Misshandel, rån och mordförsök i ökänt invandrartätt Borlängeområde

Misshandel, rån och mordförsök i ökänt invandrartätt Borlängeområde


polisbricka_kniv”2014-11-06 10:06, Mord/dråp, försök, Borlänge. Försök till mord, rån och misshandel. 5 november kl 20:55. Kornstigen. Misshandel, rån och försök till mord. Det inkom uppgifter om att en man misshandlats i en lägenhet på adressen. När polis kom till platsen anträffades en 26 årig man med skador efter ett tillhygge.”

”Mannen fördes till lasarett där han opererades och enligt uppgift inte har livshotandes skador. I lägenheten anträffades även en 31 årig kvinna som hade lindriga skador. Någon har även tillgripit en plånbok och mobiltelefoner. Det finns i nuläget ingen som är misstänkt för brottet. Platsen avspärrad för teknisk undersökning.”

Polismyndigheten Dalarna

På torsdagsmorgonen kunde Borlängepolisen bekräfta händelsen och så här skriver DT.se:

”– Målsägaren är en man i 30-årsåldern som blev knivhuggen på fyra ställen. Han fördes till Falu lasarett med allvarliga men inte livshotande skador, säger Anders Telling, stationsbefäl vid Borlängepolisen.

Enligt uppgifter till TT ska mannen bland annat ha drabbats av en punkterad lunga. Polisen rapporterar att mannen har opererats.
Utöver den knivhuggne mannen ska också ytterligare tre personer ha funnits i lägenheten. Bland annat en kvinna i 30-årsåldern som också hon fått ta emot ett slag från gärningsmannen. Hennes skador blev dock lindriga.

Om den knivskurne själv bodde på adressen har polisen ännu inte velat säga. Klart är ändå att minst ett vittne till knivskärningen är skriven på adressen.

– Just nu är lägenheten avspärrad och teknisk undersökning pågår. Under dagen kommer vi också att knacka dörr i området, säger Anders Telling.

Polisen rubricerar i nuläget händelsen som försök till mord. Men även rån finns med i rubriceringen – då en plånbok och mobiltelefoner ska ha stulits.

– I början har vi alltid högt läge på rubriceringarna, det kan komma att ändras, säger dalapolisens presstalesman, Bo Eriksson.

Enligt polisen är den knivskurne mannen känd sedan tidigare. För vilken typ av brottslighet vill man dock i nuläget inte kommentera.”

Och så här ser demografin ut på ökända ”somalieområdet” Tjärna Ängar, där Kornstigen i Borlänge ligger – enligt ratsit.se:

2014-11-06 14-05-39_demografi_kornstigen_borlange_invandring

I en färsk uppdatering skriver polisen på sin hemsida:

”2014-11-06 14:22, Mord/dråp, försök, Borlänge. En man anhållen misstänkt för mordförsök. En 44 årig man har anhållits misstänkt för mordförsöket som inträfafde vid 21:00-tiden på Klöverstigen i Borlänge. Den 44-åriga mannen har gjort vissa medgivanden.

Polismyndigheten Dalarna”

Print Friendly

Publicerad: 6 november, 2014 kl 14:38 under kategorin Kriminalitet.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • YOTHI_TARZAN

  Jag hade en hantverkare hemma i villan som var från Borlänge – han sa till mig att situationen i staden är ännu värre än vad det står på de nationella bloggarna.
  =========================================================
  Hur ser det ut när flyktingar kommer till Kanarieöarna ?? Kolla här !

  Patera en Maspalomas, Gran Canaria 05.11.14 www …
  ► 1:26► 1:26
  http://www.youtube.com/watch?v=jmqNfY3HYuw
  för 18 timmar sedan – Överfört av Borja SuarezPatera en Maspalomas, Gran Canaria 05.11.14 http://www.borjafoto.com.

 • blirsatrott

  Ja och 49 st på gatan är med i Lexbase…

 • Stuhre

  Och alla spelar väl bandy …

 • enavde400

  Somalier kallas Afrikas zigenare,
  Europas heter Romer….

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jag har pratat med både Tunisier, Algerier och Egyptier om vad dom anser om Somalier. Dom säger inget men spottar desto värre.

 • enavde400

  ;))

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Lite offTopic. Jag håller precis på att läsa veckans nummer av ”Nya Tider” som innehåller en artikel om Australiens migrationspolitik. GISSA om jag är avundsjuk på den politiken som dom för med politiker, massmedias och framförallt befolkningens fulla stöd. Kan scanna in och lägga upp om du vill begråta hur en ansvarsfull flyktingpolitik för den infödda befolkningen ser ut.

  Operation ”Sovereign Borders” har som slagord ”NO WAY You will NOT make Australia your home”

 • SD2015!

  Härligt! Ska öppna den snart och börja läsa. Men jag rekommenderar verkligen alla att börja prenumerera på den. Blir bara bättre och bättre!

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jepp den tidningen går verkligen från klarhet till klarhet. Åtta kronor i veckan för någon timmes läsning av välskrivna LÅNGA artiklar är klart prisvärt. 545 spänn för 50 nummer. Bättre intelligentare och intressantare en drakarna som kostar omkring 20 spänn om dagen i snitt och som enbart handlar om sport och vem som satt på vem i ”Paradise Hotell”.

 • Deras fauna är heller inte att leka med. Dom har vithajar, krokodiler, dingos, kängurus, giftiga ormar och spindlar och tusenfotingar som är stora som ormar. Dom har även en sorts vildsvin ute på outbacken som är väldigt aggressiva som dom kallar för razorbacks.

 • Intepkmen

  Man undrar hur kommunen gjort med bostäder här senaste 20 åren

 • Vielfrass

  Och alla på listan jobbar förstås och ”bidrar till ett rikare samhälle” som dess ”stöttepelare” . . (o.b.s . . Ironi) . . . X( ?

 • Vielfrass

  Man skulle skicka ner ziggisarna till Somalia , skulle bli en ”intressant” mix . . . X( .

 • Vielfrass

  Samtidigt kör TV4 Fakta en dokumentär om Australiens ”orättvisa” flyktingpolitik . . . X( .

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  OK. Det tog lite tid då min hemscanner inte klarar av A3 speciellt bra och det var så många som TRE artiklar på totalt 5 A3 sidor som var jäkligt intressanta. Dels som jag lovade om Australiens migrationspolitik men även om en möjlig flyktingamnesti i USA och om ubåtsjakten i Stockholms skärgård med vissa uppgifter jag tidigare inte läst om. Sparade det på min G-drive så här är länken, det är möjligt att ni måste ladda ned PDF-filerna för att läsa men totalt är det max 5 megabyte.

  https://drive.google.com/folderview?id=0B1J-VoBEIxPKYWlMQWVmTDRzaU0&usp=sharing

 • kaamins

  Enligt uppgift , så går det inte att få en lägenhet i Borlänge , om du inte är kriminell berikare , som aldrig har tänkt jobba. Det ny vackra Svenskfientliga landet.

MediaCreeper Creeper