”Nyanlända” köper falska adresser

”Nyanlända” köper falska adresser


För att få hjälp av myndigheterna och starta ett liv i Sverige har det blivit allt vanligare att ”nyanlända” skriver sig på falska adresser för att ge sken av att ha en egen bostad, samtidigt som man bor kvar på en flyktingförläggning.

Systemet har uppmuntrat en svart marknad för falska adresser där några kan tjäna grova pengar.

– Det är väldigt vanligt. Jag har hört att det kostar mellan 2.000 till 10.000 kronor i månaden. Och vad jag har hört så kan man vara upp till 40 stycken i en lägenhet, säger Nhela Ali, kommunikatör på Valdemarsviks kommun till svt/ostnytt.

I december 2013 berättade Östnytt att etableringslotsarna ska ha låtit 67 personer skriva sig i en lägenhet och 14 personer ska ha varit skrivna i en företagslokal.

Det har inte blivit bättre idag. Verkar som om berörd myndighet inte bryr sig.

Utan egen bostad får nyanlända flyktingar med uppehållstillstånd ingen etableringshjälp, vilket innebär allt från ekonomiskt stöd till utbildning i svenska.

Print Friendly

Publicerad: 27 oktober, 2014 kl 14:56 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Talibananas

  Tull tull! Chateau eller schatull, många bidrag små bildar stor pengaå och migrantvåg.

 • enavde400

  ALLA myndigheter i Sverige ”blundar”….
  Order ”uppifrån”….

 • eurika

  Vi som älskar Sverige kommer inte att glömma och blunda för all jävelskap som våra naiva beslutfattare har gjort mot Sverige och oss älskare av Sverige.
  Svinhugg går igen, glöm inte detta.

 • enavde400

  Vi glömmer inte…

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Några som har börjat reagera på det där är numera även kommunala hyresförvaltare. Om det bor 10 istället för 2 personer i en etta så ökar inte slitage och risken för fuktskador med 5 gånger utan förr 10 – 15 gånger. Det är dessutom ordentligt utanför Socialstyrelsens riktlinjer att alla bosatta i en lägenhet skall ha tillgång till ett rum vardera. Två personer bosatta i en etta kan dom nog godta då sambos i dom flesta fall ändå delar nattvilan i samma rum.

 • enavde400

  Organiserat bedrägeri,
  ingen gör något…
  Detta var väl uppe i våras…?
  Hade det rört sig om svenskar, då du….

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Ärligt så är det enda som gäller brott mot folkbokföringslagen hos den som oriktigt är skriven där och det är enbart ett bötesstraff om det inte räknas som synnerligen grovt har jag för mig. Medhjälp till brott mot folkbokföringslagen tror jag inte ens finns i lagboken.

  Möjligen så kan man hårddra det till att dom som tar in pengar på saken kan misstänkas för ”Utnyttjande av person i beroendeställning”. Som pappersmässig hyresvärd så utnyttjar dom faktiskt dom här ”asylanterna” för egen vinning, och beroendeställning kan mycket väl räknas som ”hyrestagare” då.

 • xmaverickx

  De har tagits över/tillåtits ta över av invandrare, som denna ”kommunikatör” Nhela Ali, även om en kommun väl inte direkt är en myndighet.
  För eliten vill skapa kaos oreda och i förlängningen inbördeskrig.

 • enavde400

  Själva ”grejen” är väl att dom ”skrivna” tjänar en massa bidrag på det…
  Varför annars betala 2.000 och mera….?
  Hur kan dessa ”fattiga” flyktingar betala detta,
  fast dom bor på en förläggning och
  är asylsökande…?
  Då blir det väl mer bedrägeri…?

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jo, bidragsbedrägeri kan det säkert klassas som numera när det har blivit kriminaliserat. Utnyttnande av förmåner till förfång för andra eller hur nu straffrubriceringen skulle bli. Tror även att den som hyr ut mycket väl skulle kunna göra sig skyldig till brott. Genom att undanhålla hyra som över en viss gräns skall skattas för.

  När jag hyrde ut ett extrarum såg jag jäkligt noga till att hålla mig under gränsen för beskattningsbar inkomst hos skatteverket. Jag hyrde ut tillgången till halva min lägenhet för under halva hyreskostnaden för mig, därmed kunde jag skriva av hela intäkten eftersom jag haft utgifter som översteg intäktens förvärvande.

 • enavde400

  Det blir väl inget av,
  eftersom det inte är svenskar som skriver sig så….
  Tack för bra svar…;)

 • IDH

  Jag har bott i Angered i sju år nu. Har verkligen sett min del av eländet, men det jag såg idag går utan på allt annat.
  Åkte förbi Lidl i A Centrum efter jobbet och där var smockfullt. Horder av somalier och horder av vad som verkade vara nyanlända syrier. Hucklor överallt. Och fulla vagnar med mat, skor, kläder, leksaker och verktyg. Ja allt du kan tänka dig…

  Jag stack därifrån och gick till Ica maxi istället. I förbutikens lilla cafè med ca 10 platser stod mellan 30 och 40 negrer och tjattrade och förde liv och runt omkring, muslimer muslimer muslimer. Jag kände en sån obeskrivlig blandning av äckel och ilska och just då kände jag en enorm avsky mot sossesvinen som har låtit detta ske. Jag önskar av hela mitt hjärta att pizzafejset Göran Johansson led helvetets alla kval innan han dog!

  Hårda ord? Inte med tanke på det jag bevittnade idag!

 • Hämnden är alltid ljuv. En kall måltid serverad i helvetet.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Inga problem. Jag tycker faktiskt att juridik är ett ganska roligt ämne att debattera då det är såpass mångsidigt.

  Jag har ingen formell juridisk utbildning men älskar att ibland djupdyka i lagar och förordningar bara för att ge någon inom pk-lägret på käften med Svensk Författningssamling. Den som säger att stenar kan krossa mina ben men ord kan mig inte skada har aldrig råkat ut för svenska lagboken i huvudet från några meters höjd.

 • enavde400

  ;))

 • Super norse

  Hur tusan kan hon få titeln ” kommunikatör” när hon inte kan prata en ordentlig svenska?

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Efter att ha läst en massa okvädesvisor på Facebook och Twitter om hur väl dom önskar Jimmie när han tog timeout så förstår jag dig. En gång när han var en betonghäckadsosse pre Palme så hade han säkert också fria tankar.

 • enavde400

  Undrar vem som hittar på alla ”hittepå-titlar”…;)

 • alkis

  Nyliberala makteliten skapade enorma möjligheter till korruption som inte finns i andra europeiska länder. Sverige kan på detta vis jämföras med afrikanska eller latinamerikanska bananrepubliker.

 • mikenomad

  Hur jävla svårt kan det vara och samköra ett bostadregister med antal personer som nyttjar eller är skrivna på adressen ? Hade det varit en Andersson, Petterson eller Lundström som gjort något liknande, hade det aldrig funkat för då skall det utredas ang bostadsbidrag eller annan typ av ersättning

 • enavde400

  Korruption har funnits i alla tider…
  I Sverige 10-dubblades den när O.P.
  tog bort ”tjänstemanna-ansvaret”….

 • Rulle_45

  Helt normalt i dårarnas land. Ingen kontroll Parasiterna / Lycksökarna gör allt för att blåsa oss Svenska skatteslavar på pengar / bidrag.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jag vet inte om du kommer ihåg dom analoga ”Folk och Bostadsräkningar” som Skatteverket skickade ut tidigare men dom måste man svara på hur många som var boende i si och så stor lägenhet. Numera är ju det digitaliserat då du är skriven på en lägenhet/hus istället för en adress så en samkörning på det viset misstänker jag att dom flesta bostadsbolag gör med sina adresser några gånger per år.

 • mikenomad

  Det är fan i mig dags och börja med TJÄNSTEMANNA ANSVAR igen !

 • mikenomad

  Kommer ihåg detta, allt är ju enklare nu med dataregister så det kan ju inte vara så svårt att kolla upp hur många som är skrivna på adressen

 • alkis

  För tjänstemän finns det kvar men inte för politiker.

 • mikenomad

  Tveksam till dessa uppgifter, verkar som ingen har ansvar, förutom arbetarna

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Alla lägenheter i en port har ju unika nummer numera så det torde vara gjort på en sekund för en hyresvärd att samköra folkbokföringsregistret med deras bestånd av lägenheter. Även om jag inte har rapporterat in när jag skrev mig på min lägenhet att den är en trea så är jag inte dummare en att jag är medveten om att min hyresvärd definitivt har koll på det, och även skatteverket som sköter bokföringen. Nu är jag mer hårdvarutekniker inom datorer men att skriva ett simpelt program för att ta fram en bostad som har mer en tre boende per rum borde vara ganska simpelt. Något (If) argument bara så är saken biff, eller exportera till SQL alternativt en Exceldatabas.

 • Rättvisa

  Tyckte dom sa på nyheterna att 3500 lägenheter i Stockholm som har hyrts ut svart mister besittnigsrätten. Men det kanske bara gäller svenskar???

 • vitalis

  Helt bisarrt. Jag vågar knappt skriva mej hos mej själv.Man vet ju snart inte vem man är??

 • mikenomad

  Gäller GARANTERAT bara ETNISKA SVENSKAR, annars skulle det ju vara RASISTISKT 🙂

 • AAkeS

  Skatteverket har ju adress och lägenhetsnummer så en körning på en bidragssökare kan ju bara ta några sekunder. Och lägenhetsinnehavaren har också en del att förklara.

 • Vikinglina

  ” Nhela Ali, kommunikatör på Valdemarsviks kommun ” Hon kunde knappt svenska, sen skrev hon på tavlan, Tycker du om Sverige? Tro 17 att de gör här haglar bidragen.

 • Bengtsson

  Varje fuskare måste straffas med fängelse och utvisas till närmaste gränsstation.

 • repell

  Om det fanns ärliga grannar så kunde de polisanmäla vad de misstänker.
  Själv har jag lyckats få bort ett tiotal sk inneboende med tattarutseende!
  Jo jag pratar med mina grannar och använder ordet skumt så fixar de till det här!

 • blirsatrott

  40 utbetalningsavier till samma adress och försäkringskassan anar ingenting..
  Men en sjuk svensk ska det spanas på..

 • Asa

  Jag tror på allt som våra myndigheter säger. Jag tror också på alla politiker för dem är folkvalda och kan inte ljuga. Jag tror också på tidningar och Tv, radio. Ja jag medger jag är en Idiot.

 • kossa muu

  någon idiot som har som uppdrag att språk förvanska.

 • Oberst

  Sverige är urpajat.

 • brisslan

  Det är världsbekant att, den, som inte kan lura en dumsvensk är ännu inte född.
  Det finns ingen begränsning hur många gånger det går att, dra en 87 vid näsan att, snyda dem var och varannan timma dagarna långa är inte någon omöjlighet. .
  Att, benämna dem, som 87or är kanske missvisande. Om det, som påstås är riktigt att bedragarna, endast har ett IQ på 65 – 70. Då måste våra 87or vara 55or och inte 87or.

 • brisslan

  Vi vill inte kallas för bananrepublik. För här är vi ett strå vassare än de andra. Så här helt klart en lingonmonarki. Nästan allt vad rör vid går ad helvede till. Jag misstänker vi är det land i Europa, som har flest analfabeter.

 • brisslan

  För mussarna gäller koranen över lagar och för 87or alias 55 är det fegheten, som ger utslaget.

 • Det är ett datorprogram, inte någon person.

 • Håll Sverige rent!

  U-landet Sverige har ingen koll på något, svenskarna lever inte som de lär! Världen dummaste folk idag! Inte konstig de blir utrotade!

 • Belsebub

  Svensk administration är formad efter svenskars sätt att vara. De följer lagar och förordningar och försöker att i alla lägen göra rätt för sig.
  När helt plötsligt landet översvämmas av andra kulturers människor uppstår anarki, ingen följer lagar, alla försöker bara berika sig själva.
  Vem ska vi tacka för den uppkomna situationen? Jo regering och riksdag.
  Nu till miljardkronorsfrågan; är de värda ett tack?

 • Bengalen

  Om du plockar bort alla kommatecken i din text blir den kanske läsbar!

 • Dacke

  Nog förefaller det besynnerlight när man kollar upp vem som har c/o adresser? Varför inte utreda hur många som bor på samma c/o adress? Vi läser ofta att det bor 30 st i en tvåa och ringer det ingen klocka då, så är det beklagligt. Tillåt mig framföra ett förslag som är, att kartlägga alla ”flyktingar” som bor på dessa adresser – bor de inte där, bör de i rimlighetens namn bo någon annanstans?

MediaCreeper Creeper