7-årig flicka utsatt för sexövergrepp på Rosengårdskola – ”Flickans fel för hon bar läppstift”, sa svenska rektorn

7-årig flicka utsatt för sexövergrepp på Rosengårdskola – ”Flickans fel för hon bar läppstift”, sa svenska rektorn


2013-02-25-05-44-25_tv-arabiska_malmoe_platt-tv_irakiska_arabiska_tvarab

Den 7-åriga flickan utsattes för sexuella övergrepp i ett buskage på Värner Rydénskolan på ökända Hårds väg i invandrarghettot Rosengård. Skolans dåvarande svenska  kvinnliga rektor ifrågasatte då att flickan hade haft på sig läppstift – som menade att det var hennes egna fel. Nu döms Malmö stad för diskriminering.

Den sjuåriga flickan utsattes för sexuella övergrepp av en grupp ”pojkar”, etnicitet inte uppgivet i Sydsvenskan, på skolgården på Värner Rydénskolan i det mångkulturella invandrarområdet Rosengård. Enligt flickan ska pojkarna ha dragit in henne i ett buskage och slitit av henne byxorna.

Efter händelsen startade den dåvarande rektorn en utredning om händelsen och kallade flickans familj till ett möte. Under mötet ställde rektorn frågor till flickan om hon haft läppstift, om hon varit glad och om hon dansat på rasten före övergreppet.

Flickan kände givetvis obehag och var mycket ledsen efter mötet och fick då hjälp av den ideella föreningen ”Malmö mot diskriminering”. Tillsammans anmälde de Malmö stad som är huvudman för skolan för diskriminering. Man menade att en pojke aldrig skulle ha bemötts med samma frågor.

– Frågorna fick det att framstå som om att det var flickans fel, säger Johanna Ingemarsson, jurist på den ideella föreningen Malmö mot diskriminering.

– Det är en allvarlig kränkning och det är oroväckande att det kan ske inom skolan, säger hon.

– Rektorn medger att hon uttryckt sig på det sätt som flickan har uppgett och tycker uppenbarligen att det är okej, säger Karin Henrikz, jurist på ”Malmö mot diskriminering”, skriver Aftonbladet utan att uppge att skolan ligger på Rosengård.

Malmö stad har skyddat rektorn och nekat till att den dåvarande rektorn ska ha diskriminerat flickan. Rektorn har även uppgett att hon inte haft någon tanke på att hennes frågor kunde uppfattas som kränkande.

Malmö tingsrätt skriver i domen att frågorna var relaterade till flickans utseende och uppträdande och att motsvarande frågor inte skulle ha ställts till en pojke. Rätten dömer därför Malmö stad för direkt diskriminering som nu ska betala 14 000 kronor i skadestånd till flickan.

När Sydsvenskan vill ställa frågor om händelserna till den dåvarande rektorn Anna Håkansson Modin, numera biträdande rektor, vill hon inte svara på våra frågor.

– Jag har inga kommentarer och jag vill läsa domen innan jag uttalar mig, säger hon.

När Sydsvenskan ringer upp henne igen får vi beskedet att hon har gått på semester. Hans Liiksaar, tillförordnad utbildningschef i Malmö, är även han underlig i sitt svar.

– Just i det aktuella fallet har jag ingen kommentar. Det är svårt för mig att uttala mig om vad som har sagts under ett helt samtal.

Men rätten har ju fastslagit vad som har sagts, att hon till exempel ställt frågor om flickans läppstift.

– Ja, men jag vill inte uttala mig om det.

Anna Håkansson Modin var tidigare biträdande rektor på Rosengårdsskolan, som då hade stora problem med kackerlackor.

Print Friendly

Publicerad: 1 november, 2014 kl 17:50 under kategorin Mångkulturen.

Kommentera gärna artikeln, men iakttag då vanlig nätetikett. Håll en trevlig ton och en hyfsad nivå på argumenten. Håll er till ämnet i artikeln. Exponerat ansvarar ej för innehållet nedan då vi inte förhandsmodererar kommentarerna innan de publiceras. Ni är själva helt ansvariga för vad ni skriver.
 • Svensk Sanning!

  Helt urjävligt, och åldern på förövarna?

  Anna Håkansson Modin var tidigare biträdande rektor på Rosengårdsskolan, som då hade stora problem med kackerlackor. Från wikipedia: ”År 1534 upptecknas förfranskningen blatte som betecknar kackerlackornas hela släkte”.

 • Spiggen

  Tyvärr bara början. Dessa missfosters människosyn är vidrig.

 • Bengtsson

  Rektorn bör entledigas och Malmö stad kontrolleras på varje steg vilka diskriminerar skattebetalarna.

 • nitohu

  Får Islamiseringen fortsätta så kommer snart våldtäktsoffren att straffas med döden.

 • Känns som det är helt i linje med övriga Sverige nu. En kvinna måste vara åtföljd av minst en manlig släkting, vara iklädd helst burka men minst slöja, titta ner i marken och inte prata med någon. Gör hon inte det, är hon en prostituerad och hon får skylla sig själv vad som händer henne…

  Allvarligt talat, vad är det som sker i Sverige? Ska inte våra kvinnor kunna få gå fredade på våra gator längre? Och när de försöker anmäla, då ska allt vändas emot dem? Och nu då, en 7-årig flicka!?! Jag skäms för detta Sverige som skapats.

  Jag anser att detta är VÅRT land. Här ska VÅRA regler gälla, likaså VÅRA seder och bruk. DE är gäster här, DE ska acceptera det som gäller här. Kan de inte sköta sig, ska de inte vara här. Och i det här fallet, det är då uppenbarligen jämnåriga pojkar som drabbade henne. Det är deras föräldrar som helt uppenbart brustit i uppfostran – men mer troligt att det är helt efter deras egna kultur som de inte släppt.

  Det är inte den unga flickan som ska straffas, det är gärningsmännen. Eller rättare sagt, det är deras föräldrar som ska ha en rejäl åthutning för att de dels inte accepterar våra seder och bruk, dels överför sin kultur på sina barn. Vi måste börja inpränta för dem att här är det våra regler som gäller, inte deras. De kan komma och skrika om ”fobier” hur mycket de vill, men här ska vår kultur räknas i första rummet. Och nej, jag pratar inte om pöbelsverksamhet, jag pratar om myndighetsbruk. Våra myndigheter måste börja se allvaret och ta tag i dessa problem.

 • Vikinglina

  Det här liknar islams sjuka straff, offret är den skyldige, Anna Håkansson Modin är du för islam, har du inte ngn värdegrund att jobba efter som alla anställda inom kommunerna runt om i Sverige är tvingade att jobba efter, du är en skam för Sverige, jag tycker att du ska skämmas över det du gjort- om du kan det.

 • Victory

  Detta är djävulusiskt att en kvinnlig rektor i Sverige 2014 lägger skuldbördan på flickan som är offer och inte förövarna som är pojkar som har en människosyn som inte hör hemma i Sverige.

 • IDH

  Många skolor i Sverige nu som har stora problem med ”kackerlackor”

 • Vikinglina

  Anna Håkansson Modin du kan sälla dig till de övriga kackerlackorna.

 • propol

  87% inkl. FI tycker detta är helt OK.

 • pica_pica

  Nu blir jag förbannad! Hur i all världen kan hon få vara rektor på en skola? Hade det varit min dotter vore hennes karriär som rektor över. Jag är pacifist så jag menar inte att hon ska ******* men hon har förverkat förtroendet att vara rektor på en skola med minderåriga barn.

  Hoppas flickan har starka föräldrar.

 • Talibananas

  Och ”pojkarna” som förgrep sig på flickan, de är någon annanstans, stärkta i sin syn och helt oberörda av det inträffade?

 • Kejsartetra

  Det är inte klokt detta. ”Där nere” har t ex en minderårig syster till 11-årig pojke fått straffet ”våldtäkt”. Det brodern gjort var att haft sällskap med jämnårig flicka och gått och småpratat. Systern blev mycket riktigt ”straffkn*llad” av fyra män inkl domaren. Systern dog av skador efter övergreppet.
  Tack för att ni valde Sverige!

 • Vikinglina

  Fatima Obaid tro fan att du trivs i Sverige vi betalar ditt uppehälle livet ut och dina 12 barn som du producerar inom en 10-års period, du är ett avskum för mitt land, UT ta med dig din sperma-man och din övriga släkt.

 • argkvinna

  Brustit i uppfostran,ja det kan man säga .Dessa muslimska föräldrar uppfostrar sina pojkar att har inte kvinnor-flickor slöja så är dom horor,alltså lovligt byte.Har själv bott i ett ghetto,å känner mycket folk(muslimer) som säger rent ut att så är det.Dom ska inte umgås med svenska tjejer annat än för å ha som leksak el våldta.Det är helt normalt fast det kanske är barn typ som dessa 7-åringar.Men våra myndigheter har inte fattat att dom måste gå på föräldrarna kraftigt.

 • enavde400

  Dom har fortfarande problem med ohyra på skolan, tydligen….

 • Vikinglina

  Det är inte bara i skolan ohyran dubblerar sig, hela Sverige är infekterat av Afrika-ohyra.

 • enavde400

  Betänk att ALLA partier, utom SD och SvP,
  oavsett regering eller opposition,
  har exakt samma inställning till invandringen,
  samma eller ökande….
  Fri sjukvård till alla,
  bostad till alla, osv….
  Alltså bestämmer någon annan detta, eller….?

 • Vikinglina

  Så fungerar det i dessa länder, Sveriges-politiker tycker att det är normalt/acceptabelt.

 • enavde400

  Inse att ”våra myndigheter” inte bryr sig
  ett smack om svenskar blir drabbade….
  Däremot om en invällare blir kränkt,
  DÅ bryr dom sig….

 • manndo

  Svenska myndigheter bryr sig bara om oss i det fall vi kan luggas på lite mera skattepengar, böter eller andra avgifter för att finansiera deras feta löner, förmåner och allt annat jäkelskap samt bortgivande av allt svenskt vi som betalar och betalat….
  Riktigt Ruggigt…..
  Särskiellt nu med en sketen ”rektor” avlönad av oss som skyller det där hänt på en liten 7-årig flicka…..
  Vad har hänt i huvudet på ett sådant här missfoster till ”rektor”…..

 • enavde400

  PK-jobbet i första hand….?

 • Oberst

  Sverige har Europas bästa skola!

 • Dagsattvakna

  Vilket land var det?

 • PÄR PASTEJ

  på tal om barn.jag bor i ett inavelsrikt område där det finns många flickor i 5-10 års ålder som är ute och leker,men vilket jävla språk dom har för det är fraser som jag ska döda dig horunge-jag ska bränna ditt arsle-jag ska spöa skiten ur dig-jävla fitta-horunge-mm.och detta kommer från flickor i 8 års ålder.detta måste ju dagispersonal höra men inte berätta för någon,det är tjänstefel tycker jag.detta borde landsförädarna i regeringen få höra tycker man.

 • Nyo

  En person som jobbat på HVB-hem och mött invandrarbarn där sa att hon hade mött ett enormt hat mot svenskarna, som de hade lärt sig av sina föräldrar. Minns en invandrartjej som sa att gängets största nöje var att åka till Rosengård och spöa upp en svensk varje år. Jag undrar hur omfattande detta HAT mot svenskar är bland invandrare och om det är främst muslimer som står för hatet?

 • Oberst

  Ska Sverige bli sig likt igen efter de reinfeldtska härjningarna?

 • Guest

  Färäldrarna borde fan undersökas.. Vem fan låter sin SVENSKA dotter gå på en skola i rosengård? Seriöst… Är väl en sån förälder som vurmar mångkultur. Men då ska jag tala om en sak för denna/dessa förälderna – man får det man förtjänar.. Bara synd att det inte var du, mamman, som fick smaka lite mångkultur, utan istället din dotter som fick känna på konsekvenserna av att ha naiva föräldrar. Ungefär som den idioten som bjöd in en gäng zigenare för att sedan bli fritt villebråd och bli våldtagna som tack för kaffet typ…

 • poped

  Vem fan låter sin dotter gå på en skola i rosengård? Är det inte lite att tigga om det? Säkert en dum naiv svensk hipster-mamma som utsätter sina barn för dessa experiment i naivitetens dimma… När ska folk fatta att det är så här det går till bland invandrarna? Tjejer är liksom fritt villebråd att göra som man vill med. Sorligt att ett barn ska lida för sina föräldrars dumhet. Men så är det i landet sverige. Här experimenteras det friskt med våra barn för att sen ha en skyhög självmordsfrekvens och enorma psykiska problem. Sen ska väl rektorn skita ifall ungen hade läppstift på sig eller inte? Även om lämpligheten att en 7-åring bär detta så står det henne fritt att göra det… UTAN att behöva riskera några svarting-ungars taffsande. Hon skulle kunna gå iklädd raff-sett sminkad som ett fnask UTAN att behöva ha dessa slynglars våldtäcktsförsök hängandes över sig i tid och otid…

 • Patrik999

  Socialen borde tvångsomhänderta flickan och föräldrarna sättas i omskolningsläger.

 • JoeSkattebetalare

  Undrar om inte rektorn menade att hon skulle burit slöja som de andra. Gör man inte det så utsätter man pojkar för en frestelse som de inte kan kontrollera. Detta resonemang är numera accepterat av Sjuklövern.

 • kaamins

  Klart att alla barn ska ha slöja i Swedistan, hur ska det annars bli islamiserat ?
  I annat fall blir ju muslimerna ”sugna”…

 • Anders

  Om nu svenskar ska fördrivas från svenska områden så får man väl iaf räkna med att vissa tar lite extra tid på sig att flytta.

 • brisslan

  Alldeles för många svens´kor agerar, som landsförrädare och då infinner sig per automatik den låga status, som svenska kvinnor har hos asylanter m.fl. Vilket resulterar i våldtäkter och utnyttjande av olika grad.

 • Barbarisk_Kloakkrypsurinvanare

  Den svenska kvinnan underkastar sig redan den våldsamme inkräktaren.

  Vad hände med alla männskors lika värde? Ni altruistska kvinnor som skrek så högt att vi ska släppa in alla dessa stackars utsatta offer? Var tog ni vägen?

  Det verkar som att ni har ändrat uppfattning om saker. Ni verkar nu mer intresserade av att skydda er själva. Är det kanske inte längre trendigt att stå upp för andra?

  På radion igår hörde jag från en kvinna följande kommentar om skottlossningar och mord i sverige, ”Det gör inte så mycket så länge det inte händer mig.”

  Det var det medmänskliga samhället vi ville beskydda. Vi ville inte släppa in dessa främlingar då vi var övertygade om att det trygga samhället skulle förstöras om dom kom in.

  Vi fick rätt.

  Var är nu era högljudda röster som står upp för alla människors lika värde? Var är dom?

 • Barbarisk_Kloakkrypsurinvanare

  Det beror på hur vi agerar som grupp.

  Gör vi rätt så kan vi återställa hela Sverige till sitt ursprung på ca 50 år.
  Gör vi fel och splittrar oss så är hela Skandinavien förlorat, för alltid.

 • RobertSt2

  ”Man menade att en pojke aldrig skulle ha bemötts med samma frågor.”
  Frågor om killen hade burit läppstift? Kom igen nu! Den där kommentaren deltar överhuvudtaget inte i matchen!

 • RobertSt2

  Ja, men vart? Det finns ju snart ingenstans i hela Sverige som inte lider av samma problem!
  Och alla har inte råd eller lust att flytta till Australien…

 • invandrare1957

  Birgitta ohlsson tyckte det var sexistiskt av rektorn att ställa den frågan. Då förstår man verkligen inte problemet. Det är ju kvinnosynen från vår framtida människogrupp. Rektorn försökte lösa problemet med att hon ska sluta med läppstift och invandrargrabbarna inte ska se henne som en h-ra. Ohlsson hoppar på rektorn ser inte problemet är hon korkad eller lever hon i sin godhetsbubbla alla blir förändrade direkt dom kliver in i Sverige. Liksom dom känner här gäller människans lika värde svenskens dotter är lika mycket värda som arab dottern. Knappast det är som hustrun sa för en 25 år sedan när hon jobba på dagis i Södertälje. Man känner kvinnoföraktet från en tre årig invandrargrabb så det är bara för svensken att anpassa sig. Om man inte stoppar invandringen och ställer krav på dom som är här. Inte ens då kan vi få tillbaka det gamla Sverige.

 • Rauken

  Att det inte är bra att dagligen vistas bland troende muslimer, bevisar helt klart rektorns svar och syn på sexövergreppet av den sjuåriga flickan. Hon uttrycker sig som en muslim när hon lägger ansvaret på den sjuåriga flickan.
  Har hon vistats i en normal svensk miljö, är jag övertygad om att svaret blivit ett annat. Därmed kan vi konstatera islam som mentalt skadlig.

 • Rauken

  Det finns andra sätt att ta tillbaka det gamla Sverige på.

 • sk6505

  Islam är en mental sjukdom. Särskåda alla symtom och allt pekar på detta. Våldsfixering, tvångstankar, extrema fobier, ja listan kan göras lång.

 • The Shadow

  Mångfald är grunden för kaos och oroligheter i ett samhälle och INTE att mångfald gör ett land starkare. Det finns inte på en enda plats i världen där en blandning av människor med olika kulturer /religioner har skett fredligt och utan dödliga konflikter.

  Det som krävs är att bl.a. repatriera alla negrer, araber och zigenare!

 • Asa

  Rektorn kan ha fler kopplingar till Islam antingen via ingifte i släkten eller så funderar hon på att konvertera själv

 • Rauken

  Du har övertygat mig om att diagnosen är helt korrekt. Tack!

 • meta

  Om flickan inte bar slöja i en rosengårdsskola så är hon väl per automatik en hora eller ?
  Har själv arbetat i områden liknande rosengård och vet att det går snabbt att börja glida i uppfattningen om vad som är normalt och inte. Du accepterar saker som du aldrig skulle acceptera i det vanliga samhället. Det är en äcklig känsla men så länge du är medvetern om det kan du kontrollera det. Det är först när du blivit så miljöskadad så du inte ens reflekterar över dessa effekter som det börjar bli farligt. Räddningen är att ha en boendemiljö och en fritid ute i det normala samhället och att vistas där så mycket du kan. Det går att jämföra med att arbeta för länge inom psykvården. Du blir avtrubbad och blasé. Det onormala är din vardag.

 • PÄR PASTEJ

  alla muslimer hatar svenskar-judar ja dom hatar allt som inte knullar getter och gruppknullar flickor.

 • PÄR PASTEJ

  inavel är den korrekta diagnosen.

 • Rauken

  Ännu under sajten Politiskt Inkorrekt fanns en artikel med en text tagen ur den danska polisens facktidning.
  Den handlade just om hur danska polisen såg på problemet inavel. Där stod det i klartext att det pga inavel var de hemfallna åt pyroteknisk verksamhet samt att de var så körda i knoppen att de var oförmögna att för ett normalt samtal eller dialog.

 • hatte

  Tänk om vi kunde förpassa muslimerna och de svenska kvinnor som ger sig i lag med dessa kroniska kvinnoskändare!

 • intetnavntak

  Skam jer, også jer på denne side. I er ikke bedre med jeres moderate ”jeg ved ingenting” tone.

 • Fredrika B

  Underbara Sverige.. vart flyr vi som inte vill bo kvar? Vem tar emot flyktingar från Sverige?

 • Fredrika B

  Det var ett exempel, kan även gälla klädsel.

 • Fredrika B

  Är väl nån FI-familj kanske som tycker det är så fint så fint så. Exotiskt liksom. De tyckte säkert också det var dotterns egna fel.. eller uppmuntrar henne nästa gång att vara lite sugen på killarna.. annars är det ju rasism.

 • Fredrika B

  Japp ett gäng piskrapp, sedan stening till döds.

MediaCreeper Creeper