Thailändare dömd för våldtäkt mot barn i Haparanda

Thailändare dömd för våldtäkt mot barn i Haparanda


I våras dömdes Phachon Chanthra för våldtäkt mot barn.

Phachon Chanthra (född 1996-11-11) har vid två tillfällen haft samlag med målsäganden som var under 15 år. Det hände vid två tillfällen under tiden den 1 september till den 6 oktober 2013 i Haparanda.

Phachon Chanthra begick gärningen med uppsåt. Phachon Chanthra hade åtminstone skälig anledning att anta att målsäganden var under 15 år.

I målet har förhör hållits med A och med Phachon Chanthra. A och Phachon Chanthra har i stort sett lämnat samstämmiga uppgifter kring hur de träffats och vilken kontakt de haft med varandra. Av deras berättelser har framkommit att de träffades under sommaren 2013 och började sedan umgås.

Vid två tillfällen har de genomfört samlag med varandra i Phachon Chanthras hem. A har uppgett att Phachon Chantra redan under sommaren frågade hur gammal hon var och att hon berättade för honom att hon var 12 år. Han har sedan frågat ytterligare en gång om hennes ålder och hon har då skrivit på Skype vilket år hon är född.

A har vidare förklarat att hon inte velat ha samlag med Phachon Chanthra och att hon också sa det till honom vid båda tillfällena och att det var anledningen till att hon sedan bröt kontakten med honom.

 • Phachon Chanthra, dömdes till ungdomstjänst i 150 timmar och ska också betala 115 000 kronor i skadestånd till flickan.
 • Mål nr: B 86-14

Phachon Chanthra

Sveriges Radio

Print Friendly

Publicerad: 11 november, 2014 kl 22:13 under kategorin Sexualbrott.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Amanda Bengtsson

  Naturligtvis är svenska flickor helt lovliga, oavsett ålder, för utomeuropeiskt härstammande personer. Se bara på kläderna, eller avsaknad av dessa, som svenska flickor har.
  Ironi så klart

 • valfisken

  Många svenska tjejer är fullständigt puckade och i avsaknad av uppfostran. Hoppas att hon lärde sig något av det inträffade.

 • Är helt säker på att hon inte gjort. Skicka hem honom.

 • Barnet får sommarjobb nästa år

 • Vethut

  Stefan Löfvens paradnummer som han tagit över efter antihårfagra Fredrik Reinfeldt är: Vi ska inte skilja på vi och dom. Alla är välkomna till Sverige.

 • Erik

  Thailand? Skicka hem omedelbart utan tillstånd att återkomma.

 • Juha Snellman ( Grimhild)

  Men halloo.. Räknar jag fel? Killen har varit 18 och tjejen 14. Big deal?

 • Tjejen var tydligen 12, lite väl ung.
  Fast han var ju ingen gammal gubbe, som de som åker till Thailand och knullar småflickor.
  ”A har uppgett att Phachon Chantra redan under sommaren frågade hur gammal hon var och att hon berättade för honom att hon var 12 år.”

 • Skulle en thailändare bli upphetsad av lättklädda tjejer?
  Du har aldrig varit i Thailand?

 • YOTHI_TARZAN

  Stannar han kvar i Sverige så får han det roligt 115 lax i skadestånd + ränta

 • Juha Snellman ( Grimhild)

  Ok! Lite annan sak då. Men som du antydde, killen är inte så gammal heller och i bilderna ser han inte ut som 18 åring heller utan yngre. Fast fan vet. I mina ögon är alla under 25 barn 🙂

 • Thailändare, och thailändskor också för den delen, ser ut som barn tills dom helt plötsligt ser uråldriga ut.
  Jag kan inte avgöra om en thailändska är 14 eller 25.

 • propol

  Vi tackar och tar emot ”flyktingar” från Thailand också? Alla som vill bo i Sverige är så välkomna tycker 87%.

 • frejja

  Killen var 16 när detta hände.

 • Parsifal

  Jag är ingen expert på skadestånd men jag har för mig att om det inte finns några utmätningsbara tillgångar hos den dömde så går notan till staten dvs skattebetalarna. Någon som vet mer?

 • Mahound

  Problemet är snarare att diverse svenska män ofta släpar hem fruntimmer från Thailand. Dessa fruntimmer har ofta barn från tidigare förhållanden som förr eller senare kommer med till Sverige. Eftersom dessa fruar allt som oftast kommer från samhällets bottenskrap så är det inte konstigt att även deras avkommor så småningom dyker upp i all fel statistik.

 • YOTHI_TARZAN

  Flickan kommer att få skadeståndet
  Men han blir ALDRIG av med skadeståndet såvida han inte flyttar hem.

 • Andrej Dokic

  Lite svårt att veta. Här är jag kluven. Killen är ung han också och har inte förmågan att kunna avläsa en åldersskillnad på 3-4 år.
  OM våra styrande inte ens kan se skilnad på en vuxen man och ett barn hur ska denne Thailändare se att en flicka är 12 år. Förvisso sa hon att hon SAGT att hon var 12 år. MEN jag tar det med en nypa salt. Unga flickor idag är ganska ”skruvade” i snacket och allt som ofta chattar och kommunicerar via internet och utgör sig för att vara något det inte är, och själva bygger upp en story runt sig själva. Inte alls svårt att hon kan ha sagt att hon är 16 år och kanske även såg ut så, MEN fick kalla fötter nu och säger att hon sa att hon sagt att hon var 12 år.
  Ännu en gång svårt för en unge ur samma generation att avgöra åldern på en annan . Skillnad om det var en man låt oss säga 25-30 år, då skulle jag tycka helt annorlunda och troligen 99 % till flickans favör.

  Lite OT, men hör samman i alla fall.

  Jag har följt vissa fall och ingenstans har en arabisk ung kille som varit med en yngre flicka fått denna nivå av böter att betala. Även fast flickan påstått att hon sagt att hon var ung medan araben kontrar att han inte visste utan trodde hon var äldre. Så även här ger man fördelar till araber som inte andra folkgrupper får.

 • Vansterwiki

  Du generaliserar en hel del men till stor del stämmer det. Om en ärbar kvinna från Thailand ska flytta till annat land skall mannen vara jämnårig, se någorlunda bra ut och ha ett hederligt jobb med hyfsad inkomst. Jag har själv en vän med thaifru som är både vacker och utbildad. Hennes vänner är i sin tur gifta med jämnåriga män. Hon umgås inte med bottenskrapet.

 • 12 var hon…

 • Mi Hydruki

  Jävla fittidioter, det var hans flickvän och hon var helt villigt, helvetes jävla nyhetssidor, därför läser man inte nyheter på nätet.
  Känner den här mannen och han är väldigt trevlig

 • Guest

  HEJ ALLA , vet du jag har inte gjort något ,och jag ska berätta till dig om allt som vad har hänt nu och de är svårt att du ska tror på mig så lyssna på mig nu ( varit i Disco efter de vi gå hem och när vi är hemma i mitt rum och de är hon som Ta bort kläder sen jag fråga henne behöver du spela dator hon sa nej sen jag sa okej sen böjar puss mig först och hon sa att ska jag ta bort dem och jag säga inget sen hon ta bort de är hon som böjar göra till mig själv och efter de hon gjorde slut med mig sen hon skriva till mig att hon ska säga till polis sen jag säga varför om va men hon säga inte och jag vet inte vad har jag gjorde efter de jag vet bara hon vill har pengar

 • intelligentare

  What?

 • NAT

  läsa då

 • asdasjd

  Det här är en mycket trevlig ung kille som inte skulle göra någon illa och inte minst utföra våldtäkt mot en minderårig, alla som känner han kan garantera det till hundra procent. Tycker dock att det här låter twistat som fan. Självklart blir föräldrarna arga då en myndig har haft samlag med deras minderåriga dotter. Som någon tidigare nämnde i en kommentar så är dagens flickor lite skruvade, all möjlig kommunikation sker via nät osv, sex tidigt i ung ålder handlar mycket om bekräftelse från kompisar. Kan ju vara svårt för han att avgöra hennes ålder då många kaukasiska flickor i puberteten kan se äldre ut än dem egentligen är. Tjejer från Thailand ser oftast mycket yngre ut än vad dem oftast är. Tror att hon helt enkelt kom på ett sätt att tjäna lite pengar på det här, och twistade hela storyn till hennes fördel. Det är ju som sagt trots allt hon som är minderårig i det här fallet, och även ”offret”. Inte svårt heller att vända det här till sin fördel mot en utlänning som inte heller känner till språket. Och vafan skulle tjejen ge killen sitt telefonnummer efter en ”våldtäkt”.

  Säger än en gång att den här killen aldrig skulle göra något så hemskt. Hoppas verkligen att den här tjejen har lärt sig en rejäl läxa och kommer att känna sig ångerfull för resten av sitt liv. Hon har till stor del förstört mycket av den här unga killens liv, speciellt nu när bilder har spridits på killen online. Snart går väl snacket i hans skola också.

 • Proffs

  Det han försöker säga är att det var hennes ide från själva början och han gissar på att hon bara ville ha pengar.

 • Proffs

  hur gammal är du?

 • etet23

  händelsen ÖVERDRAMATISERAS REJÄLT. Måste påpeka att killen är född 1996 men studerar tillsammans och umgås med ungdomar födda år 1998. ålderskillnaden är ju trots allt bara 3-4 år.

  De har haft ett förhållande och gått med på att ha samlag. efter samlaget har tjejen gett killen sitt telefonnummer. VARFÖR SKULLE TJEJEN GE SITT NUMMER EFTER EN ”våldtäkt”? låter som ett helt vanligt förhållande mellan två ungdomar som tagit slut och tjejen försöker utnyttja situation till sin fördel. Väldigt egoistiskt av tjejen. Väldigt tråkigt också att stackars killens namn och bilder sprids över nätet och händelsen publiceras på nätet. Killen är väldigt trevlig, låt inte en sådan artikel lura er!!!

  är övertygad över att detta aldrig blivit en grej om det handlade om en kille med svensk ursprung.

 • Guest

  Oavsett om tjejen gick med på det eller inte så var hon under 15 år.

  Att försöka göra förövaren till offer och skylla allt på tjejen är jävligt osmakligt!

 • haparandakaoz

  Jag ska göra KAOZ med han och ge han till Polisen ytan hyyvyyyd!

 • haparandakaoz

  -det blir till polisen ytan huvuden… kaozhaparandaturken

 • Mi Hydruki

  Håller med, är dina föräldrar ”uppfuckade” så har de nog också uppfostrat dig ”uppfuckad”.

 • Ser han oskyldig ut?

MediaCreeper Creeper