Asylsökare knivhögg person och hotade på Migrationsverket – fem tolkar krävs i rättegången

Asylsökare knivhögg person och hotade på Migrationsverket – fem tolkar krävs i rättegången


mangkultur-berikar-sverige

Någon kan stryka med och det kan vara någon på Migrationsverket”. Så ska en knivbeväpnad asylsökande man i 40-årsåldern ha sagt på ett främmande språk när han besökte myndigheten i Mariestad. Sedan ska han ha hotat en i personalen. Nu åtalas mannen för bland annat olaga hot och utvisning yrkas.

Knivbeväpnad ska en asylsökande man i 40-årsåldern besökt Migrationsverket i Mariestad och hotat personalen. Händelsen inträffade i slutet av augusti. På Migrationsverket ska han själv ha visat upp kniven.

– Han ska ha visat upp den för att visa att han upplever hot från andra. Han har självmant visat upp den. Personalen på Migrationsverket har då tagit hand om den och sagt att han inte får ha den, säger åklagaren Sofia Karlsson.

Sedan ska den knivbeväpnade mannen ha hotat en i personalen på ett främmande språk, skriver GT/Expressen.

– Han har pratat på ett språk som endast en i personalen har förstått. Vittnen har observerat mötet. Det kommer bli ord mot ord. Så det handlar om vem som är mest trovärdig, säger Sofia Karlsson.

Nu åtalas den 40-årige asylsökande mannen för bland annat olaga hot. Totalt är det sex åtalspunkter med brott som ska ha pågått under perioden från 29 augusti till 25 september. Bland annat åtalas han för att ha huggit en person i benet i köket på ett gemensamt boende så att blodvite ska ha uppstått.

– Vi har givetvis förhoppningen att få honom fälld på alla punkter. Jag yrkar även för en utvisning och skadestånd, säger åklagaren Sofia Karlsson.

Men enligt hans försvarare, Mats Revborn, så förnekar han allting:

– Han säger att han inte har uttalat något hot och att ena handläggaren tyckte han till och med om.

Men han ska enligt åklagaren ha haft med sig en kniv?

– Min klient säger att det inte var någon kniv utan ett annat föremål. En plastnyckel med en Audi-symbol. Närmare än så kom vi inte. Det var svårt att begripa vad det skulle ha varit för föremål, säger Mats Revborn.

I slutet av nästa vecka väcks åtalet med flera målsägande.

Det kommer krävas tolkning av totalt fem språk. Så vi räknar med att rättegången kommer pågå i två dagar, säger åklagaren Sofia Karlsson.

invandrare_flyktingar_blattar_asylsokare_somalier_araber_irakier_muslimer_islam_blatte_papperslosa

Print Friendly

Publicerad: 29 oktober, 2014 kl 14:49 under kategorin Kriminalitet.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • AB Sverige

  Exakt varför sökte denna person asyl, det kan ju knappast ha varit för att få ett lugnt och fridfullt liv!
  Släng ut kräket!

 • vitalis

  – Min klient säger att det inte var någon kniv.

  Ge klienten en miljon i skadestånd.Han kunde ju ramlat ock fått kniven i sej. Ge tolkarna en miljon på man med.Så blir de överstökat.

 • Ettan

  Undrade just om de asylsökande skärpt till sig, då jag inte hört om något våldsdåd på flera sekunder. Men allt är som vanligt ser jag nu.

 • loofon

  Det var ju upplyftande att Sofia Karlsson tänker yrka på utvisning.
  Undrar om hon får med sig domstolen på det …

 • Hon får nog snart sparken efter direktiv ovanifrån.

 • brisslan

  Jag sätter samma diagnos på denne asylant, som på 87% av de svenska väljarna. Icke vid sina sinnens fulla bruk, med det undantaget att, dessa 87% är betydligt dummare än asylanten. Fem tolkar har våra världsberömda kretiner tilldelat asylanten. Men så agerar jordens dummaste folk i sin lingonmonarki. De vill inbilla omvärlden och sig själva att, det finns ett rättsväsen i lingonsnåren.. Men, som de bedragare de är existerar inget sådant i lingonmonarkier.

 • Rättvisa

  Fem tolkar! Tackar jag. I framtiden finns det ingen arbetslöshet om det ska gödslas med tolkar i varje rättegång. Svenne betalar rättegångskostnaderna

 • pica_pica

  Aha! Det är vad som krävs för utvisning att hota på MV. Flera råa gruppvåldtäkter på flickor brukar inte ge livstids utvisning.

  Här fick han tydligen inget straff för att han knivskar på boendet?

 • Vikinglina

  ” Men enligt hans försvarare, Mats Revborn, så förnekar han allting:

  – Han säger att han inte har uttalat något hot och att ena handläggaren tyckte han till och med om.

  Även om de blir tagna på bar gärning så ljuger dem, födda lögnare..

  Ena handläggaren tyckte han t.o.m. om, var säkert en kvinna som han såg som ett våldtäktsobjekt.

 • Släng ut liket.

 • Kid

  Vi talar ju om baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaarn här! Vi ställer upp för aaaaaaalllllllllllas liiiiiiiika vääääääääääääärde (=folkutbyte) och fördömer det hatiska SD!

 • Oberst

  Och efter rättegången – en kula i pannan!

 • kossa muu

  helt fel,hans audi nyckel 45 grader upp under revbenen,vänster sida.

 • RobertSt2

  Det är som jag hörde på radio (Ekot) nyss med importen av icke europeiska läkare: att de måste gå en svensk-kurs i ‘medicinsk’ Svenska var en sak, men sen sade den interviuade något som fick mig att reagera: och så talar de ju ofta samma språk som många av patienterna!
  Så räkna inte med att bli förstådda inom vården i Sverige idag. Det blir värre och värre för varje dag!

 • RobertSt2

  Och hennes klient blir fria ‘i brist på bevis’..?

 • RobJ88

  Jo han öppar alltså Audi-bilar med kniv

 • Asa

  Skit i denna rättegång. Det räcker nu. Slutet vet vi redan inget straff och utvisning kommer ej att ske. Skadestånd ? är det en förmögen asylsökande vi talar om. Det behövs inga fler charader i detta land. Vi kommer förresten se denna man snart igen antingen i regeringen eller i SVT som ståupp komiker eller sakkunnig.

 • Asa

  Skit i denna rättegång. Det räcker nu. Slutet vet vi redan inget straff och utvisning kommer ej att ske. Skadestånd ? är det en förmögen asylsökande vi talar om. Det behövs inga fler charader i detta land. Vi kommer förresten se denna man snart igen antingen i regeringen eller i SVT som ståupp komiker eller sakkunnig.

 • Eryk_Johansson

  Bidrag.

 • Vet han inte var han kommer ifrån eftersom det behövs 5 tolkar.

MediaCreeper Creeper