Hungerstrejkande palestinier med utvisningsbeslut kan få PUT pga nekat visum till Egypten

Hungerstrejkande palestinier med utvisningsbeslut kan få PUT pga nekat visum till Egypten


2014-10-29 16-02-17_asyl_invandrare_palestinier_illegal_gym

eXponerat har skrivit en mängd artiklar om dessa illegala hungerstrejkande palestinier, med utvisningsbeslut, som suttit och gnällt och ojat sig på Järntorget i Göteborg. De har även fått gratis gymkort, jobb och bostad. Nu kan de få permanenta uppehållstillstånd då de troligen inte får visum till Egypten, uppger Migrationsverket som svänger i saken.

– Jag är hoppfull, säger muslimen Mohammad, (bilden ovan), som kallar sig talesperson för de illegala palestinska asylsökarna – som sedan tidigare har fått utvisningsbeslut.

Det rättsliga ställningstagandet från Migrationsverket är ett dokument som handleder beslutsfattare, och har tagit månader att framställa. Av dokumentet framgår att för personer som har svårt att återvända till Gaza så kan permanenta uppehållstillstånd bli aktuella, trots att det finns utvisningsbeslut.

Det förhåller sig tydligen så att det enda sättet för palestinier från Gaza att ta sig tillbaka är att åka via Egypten och det landets myndigheter beviljar mycket sällan visum till palestinier. Då blir det i praktiken omöjligt för dem att återvända.

Migrationsverket verkar inte komma på idén att man kan sätta palestinierna på till exempel Ship to Gaza, så kommer de ju fram direkt. Eller varför inte ett flyg via Tel Aviv.

Palestinierna får alltså inte, enligt ett utvisningsbeslut då de inte uppfyller kraven för asyl, stanna i Sverige, men de kan enligt Migrationsverket inte heller återvända till sitt hemland, för de måste resa via Egypten, och blir då tvingade till ett liv i ett slags limbo.

Men hur kom de hit då? Varför inte ta samma väg tillbaka. Slå in dem i ett paket med stämpeln ”return to sender” och lämna över dem till människosmugglarna som tog hit dem. Man kan om man vill, så enkelt är det. Med det nya ställningstagandet som nu Migrationsverket har kovänt med kan de illegala hungerstrejkande muslimerna få uppehållstillstånd, det tror i alla fall muslimen Mohammed.

– Jag är mycket hoppfull. Alla som strejkat från Gaza är berörda av detta eftersom de inte får visum av Egypten, så jag förväntar mig att de får stanna. Samtidigt fortsätter kampen för palestinierna från Västbanken, säger han till SVT Västnytt.

Migrationsverket skriver också att de bedömer att det för närvarande skulle vara ”stötande” att skicka tillbaka barn till Gaza, de kan få uppehållstillstånd på grund av det nya lagutrymmet ”särskilt ömmande omständigheter”. Det råder dock ingen väpnad konflikt, utan istället svåra motsättningar. Det betyder att verket gör en individuell prövning av alla fall.

Det var den 5 augusti som palestinierna inledde en månadslång hungerstrejk, där de också vattenstrejkade, och har efter det även manifesterat i ett partytält på Järntorget. Vad som händer där nu är i skrivande stund inte klart.

Om nu dessa illegala muslimer från Palestina för ”en kamp för palestinierna från Vastbanken, borde de inte i stället då resa dit för att föra kampen på plats. Varför sitta på Järntorget i Göteborg och gnälla, oja och åma sig över ett folk flera hundra mil bort.

Nedan kan ni se en skärmdump från Facebooksidan där dessa illegala muslimer KRÄVER uppehållstillstånd. Att de fått utvisningsbeslut pga att de inte har några asylskäl bryr de sig inte det minsta lilla om.

2014-10-22 14-38-28_palestinier_statslosa_araber_asyl_hungerstrejk

2014-10-03 19-46-43_palestniner_illegala_muslimer_islam_araber

palestinier Järntorget

2014-11-14 12-12-20_israel_gaza_egypten_karta

Relaterat de illegala hungerstrejkande muslimerna
Illegal hungerstrejkande palestinier hotade elda upp sig utanför Migrationsverket
Palestinska hungerstrejkande asylsökare KRÄVER uppehållstillstånd
De illegala hungerstrejkande muslimerna får nu både gymkort, jobb och bostad
Utpressningen mot Migrationsverket fortsätter på Järntorget
Hungerstrejkande palestinier utan asylskäl fick permanent uppehållstillstånd ändå
Hungerstrejkande illegala palestinier nu på sjukhus och kostar stora belopp
Illegala palestinier hungerstrejkar i Göteborg

Print Friendly

Publicerad: 14 november, 2014 kl 17:24 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • maine coone

  Ship them to Gaza…..Dror hittar vägen.

 • mÐß

  ”Kräver”.. Inte deras fel detta. De vet att Sverige ger med sig.
  Hörde av en vän att folket i bland annat Iran snackar om att bästa landet i världen är Sverige – på att ge bort allt gratis. Och dessa iranier gör nu allt för att komma hit.. Grattis Sverige, ni kommer förgöra landet riktigt ordentligt.. Det räcker väl med att ni tar in massa terrorister. Är så djupt deprimerad över Sveriges framtid.

 • Rynksnodden

  Gnäll hos media och gör ett spektakel av sig själv genom så kallad hungerstrejk och hokuspokus – PUT kommer på posten…

 • Tant_Karin

  En liten överenskommelse med Egypten kanske?

 • Erik

  Ja alltså palestinier ska väl till Palestina eftersom Palestina är erkänt av Stefan?

 • Vikinglina

  De ser verkligen utmärglade ut efter ”hungerstrejken”, stackare klart ni ska få stanna i Sverige vi värnar om allt från terrorister till våldtäktsmän.

 • ledsenfarmor

  Palestina är numera enligt nuvarande regering, en egen stat. Då ska det väl inte vara några problem att sända hem dessa palestiner. Jag förstår inte problemet. Sätt dessa i ett direktplan o om inte det finns, brukar det ju finnas pengar till chartrade plan.

 • intelligentare

  Kräver? Endast i Sverige ´kräver´asylsökande ngt.

 • Rep.- on

  Jag ser hungerstrejk som utpressning och enligt lag är utpressning olagligt!
  Men suck, vår regim bryter snart mot varenda lag, det är så här diktaturer kommer till!

 • Pippispappa

  Klart muskelknutten ska få asyl framför svältande…
  Problemet är att vi ger asyl till välmående. Naturligt hos dem alla som söker en bättre framtid skulle själv göra samma sak.
  Men vi kan inte ta emot alla dessa lyckosökare, därför bör vi begränsa vår invandring till kvotflyktingar och kvalificerad arbetskraft.

 • Magistern

  Svenskarna borde fly till rent svenska områden och utträda ur denna stat som inte är deras – den stat där de är förtryckt , hatad och exploaterad minoritet

 • Jag vet inte om framtiden är så vidare bra i Sverige. Det finns länder i mellanöstern som ger folk en bättre tillvaro, om det är materiell tillvaro som avses.

 • Håller med, det är hur märkligt som helst. Migrationsverket har för mycket egen makt, det är obehagligt.

 • Precis min tanke, muslimer som mår så dåligt i Sverige, islamofober som vi är. De skulle må bättre med sina egna!

 • Pippispappa

  Vänligen tipsa de strejkande!

 • 🙂 bra förslag!

 • Cattis

  Har vi redan gjort…

 • Bengtsson

  Löfven kan flyga hem Palestina gruppen tillsammans med Romson och kapitalet står Kaplan för.

 • blirsatrott

  Hungerstrejkar…lever väl på sånt där orangefärgat pulver med konstigt jox i…

 • ledsenfarmor

  Ja jag håller med, mycket obehagligt. Känns som om de är en stat i staten.

 • enavde400

  Den makten fick dom väl av alliansen….
  Konstigt att den nya regimen
  inte ändrat på detta…?
  Eller vill alla i 7:an samma sak…?

 • ledsenfarmor

  Ja det var Reinfeldt i spetsen och MP som bestämde det. Och jag tror inte den nya ”regeringen” med MP tänker ändra på det. Skulle vara en sensation av världsklass i så fall. Har alltid undrat vad MP hade för hållhake på Reinfeldt. Vore mycket intressant att veta.

 • Ja, det är riksdagen som är lagstiftande enligt vår grundlag. Jag har tyvärr inte hängt med, men har inte Migrationsverket gjort någon slags kupp med tolkning eller införande av ny lag?

 • Ja, det är också helskumt. Men marknadsliberalismen som alliansen bekände sig till kräver invandring. Men det borde ju vara god arbetskraftsinvandring. De ville ordna ett lönedumpningsläge. Mp är allmänt invandringskramare till sin karaktär, tycker jag.

  Såg för en stund sedan att Anders Borg var påtänkt för ett toppjobb, något med världekonomi. Han har ju erfarenhet av hur man raserar ett land och ger storpampar och giriga aktieägare ekonomisk utdelning. Hela världen ska bli en enda marknad om FN får bestämma, EU har ju samma mål. Globalism i all ära, men det funkar inte att se nationalstater som ett hot mot en övergripande världsmakt. Men vi är på rask väg dit. Jag är allvarligt oroad!

 • Vale62

  Vad blir nästa skäl för PUT ? att dom andas eller ?!?!

 • enavde400

  Där fick du nog med ”andemeningen” med Planen… 😉

 • Jo, jag är kristen, uppväxt inom den numera sinnesförvirrade pingströrelsen. Jag kan min Bibel, har bara väntat på det här, men trodde inte det skulle ske under min livstid.

 • ledsenfarmor

  Lönedumpning tvivlar jag inte på att de ville ha. MP är ett sorgligt kapitel för sig. Ofattbart att svenskar röstar på dem. Jag vill inte tro att den normala svensken är så fruktansvärt indoktrinerad. Men tyvärr är de det. Utom när de själva blir drabbade. Då som först begriper de. Sorgligt.

 • enavde400

  Undrar om ”flummarna” i MP vet
  att vi lånar en miljard varje dygn,
  för att hålla landet flytande….?

 • Ja, visst önskar jag att vi alla får en god tillvaro, att alla folk lever i fred och mår väl. Men verkligheten ser inte så ut, tyvärr. Någonstans finns det gränser för Sveriges ansvar för andra länders befolkning. Våra egna äldre och barn och barnbarn är så värdefulla, de behöver vår omsorg på alla sätt.

 • Zune Zvenzon

  Har kommer säkert få extra socialbidrag till proteinpulver.

 • Clas_S

  Nu när Palestina har ett eget land är det bara att skicka iväg dom dit.

 • PÄR PASTEJ

  Ebola dopade äckel är vad dom är.

 • Ingen som har startat en hashtag#latpalestiniernataoversverige än? Vore väl passande för en humanitär stormakt.

 • Ge dem inga ideer!

 • argkvinna

  Hur tog dom sig hit? Båt till Cypern? Annars är det väl bara å ge dom varsinn fallskärm å släng ut dom över Palestina. Annars kan åka med Ship to Gaza.Ut med skiten bara vi har nog med stenkastande dårar därifrån

 • Intifadan är redan här! Muslimer vantrivs i västvärlden, fattar inte att de inte åker hem. Krig kan de inte sakna, de startar ju upplopp och krigstillstånd här. Den enda anledning till att det inte är krig i Sverige, anser jag, det är att svenskarna inte använder våld tillbaka. Annars hade vi krigslägen i 55 områden i Sverige. Vi har väl ingenstans att ta vägen, vem vill ta emot svenskar, vi är ju världsbäst på asylmottagning.

 • JonasM

  En gång i tiden var flygbolagen ansvariga för de passagerare de tog till ett land, att kolla att de hade alla papper i ordning! Nu kommer ”papperslösa” fram till kalla Norden och kan ljuga ihop vilka historier som helst. Deras papper återfinns med största sannolikhet i Europeiska flygolags toaletter! Avveckla för faaan Schengen fadäsen, återinför gränskontrollerna! Jag uppvisar så gärna mitt pass vid varje j-vla gränsstation i hela världen!

 • Torden

  Når ble det slutt på at flyselskapene ikke var ansvarlige lenger? Og hvorfor? Jeg har lenge spekulert på dette.

 • JonasM

  Och hur hamnade dessa j-vla palestinier i Sverige av alla länder?

 • Varför Egypten ? Det går ju utmärkt att flyga med Qatar Airways från Arlanda till Amman i Jordanien. Eller till exempel Royal Jordanian, British Airways eller Lufthansa från olika städer i Europa.

 • oops164

  Jag förstår inte problemet.

  Vår regering med Lövfet, Pedofilin, Nollström i uttaget och Bottenåsa i spetsen har ju erkänt Palestina som egen stat.
  Då kan Migrationsverket chartra ett plan och flyga ner dem till sitt ”hemland”.
  Vore inget problem att fylla det och många plan till.
  SAS gå in som storsponsor kanske hehe

 • mÐß

  Sverige har inte bara erkänt Palestina som stat utan också terrorister får per automatik stöd av Sverige. Hamas.. behövs väl inget mer att skriva

MediaCreeper Creeper