Illegala invandrare upptäckta i trailers i Göteborgs hamn – fem gånger i år

Illegala invandrare upptäckta i trailers i Göteborgs hamn – fem gånger i år


2013-12-11 04-58-21_illegala_invandrare

GT/Expressen kallar dessa illegala invandrare för ”flyktingar” i sin artikel, men om de vore riktiga flyktingar så hade de nog inte behövt att smugglas in illegalt. Men gammelmedia kör på med sin inrutade snyftmanual som alla nu kan utantill.

Flyktingar” skriver GT, men det handlar alltså om illegala invandrare som både kommer och åker via Göteborgs hamn gömda i lastbilstrailers. Det finns alltså även de som lämnar landet samma väg, rapporterar Västnytt.

– Vi har haft fem sådana händelser i år, Magnus Rosenqvist, på Göteborgs hamn i nyhetssändningen.

För personer som vill lämna landet kan Göteborgs hamn ses som en möjlighet, rapporterar Västnytt. Som den största hamnen i Norden har de direkttrafik till andra kontinenter och främst är det till USA och Kanada som folk vill. I år har fem sådana incidenter upptäckts och antalet ökar för varje år.

– Oftast handlar det om papperslösa eller personer som har fått avslag på sina asylansökningar och på något sätt försöker ta sig härifrån, säger hamnens biträdande säkerhetschef Magnus Rosenqvist i nyhetssändningen.

Papperslösa” är alltså pk-medias hitte-på-ord för ”illegala invandrare” – och de är kriminella eftersom de olagligen befinner sig i Sverige trots avvisningsbeslut.

Det kommer också invandrare till Sverige via hamnen. I år har det i Göteborgs hamn vid två tillfällen upptäckts illegala som kommit till Sverige i lastbilstrailers, enligt Västnytt. Senast i september upptäcktes sju personer, fyra vuxna och tre barn, från Iran som varit på flykt i 38 dagar.

I programmet berättar Magnus Rosenqvist att det inte är till Sverige de egentligen vill komma.

– Nej, de vill till England. Men av misstag klev de på fel trailer eller så blev de lurade.

Något mörkertal tror han inte att det finns eftersom de som kommer hit kommer ut eftersom de tror att de har kommit till England. Polisen utreder sedan om det har begåtts något brott och om någon vill söka asyl lämnas de över till Migrationsverket.

Vi får hoppas att den stora utvandringen från Sverige till USA upprepas – men att det då inte är svenskar denna gången.

Print Friendly

Publicerad: 28 oktober, 2014 kl 19:06 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • TM

  Förhoppningsvis kommer utvandringen igång när bidragskarusellen börjar sina om inte, beväpna er till tänderna, det lär bli ett blodigt inbördeskrig!

 • Vikinglina

  Massimporteringen kan liknas vid en tsunami.

 • BengtI

  En kött-tsunami har större förstörelsekraft än en vanlig. En vanlig tsunami förstör kustnära och lågt liggande områden. En kött-tsunami förstör allt.

 • Nilsson

  OT

  Dan Park intervjuas i dansk tv. Ganska underhållande.

  http://www.youtube.com/watch?v=4ISPwGzlCZc

 • intelligentare

  Blev lurade… Sa jävla synd da.

 • grubbelgubbe

  Hurra för dom som vill lämna landet !!!

 • Bengtsson

  De illegala främlingarna bör återsändas. Om inte bör de lämnas till respektive lands ambassad för omhändertagande och hemtransport.

 • Jan-Ove Malmgren

  Hittade vid fem tillfällen = så många gånger tullen letade = 100% uppklarningsprocent.

 • argkvinna

  Skicka dom till föregående EU-land som långtradaren passerat enli DUBLINKONVENTIONEN.Hur jävla svårt kan det va……..!!!!!!

 • enavde400

  Lagar och konventioner i Sverige
  gäller enbart för svenskar…
  Hur svårt är det… ? 😉

 • Lås trailern och använd den som sjunkbomb mot ryska ubåtar.

 • ThePhantomBlot

  Sänk trailrarna i havets djup! FUCK OFF!

 • jimmy

  illegala ”flyktingar” blir till papperslösa och får stanna..asylsökande utan pass och papper får stanna..zigenarna får stanna..ALLA FÅR KOMMA HIT OCH STANNA!!..varför andvända uttrycket illegala..är ju för fan svenskarna som är illegala i landet numera

 • Eryk_Johansson

  Stråla skiten.

 • uganda56

  Såg en dokumentär om hamnen i Calais dom tog ett gäng Negrer dom frågade va dom befann sig Frankrike svarade tullaren dom sa att dom ville till Sverige skulle tro dom va från Eritrea

 • Belsebub

  För allt i världen avslöja dem inte på väg ut ur landet!

 • Fryke

  behöver man bli insmugglad i ett land har man nog inte rent mjöl i någon påse någonstans och har aldrig haft heller…
  Undrar om Romson-fan o resten av MP o 7-klövern fattar den typen av sätt att ta sig in i Sverige och att det är jävligt skumt

 • Patrik999
 • SPdlr

  Det är Första ankomstland som gäller, men det förutsätter att man där tar fingeravtryck, och lägger in i EU:s gemensamma databas. Sen måste Sverige göra en fingeravtrycks-id, på invällaren, och stämma av med databasen. Om invällaren då kan hänföras till t ex Italien, tillsammans med Grekland dom största ankomstländerna, så skall den illegale chanstagaren sändas tillbaka till Italien. Tyvärr har spaggettilandet struntat i detta, ‘muntlig uppgörelse’mellan regering och migrationsmyndigheten avslöjad, och från september har EU beordat spaggarna att följa systemet. Redan efter en månad har båtsmugglingsantalet sjunkit med 62%! Invällarna vill givetvis inte bli identifierade, man uppskattar att ca 95% är välbeställd medelklass, med företag, hus osv, dvs ‘beräknande’ ekonomiska lycksökare, utan asylskäl. Det borde minska kött-tsunamin till Sverige också, men jag har inte sett en rad om detta från vare sig MigV, media eller 7-k, istället skriver MigV UPP prognoserna och äskar ännu mer miljardanslag. Jag har hittat informationen via utländska mediakällor, som jobbar som journalister skall göra.

 • Jack K Warner

  Man frågar sig, varför har man inte satt lås på baklemmen av lastbilen ????
  Why you don’t lock det back door to the lorry ???
  It looks like the drivers on this trucks need some brain surgery before they understand the needs of a heavy padlock on the back….open door for the criminales……

 • RobertSt2

  Och hittar vi tops 10% av dessa? Det betyder att 90% kommer undan…

MediaCreeper Creeper