Medan ensamkommande får all uppmärksamhet glömdes sjuk 90-åring bort och dog på toalett

Medan ensamkommande får all uppmärksamhet glömdes sjuk 90-åring bort och dog på toalett


gammal_forlorare_muslimer_vinnare_aldre_

Som vi vet är det de så kallade ”flyktingarna”, asylsökarna och inte minst de så kallade ”ensamkommande flyktingbarnen” som får all uppmärksamhet, hjälp, ömmande snyftartiklar och majoriteten av bidragen här i Sverige, medan våra äldre som byggt upp landet glöms bort och åsidosätts – nu senast glömdes en 90-åring bort på en toalett – mannen avled där.

En 90-årig man fick hjälp att gå på toaletten på ett korttidsboende i Sollentuna. En timme senare hittades han död på samma toalett. Ett ”missförstånd” hade lett till att han glömts bort. Man undrar om samma ”missförstånd” hade hänt om det varit en asylsökare, ensamkommande eller en zigensk tiggare?

Det var en morgon i slutet på juli som den nu Lex Sarah-anmälda händelsen inträffade. Strax efter klockan sju fick den svårt sjuke mannen hjälp av en undersköterska att gå på toaletten. Mannen var medtagen. Kvällen innan hade Nytorps korttidsboende drabbats av ett fyra timmar långt strömavbrott, vilket slog särskilt hårt mot 90-åring som delvis andades med hjälp av en eldriven syrgasapparat.

Enligt Lena Svenfeldt, verksamhetschef på korttidsboendet, ville mannen inte att personalen skulle kalla på ambulans för transport till sjukhus, han var ”trött på att fraktas fram och tillbaka”. När han till slut gick med på att åka kom strömmen tillbaka och mannen kunde återigen få den hjälp att andas han behövde.

På morgonen fick han hjälp till toaletten av den undersköterska som jobbat under natten. Hon avrapporterade vid ett möte strax därpå.

– Vår utredning visar att hon berättade att mannen fått hjälp till toaletten. Dessvärre gick inte informationen fram, konstaterar Lena Svenfeldt enligt DN.se.

Först en timme senare, när dagpersonalen skulle hjälpa mannen med morgonbestyren, upptäcktes han död på toaletten.

– Det är verkligen beklagligt. Vi har brustit i vår omsorg och varit försumliga, konstaterar Lena Svenfeldt.

Händelsen Lex Sarah-anmäldes i slutet av september, när internutredningen var klar.

– Vi har självklart tittat över våra rutiner. I dag knackar vi på dörren efter tio minuter när de av våra boende som vill gå själva på toaletten gör det. De boende är sedan tidigare utrustade med larm, men i det här fallet användes det inte, säger Lena Svenfeldt.

– Det som hänt har väckt frågan om inte korttidsboenden som vårt ska ha tillgång till reservkraft vid strömavbrott. Vi har kontaktat Sollentuna kommun i frågan men ännu inte fått något svar, säger Lena Svenfeldt.

Det står helt klart att i Sverige skall man inte vara en etnisk svensk, man skall vara av den ädlare börden invandrare och då helst utomeuropeisk invandrare från tredje världen – då får man all tänkbar hjälp.

Print Friendly

Publicerad: 29 oktober, 2014 kl 14:44 under kategorin Gott & Blandat.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • allemand

  ”De boende är sedan tidigare utrustade med larm, men i det här fallet användes det inte”

  Snälla Lena, han var död. Förklara då hur han skall använda larmet när man redan trillat av pinn? Finns kanske ett ”jag är död larm”.

 • loofon

  Jamen han var ju bara en svensk, vit man som under sin livstid hjälpt till med att skapa det välstånd som 7-klöverpolitikerna nu tävlar om att skänka bort mest av till alla som inte deltagit i nämnda uppbyggnad.
  Med den åldern så har han i sin barn- och ungdom sannolikt upplevt svåra tider. Skolgången bestod ganska troligt av 6 års Folkskola, varannan dag.

  Arbeta heltid (45 h/v) började man göra vid 12-13 års ålder för några ören i timmen.
  Kanske läste han vidare och kom upp sig i samhället och fick det lite bättre.
  Han fick uppleva revolutionen med radio och senare TV.

  Han fick se när allmänheten fick råd med mc eller bil och han har under livets fortsättning knappast fått gå hungrig. Landet fungerade och en överväldigande majoritet gjorde rätt för sig och bidrog, inte minst de som invandrade på 50- och 60-talet.

  Sedan kom Palme och nedförsbacken påbörjades …
  När han kom till insikt om vad han höll på att ställa till med så kom Luciabeslutet som skonade Sverige under några år tills Carl Bildt rev upp det och massinvandringen tog sin början.

  Så, han började fattigt, hjälpte sig själv och landet att bli ett bra ställe att bo på, men avslutade sitt liv, bortglömd på en toalett för att det ”saknades resurser”.
  Resurser som av politikerna omdirigeras till förstörelsen av det egna landet …
  Det är sorgligt!

 • Peter

  ”– Det är verkligen beklagligt. Vi har brustit i vår omsorg och varit försumliga, konstaterar Lena Svenfeldt.”

  Det brister i omsorgen och vården hos våra gamla som byggt upp det här landet. Det beklagas och Lex anmäls men inget händer. Förutom att dessa skandaler upprepas. Men ”Sveriges framtid” som är ”ensamkommande” vältränade män i 35 årsåldern ska ha 24-timmars service och dygnet runt bevakning. Skulle dom ”rymma” från lyxboendet går stora larmet och alla resurser läggs på att hitta dom.

  Våra gamla stängs in och glöms bort i en skrubb eller dör ensamma på toaletten.

  FY FAN FÖR DET NYA SVERIGE!!

 • Grreger Hoffa

  Någon som ser fram emot att hamna på äldrevården i det här landet?

 • frejja

  ”Ett ”missförstånd” hade lett till att han glömts bort. Man undrar om samma ”missförstånd” hade hänt om det varit en asylsökare, ensamkommande eller en zigensk tiggare?”

  Självklart inte, personalen är utrustade med en slags extra minnesfunktion när det gäller asylsökare för att inget som gäller dem ska riskeras att glömmas. Det ingår också att inga strömavbrott ska kunna hända varhelst en asylsökare bor.
  Asylsökare har det alltid bra och svenskar har det alltid dåligt.

  Kan inte upprepas tillräckligt många gånger.

 • Ruth Magnusson

  Minns Hjerm på Umeå universitet. Han jublar för varje fördomsfull gammal svensk som dör, Sverige blir ju sååå mycket bättre ju fler som dör.

 • Victory

  Det är avskyvärt gjort av politikerna att ge bort svenskarnas pengar till människor som kommer hit i massor på falska grunder och inte ge Sveriges äldre befolkning
  den omsorg och vård de behöver. Politikernas och makthavarna i Sverige borde säga stopp till denna invandring vilken annars kommer att ta svenskarnas brödföda ifrån oss. Politikerna är alla ”nyttiga idioter” som inte tror att den onda agendan de
  understöder kommer att drabba dem själva samt deras egna barn och barnbarn.

 • brisslan

  Det är käppkinesisk, moral, som har sitt starkaste fäste i den käppkinesiska röda huvudstaden Umeå.

 • brisslan

  Fega dumsvenskor, är pinsamma att lyssna på.

 • argkvinna

  NOPP,ska se till att jag hamnar på kåken istället.Det är både bättre mat å omsorg där å man kommer ut varje dag.Å hyra+mat e gratis.

 • Oberst

  Hur har mitt Sverige kunnat bli så urpajat? Ja, just det – 8 års kulturmarxistisk alliansdiktatur.

 • Nyo

  De är nedlagda här. Det blir hemtjänstspringande o isolering. För de mycket rika blir det något lyxigt äldreboende med nubbe till sillen och ständig service. De planeras och byggs visst just nu lite varstans.

 • kossa muu

  jag är glad att morsan fick somna in hemma,hon sa att aldrig något äldre boende.

 • kossa muu

  en kompis har hemtjänst,men tycker att det är bättre på svartsjö.

 • svensk

  De svenska pk-politikerna behandlar alla svenskar enligt den svenska Jantelagen dvs
  Du skall inte tro att du är något.
  Du skall inte tro att du är lika god som vi.
  Du skall inte tro att du är klokare än vi.
  Du skall inte inbilla dig att du är bättre än vi.
  Du skall inte tro att du vet mer än vi.
  Du skall inte tro att du är förmer än vi.
  Du skall inte tro att du duger till något.
  Du skall inte skratta åt oss.
  Du skall inte tro att någon bryr sig om dig.
  Du skall inte tro att du kan lära oss något.
  Det värsta är att svenskarna verkar finna sig behandlingen och även accepterar att invandrarna behandlas med motsatsen till Jantelagen.

 • RobertSt2

  ”– Det är verkligen beklagligt. Vi har brustit i vår omsorg och varit försumliga, konstaterar Lena Svenfeldt.”
  Att hon inte lade till: ‘men det var ju bara en Svensk….’

 • RobertSt2

  Det börjar likna den där kommentaren: ‘Plopp, plopp, plopp! Jag får snart inte en blund i ögonen när Svenskarna drar huvudena ur arselet och börjar se sig omkring vad det är som händer!’

 • RobertSt2

  Tips:
  Enda chansen att få komma in på ett fängelse idag direkt är nog att snuva staten på lite skatt.
  Slår du ner nån: batiktant 2 dagar. Misshandel: 4 dagar med batiktant, samt lite böter. Väpnat bankrån: 1 månad med batiktant och dagsböter (bra om du saknar inkomst!). Sno staten på skattepengar: fängelse direkt!

MediaCreeper Creeper