Expressen blir ännu sämre efter tvingat sparpaket med många neddragningar

Expressen blir ännu sämre efter tvingat sparpaket med många neddragningar


thomas_mattsson_eld_svettig

Den kriminelle och vapendömda chefredaktören Thomas Mattsson på slasktidningen uppger att ”Kvaliteten kommer att bli sämre” när sparpaketet satts in. eXponerat frågar sig om Expressen över huvud taget kan bli sämre än den redan är.

Enligt Resumés uppgifter ska chefredaktören Thomas Mattsson gett ett klart besked av vad nedskärningarna kommer få för konsekvenser för Expressens redaktionella innehåll.

– Kvalitén kommer att bli sämre, sa Thomas Mattsson vid dagens stormöte och utvecklade att försämringen kommer att märkas i alla kanaler – print, digitalt och Expressen TV.

Enligt uppgifter togs beskedet emot med uppgivenhet. Inga frågor ställdes. Mattsson svarar på Resumés frågor i ett mejl:

Vilka besked lämnar ni till personalen idag?

– Jag har berättat om att vi på hela företaget minskar organisationen med 62,5 tjänster. Förändringen påverkar alla avdelningar, från IT till annons till marknad och förstås redaktion, men jag har varit tydlig med alla medarbetare har gjort och gör ett bra jobb och att det är anledningen till att Expressen är stabilt lönsam. Det problematiska för oss, precis som för alla dagstidningar, är att papperstidningsmarknaden minskar och att vi därför måste sänka kostnaderna för att kunna fortsätta att satsa digitalt där vi ju ökar både intäkter och trafik.

Hur fördelas de tjänster som försvinner?

– Alla avdelningar påverkas. Det är viktigt att vara tydlig med att det inte, som ofta blir fallet i debatten, bara handlar om att medieföretagen minskar antalet journalister utan att det också görs kostnadsbesparingar på affärsidan. Men ingångsvärdena i de prioriteringar vi har gjort har varit att i möjligaste mån försvara digitala satsningar och att göra förändringar som inte är så synliga för vår, faktiskt ökande, publik.

På mötet ska du ha sagt att kvaliteten kommer att försämras. Kan du utveckla vad du menar?

– Jag poängterade att jag reagerat mot andra mediechefer som på andra mediebolag sagt att man kan göra stora personalbesparingar utan att det påverkar kvaliteten, jag ville klargöra att eftersom vi har ambitiösa medarbetare här så är det förstås lättare att utveckla mediehuset om man är 62,5 duktiga personer fler jämfört med om man är lika många färre – men samtidigt måste man ha respekt för branschutvecklingen och då måste man, som ansvarsfull chef, säkerställa ekonomin i bolaget med fortsatt lönsamhet.

Hur känns det för dig personligen att lämna det här beskedet?

– Det är naturligtvis tuffa besked att lämna till kollegor som bidragit till att Expressen varit lönsam varje år sedan 2003, men vi gör den här omställningen nu för att Expressen ska kunna fortsätta ge ut en lönsam papperstidning och satsa ännu mer digitalt där vi ju vinner marknadsandelar vecka för vecka nu. Vi ska nu fortsätta diskussionerna med facket och medarbetarna om hur vi går vidare så seriöst och ansvarsfullt som möjligt.

Så här drabbas redaktionen enligt Resumés uppgift:
– Alla anställda fotografer och bildredaktörer försvinner.
– Sporten tappar 7 tjänster
– Magasinen tappar 6 tjänster
– Ett antal redigerartjänster skrotas.

På plussidan kommer det att tillkomma en ny tjänst på desk+webb. Inget anställningsstopp kommer alltså att införas.

FOTNOT: Angående att det kommit ut färre artiklar än vanligt de sista dagarna, och kommer så göra ett par dagar till är pga att den ordinarie skribenten sitter just nu vid en dödsbädd till en släkting. Vi jagar även fler skribenter till sidan – så detta är förhoppningsvis bara en temporär nedgång i antal nyheter.

Vi hoppas på överseende…

Print Friendly

Publicerad: 21 oktober, 2014 kl 15:40 under kategorin Ekonomi.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • invandrare1957

  Haha kvalitén kommer att försämras. Vilken rolig Nisse om han började skriva sanningen så skulle kvalitén förbättras. Till och med jag skulle köpa tidningen. Vore det ett normalt land hade han fått sparken för länge sedan.

 • loofon

  Vänta nu … om man avskedar några totalt värdelösa journalister så borde väl kvalitén bli bättre?
  Eller är det de som råkat skriva något sanningsenligt som får gå?

 • feeder6

  Kvaliteten KAN INTE försämras-

 • 10020316

  Tänk på : ”Att varje ny arbetslös journalist, är en seger för demokratin!”

 • kossa muu

  har inte läst skiten sen 87,ändå fick jag den gratis i många år.duger till att ställa skorna på,eller tända kamin.

 • Nilsson

  Goda nyheter för en gångs skull.

  Expressen kommer nog att gå i graven så småningom.

 • Erik

  Hur kan kvalitén bli sämre när den inte var bra från början?

 • prillan

  Bantningshysterin i tidningen har slagit igenom i redaktionen….

 • codatronca

  HÄRLIGA TIDER STRÅLANDE TIDER !!!! Dö Expressen DÖ !!!

 • lelle

  Härliga tider, strålande tider!

 • repell

  Enda sättet att Expressen ska bli såld är om Aftonbladet blir slutsåld!

 • BengtI

  Känns bra. Mycket bra. Expressen, journalister och massmedia rent generellt behöver ett rejält stålbad.

 • nokia5110

  Bara lugn, det kommer nya fotogarafer in i landet snart. Se den här videon där hundratals av MENA-invandrare väntar längst vägarna för att hoppa på lastbilar för att illegalt ta in sig i Storbritanien. Snart också Sverige 🙂 https://www.motgift.tv/video/invandrare-forsoker-ta-sig-storbritannien-med-lastbil-fran-calais/

 • oops164

  Humor på hög nivå trots att det nog inte var menat så.

  Kvaliteten kommer att bli sämre. ROTFLMAO

  Snacka om självmål!!!!

 • Kjell Andersson

  Kan EXPOpressen bli sämre????
  SKITBLASKA!!

 • Detek Tiva

  https://www.youtube.com/watch?v=AUjHb4C7b94 Intressant 42 minuters ”dokumentär” om IS. Se hur de hjärntvättar sina barn och andra ungdomar att följa deras sjuka tro samt mer..

 • nokia5110

  Är väl inte värre än hur vänstermedierna hjärntvättar de svenska barnen? 😉

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Udda nog tycker jag att dom borde satsa sig genom krisen istället. Återanställ några av dom källgranskare ni tidigare haft och ta gärna in några människorättsadvokater som granskar det etiska i eran publicering så kanske, men bara kanske ni får mitt förtroende igen.
  Expressen av idag är en blandning mellan en omvänd ”Ku klux klans” medlemstidning och ”En ding, ding värld”.

  Deras vanligaste nyheter är vem som har sex med vem i Paradise hotel och vem som blev utröstad i Idol.

  Satsa på initerade artiklar om inrikes och utrikes nyheter så kommer läsarna att komma tillbaka, OCH framförallt skriv dom utan pekpinne och partipolitik. Både Washington Post och New York Times är praktexempel på nyhetsförmedlare och inte tabloidpress som eran.

 • enavde400

  Beklagar sorgen till medarbetaren…;(

  Däremot inte till expressen…
  Kan kvalitén bli sämre…?
  Får firas med en pilsner…;)

 • IDH

  Det var banne mej det finaste jag hört sen jag konfirmerades

 • 1+3+3=7

  Ja dom kanske inser nu att dom ska skriva sanningen och inte dölja allt.

 • DettaFjantOm

  Det går framåt med avecklingen av hatiska tidningar

 • Helt suveränt. Hoppas att det fortsätter med fler avskedande.

 • Jan-Ove Malmgren

  Det här är första gången jag ser att neddragningarna även drabbar Expressens web-satsning. Det ser jag som den största vinsten i den här nyheten. De flesta pappersmedier hårdsatsar på web-upplagor av sina tidningar. Det är inte den effekten jag vill se av tidningar som tvingas säga upp personal. Folk, återigen de förhatliga 87 procenten, som slutar köpa dagstidningar bänkar sig i stället framför datorn och blir där ett lättare offer för manipulation.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Expressens extramaterial krävs enbart ett facebook konto för att komma åt. Aftonbladet har sin plus som kostar 30 i månaden eller något, SvD har x-antal fria artiklar innan man måste vara prenumerant och DN har också infört en betalvägg numera. Expressen är dom enda som förlitar sig på facebook för sin betallösning, vilken är gratis.

 • AAkeS

  Vad skall de med journalister till när de ändå bara är en Reuterspegel. En dator, en översättare på Wall street och tryckeri. De enda som gör något är chaffisen som kör blasket.

 • pappa sven

  Tyvärr så tror jag inte det blir sämre……botten är redan med all sannolikhet nådd, eller hur?

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Var inte för säker. Jag ansåg att mitt förakt för svenska journalister och dess alster hade nått en absolut bottennivå redan för tio år sedan eller något, men nog fan lyckas dom bryta mot naturlagarna och ge mig ännu sämre vibrationer endå år efter år.

 • Observanten

  Håller med den kan inte bli sämre!

 • kaamins

  Ja visst , sen länge.

 • TM

  Kan omöjligt bli sämre…. sämsta skittidningen i hård konkurrens med aftonbladet om att just vara sämst!

 • Ettan

  Verkar som att alla här läser expressen. Jag vet inte om den kan bli sämre då jag inte köpt eller tittat på internet på 10 år.

 • Malmö-pravda

  Olika nyanser av brunt, stanken dock densamma!

 • blirsatrott

  Ja bättre kan det bli när upplagan är NOLL EX PER DAG…
  Underbart när skräptidningen går i graven..

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Jag gav mig själv det heliga löftet att aldrig mer bläddra i Expressen efter deras löpsedel på valdagen 2010. En mer politiserad sak har jag aldrig sett och trodde aldrig jag skulle se heller förräns dom svart lade hela sin sida efter senaste valet. Köpt till en annan har jag gjort, kollat på nätet men aldrig bläddrat i sedan dess. Får jag en sådan så lägger jag den under kattsanden i kisses låda, han vet vad man gör med sådana blaskor då.

 • Mariah_Magdalena

  ÄNNU sämre…. Knappast möjligt.
  Och nu påstår de att de ska satsa på nättidningen.
  Verkligen.
  Där verkar ”journalistiken” mest bestå av flåshurtiga reportage om gårdagens TV-program, typ Idol och liknade…..
  Gedigen journalistik med andra ord…..

 • 2016 finns inte Expressen längre. Glöm inte att släcka lyset och låsa dörren innan du lämnar byggnaden.

 • Din kisse ser ut som om han skulle vilja bita Mattsson i sittfläsket.

 • Lassekolja

  ”Expressen blir ännu sämre efter tvingat sparpaket med många neddragningar!”
  Går det? Är det möjligt?

 • Så länge som familjen Bonnier håller i taktpinnen lär det inte bli någon förändring. Dom kommer hellre låta fekaliepublkationen gå under en börja skriva sanningen.

 • nitohu

  Apropå journalistik. Undrar hur SVT kommer att vinkla kvällens program ”Kärrtorp – efter smällen” TV2 20,30. Där tårtkvinnan Irene medverkar och där en nyanställd hos Sverigedemokraterna hamnar ”i problem” med kritiska väljare.

 • Slasher2

  Ypperligt. Snart är en av de förstörande krafterna i världen borta. Ibland går det åt rätt håll.

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  Det är mig veterligt en ganska väletablerad sanning att om man vill förändra ett företag från grunden så börjar man från toppen och arbetar sig nedåt istället för att avskeda postbuden.

  Tror dock att det är det sista Mattsson vill höra….

 • Mac1340

  Jag höjer cognacglaset och utbringar en skål

 • Tillägnad den sörjande medarbetaren.

  https://www.youtube.com/watch?v=dacuJCKTeec

 • enavde400

  Trappstädning börjar alltid överst…;)

 • flyttar till SD
 • ensomintevet

  Ojdå! Vart ska då alla på pixelavdelningen ta vägen?

 • Bisnöjje Kräkikupplysning ab.

  DET var faktist humor utan att du var medveten om det misstänker jag.

  Samma dag som Mattsson tillträdde som chefsredaktör för skvallertidningen så hade han en chat med läsare och lovade då dyrt och heligt att under hans redaktörsskap så skulle det INTE bli några pixlingar av foton.

  På löpet samma dag var en svensk totalt opixlad medans en nysvensk såg ut som en normal person skulle se efter 18 liter Tequila eller Whiskey.

  12 timmar var han trovärdig m.a.o.

 • Clas_S

  Omöjligt! Expressen kan inte bli sämre än den redan är.

 • per22

  Thomas Mattsson. Du verkar inte ha förstått sambandet.
  Tidningen kan inte bli sämre än den redan är. Samarbetet med vänsterextrema Researchgruppen placerar er redan nu i den värst stinkande avskrädeshögen.
  Enda sättet för er att undvika den pågående förruttnelseprocessen, är att sluta ljuga om och förfölja Sverige:s tredje största parti.

 • enavde400

  Länge för att vara från slaskpressen….

 • enavde400

  Räcker inte på långa vägar…
  Han ska be 1000-tals förföljda om ursäkt,
  han ska ange alla sina källor,
  som bidragit till denna jakt
  på ”oliktänkande”
  vilka faktiskt tänkte på Sveriges bästa….

 • qelizabeth

  ”Expressen ännu sämre …” Nej, det är överhuvudtaget inte möjligt. Expressen dog för länge sedan, det är dags att begrava!

 • kossa muu

  jag såg tårtkvinnan i våras på parkbänken med sitt anhang utanför bolaget på rosenlunds gatan.alla med en burk i handen.

 • per22

  Helt rätt.

 • Jan-Ove Malmgren

  Så är det ju. Min poäng var att oavsett vilken media man än frekventerar via internet är det en bra plattform att manipulera folk ifrån. För annonsörerna är en web-tidning att föredra framför en papperstidning. Det är nog en väldigt liten risk att ett medieföretag lägger ner en web-tidning. När det gäller betallösningar finns det tillräckligt många som är puckade nog att köpa tillgång till plus-material. Jag har daglig tillgång till AB:s Plustjänst (nej, jag betalar inte för den) och den ”extra” information man får är så liten och obetydlig att den inte ens vore värd en facebookinloggning. Nu har jag ju inte av självklar anledning inte facebook så Expressens ”låsta” artiklar har jag inte haft tillfälle att studera.

 • Och stämningen mot Expressen och Mattsson tycks dröja!?!?
  Jag gillar inte denna flathet! Det är nu när de är svaga som man ska gå på dem!
  Man bara undrar…!

  /Lars Agerstig
  honesty4u@hotmail.se
  Skype-adress: lars.agge.agerstig

 • enavde400

  Du missar inget viktigt…
  Du är ju här….;)

 • enavde400

  ”Gjordes inte FT om” i den vevan…?
  Blir nog inget av….

 • Ja, jag vet inte vad jag ska tycka om detta.
  Det verkar extremt ofokuserat och klantigt skött, om du frågar mig!
  Gummiryggarna kanske är på årsmöte!

 • enavde400

  Blev det inget,
  skulle återbetalning ske,
  sades det, då…?

 • Hmm…jo det sades så! Jag skulle bli förvånad om det skulle ske någon återbetalning. Jag skulle även bli förvånad om FT självmant skulle börja informera sina läsare om vad som händer.
  Ärlighet är svåra saker!

 • enavde400

  För somliga, ja…;)

 • Ja, jag har fått ett svar från Jim Olsson men jag kan inte påstå att jag blev nöjd med hans svar. Han har dessutom inte svarat på mitt svar till honom.

 • biran

  Härligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • IDH

  I så fall skulle hon nog slicka sig i röven efteråt. För att få bort smaken

 • Tur man flyttat därifrån.

 • Inget är omöjligt.

 • Lås inte och gråt inte.

 • Theobservermum

  Vi ska fira med ett glas rött vin i kväll… När VD:n säger upp chefredaktören, då firar vi med en god middag.

 • Natione Suecos

  hahahaha…. kan det bli sämre nyheter.??… herr Mattsson

 • kossa muu

  såg ganska ut att vara sliten och helt väck,burken var väl hennes napp.

 • Hon nappade på burkan/en

 • pommern

  ha det moonface.

 • codatronca

  Hehehehe vissa får vad de FÖRTJÄNAR !!! Den kriminelle Mattsson får nog vända hamburgare på Kungsgatan SNART !!! Men behåll pistolen hemma !!!

 • Tommmy

  Dumheter ska inte premieras, de ska bestraffas,, så Vasse go Mattson, försvaga er redan värdelösa redaktion och invänta skarprättarens oundvikliga nedstängning!!!

 • Dom har satt sig själva i den situationen med alla lögner som dom skriver på löpande band…..
  Och snart går blaskan ur tiden också. Inte en dag för tidigt!

 • Sven Olsen – (argdansk)

  Good Luck – exPressen – ni förtjänar varenda förlust ni upplever!
  Lön som förskylld, kanske?

 • Vikinglina

  Thomas Mattsson du kan ju alltid engagera dig i (illegala) vapenhandeln, du har ju vanan inne, deppa inte nu upp med mungiporna.

 • Man of peace

  Härlig nyhet!! Men exPressen kan väl knappast bli sämre? Jag tycker att man med sin lögnaktiga journalistik kravlat i bottenträsket länge. Det enda som håller i längden är sanningsenlig journalistik. Nu väntar vi på att exPressen skall gå i graven för evigt tillsammans med Mattsson och hans kriminella vänner i researchgruppen.

 • argkvinna

  hahahahaha det gläder mig…men kan den bli sämre…….hohohoho skål på det

 • uganda56

  Goda nyheter

 • pallwily

  Ja, man småler och smilar en smula när man läser denna nyhet.

 • Sniperace

  Må EXpressen snart gå i graven och Mattson hamna i fas3

 • Sweetasplumpie

  Enda sättet att förbättra Expressens kvalitet är väl en nedläggning?

 • Johnny Killstone

  Nya expressen kommer endast ha 4 sidor, på hela första sidan blir det en arkivbild av herr Mattson själv, mittuppslaget kommer att bestå av det gamla vanliga hatet mot SD och baksidan pryds med ännu en arkivbild på herr Mattson sett bakifrån 😉

 • Ett meddelande till Thomas Mattsson, Jan Helin och annat löske som har mage att kalla sig journalister. Oliver Queen har bestämt sig för att ta time out från Starling City och öppna filial för Quen Consolidated i Stockholm.

  http://memecrunch.com/meme/WWMW/you-have-failed-this-city/image.png

 • vovve

  Lägg ut en text om att dessa bittra journalister och media folk hör av sig och berättar om skiten inne på expressen och tipsar om medarbetare som går researchgrupoens ärenden. då blir Mattson byxis.

 • Pjotr

  Var det möjligen någon av dessa fotografer som var hemma och terroriserade hederliga sverigevänner i deras hus och lägenheter?
  Hahaha. Så kan det när man slickar Svettson i röven.

 • SPdlr

  ”20 journalister bort från Bonniers nyhetsbolag”

  – Bonnierimperiets tv-produktionsbolag Nyhetsbolaget tvingas skära ned 20 redaktionella tjänster fram till årsskiftet.

  Nyhetsbolaget producerar bland annat nyheter år TV4. Att 20 journalisttjänster nu försvinner kommer dock ”inte att ha någon betydelse för kvaliteten”, enligt bolagets vd Åsa Tillberg.

  – Vi garanterar bibehållen publicistiskt kvalitet, så vår bedömning är att vi kan göra det, säger Tillberg till Journalisten.

  ref: http://www.friatider.se/20-journalister-bort-fr-n-bonniers-nyhetsbolag

  ————————

  ”Inte har nån betydelse för kvaliteten?” Tycks som man har alldeles för många Södermalms-propagandister anställda, helt i onödan. Medan ägda skitblaskan ex-Pressen begär hutlösa 17:- för ett lösnummer. Sanslöst uttalande.

 • SPdlr

  ”20 journalister bort från Bonniers nyhetsbolag”

  – Bonnierimperiets tv-produktionsbolag Nyhetsbolaget tvingas skära ned 20 redaktionella tjänster fram till årsskiftet.

  Nyhetsbolaget producerar bland annat nyheter år TV4. Att 20 journalisttjänster nu försvinner kommer dock ”inte att ha någon betydelse för kvaliteten”, enligt bolagets vd Åsa Tillberg.

  – Vi garanterar bibehållen publicistiskt kvalitet, så vår bedömning är att vi kan göra det, säger Tillberg till Journalisten.

  ref: http://www.friatider.se/20-journalister-bort-fr-n-bonniers-nyhetsbolag

  ————————

  ”Inte har nån betydelse för kvaliteten?” Tycks som man har alldeles för många Södermalms-propagandister anställda, helt i onödan. Medan ägda skitblaskan ex-Pressen begär hutlösa 17:- för ett lösnummer. Sanslöst uttalande.

 • ey_yo_bidrag

  För varje neddragning skulle jag säga att kvalitén på expressen blir bättre!
  Hela tidningen är en enda konfabulering av den ena lögnen värre än den andra, men när tidningen minskar till antal sidor blir kvalitén bättre just för att tidningen får färre sidor fyllda med lögner.

 • Holeloh

  Absolut! Och ju färre exemplar som sprids av dyngan, desto friskare blir miljön i landet.

 • SPdlr

  * Heta känslor när Expressen skär ner* 🙂

  – I veckan meddelade Expressens chefredaktör Thomas Mattssons att 62,5 tjänster kommer att försvinna från den vänsterliberala kvällstidningen. Beskedet, som bland annat innebär att samtliga anställda fotografer får gå, har väckt stark upprördhet internt.

  Expressens fackordförande Olle Fors skräder inte på orden när han i ett internt mejl som Resumé tagit del av går till rasande angrepp mot tidningens ledning.

  Bland annat skriver han att beslutet att lägga ned bildredaktionen ”skadar tidningen i märgen”. Att de lokala kultur- och ledarredaktionerna läggs ned på Kvällsposten och GT beskriver Olle Fors som ett ”sabotage” mot tidningens affärsidé, enligt Resumé.

  ”Det är verkligen ett dystert läge. Utvecklingen av framtidens Expressen, inklusive den digitala verksamheten, kan inte bygga på usel arbetsmiljö och rovdrift av medarbetare med osäkra anställningar via bemanningsbolag eller frilansar”, skriver han.

  Dagens Media skriver idag att även tjänsten som korrespondent i New York, traditionellt ett av Expressens mest prestigefulla uppdrag, kommer att skrotas i och med det nya sparpaketet-

  ref:
  1) http://www.friatider.se/heta-k-nslor-n-r-expressen-sk-r-ner
  2) http://www.resume.se/nyheter/media/2014/10/23/fackbossen-rasar-i-internt-expressen-mejl/
  3) http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3858333.ece

  ———————-

  Sent skall syndar’n vakna…

MediaCreeper Creeper