gör alla tvärtemot det som är rätt och logiskt för?

  Vi kommer att få det mycket värre med dessa tiggare från nyår då Norge förbjuder tiggeriet, och då kan även dessa bli mer våldsamma.

  Fan vad Sverige sjunker…

 • Mr Walker

  – Och det stämmer inte att många åker tillbaka till hemlandet när det blir kallt. Ifjol valde de flesta istället att stanna kvar.
  Är det inte max 3 månader som gäller?

  Read more: http://www.exponerat.net/snart-oppnas-ny-motesplats-for-tiggarna-i-malmo/#ixzz3Iz5N3CWr

 • Vikinglina

  3 månader gällde bara män som inte kunde raka sig pga inga pengar i muggen till rakhyvlar, vi ger för lite pengar i muggarna.

 • Thor

  Va ska de göra där, kanske tigga av varandra eller?

 • Ruth Magnusson

  Ingen ökning? Nä, det är väl kallare hän än i deras hemländer. Hurra för vintern.

 • HermannSchultz

  Ska våra odugliga räddhågsna godhetsnarkomaner till politiker helt driva Sverige ner i avgrunden? Jag kan förstå att Malmös politiker inte förstår detta eftersom hela stan är sveriges största socialbidragstagare och vana att använda andras pengar, men någon gång måste tom de fatta att vi har blivit en zigenarmagnet där läget bara blir VÄRRE.

 • Cattis

  Vi kör med US 20 dollar double Eagle mynt.. Värda ca 10.000:- Skr styck..
  Lätta att hantera och synnerligen värdebeständiga…
  Går att casha in i stort sett var som helst i världen..

 • Cattis

  Söder om Smygehuk utan flytväst räcker bra…..

 • Valdemar

  Ja, tiggarna erbhuds allt utom möjligheten att få göra rätt för sig, alltså inga arbeten. Det finns mycket lättare arbeten som tiggarna kan utföra istället för att tigga. Så mycket att det förnedrande tiggeriet kan förbjudas direkt. Så ska man ta hand om sina gäster!

 • Jag har den perfekta lösningen för att få bukt med tiggarna, få vänsterfolket nöjda samt få tak över tiggarnas huvud och mätta romer magar…
  Steg 1. Fixa bostäder till, tiggarna. Bygg baracker duger och tältsängar etc.
  Steg 2. Bjud samtliga tiggare i landet på julbord och lär dom begreppet!
  Steg 3. Skicka räkningen på ALLT till den Rumänska och Bulgariska staten. Tala om att räkningarna kommer att komma så länge dom skickar deras tiggande romer hit och då tar vi hand befolkning, och snart kommer vi lära dom nya begrepp som ”Påsk büfé”, midsommar mat och kräftskiva! Allt på deras räkning.

  Resultatet blir att dom kommer kommer hålla dom hemma då det blir billigare så. Vi går till historien som dom som gav julbord till tiggarna, romerna är mätta av prinskorvar och Rumänien håller dom hemma!

 • ana-maria r

  Ja, Cattis, det går kanske bra i andra delar av världen. Men du vet Sverige! .
  Bara att sätta in några tusen i kontanter på barnens konto, – då ställs frågor från banken,(såvida det inte är egna bankkontoret), varifrån pengarna kommer. Trodde inte det var sant första gången det hände. Bankerna vill tydligen bara ha internetöverföringar.

  (Skall pröva igen, vid tillfälle, ta ut pengar från bankomat gå in på bankkontor och sätta in dessa. Kvittot från bankuttaget sparas på säker plats, och vill banken ha info var pengarna kommer från, lämnar jag öppet för dom att eftersöka. Snart börjar allt i Sverige bli tragikomiskt).
  Önskar er fortsatt trevlig resa!

 • Oberst

  Kan vi inte deportera zigenarna till IS?

 • jimmy

  våra svenska hemlösa stod längst ner på stegen..men inte längre..stegen är övertagen av zigenarna och muslimerna,,våra egna hemlösa har hamnat i ett ofattbart helvete långt utanför den välfärd vi inte har längre..allas lika värde!!!
  haha vilket skämt…finns ingen gräns på hur många rättigheter zigenarna och muslimerna får..MEN INTE EN ENDA JÄVLA SKYLDIGHET…svensken har bara skyldigheter..väldigt få rättigheter..snart inga alls

 • blirsatrott

  Har sett Zigenare sälja Faktum!!!
  Varför då….
  Stulna ex..??

 • oops164

  Knarkaffär brukar jag svara på den frågan

 • Talibananas

  Café David kämpade men förgäves mot ”Goliat”…

 • Victoria

  Nästa gång ska jag svara att jag tiggat ihop pengarna..

 • white_eagle

  Zigenarna blev fördrivna från Indien, deras livsstil ogillades i Indien, de tillhörde en lägsta kast där, och efter flera tusen år tillhör de fortfarande lägsta kast,

  zigenarna uppfostrar sina barn till zigenare… och så länge de gör det kommer de alltid tigga, stjäla och luras

 • kossa muu

  zigenare försöker pressa situation stockholm försäljare på pengar,för enligt dom i svarta mb 500, tar försäljarna tiggarnas pengar.hävdar konkurens,skulle sett vilken smäll tattaren fick.

 • blirsatrott

  Och du tror att Rumänska regeringen betalar…?
  Naiv är bara förnamnet…
  Funkar inte på samma sätt som i Kålrotslandet Sverige att skicka till Kronkalle..

 • blirsatrott

  Hotel Sheraton skulle skämmas om de visste vilken fin service och uppassning Zigenarna får..!!
  Butler Absurdistan till er tjänst…..

 • Mrshatter

  Man ÖSER in flyktingar, ensamkommande ”BAAARN” och sen ska vi ta ansvaret för hela EU:s tiggar kår!!!!

  Snacka om att ”Svensken” har huvudet under armen och klämmer hårt!

  När…NÄR ska allt ”elände” ta slut igentligen?..Dumm-Svensken tror att vi har resurser att föda hela jordens fattiga, krigsflyktingar osv….

  Man håller sig för pannan, den saken är klar!

 • Rolexus

  Kommunen satsar på service åt zigenare som kommer till vårt land och orsakar svåra samhällsproblem. Satsas det något på service åt turister nu för tiden? Turistnäringen kan ju ge hygglig inkomst till ett land. Men kommer det några turister till Sverige nu för tiden? Nyp mej i armen någon…

 • Intepkmen

  Bara jag eller har tiggeri propagandan ökat efter kommunisternas vinst i valet?

  Tiggeri är ju en viktig propaganda för kommunistiska utspel

 • Trött svenne

  Det bästa vore om mötesplatsen blev på avfallsvärmeverket

 • FeliCity
MediaCreeper Creeper