Låga straff för den muslimska Jasminskolans ledning

Låga straff för den muslimska Jasminskolans ledning


2013-02-12-20-32-12_jasminskolan

Tre av styrelseledamöterna i föreningen bakom den konkursdrabbade muslimska friskolan Jasminskolan i Norrköping har dömts för bokföringsbrott.

På måndagen dömdes Omar Nur till villkorlig dom och 180 dagsböter à 250 kronor för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll. Även en av de andra ledamöterna dömdes till villkorlig dom för samma brott. Han fick villkorlig dom och 180 dagsböter à 50 kronor. Den tredje styrelseledamoten dömdes enbart till 80 dagsböter à 50 kronor för ringa bokföreningsbrott. Han friades samtidigt för två andra åtal om bokföringsbrott liksom för försvårande av skattekontroll.

2013-02-12-20-35-53_omar-nur_jasminskolan_ex-rektorVi har skrivit om denna skola flera gånger. Huvudmannen för skolan var den somaliska korantrogna muslimen Omar Nur.

Allt av värde såldes men det täckte inte skulderna. Bara löneskulderna uppgick till ungefär 600 000 kronor som den statliga lönegarantin betalade.

Det var oklart i april 2014 hur Sommarens ekonomiska föreningen, som stått bakom Jasminskolan i Norrköping använt de miljonbelopp de fått av kommunen och andra myndigheter.

Granskningen av föreningens räkenskaper visade på en rad missförhållanden. Privata kostnader, som en stor mängd parkeringsböter, hade betalats av skolan och inköp av cigaretter hade bokförts som inköp av råvaror och förnödenheter. Dessutom var bokföringen under all kritik. Vad som hänt i rörelsen gick inte att utreda i efterhand.

Ifall kommunen har försökt undersöka vart pengarna tog vägen är knappast troligt.

Källa: Norrköpings tidningar

Relaterat:
Muslimska Jasminskolan dras med miljonskuld
Muslimska Jasminskolans pengar borta – ingen undersöker vart
Hälften av muslimska Jasminskolans elever puts väck
Muslimen Omar Nur ojar sig för Jasminskolans stängning
Muslimska Jasminskolan stängs med omedelbar verkan
”Stäng muslimska Jasminskolan omgående”
Muslimska Jasminskolan hotas av nedläggning
Muslimska friskolor omfattas inte av tbc-rutiner trots flera fall
Muslimska friskolan i Norrköping fick ytterligare en anmälan

Print Friendly

Publicerad: 11 november, 2014 kl 13:47 under kategorin Kriminalitet.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Säger bara. Ut, dra åt h-e som Jim sa.

 • VIKINGKRAFT

  Utvisning nu!
  Vi behöver inte flera av er i Sverige !

 • per22

  Att Lars Stjernkvist (S) skulle tillsätta en utredning i detta fall, är inte troligt
  Det skulle ju kunna kränka dessa ”nysvenskar”, och ”öka på de främlingsfientliga strömningarna”. I värsta fall skulle de Sverigevänligas bild av muslimska somaliers ohederlighet än en gång bli bekräftad. Hemska tanke.

 • Roine Helmersson

  Hade det varit Svenskar som lurat Regeringen på pengar så hade de fått högre straff.

 • Kejsartetra

  Det talas ofta om värdegrund i vårt land. Den är inte mycket värd när andra kommer hit och tar med sin kultur in i samhället. Se även på de utomeuropéer som MigV anställde. De gjorde som de var vana hemifrån men fick sparken när det avslöjades att de tagit mutor för miljoner för att godkänna asylansökningar.

 • Thinktank

  En gammal tant som drivit antikaffär fick en månad i fängelse för att hon slarvat med bokföringen. Sverige i ett nötskal.

 • Thinktank

  Ja, Norrköping är ju staden som lidit under Stjernkvist i decennier, det lurviga fåret tycker väl att några miljoner inte är så farligt. Det är ju bara skattepengar. Kräv ut mer, det har ju alltid varit så.

 • Andrej Dokic

  Fast hon kanske var svensk eller europé och tillhörde inte muslimska nyadeln i Sverige.

 • codatronca

  Löjliga straff och undrar vad som försegår i våra moskéer på kvällarna ??? Det vill man nog inte veta heller !!!

 • ivrea

  Jag har sagt det förr. Om Stjernkvist tog av sig ”bagg-arschlet” kanske kunde han tänka klarare.

 • Jan

  Ops! Överklagan och DO pengar verkar vara ett tänkbart senario.

 • ana-maria r

  Tänk att denna ”art av människosläkte” sällan förnekar sig.

  Var revisorn av samma ”urtyp”? Var fanns skattemyndigheten? Gjordes någon kontrollbalans, eller är den bara för svenska företagare? Man undrar.

 • Övrigabokmärken

  Det är då faen märkligt.
  I vanliga fall när det gäller eko- brottslighet, så använder rättsväsendet inte silkeshandskar precis. Det är glassplitterdoppad juteväv och cattleprods som gäller.
  Hade det varit vita Svenssons hade de låst in dem och kastat bort cellerna…

 • EpiskaHunden

  Så de dömdes sammanlagt till 58,000 kronor i dagsböter för ett brott som inbringat ett miljonbelopp? Om de har sparat undan 60,000 kronor så betalade brottet sig självt.

 • Bengtsson

  Ledningen bör avvisas ur landet vilka inte kom för skydd.

 • argkvinna

  Statliga lönegarantin=vi skattebetalare FY FAN ut ur landet med fanskapen

 • svensk

  Sverige är brottslingarnas förlovade land och ryktet sprider sig snabbt över världen. Det är bara att komma hit, roffa åt sig allt man hinner och kan. Polisen hinner/kan inte utreda brottet. Sen är det bara att byta identitet och fortsätta med nya affärer.

 • Kejsartetra

  Glöm inte att det är en helt annan straffskala för svenskar. Du åker in på ett år eller två för minsta ekonomiska brott du begår.

 • Johnny 66

  Ser helst att det inte skulle finnas några av dessa bombskolor (moskeer)
  Alls i Sverige….

 • Pingback: Muslimsk bidragsfuskare granskar andra bidragsfuskare()

MediaCreeper Creeper