Muslimer tvingar skola avskaffa påsk och jul

Muslimer tvingar skola avskaffa påsk och jul


muslims christmasTänk vad man kan om bara viljan finns!

En skola i Maryland i USA slopar alla religiösa kopplingar till lov, under press från muslimerna som vill lägga till sina egna.

Kristna och judiska helger avskaffas i skolans kalender från nästa år. Istället för jullov får barnen vinterlov, och istället för påsklov blir det vårlov.

Orsaken är naturligtvis islam, som aldrig kan acceptera att de är sist till banketten, där bordet redan är dukat och gästerna satt sig till bords. In stormar muslimerna, gapar och skriker, rycker till sig stolar, kräver halalmat och att alla andra ska respektera dem, utan att de själva ska behöva respektera någon.

Så även i USA, som en gång byggdes av kristna och som fortfarande har både kristna symboler och trosbekännelse inbyggda i sin politik, sin valuta och sin unika amerikanska kultur.

Uppviglande muslimska ledare har tidigare år uppmanat muslimska föräldrar att hålla sina barn hemma på muslimska helgdagar; ett brott mot lagen om skolplikt, men som muslimerna givetvis struntar fullständigt i. De har ju sin sharia, höjd över allt annat.

Men inte ens när de nu lyckats avskaffa kristna och judiska helgdagar är kravmaskinerna nöjda. Nej, nu gnälls det över att man kommit ännu längre ifrån jämlikhet istället.

Genom att avskaffa jul, påsk, Rosh Hashanah och Yom Kippur har de upprört andra religioner och vi är inte ett dugg närmre jämlikhet, säger Saqib Ali, f.d. delstatspolitiker och ordförande i Equality for Eid Coalition.

När islams Eid al-Adha och judendomens Yom Kippur sammanfaller ville muslimerna att båda helgdagarna skulle anges i skolans schema. Istället står det nu bara ”Inga lektioner”.

Källa: ijreview.com

Print Friendly

Publicerad: 13 november, 2014 kl 21:58 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • YOTHI_TARZAN

  Religion och skolor har alltid varit hett i USA och dom kristna har varit allt annat än oskyldiga på denna punkt.

 • Rep.- on

  Det spelar ingen roll med smugglaren, vi har myndigheter som stöttar ISIS och får mat och uppehälle i Sverige när de kommer tillbaka ifrån Syrien.

 • enavde400

  Lyckas mussarna där,
  är vi ett lätt byte….

 • När skall de islamkramande politikerna inse att islam skall förbjudas?
  Islamideologin är inte förenligt med demokrati.
  Att det skall vara så svårt att förstå.
  Bara att se sig om i världen.

 • Thor

  Svårt att tro att amerikanerna accepterar de efter som de är så religiösa.

 • ErikWhite
 • Swedenalltime

  Varför ens bry sig om dessa kränkta muslimers krav överhuvudtaget? Passar det inte att ta seden dit man kommer så är det bara att återvända tillbaks till deras hemländer.

 • codatronca

  Förstår heller inte varför de kommer hit och gnäller,själv kommer jag ALDRIG att acceptera islam och mussar !!!

 • Morran

  Helst vill jag se ett helt homogent samhälle där vi skulle slippa sådana konflikter. Men nu verkar det inte möjligt i nuläget. Då återstår det enda möjliga – total segregation. De olika etniska grupperna får helt enkelt ha sina egna skolor där de i fred kan odla sina egna traditioner.

 • Ruth Magnusson

  i sina hemländer, inte här!

 • Morran

  Visst är det så, men ibland kan samhällsutvecklingen ta en riktning som vi inte önskar och då kan det vara klokt att skapa alternativa strategier. En sådan kan vara att öka segregationen så mycket som möjlig. Att skapa informella reservat av svenskhet.

 • Kid

  Inga muslimer på Europas gator!

 • Magistern

  Det har gått för lpngt . När skall vi börja slå tillbaka??!!

 • Magistern

  Aldrig acceptera! No PAsaran!

 • Rainbow Needles

  Så länge man skall beblanda sina medborgare med andra uppstår helatiden olika konflikter, vi vet alla vad som borde göras i 1:a hand.

 • Morran

  Jag kan inte förstå varför judarna skulle vara upprörda. De har varit drivande i att göra USA mångkulturellt. Som man bäddar får man ligga.

 • Valdemar

  Ska dom som firar svart jul hela året i sina svarta tomtekläder göra invändningar mot de röda tomtarna, som bara bär sin dräkt en enda dag?

 • TM

  Islam ut ur västvärlden nu, imorgon är det för sent!

 • Cattis

  Jaja…. Kristendomen med sina nymodigheter gav sig på vår urgamla hävdvunna religion, och införde nymodigheter som jul och påsk…
  Kanske snart är dax att slänga ut all ny skit och återgå till våra rötter…
  Midvinter blot…. En mer vuxen jul….

 • Asa

  Mångkultur är fint men inte på hemmaplan såsom Vaxholm, Bromma, Täby, Tullinge, Danderyd och Djursholm osv. Den ska helst bedrivas i skymundan så man slipper se eländet men ändå kan vara Pk. Och skymundan är helst i några skogar i norrland, värmland osv. Man ska inte skoja med Pk folket de har det inte så lätt kan ni tro. Många pinsamma stunder för dem när ngn säger SD ex titta ner i golvet, låtsas att det regnar eller snöar eller byta ämne snabbt och diskret. Det som sker i USA oavsett om de rår för det själva eller ej sker tyvärr även i Sverige dock är vi mer diskreta i vårt informationsflöde från media gällande denna typ av händelse. Det är bara en tidsfråga innan ex Ramadan är på tapeten i varje skola. Det sker redan nu men i begränsad omfattning. Accelerationen kommer att öka ju mäktigare våra muslimska vänner blir. Och de blir mäktigare för varje timme som slår. Våra barn tvingas snart be mot Mecka.

 • Asa

  Då vill jag påpeka att indianerna i amerika tillät fri invandring och nu sitter de i reservat. Hur många år är kvar innan vi är i samma position 1 – 10 år eller? Våra muslimska vänner förökar sig nämligen oerhört fort och i extrema fall när de har bråttom tillämpar de celldelning-amöba nivå.

 • Tesak

  Snart

 • eleteria

  Hur kan mongoliderna inte förstå? Måste man bli journalist för att bli så komplett korkad och så fullkomligt idiotisk?

 • ana-maria r

  Tyvärr är våra fega politiker inte inne på samma linje.

 • ana-maria r

  Tror det var Sigtuna kommun som för flera år sedan införde lediga skoldagar i samband med muslimernas respektive judarnas ”dagar”.

  Dessa ledigdagar för skolungdomar (helgdagar) angavs på schemat med namn. När protesterna, förmodar jag, blev alltför många och intensiva, började dessa dagar kallas ”studiedagar” för lärare istället! Alltså skolledigt..

 • Sorgligt! Hinduer och buddister har väl helgdagar också? Vet om folk i Sverige som anammat andra österländska religioner, när ska deras helgdagar bli lediga dagar? Sverige är ett bedrövligt vi och dem-land där vissa religioner är viktigare än andra, sekulära som vi ska vara. Det har gått för långt!

 • Rep.- on

  Det har vår regering också, de har tagit steget närmare att stötta islamister, när de erkände Palestina!

 • SPdlr

  Religioner är forntida sagoberättelser som ställer till med splittring och elände. Att upplysta människor i modern tid hänger sig åt dylikt dravel, kan bara ses i skenet av dödsfruktan. Att stenåldersimbeciller i främst Asien och Afrika är indoktrinerade är mer förståeligt, dom är som regel obildade halvprimater, som man inte kan inräkna i civiliserade sammanhang. Och inte borde tillåtas att vistas i västvärldens länder och samhällen.

 • alkis

  Obamas bror känd islamist, hans frus bror rabbin i synagoga, vad ska man vänta sig?

 • Trufflehunter

  Allting kommer att börja med att budgeten fälls.

 • Trufflehunter

  Om ändå du och andra skarpa fria hjärnor vore politiker istället.. *suck*

 • Trufflehunter

  Ja, skulle vara intresserad av hur detta förslag lyckades gå igenom

 • ana-maria r

  Det var vad en släkting till mig sa när jag berättade. ”Det blir inte många dagar kvar på året att arbeta eller studera då”

 • Brutal_Justice

  Nu är det ju de facto inte bara fråga om olika kulturer och religion, det största faktorn är generna. Förstår man det naturliga urvalet och hur det har format människan och dess olika folkgrupper i dess olika miljöer förstår man också varför genomsnitts IQ-t är så lågt i Afrika, Mellanöstern. Även kristna araber beter sig som dårar och som riktiga kamelryttare i Sverige så det handlar om mycket mer än bara kultur och religion.

 • Barbarisk_Kloakkrypsurinvanare

  Splittring och elände kommer från individers låga iq och inget annat. Du har sett det hos individuella par som går igenom partner efter partner och separerar av dom mest sjuka anledningar med barn i kläm.
  Idioten är den som ynglar av sig mest.

  Religioner och andra ideologier används som dåliga ursäkter av lågintelligenta galningar för att ge utlopp för deras perverserade idéer och fetisher i ideologins namn. Därefter kommer den kontemporära massan och ”diggar trenden” för att via mingel och grupptryck lyfta den till skyarna där den sen spårar ur och orsakar massdöd.

  Problemet är och kommer alltid att vara människan. Inte ideologier.

  Kristendom, Hednisk tro, Ateism, Buddhism, Taoism. Dessa ideologier lyckas idag leva sida vid sida idag då den lågntelligenta kontemporära massan har hittat ett annat trendigt mål att samlas runt. Feminism och mångfald.

  Ser du mönstret?

  Mytologi, religioner, historia är alla sagoberättelser som kan ställa till med krig och elände. Men för att det ska ställa till med splittring krävs en speciell sorts människa.

  Det är dom speciella sorterna vi ser idag som drivit allt till sin spets. Dom hittar ständigt en ny ideologi att vurma för. Är det inte kristendomen så är det något annat.

  Så snälla, skyll inte på kristendomen eller islam eller något annat. Bara idén att attackera allt som kan så split mellan människor är tillräckligt för att så split mellan människor.

 • Nej, det blir ju verkligen inte det!

 • Absolut! Det finns rejäla blandningar av religioner i mö. De blandar hedendom med islam, med inslag av kristendom och med judendom i olika konstellationer i olika dekar, i vissa delar. Det stenas rätt friskt bland vissa blandkristna folk. Det är en väldigt märklig röra i mö. Har jag fått lära mig, inte mina egna fantasier alltså. Har ingen bra länk på rak arm nu, tyvärr.

 • Ettan

  och när Mehmet Kaplan blev minister.

 • Jan-Ove Malmgren

  Vi är på väg på dit också – med raska steg. Grundlagsändringen 2010 (i all tysthet och bakom ryggen på svenska folket) banar väg för liknande scenarior i Sverige. För er som ännu inte tagit del av Lars Agerstigs synnerligen viktiga krönika Rädda Sverige från vansinnet är det dags att göra det nu. http://www.exponerat.net/radda-sverige-fran-vansinnet

 • haugenau

  Själv firar jag midvinter och midsommar!

 • Ninna

  Jag tycker detta är mycket märkligt. Att man accepterar detta i USA. Här verkar det ligga en hund begraven. Björn Nordström, har du koll på läget där?

 • Rulle_45

  När kommer den stora explosionen mot muslimer. Var dom än är i väst så skapar dom problem. Nästa krig kommer att ske mot muslimer, dom skapar hat överallt.

 • Theobservermum

  Följ banksyofficial på twitter istället. Riktigt bra twitterkonto…

 • Krister Andersson

  USA byggdes inte av kristna, de kristna i USA hävdar alltid att USA är baserat på den judeo.kristen grund, så är inte fallet.

 • Kid

  Bara till att följa gällande lagstiftning!

 • PÄR PASTEJ

  inte mot muslimer utan muslimer utrotar oss.

 • Parsifal

  Då måste jag fråga vilken kultur och vilka värderingar som ligger till grund för USA, dess konstitution och samhällsskick? Ser med intresse fram mot ditt svar!

 • Parsifal

  Detta är ett direkt angrepp på den västerländska civilisationen där det kristna kulturarvet spelar en mycket stor roll!

 • 1Lind—m

  USA viker sig …. inte troligt !

 • Thore Hult

  Nu jävlar går det riktigt åt helvete.

  Now bastards can really fuck. Islam is a terrorist organization otherwise

 • Anders

  The founding fathers hade stor klarsynthet om problemen med religion och att det gemensamma måste vara fritt från religion. Congress shall make no law respecting a religion. Vad gäller deras religiositet så var den i snitt inte stor alls. Det är en unik och viktig egenskap hos konstitutionen att den uttryckligen säger att staten skall vara sekulär. Detta och det starka skyddet av yttrandefriheten gör USA till det mest demokratiska landet.
  Vad gäller värderingar så är det ju så att människor i den civiliserade världen gradvis blivit gulligare mot varandra. Men folk vill ju hjälpa andra även om det inte är pga fjäsk för en osynlig gubbe i himlen.

 • Parsifal

  Även om grundlagsfäderna förståndigt nog inte ville ha något statskyrkosystem så är det ju uppenbart att kristendomen har genomsyrat det amerikanska samhället. Framförallt då kalvinismen som satte sin prägel på landet tidigt. Även om USA sakta håller på att sekulariseras så är ju landet fortfarande starkt präglat av kalvinismen. För en europé är det ju det första som slår en redan vid en ytlig bekantskap med amerikansk kultur.

 • Krister Andersson

  Den Amerikanska konstitutionens första tillägg förbjuder uttryckligen etablerandet av en statskyrka eller att staten stödjer en speciell religion, vidare så var flera av fäderna inte kristna i vär mening. Se också Jeffersons bibel.

 • Parsifal

  Se mitt svar till Anders nedan!

 • Jag biter HÅRT

  Måtte djävulen själv straffa denna världens största sekt! Låt f-nskapen brinna för evigt!!

 • gulaschbaronen

  Har Budisterna/Hinduerna några helgdagar på schemat i Sverige?

 • ana-maria r

  Jag har inte hört något om det från mina bekanta i alla fall.

MediaCreeper Creeper