Ljungbeck: ”Replik på Muslimska kvinnor kränkta”

Ljungbeck: ”Replik på Muslimska kvinnor kränkta”


olle_ljungbeck_artikelbild_avatar_kronkorINSÄNDARE Replik på insändaren i Pitetidningen, ”Muslimska kvinnor kränkta”. Man häpnar över respektlösheten undertecknade till rubricerad insändare visar mot det svenska samhället och dess medborgare. Vem är det egentligen som har rätt att känna sig kränkt?

I Sverige har vi grundlagsfäst att den offentliga sektorn inkl regering och riksdag skall vara sekulär. Med andra ord att religion inte skall ha något inflytande på dessa områden.

Men insändarna vill inte bara ändra på detta. De vill därutöver utsätta medborgarna för stora risker genom att inte acceptera de hygienregler som fastställts av medicinalstyrelsen etc och som de svenska medborgarna inte tänker ge avkall på.

Religion har inte med vetenskap att göra. Däremot med vidskepelse, föråldrad kvinnosyn etc. Den ojämlika och sexualfixerade syn islam och därmed undertecknarna visar hör inte hemma i ett civiliserat samhälle.

Undertecknarna ger kritikerna av islam, ”vatten på sin kvarn” genom att hävda att islam plötsligt skulle kopplas ihop med det offentliga samhällssystemet som för alltid skall stå fritt från religiöst inflytande.

Religion må vara den enskilda människans ensak. Men där går gränsen. De som inte accepterar detta bör omgående flytta till ett land där religion och stat är sammankopplat. Men detta skall aldrig ske i Sverige.

/ Olle Ljungbeck, Gävle

Print Friendly

Publicerad: 14 november, 2014 kl 11:30 under kategorin Klistrade, Krönikor/Insändare/Debatt.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Bajen666

  Så jäkla rätt du har Olle..synd bara att våra politiker leker i sandlådan medans Sverige havererar.

 • Risto Matinen

  Vem som helst får känna sig kränkt. Men någon rätt till terapi eller få igenom sina krav har den inte.

  Det finns givetvis ingen rätt att klä sig som man vill på jobbet och inte ens i det fria. Krav på att få bära viss klädsel med hänvisning till islam eller annan våldsideologi är barockt och kan avvisas direkt utan förklaring.

  Dessa slöjor är i nutid huvudsakligen islamistiska uniformer. Det är kläder som är främmande, provocerande, hotfulla och ”hets mot icke-muslimer”

  Kanske kan man göra såsom Atatürk gjorde, för att täppa till? När Atatürk moderniserade Turkiet ville han få bort slöjor. Mötte givetvis motstånd, så han lät horor bära slöja, men inga andra. Fiffigt va? Så kan vi göra i Sverige också, så löser det förhoppningsvis av sig självt.

  Inkräktarna ska respektera vår kultur och klädstil, samt fatta att uniformerna är provocerande och inte respektfullt mot folken i de länder de invaderar. Ta seden dit du kommer!

 • IDH

  Eller hur Olle!!!

 • Rep.- on

  Den svensk som böjer sig och respekterar Islam, vill ni vara så vänliga att söka asyl i någon arabstat där ni hör hemma!
  Vips och nu får över halva Riksdagen något att reflektera över, jag som svensk är kanske inte riktigt rumsren?

 • SD2015!

  Även muslimorna bidrar med det de kan i det lågintensiva kriget mot svenskarna, jihad. Det gör de med sin klädsel, som du skriver. Men också genom deras uppförande ute i samhället. Enligt somaliskan Mona Walter, som numera är kristen och tvingats gå under jorden pga hot från muslimer, så möttes hon av en islamisk extremism som hon aldrig upplevde i Somalia, när hon kom till Sverige. Helt plötsligt så krävdes det av henne att hon skulle visa att hon var muslim och en del av herrefolket, genom att bära islamiska klädesplagg. Detta sågs sällan i Somalia för 25 – 30 år sedan enligt henne. Vad jag förstår har hon bott här sedan början av 90-talet. Men hon är nog bara ”islamofobisk” eller vad tror du Veronika Palm?

 • SD2015!

  Du som svensk man och kritisk till islam är paria och persona-non-grata i dagens Sverige. Liksom jag. Tyvärr tyvärr så är det så.

 • Rep.- on

  7-klövern har dödat all form av framtidstro för oss svenskar!
  Jag tror att ytterst få svenskar bland de 87 % som röstade emot sin egen eventuella ljusa framtid kommer under nyvalet 2015 eller 2018 ha hunnit inse att vi måste rädda Sverige från den undergång landet befinner sig i?
  Jag är rädd för att ett inbördeskrig bryter ut och det är Islamister som startar det!

 • Rättvisa

  Det blir väl snart två olika sjukhus. Ett för vi svenskar som respekterar att det är rent o snyggt och ett för 7-klövern, PK, invandrare. Där vilka som helst kan leka doktor och hur smutsigt som helst. Tyvärr jag bryr mig inte.

 • GenericAngel

  Invandrare just från muslimska länder borde dessutom uppvisa intyg på att de inte bär på resistenta bakterier eller TBC innan de får anställning inom vård, skola eller äldreomsorg. De är en smittkälla som drar in sådant utifrån.

 • Man of peace

  Bra och klokt som vanligt Olle. Har ditt svar publicerats i Pitetidningen?

 • SD2015!

  Kunde inte beskriva det bättre själv repell. Framtidstron och optimismen är bara borta. Insikten om att 87 % vill gå lydigt och fogligt in i islams mörker är hemsk.

 • SD2015!

  Och tyvärr så blir det nog tvärtom .

 • GandalfGra

  Meningen med zionisternas agenda är att skapa konflikt mellan kristna européer och muslimer..de gör allt för skapa denna situation. Europa och Islam är oförenligt detta vet zionisterna ändå är det dessa som är de tyngsta pådrivarna av denna agenda. Alla stora mediehus i västvärlden hyllar ”mångkulturen” och för ÄNDÅ in o-integrerbara grupper till våra länder….! Hmmm finns det något att vinna på detta..? Slipper Israel utkämpa sina egna strider om västvärlden gör det åt dem…?? Jag ber alla er som läser här att se lite längre och se vad som verkligen pågår i världen.

  Jag trodde att ni var öppna och intelligenta människor som ville ta reda på sanningen…gör det då…!! Knyt inte bara näven i fickan…kasta av er rädslan för att kallas för rasist och speciellt rädslan för att kallas för antisemit…!! Dessa namn är bara kodord för att spä på vår rädsla…vi har matats med detta i media sen hur lång tid tillbaka som helst..! https://www.youtube.com/watch?v=lKDeyuM0-Og …detta är resultatet för oss men bara i satirisk och konstnärlig anda i detta fall drabbas Israel…..!! Den som har förstånd förstår att detta drabbar Europa och USA idag….vilka driver på detta…..?? Det vet vi redan…..vi vet vilka som äger banker och media.. vi vet vilka det är som ser till att få folk invalda i våra parlament vilka som bidrar med kampanjpengarna det är ju lätt om man är den som trycker pengarna. Då ska vi handla för att motverka detta..ELLER HUR..!!

  Alla upprörs över media…men ingen verkar förstå medias verkliga agenda och ägarskapets stryptag på journalismen…! Vakna upp ur drömvärlden för H-TE..!!

  http://www.redicecreations.com/radio/2014/11/RIR-141112.php

  Bli medlem så får ni en timme till med intellektuella diskussioner ….väl värt pengarna till kostnad av en drink på krogen för tre månader..!

  Sluta behandla symptomen hitta orsaken till sjukdomen..och gör något åt det..!!!!

 • Vielfrass

  Ja ibland så kan man inte låta bli att i alla fall undra om det inte ligger lite sanning i det trots allt , det är ju bara att lyssna på Barbara Spectre/Lerner och hennes polare på DN till exempel . . https://www.youtube.com/watch?v=MFE0qAiofMQ . . (Och vilka är det som trackar judarna här i Europa/Skandinavien då förresten , inte vi i.a.f . . . ??? ! ! ! ) . . . X( .

 • Urnab Korrigatulis

  Jag känner mig kränkt 90,000 ggr/år – så fort en muslim komer in i Europa blir jag kränkt. Men eftersom jag gillar sekularism och ateism och yttrandefrihet – får jag stå ut med det. Jag vill ändra på det med demokratiska metoder.

 • Sonette

  Jag håller med i stora stycken . Men jag drar inte alla judar över en kam . Däremot finns det en grupp federalister bland dessa och de är ganska många nu . Dessa borde helst förflyttas till Mars om det gick . Om man angrep bankväsendet på det viset som Island gjorde t.ex. skulle mycket vara vunnet . Likaså stora delar av pressen . Lista zionisternas olika koncerner och presentera ett sätt att bojkotta dem .

 • Anita

  Svårt att VETA säkert. Många olika teorier nu om vad som är meningen av att importera framförallt muslimer.

  Var och en gör som dom vill, men jag skulle inte betala för att ngn ska berätta ”sanningen” för mig.
  Än så länge kan jag tänka och dra egna slutsatser, 🙂

 • Alfana

  Tack,Gandalf!

 • Rauken

  Då har du m a o ett rent litet helvete ni då. Det är ju nästan bara muslimer som kommer. Märkligt är, att ingen sätter ett samband mellan det stora antalet muslimer som begär asyl och den smygockupation av landet som så tydligt pågår just av den gruppen.

  Moskéer med minareter växer som svampar ur den svenska myllan. Den som förr var förbehållen Svear och Götar. Nu är också intrånget av både riksdag och regering ett faktum.

 • Bra idé. Låt hororna Veronica Palm, Gudrun Spyman m fl av deras systrar fortsätta med dessa hucklen men permanent.

 • Gillar Olles krönikor, verkligen. Men att muslimer skulle ha en föråldrad kvinnosyn är lite för snävt beskrivet. Vi har aldrig i Sverige haft den kvinnosyn som finns i mellanöstern och afrika. Det har gjorts seriösa studier i nordens historia som visar på en betydligt vettigare syn på kvinnor, asatron var mer ‘jämställd’ än islam någonsin är i modern tid. Men det är rätt att det är föråldrat, senilt och synnerligen vettlöst att låta muslimer leva ut sin kultur i Sverige. Heja Olle!

 • GandalfGra

  Om man INTE drar alla judar över en kam hur ska man då vara säker på att det inte är den man låter stanna som på nytt börjar denna spiral av oönskade händelseutveckling i värdlandet. Det är ingen slump att just judar har fördrivits ut ur Europeiska länder mer än hundra gånger genom århundradena. Det måste ju finnas någon rimlig förklaring till varför..! Ett folk som andra uppskattar som f.ex Sveriges del vallonerna de var ju mer än välkomna när de visade på anpassning och yrkesskicklighet. Jag tror det mesta av judarnas förbannelse ligger i deras hantering av pengar och att som enda levebröd i stort sätt tjäna pengar på pengar. Genom att tjäna pengar på pengar blir deras inflytande orimligt stort på samhället dessutom om det visar sig att dessa har egna agendor som inte är till fördel för värdländerna. Därför tror jag att det bästa vore att samla ihop dem allesammans så kan de få låna ut pengar till andra judar i Israel utan inflytande på VÅRA länder. De ska absolut INTE få tillåtas att skapa pengar ur luft i våra länder för att sedan låna ut dessa till våra stater mot ränta. Det är ju en rent kriminell verksamhet…det ska enbart vara landets egen regering och riksdag/parlament under översyn av folket som ska få trycka valutan.

 • 17_1700

  Mycket har jag läst!

  Det senaste jag läste var nazismens uppgång och fall i Tyskland.
  Dina ord om judar och Sionismen påminner mycket om Hitler!
  Jag vill lika mycket som de flesta på denna sida INTE ha denna invandring vi har i dag.

  Men… att igen ge judarna skulden!?

  Det är nog f.n att gå för långt!
  Du skriver:

  ”det är ju lätt om man är den som trycker pengarna”.

  Inte är det ”judarna” som trycker pengarna i något land annat än Israel
  I Sverige är det riksbanken ock ”mannen” jag aldrig skulle köpa en begagnad bil av som står för penningpolitiken och tryckandet

 • GandalfGra

  Det är inte ett propagandaorgan redicecreations du tillåts själv att dra dina egna slutsatser ALLTID alltså som journalismen BORDE vara i våra länder det är därför jag älskar redicecreations. En massa olika ämnen diskuteras många som är helt utanför konsensusjournalistiken många olika sorters människor intervjuas men ändå alltid så jäkla intressant. Jag begriper inte hur Henrik får tag på alla intressanta gäster..! Insiktsfulla intervjuer och mogna överväganden till skillnad från skitjournalistiken annars i Sverige. Om två människor som Lana och Henrik kan åstadkomma så mycket vad skulle inte alla vi andra också kunna göra…det minsta vi kan göra är att stötta det vi gillar. Det gör jag…!

 • GandalfGra

  Hitler hade rätt om judarna eller ska vi kalla dem för ”de internationella judarna” de som vill berika oss med allehanda underutvecklade kulturer. Det dom gör är en krigshandling mot den europeiska människan.

  Judar står för det mesta av den organiserade brottsligheten i världen..ganska lätt när man har Federal Reserve i ryggen och Israel att fly till om något av upptågen råkar gå fel…! Låt oss skicka dem alla till Israel. Det vore väl det bästa…eller hur..?? Då kan vi få råda över vår egna media och göra våra egna filmer samt styra vårt bankväsende helt utan judisk inblandning. Låt dem sköta sitt eget de har ju Israel de behöver verkligen inte sköta om varken Sverige eller USA eller EU….!! Vi vill inte ha deras inblandning i våra interna affärer vare sig det är politik ekonomi eller nyhetsförmedling eller populärpropaganda via filmer eller musik…!

 • Sonette

  Jag håller med dig även här i det mesta utom i det med att det inte kan gälla alla judar . Alla judar är inte med i sionistmaffian . Men..de är åt h*lv*te för många i den maffian. Man skulle t.ex. kunna skapa olika förbud där de inte får ha verksamhet , som banker och bl a. rättsväsendet i vårat land . Sedan skulle jag vilja att man snokade upp varenda frimurare och andra loger och stängde av dessa från Tingsrätter och andra rätter och all annan viktig verksamhet där de kan skada landet .

 • GandalfGra

  Eftersom det även är så numera att frimurarlogerna är kapade av judar kanske dessa snyggar till sig lite när de inte längre är under judiskt inflytande..!

 • Sonette

  Det tvivlar jag på , de antikristliga logerna borde snarare förbjudas . Dessa loger har ingen annan uppgift än att skapa mörkermän med en otrevlig agenda .

 • 17_1700

  Du rapar lika mycket floskler som Hitler eller för den delen PK-maffian

 • Lundiz

  Religion må vara den enskilda människans ensak. Men där går gränsen

  Olle Ljungbeck , Du är alltid påläst och jag uppskattar Din rakhet och Dina åsikter !

 • GandalfGra

  Eller så kanske jag försöker vara insatt och följa ett logiskt resonemang..!

 • 17_1700

  Det lyser Nazityskland över ditt resonemang eller för den delen dagens Arab/muslimvärld

 • GandalfGra

  Och det Nationalsocialistiska Tyskland skulle vara det värsta som hänt jorden eller vad då..?? Om man tar till sig historia och lägger ihop två och två då förstår man vilka ondskans hantlangare var under andra världskriget. Jag kan bara hänvisa till en mycket bra dokumentär om dessa skeenden…sedan är det upp till dig att stöta och blöta uppgifterna bättre det än att jag ska göra det…!! https://www.youtube.com/watch?v=Vnu5uW9No8g

  Men man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt och lära om eftersom allt det vi fått höra sedan 2:a världskriget är en lögn..men begynnelsen ”anledningarna” ligger mycket längre tillbaka i tiden för det som ledde till andra världskriget..!! Kanske svårt att acceptera för en del människor men ett måste annars fortsätter vansinnet i världen..!

  Det har hänt saker i världshistorien både före och efter andra världskriget som borde fått mer uppmärksamhet än det Hitler ville göra för sitt tyska folk.

  Lär dig lite historia och denna gång historia som ligger närmare sanningen än den som getts oss hittills …!!

 • 17_1700

  Ditt eller en kommunistisk eller höger och eller nazistisk är sk.t det samma.
  En sjuk syn på människan är det och det nya ”nazistiska” är islamisters syn på sina medmänniskor och hur de behandlar de som inte tycker som de.
  Det Hitler gjorde mot judarna är sjukt och borde inte få ske igen och fattar du inte det är det bara synd om dig

 • GandalfGra

  Vilket surrigt svar…hur står det till med ditt förstånd..??

  Är du verkligen helt säker på att som du säger ”Det Hitler gjorde mot judarna är sjukt och borde inte få ske igen” verkligen har hänt vilka fakta är det du stöder din uppfattning på..?? Det är ganska lätt att motbevisa det du försöker hävda tror jag men ge det ditt bästa så får vi se..!

  Skicka alla judar till Israel är det så hemskt med ditt sätt att se det…? Om så varför..?? De borde väl trivas bättre i sitt eget land så slipper vi ha dem styra våra länder i västvärlden åt h-te..!!

MediaCreeper Creeper